Enne treeningut ergutav sheik?
- This topic has 32 replies, 15 voices, and was last updated 12 years, 11 months tagasi by
HDTanel.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 15, 2013 at 1:50 p.l. #334727
ROtter
MemberÄra nüüd seda küll tõepähe võta. Kui enne trenni tarbid suhkruid/süsivesikuid, siis selle asemel, et energiat saada, viib see su energia hoopis alla, sest veresuhkru tase langeb!
Ehk siis ära banaani küll enne trenni söö. Kohvi võid juua.
Sa olid siis vist trennis, kui sellest ülikoolis räägiti:
http://www.vireo.ee/tervis/toitumine/vastupidavustreening-ja-toitumine/
jaanuar 15, 2013 at 3:24 p.l. #334739Jooksualustaja
MemberKooli ja trenni vahel on võimalus poes käia ja midagi osta… nüüd tekibki siit küsimus… et mida seal 15:00-16:00 vahel osta ja alla neelata? Ja mida peale trenni võtta?
jaanuar 15, 2013 at 3:33 p.l. #334740Kristjan-Johannes Konsap
MemberKooli ja trenni vahel on võimalus poes käia ja midagi osta… nüüd tekibki siit küsimus… et mida seal 15:00-16:00 vahel osta ja alla neelata? Ja mida peale trenni võtta?
Mina eelistaksin midagi kergestiseeditavat, mis annaks samas nii valku kui süsivesikut. Mingi kohupiim/kohupiimatoru nt.
Pärast trenni võib võtta sama või siis valgu-süsivesiku sheigi. Kui mingit toidulisandit kasutada, siis ma alustakski taastusjoogist, millest saad kergelt kätte täpselt nii palju valku ja süsivesikuid kui parajasti vaja.
Kui energiat pole, siis soovitaksin kõigepealt korralikumalt süüa.
Mitte hommikuks mingid võileivad vaid nt putru+munad+…
Lõunaooteks on hea võtta taaskord mingi piimatoode.
Lõunal nt mingi liha+salatit+süsivesikuid(riis/pasta vms)
Enen trenni kerge piimatoode.
Pärast trenni sheik.
Õhtusöögiks taaskord liha/kala või muna+ vastavalt kaloraazile salat või süsivesikuid veelkord.
jaanuar 15, 2013 at 3:33 p.l. #334741Sarge
MemberSa olid siis vist trennis, kui sellest ülikoolis räägiti:
Vahur Ööpik andis meile selle teksti ja see oli meil kohustuslik lugemine.
Veel hullem on magusa joogi (ka väga magusa söögi) tarbimine vahetult enne treeninguid. Selle asemel, et energiat anda, viib see magus jook koos veresuhkrutaseme langusega selle viimasegi. Ja treeningus tunned „energialaksu“ asemel „energialangust“.http://www.kaalustalla.ee/blogi/palun-ara-sina-seda-viga-tee/
jaanuar 15, 2013 at 3:43 p.l. #334742Jooksualustaja
MemberMina eelistaksin midagi kergestiseeditavat, mis annaks samas nii valku kui süsivesikut. Mingi kohupiim/kohupiimatoru nt.
Pärast trenni võib võtta sama või siis valgu-süsivesiku sheigi. Kui mingit toidulisandit kasutada, siis ma alustakski taastusjoogist, millest saad kergelt kätte täpselt nii palju valku ja süsivesikuid kui parajasti vaja.
Kui energiat pole, siis soovitaksin kõigepealt korralikumalt süüa.
Mitte hommikuks mingid võileivad vaid nt putru+munad+…
Lõunaooteks on hea võtta taaskord mingi piimatoode.
Lõunal nt mingi liha+salatit+süsivesikuid(riis/pasta vms)
Enen trenni kerge piimatoode.
Pärast trenni sheik.
Õhtusöögiks taaskord liha/kala või muna+ vastavalt kaloraazile salat või süsivesikuid veelkord.
Millist sheiki üks 14 aastane kasutada võiks peale trenni taastumiseks?
jaanuar 15, 2013 at 3:56 p.l. #334743Sarge
MemberMillist sheiki üks 14 aastane kasutada võiks peale trenni taastumiseks?
Piim + kohupiim + mahl, blenderisse ja olemas. Võid lisada ka jääkuubikuid, et jahedam oleks.
jaanuar 15, 2013 at 4:14 p.l. #334744Jooksualustaja
MemberPiim + kohupiim + mahl, blenderisse ja olemas. Võid lisada ka jääkuubikuid, et jahedam oleks.
Aga kui mu trenn lõppeb 7 umbes, ja bussiga jõuan koju alles 8… siis tuleb juba õhtusöök, kas enne õhtusööki poest midagi kiiret poleks vaja?
jaanuar 15, 2013 at 4:16 p.l. #334745ROtter
MemberVahur Ööpik andis meile selle teksti ja see oli meil kohustuslik lugemine.
Tegelikult oleksid pidanud sa rohkem trennis käima.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>* A small number of people experience an extreme reaction following the intake of carbohydrate in the hour prior to exercise.
http://www.ausport.gov.au/ais/nutrition/factsheets/competition_and_training2/eating_before_exercise
jaanuar 15, 2013 at 5:44 p.l. #334753Jooksualustaja
MemberAga kui mu trenn lõppeb 7 umbes, ja bussiga jõuan koju alles 8… siis tuleb juba õhtusöök, kas enne õhtusööki poest midagi kiiret poleks vaja?
jaanuar 15, 2013 at 5:49 p.l. #334754htilga
MemberAga kui mu trenn lõppeb 7 umbes, ja bussiga jõuan koju alles 8… siis tuleb juba õhtusöök, kas enne õhtusööki poest midagi kiiret poleks vaja?
jaanuar 16, 2013 at 7:48 p.l. #334863Jooksualustaja
MemberTänane toidumenüü oli:
7:00 hommikul
100-150g kaerahelbeputru meega.
Keedumuna võiLEIB.
Jõin vett.
12:10 Kooli lõunasöök
Kartuli puder
Paneeritud kala
Kaste
VõiLEIB
Piim
1/5 õuna.
15:30 Enne trenni kodust kaasa võetud söök
Kodutehtud liha-muna pirukad
18:30 Pärast trenni spordihoone kohvikust
150g jogurt
2 sotsiniku (Võtsin, sest sisaldavad kohupiima?)
~21:00 Kodune õhtusöök
Kartulid
Sealiha guljašš kaste?
kurgiviilud
Mida siis muuta, on enam-vähem paigas nüüd toitumine? Arvestades, et vahepeal on 3 tundi trenni. 1 tund korvpalli ja 2 tundi jõusaali.
jaanuar 18, 2013 at 6:57 p.l. #335091Jooksualustaja
Memberkuku
veebruar 2, 2013 at 12:50 p.l. #336343PlaaTable
MemberOlen ise samas vanuses ja tean neid probleeme.
Minul endal piisab koolilõunast ja trennis tunnid hiljem energia olemas.
Peale trenni valgu-süssari sheik sisse ja olen õnnelik (sama hästi võiks kohupiima süüa).
Õhtul vast need kartulid just parimad ei ole, ise aeglast süssarit õhtuti ei söö.
Parem oleks vast kui keegi targem veel su menüüle pilgu peale viskaks.
veebruar 2, 2013 at 3:08 p.l. #336349martinkink
MemberPirukad on sai ja saia ei ole mõistlik süüa, pigem täisteraleibu
Pärast trenni söö lihtsalt pakk kohupiima ja joo 100% mahla, see taastab väga hästi
Juurvilju lisa oma menüüsse või köögivilju oleneb kummad sulle paremini istuvad
veebruar 2, 2013 at 8:18 p.l. #336364OlariNebokat
MemberMina ka peaaegu samas vanuses, aga peale koolilõunat mingi 3h võtan ühe topsi kodujuustu näiteks 200g ja korras, siis trenn ära ja koju korralikku sööki sööma.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma olen kuulnud ka, et kui energiat pole, siis näiteks beta-alanine enne trenni sisse võtta ja energiat tuleb, ei oska rohkem täpsustada, see vaid kuuldud jutt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.