Ektomorf – Treening
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Ektomorf – Treening
Tagged: Küsimused
- This topic has 28 replies, 9 voices, and was last updated 12 years, 11 months tagasi by
Tragl.
-
AutorPostitused
-
veebruar 21, 2013 at 8:10 p.l. #337216
gmaster
MemberPõhimõtteliselt nõus sinuga. Isegi kui jälgida tüüpide järgi, on puhast tüüpi raske leida. Lisaks see, et “tüüp” võib muutuda vanusega.
veebruar 21, 2013 at 8:14 p.l. #337217Sarge
MemberPõhimõtteliselt nõus sinuga. Isegi kui jälgida tüüpide järgi, on puhast tüüpi raske leida. Lisaks see, et “tüüp” võib muutuda vanusega.
Mina muutusin treeninguga ektomorfist mesomorfiks!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 21, 2013 at 8:16 p.l. #337218Archangel
Jah. Eks ta ole. Aga eks see on inim-loomus soovida ja üritada enda olemust mõista ning väga meeldib inimestele ka vabandusi tuua miks tema ei arene või tema areneb jms. Geneetikat loobitakse igas suunas, fitnessi maailmas ka neid somatotüüpe, kui “teaduslikke” nimetusi nende geneetika kehvusele.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Reaalsus vähe teine enamasti. Aga kõikide võimalikke nüansside mõistmine on väga raske. Väga, väga raske. Seetõttu on ühe lihtsa sõna õppimine ja kasutamine laiemale üldsusele kergem.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 21, 2013 at 8:18 p.l. #337219salasilm
MemberPaljud “ektomorfid” (jutumärkides) piiravad vähem või rohkem teadlikult oma söömist, kuna on uhked oma sixpackile ja kardavad seda kaotada. Tekib surnud ring.
veebruar 21, 2013 at 8:19 p.l. #337220Tragl
MemberArvan, et kehatüüpide teemale pseudoteaduse silti siiski külge kleepida ei saa. Erinevalt frenoloogiast vms on sellel teoorial siiski teatav kindel põhi, mis langeb praktikaga päris hästi kokku. Seda küll, et puhast tüüpi on raske leida, kuid ma arvan, et igaüks tunneb kedagi, keda võib pidada puhtaks ektomorfiks. See, et kehatüübid võivad eriolukordades muutuda, ei ole piisav argument. Auschwitzi aeti kokku igasugused inimesed, lõpuks olid kõik ektomorfid… Kehatüüpe tuleks vaadeldad normaalolukorras. Liiatigi luustikku, ainevahetust jms muuta ei saa..
veebruar 21, 2013 at 8:22 p.l. #337223Tragl
MemberMina muutusin treeninguga ektomorfist mesomorfiks!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma arvan, et kehatüüpide teooria järgi pole (polnud) ka sina ektomorf.
veebruar 21, 2013 at 8:24 p.l. #337224Archangel
MemberArvan, et kehatüüpide teemale pseudoteaduse silti siiski külge kleepida ei saa. Erinevalt frenoloogiast vms on sellel teoorial siiski teatav kindel põhi, mis langeb praktikaga päris hästi kokku. Seda küll, et puhast tüüpi on raske leida, kuid ma arvan, et igaüks tunneb kedagi, keda võib pidada puhtaks ektomorfiks. See, et kehatüübid võivad eriolukordades muutuda, ei ole piisav argument. Auschwitzi aeti kokku igasugused inimesed, lõpuks olid kõik ektomorfid… Kehatüüpe tuleks vaadeldad normaalolukorras. Liiatigi luustikku, ainevahetust jms muuta ei saa..
Luustiku muutmisega on olukord raske. Ainevahetust annab aga ilusti igate pidi mudida. Küll on inimestel tihti väljakujunenud erinevad ainevahetuse tasemed keskkonna tõttu, mis vähe tugevamini juurdunud – kehale meeldib stabiilsus ja rütm. Jah, geneetiline faktor on – justnimelt selline nähtus nagu NEAT on väga huvitav. Kuid ma ei lahterdaks seda otseselt kehatüübiks. Asi tundub keerulisem.
Ma ei tea ühtegi ektomorfi. Tean mitut inimest, kes söövad nagu tited ja on kõhnad. Need paar tükki kelle saali olen vedanud ja väevõimuga toitu sisse ajanud on kasvanud nagu loomad.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 21, 2013 at 8:31 p.l. #337225Tragl
MemberLuustiku muutmisega on olukord raske. Ainevahetust annab aga ilusti igate pidi mudida. Küll on inimestel tihti väljakujunenud erinevad ainevahetuse tasemed keskkonna tõttu, mis vähe tugevamini juurdunud – kehale meeldib stabiilsus ja rütm. Jah, geneetiline faktor on – justnimelt selline nähtus nagu NEAT on väga huvitav. Kuid ma ei lahterdaks seda otseselt kehatüübiks. Asi tundub keerulisem.
Ma ei tea ühtegi ektomorfi. Tean mitut inimest, kes söövad nagu tited ja on kõhnad. Need paar tükki kelle saali olen vedanud ja väevõimuga toitu sisse ajanud on kasvanud nagu loomad.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sa peaksid hästi teadma, kui oluline on igasuguse arengu juures psühholoogiline-emotsionaalne faktor. Kujuta nüüd ette inimest, kel on ülikiire ainevahetus, väike isu ja suur liikumisvajadus. Ta võib ju meeletuid toidukoguseid iga tunni tagant väevõimuga alla ajada, aga kui kaua? Jätkusuutlik ei saa selline asi olla.
Ma arvan, et see pole juhuslik, et ektomorfideks nimetatute hulgast on sirgunud väga vähe edukaid kulturiste. Ektomorfsus on äärmus, sport on äärmus. Kui kaks äärmust kokku panna, ei saa tulemuseks midagi eriti head olla.
veebruar 21, 2013 at 8:36 p.l. #337228Tragl
MemberPaljud “ektomorfid” (jutumärkides) piiravad vähem või rohkem teadlikult oma söömist, kuna on uhked oma sixpackile ja kardavad seda kaotada. Tekib surnud ring.
Võib-olla, aga võib-olla ka mitte. Kuna lihaskasv on väga kesine, siis on ka sixpacki kasv kesine. Teiseks, kui nad tegelevad spordiga, siis tõenäoliselt huvitab neid terviku areng (= teadlik söömine). Kolmandaks, vananedes tekib ka neile teatav rasvakiht (meeste korral tavaliselt kõhule).
veebruar 21, 2013 at 8:41 p.l. #337230Archangel
MemberSa peaksid hästi teadma, kui oluline on igasuguse arengu juures psühholoogiline-emotsionaalne faktor. Kujuta nüüd ette inimest, kel on ülikiire ainevahetus, väike isu ja suur liikumisvajadus. Ta võib ju meeletuid toidukoguseid iga tunni tagant väevõimuga alla ajada, aga kui kaua? Jätkusuutlik ei saa selline asi olla.
Ma arvan, et see pole juhuslik, et ektomorfideks nimetatute hulgast on sirgunud väga vähe edukaid kulturiste. Ektomorfsus on äärmus, sport on äärmus. Kui kaks äärmust kokku panna, ei saa tulemuseks midagi eriti head olla.
Su jutus on point, muidugi. Aga, geneetiline faktor kõrvale jätta siis on kõik muu üldiselt elu jooksul muudetav. Vaime seisund, isud, keskkond. See kõik võib ja enamasti ka muutub mingi ajahetk. Seega ennast Ektoks kutsuda ja öelda, et see on põhjus miks ei areneta on vbl siis mõeldav, kui selle all mõeldaksegi kõikide nende erinevate faktorite Hetke seisukorda.
A’la ma tean, et mul on kehv isu, olen hüperaktiivne ja kogu pere on ülikõhn – ja seetõttu ma hetkel ei arene eriti. Tundub päris mõistlik väide minu arust. Aga väide – “ma olen Ekto”, ei arene ja/või vajan väga erilist treening/toitumis meetodeid – see kõlab vähe tobedalt kuna enamik ei pea mitte silmas kõiki neid asjaolusid ega aksepteeri seda, et neid annab ajapikku ka muuta.
See kellest saab kulturist ja kellest mitte noh – vaimne seisund on mistahes elu valdkonnas ülimalt suur mõjufaktor. Lihtsalt enamikes muudes valdkondades pole loodud eraldi sõnu selle jaoks. Ei tea mis sõna selle jaoks peaks olema, mis kirjeldaks minu vähest isu Mehaanika raamatuid lugeda ja õlise auto kapoti all möllata.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 22, 2013 at 6:42 e.l. #337235Sarge
MemberMa arvan, et kehatüüpide teooria järgi pole (polnud) ka sina ektomorf.
Pikad jäsemed, kitsad õlad, suhteliselt madal rasvaprotsent, alakaalu piiri peal.
Pilt enne treeningute alustamist:

Kujuta nüüd ette inimest, kel on ülikiire ainevahetus, väike isu ja suur liikumisvajadus. Ta võib ju meeletuid toidukoguseid iga tunni tagant väevõimuga alla ajada, aga kui kaua?
Kuidas sa ainevahetuse kiirust mõõdad? Mitu meeetrit sekundis toit läbib soolestiku või kuidas? Mitu korda hädal käiakse? Soovitan sel teemal Raivo Puhkega rääkida, kes suudaks su nii paika panna, et vähe ole… vähemalt me loengus saime naerda sel teemal.
Ma arvan, et sa tahtsid öelda, et ülikiire ainevahetus EHK väike isu ja suur liikumisvajadus?
veebruar 22, 2013 at 7:11 e.l. #3372360ttt
MemberHapnikutarbimine (kogu keha kalorimeetria) ning kindlasti annab ka mingeid järeldusi hormoonide põhjal teha ainevahetuse kiiruse kohta?
veebruar 22, 2013 at 7:35 e.l. #337237salasilm
MemberMina olen kah selline ümberkasvatatud ektomorf. Tagantjärele tarkusena võin öelda, et puudus harjumus süüa ja vist ka näljatunne oli kuidagi nõrgalt arenenud. Nii et igaüks kes endale ise selle diagnoosi paneb, võiks mõelda ikka kriitiliselt järele oma söömine ja päevas tarvitatavad kilokalorid. Vanameister Rippetoe ütleb, et kui sööd päevas alla 6000 kcal, siis ei tasu tõstetreenerile tulla kurtma, et kaal ei tõuse – vatus on lühike, tuleb rohkem süüa.
Ma vaatan nüüd väga skeptiliselt neid, kes ennast ise ektomorfideks diagnoosivad. Kõige valjem preester tuleb pöördunud patusest.
veebruar 22, 2013 at 9:42 e.l. #337240Tragl
MemberMinu meelest ei ole asi üldse diagnoosimises või millegi põhjendamises. Kui inimene tunneb, et tavapärased lahendused ei näi asja edasi viivat, siis on ju päris loomulik, et ta püüab uurida, kas saaks toimida efektiivsemalt. Mu meelest ei saa ainuke nõuanne olla – söö rohkem. Mõnel juhul see aitab, kuid mõnel juhul lendab varsti ette piir, mille ületamisega kaasnevad uued probleemid.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.