ETV-st saade!
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » ETV-st saade!
- This topic has 27 replies, 16 voices, and was last updated 18 years, 7 months tagasi by
MEE.
-
AutorPostitused
-
juuni 21, 2007 at 11:41 e.l. #118101
theONE1
MemberNo eks see dokumentaalfilm oli suhteliselt äärmuslik, kuid mõtlema pani see paljusid ma arvan!
juuni 21, 2007 at 4:35 p.l. #118115jrx
MemberMul tuli ka jube purksiisu seda vaadates
juuni 21, 2007 at 4:40 p.l. #118116plastik
MemberMina olen endiselt seda meelt, et McDonalds iseenesest ei ole vastutav. Kõik erafirmad keskenduvad nõudlusele, tarbimisele. Riik peab keskenduma sotsiaalsele heaolule ja inimeste tervisele ning rahastama tervisliku toitumise ja füüsilise aktiivsuse kampaaniaid. Kui riik avaldab piisavalt survet ja rahvas ei soovi enam tarbida supersize high-fat tooteid, siis peab ka vaene McDonalds oma menüüd ja suhtumist kõvasti muutma. Aga erafirmat ei saa panna vastutama ühiskondliku heaolu eest
Ise olen kiirtoidukohas ehk 3-4 korda elu jooksul käinud ja samas pole pidanud pettuma. Leidsin välismaa mcdonaldsist tervisliku salati keedetud kanaga, samas kui kõrvalasuvates söögikohtades olid vaid suured praed või saiad.
Pealegi Eestis ei ole põhiline probleem mcdonalds, vaid vähene füüsiline aktiivsus ja üleliigne liha tarvitamine. Tegelikult on täiskasvanud pereinimestel suhteliselt vähe võimalusi liigutamiseks. Tööd ja õppimisasutused peaksid pakkuma nii häid tingimusi ja soodustusi sportimiseks, et ainsakas barjääriks saaks vaid inimese enda laiskus.
juuni 21, 2007 at 4:44 p.l. #118119gmaster
Membermul ajas ka burksiisu peale
juuni 21, 2007 at 5:03 p.l. #118121gmaster
Memberaga kas siis kiirsööki ei anna absoluutselt mingisse söögiselisse sisse võtta? selles suhtes et kui mõnel liiga vähe rasvu on vms?
juuni 21, 2007 at 6:34 p.l. #118124Asjalik
MemberOlen ka seda filmi mitu korda vaadanud ja paneb ikka mõtlema küll.
Ise pole McEinet aastaid söönud ja pole ka mingit isu sellise toidu vastu.
Mõni külastab McDonaldsit lausa iga päev. Täitsa imestama paneb kuidas inimesed ikka elavad.
juuni 22, 2007 at 8:16 e.l. #118144theONE1
MemberOlles elanud mingi aja Ameerikas, on see ikka kohe näha mida ka filmis. Esiteks on neid fast foode iga nurga peal, inimesed sõidavad sinna auotga, kas drive in või siis teevad paar sammu ka asutusse sisse, pärast sõidavad koju autoga, kodus liftiga üles, jnejne. Ja see rasvumine on seal jube, perekonniti käivad inimesed Mc-is ja üks on suurem kui teine. Kõhedust tekitav!
juuni 22, 2007 at 8:19 e.l. #118146matti
MemberMõni külastab McDonaldsit lausa iga päev. Täitsa imestama paneb kuidas inimesed ikka elavad.Asi on võib-olla ka selles,et Mc-s on toit palju odavam kui teistes kohtdes?
juuni 22, 2007 at 8:26 e.l. #118148MEE
Memberno jah, eks peab tõdema, et ameeriklased on väga mugav rahvas.
Ja no tendents on praegu selline, et “puhas toit” ja “tervislik toit” on kallis ja aina kallimaks läheb kuna nõudlus tõuseb. Supermarketid ja muud samalaadsed kohad on üleujutatud odavate kaupadega mis on suunatud vaesematele sotsiaalsetele sihtgruppidele.
Tuleb näha asju õiges valguses, toitumine ja terve olemine sõltub tugevalt sellest palju sul arve peal raha on. Vahe on kas ostad fileed või vorsti ja tulemused nähtuvad ka vöö ümbermõõdus.
Industrialiseerimise ajastu.. mis teha
Post Scriptum! mul on see dokumentaalfilm olemas plaadi peal, kes ei näinud andku teada võin koopia teha. (soovitan kindlasti vaadata)
juuni 22, 2007 at 8:35 e.l. #118151matti
Memberno jah, eks peab tõdema, et ameeriklased on väga mugav rahvas.Post Scriptum! mul on see dokumentaalfilm olemas plaadi peal, kes ei näinud andku teada võin koopia teha. (soovitan kindlasti vaadata)
Ma sooviks vaadata
juuni 22, 2007 at 8:44 e.l. #118154