Skip to main content

Flixonase Aqueous

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tere, kuna ma tean, et siin foorumis on päris mitmeid tarku inimesi, siis otsustasin oma küsimusega siia pöörduda.

Nimelt, ma hakkasin täna kasutama allergia rohtu nimega Flixonase Aqueous Nasal Spray ja selle infolehel oli selline lause: “Nina kaudu glükokortikosteroididega pikaajakist ravi saavate laste pikkust on soovitatav regulaarselt kontrollida.” See lause natuke ehmatas mind.

Ma olen küll 16, aga kasvan hetkel täitsa hoogsalt, sit ka küsimus, kas se ravim võib mul kasvu kini võtta ja mida need glükokortikosteroidid endast üldse kujutavad.

serif
    Member

Glükokortikosteroidid (prednisoloon, metüülprednisoloon jt) on hormoonid, mille on tugev põletikuvastane toime. Meditsiinis on need kasutusel liigesepõletiku, astma ja allergiliste haiguste ravis.

Lühiajalisel tarvitamisel toovad glükokortikosteroidid kaasa vee kogunemise kehasse ning veresuhkru taseme tõusu. Pikaajalisel tarvitamisel ilmneb keha kaitsevõime langusest tingitud vastuvõtlikkus nakkushaigustele, lihaste nõrkus ning luude hõrenemine.

AlanBStard
    Moderator

Põhimõtteliselt kõige vastikumad hormoonid kehas üldse

Autor
    Postitused
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.