Skip to main content

Ektomorf

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Autor
    Postitused
    Fredy
    Member

Ektomorfil on ülekaalus aeglaselt kokkutõmbuvad lihaskiud, mis on hea vastupidavusega, kuid visa kasvuga. Sellise kehatüübiga inimesed lõikavad jõutreeningust kasu, kui rasketel trennidel kasutada 80-90 protsendilisi raskusi (100%=suutlikus), kergetel päevadel aga 60-70%.(Pikkemalt juttu Artiklid-Tervis-Erinevad kehatüübid).

Kas see 100% on raskus mida ma jõuan teha ühe korduse?

Või kui ma suuda teha nt. 50 kg 3×10, 90%=45kg, pean ma siis tegema 45ga seeriaid, 60%=30kg.

Kas kerged ja rasked päevad erinevad korduste poolest?

Zad
    Member

Ektomorfil on ülekaalus aeglaselt kokkutõmbuvad lihaskiud, mis on hea vastupidavusega, kuid visa kasvuga. Sellise kehatüübiga inimesed lõikavad jõutreeningust kasu, kui rasketel trennidel kasutada 80-90 protsendilisi raskusi (100%=suutlikus), kergetel päevadel aga 60-70%.(Pikkemalt juttu Artiklid-Tervis-Erinevad kehatüübid).

Kas see 100% on raskus mida ma jõuan teha ühe korduse?

Või kui ma suuda teha nt. 50 kg 3×10, 90%=45kg, pean ma siis tegema 45ga seeriaid, 60%=30kg.

Kas kerged ja rasked päevad erinevad korduste poolest?

Jah, 100% on maksimaalne raskus, mille oled võimeline üles suruma. Vastavlt sellele arvutad raskused, millega trenni teha. Korduste arvu koha pealt ei oska aidata.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.