Ektomorfi kava
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Ektomorfi kava
- This topic has 25 replies, 14 voices, and was last updated 16 years, 8 months tagasi by
xintoc.
-
AutorPostitused
-
mai 28, 2009 at 7:54 e.l. #198740
maximus89
MemberTere, kas siin foorumis on liikumas olnud ektomorfidele mõeldud kavasid?Kasutasin foorumi otsingut ja ei leidnud valmis kava, samas googeldasin ka
Sellest ma olen lugedes aru saanud et seerias peaks olema 4-6 kanti korduseid. Tõsi?
Kas ühel päeval peaks treenima ühte lihasgruppi?
Äkki sheeriks mulle keegi kava mis oleks ektomorfile mõeldud vms.
See oleneb, kui ühes otsas sa selles kehatüüpide spektrumis oled.Kui sul on lisaks kõhn olemisele järgmised omadused:
*pikk, peenike kael
*pikad sõrmed
*kitsad õlad
*peenikesed randmed
*madal rasvaprotsent
*pikad, peenikesed liigesed ja jäsemed
siis on sul tunduvalt kasulikum teha pigem kogukehakava, mis sisaldab ainult baasharjutusi, madalaid kordusi, palju seeriaid, suuri raskusi.Väga harva on inimesed aga puhtalt ühe kehatüübiga ning siis võib sobida ka teistsugune mahu ja intensiivsuse variatsioon.Toitumisest sai eelnevalt juba piisavalt räägitud.
mai 28, 2009 at 8:03 e.l. #198742matti
MemberMa arvasin ka kunagi,et olen ektomorf( 14-15 aastaselt), nüüd ma siiski kahtlen selles ,kuna pole mitte ühtegi ektomorfi omadust, praeguses,väljaarenenud olekus. Pigem siiski mesomorf.
Seega,mu noored seltsimehed, ärge kiirustage noores eas oma kehatüübi määramisega, tõenäoliselt eksite.
mai 28, 2009 at 8:50 e.l. #198747Beljo
Member*pikk, peenike kael
*pikad sõrmed
*keskmised õlad
*peenikesed randmed
*madal rasvaprotsent
*pikad, peenikesed liigesed ja jäsemed. Samas jalad on suhteliselt keskmised ja jämedamad.
mai 28, 2009 at 9:43 e.l. #198756rinaldo
MemberMa arvasin ka kunagi,et olen ektomorf( 14-15 aastaselt), nüüd ma siiski kahtlen selles ,kuna pole mitte ühtegi ektomorfi omadust, praeguses,väljaarenenud olekus. Pigem siiski mesomorf.Seega,mu noored seltsimehed, ärge kiirustage noores eas oma kehatüübi määramisega, tõenäoliselt eksite.
Ma hakkan ise ka kahlema kas olen ektomorf. Pikkus on 177-178 cm kanti hommikune tühimass 77,1 kg. Õhtupoole on koos riietega 78,3kg. Samas õlad pole just kõige laiemad, rinnakorv on väike, jalanumber on 40-41 ning randmed on peenikesed. Eks ma olen seal ekto-mesomorfi kategoorias.
mai 28, 2009 at 10:45 e.l. #198765xintoc
MemberMa olen 100% ektomorf. Kohe kui võimalik, tuleks liikuda suurtemate raskustega treenimise poole ja teha paar vastupidavuse trenni ka vahele. Väikeste raskustega peaaegu, et jäädki treenima.
Soovitan vaadata ka:
mai 28, 2009 at 11:13 e.l. #198772Madis232
Memberlihaskasv on kinni ainult temale õige impulsi andmises- kasvamiseks. reeglina on see kordustevahemik parim 8-10 ( 80 % suutlikkusega)
ja teine oluline point on regulaarne õigete toitainete tarbimine, õigel ajal. suht raske algajale- see on see koht kus enamus saavad FAIL.
mai 28, 2009 at 3:57 p.l. #198842empire
MemberIse pidasin ka enne ektomorfiks end, aga kui olin juba aasta trenni teind siis ei saa enam selleks küll pidada..arst ütles ka mesomorf mu kohta
mai 28, 2009 at 4:07 p.l. #198844maximus89
MemberVäga harva on inimene 100% üks kehatüüp, enamik on kombinatsioon kahest kehatüübist.Teine asi, mida tuleks silmas pidada on, et kasvueas noormehed kasvavad kõigepealt pikkusesse ja alles siis laiusesse.Siis on lihtne ennast ektomorfiks pidada.
mai 28, 2009 at 6:58 p.l. #198869ristokru
MemberVäga harva on inimene 100% üks kehatüüp, enamik on kombinatsioon kahest kehatüübist.Teine asi, mida tuleks silmas pidada on, et kasvueas noormehed kasvavad kõigepealt pikkusesse ja alles siis laiusesse.Siis on lihtne ennast ektomorfiks pidada.Jumala õige jutt!!
mai 28, 2009 at 8:07 p.l. #198879moosese10k2sku
MemberNaljakas, et kõik tahavad ennast halvaks variandiks nimetada. Mingi ettekääne, et miks sul lahedat lihast pole?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 28, 2009 at 8:35 p.l. #198883xintoc
MemberNaljakas, et kõik tahavad ennast halvaks variandiks nimetada. Mingi ettekääne, et miks sul lahedat lihast pole?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aga tuleb tõdeda, et mõni siiski on ektomorf
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.