Skip to main content

Erinevad tsüklid

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Erinevad tsüklid

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    Stackhouse
    Member

Planeerisin siin endale pikemajalist treeningkava. Tean, et seda teemat on siin ammu kajastatud, kuid ikkagi pole päris head aimu asjast saanud. Ühesõnaga… Planeerisin erinevad tsüklid ära, et siis massitsükkel, jõutsükkel ja lihasvastipidavus. Planeerisin siin endale ära, et teen 3 kuud umbes massi, siis üks kuu jõudu ja siis üks kuu vastupidavust… Kuid nüüd lugesin siin erinavaid teemasid, siis hakkasin kahtlema, et kas 3 kuud massi liiga pikk aeg pole? Samas olen koguaeg pikemalt massi teinud… Nüüd nagu lugesin, et paljud teevad 1 kuu ühte, siis kuu aega teist jne… Saan aru, et kõik teevad erinevalt, aga kuidas võik olla kõige efektiivsemalt jaotatud tsüklite pikkused? Ning selline küsimus veel, et kui teen erinevaid tsükleid, kas siis üldjoontes võin peaaegu sama kava teha (loomulikult erinevad seeriad ja kordused, vaid et kas sobib endiselt teha 3 korda nädalas ja enamvähem samu harjutusi; mõtlen ainult jõusaali poolt, aeroobset ei pea siin praegu silmas)?

Tänan kõike, kes võtavad vaevaks vastata mulle

Creek
    Member

3 kuud massi oleks nagu tõesti ülepakutud.

Isiklikult pole kunagi omale selliseid piirangud seadnud. Teen üht tsüklit nii kaua kui tuju on. Massi teen siiski rohkem kui jõudu (mass on ju siiski mu põhi eesmärk). Kui kasutusel olev massi kava üle viskab, siis võtan, kas teistsuguse massikava või jõukava.

Osa kavu muidugi näeb ette, et see läbitaks mingi teatud aja vältel (näiteks Leesmanni surumiskava) ja neid kavu kasutades oleks soovituslik ka seda jälgida, aga muidu ma selliseid ajalisi piiranguid ei seaks.

Stackhouse
    Member

kardan ka, et see võib palju olla… tavaliselt mul ongi, et paari kuuga tuleb mega tüdimus peale kavast ja siis viin läbi muutusi… aga varem pole ma eriti muutnud just tsükleid, vaid lihtsalt kava

eintsius
    Member

Samu harjutusi ära tee. Olulisemad harjutused nagu surumine, jõutõmme, kükk jne võid samaks jätta, aga muid tuleks varieerida. Lihased ei tohi äraharjuda harjutustega, vastasel korral areng takerdub.

rantel
    Member

Kuna juba on see teema siia üles pandud siis ma küsiks:

Kui kaua peab tegema jõusaalis trenni, enne kui hakata niimoodi jagama kava tsükliteks?

Mis aja peab olema teinud varem muud kava.

Stackhouse
    Member

eks seal peab olema teinud endale põhja alla, siis võid hakata vaatama endale tsükleid ja nagu öeldakse, siis peab vist ise tunnetama, et millal kava vahetada. Ise pole kunagi veel suutnud üle poole aasta ühte kava teha

eintsius
    Member

Kuna juba on see teema siia üles pandud siis ma küsiks:

Kui kaua peab tegema jõusaalis trenni, enne kui hakata niimoodi jagama kava tsükliteks?

Mis aja peab olema teinud varem muud kava.

Ei pea eriti staazi olema selleks. Piisab kui on esimesed paar kuud jõusaalis käidud.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.