Ei saa nagu lõpuni hingata
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Ei saa nagu lõpuni hingata
- This topic has 16 replies, 8 voices, and was last updated 13 years, 8 months tagasi by
htilga.
-
AutorPostitused
-
mai 5, 2012 at 4:40 p.l. #23234
Anonüümne
GuestJah, kõige paremini vast iseloomustab minu seisundit see tunne, et ei saa nagu lõpuni hingata, lisaks on kontroll hingamise üle, ma pean sellele mõtema.. on ebamugav. Ajab ka haigutama. Olen jooksmisega tegelenud selle aasta algusest, alustasin aeglaselt, kõnniga pooleks jne. Nüüd juba ikka jaksan joosta ja naudin. Probleem tuli u. aprilli keskel. Mida teha, et sellest üle saada?
Oleksin väga tänulik mingigi info eest, millest see kõik.
mai 5, 2012 at 4:42 p.l. #115455htilga
MemberKuna see probleem endast märku annab?
mai 5, 2012 at 4:51 p.l. #115447gmaster
MemberKas sa ajad joostes rinna kummi ja kas su kaelalihased lähevad pingesse?
mai 5, 2012 at 5:50 p.l. #115292Meril
MemberOlen teemaalgataja.
No jooksu ajal annab märku, algaski sellest, et ainult jooksu ajal. Nüüdseks aga juba ka niisama, muul ajal. Eriti täna, käisin täna rahvajooksul.
Kaelalihased pingesse…. hmm. Tavaolekus ei lähe, ei ole. Jooksu ajal- ei oska hetkel küll mõelda, et oleks läinud.
mai 5, 2012 at 5:58 p.l. #115281ROtter
MemberJah, kõige paremini vast iseloomustab minu seisundit see tunne, et ei saa nagu lõpuni hingata, lisaks on kontroll hingamise üle, ma pean sellele mõtema.. on ebamugav. Ajab ka haigutama. Olen jooksmisega tegelenud selle aasta algusest, alustasin aeglaselt, kõnniga pooleks jne. Nüüd juba ikka jaksan joosta ja naudin. Probleem tuli u. aprilli keskel. Mida teha, et sellest üle saada?
Oleksin väga tänulik mingigi info eest, millest see kõik.
Kas maoga ei ole mingit probleemi olnud (kõrvetised, gastriit) ?
mai 5, 2012 at 6:17 p.l. #115250Meril
MemberROtter
Sellele küsimusele julgen kindla ei öelda. Ei ole tõesti maoga nimetatud probleeme olnud.
mai 5, 2012 at 6:19 p.l. #115247htilga
MemberTegelikult niimodi on keeruline olukorda hinnata.
Abiks oleks näiteks veregaaside analüüs, kus diagnostilisteks kriteeriumiteks on arteriaalse vere hapniku osarõhk (PaO2) < 60 mmHg ning süsihappegaasi osarõhk (PaCO2) > 50 mmHg hingamisel (ilma hapniku lisata).
—
Küsiks, et mis teisi muutusi aset leidis, kui see probleem ilmnes? (nt. ehk põdesid mingit haigust?)
—
mai 5, 2012 at 6:33 p.l. #115190gmaster
MemberJa huvitaval kombel jääb treenides kopsusüsteem muudest süsteemidest maha, niiet seda tuleks vajadusel järgi aidata.
Mina soovitaks ka pulmonoloogi visiiti, võibolla on astma v mingi allergia..
mai 5, 2012 at 6:36 p.l. #115150Meril
MemberHaige pole olnud, mitte miskit pole muutunud, muutnud. Kui, siis ehk trennide sagedus kasvas sel ajal.
mai 5, 2012 at 7:19 p.l. #115124jrx
MemberMiks sa hingamisele mõtlema pead? Mis juhtub, kui sa seda ei tee?
mai 5, 2012 at 7:35 p.l. #115117Meril
MemberRaske seletada. Hingamine oleks/jääks kohati nagu pealiskaudseks ja tekib vajadus raskemalt hingata, teadlikult siis mõtlen, et nüüd tunnen vajadust nii hingata, mis võib paista ka tugeva ohkena. Kui seda ei tee, on ebamugav. Eriti, kui ei saa ka seda “rasket ohet” lõpuni ohata
mai 6, 2012 at 4:30 e.l. #114971ROtter
MemberRaske seletada. Hingamine oleks/jääks kohati nagu pealiskaudseks ja tekib vajadus raskemalt hingata, teadlikult siis mõtlen, et nüüd tunnen vajadust nii hingata, mis võib paista ka tugeva ohkena. Kui seda ei tee, on ebamugav. Eriti, kui ei saa ka seda “rasket ohet” lõpuni ohata

Tundub, et tegemist siiski lihaspingetega või nö. ärevuseelse seisundiga. Hakka tegelema hingamisharjutustega ja õpi selgeks lõdvestumistehnika.
mai 8, 2012 at 12:07 p.l. #112501Draw
MemberMinul tekkis samasugune probleem ja lõpuks võtsin ennast kokku ja hakkasin mööd arste käima. Selgus, et tegemist on koormusastmaga. See käib nüüd periooditi – vahest pean tihedamini rohtu hingama, praegu pole jälle pikemat aega vaja läinud.
Kindlasti konsulteeri perearstiga, ta saadab sind siis edasi.
mai 11, 2012 at 12:09 p.l. #110625Meril
MemberTäna kõiki vastajaid. Eelkõige Draw kirjutise peale panin ikka perearstile aja kirja ja see arvas, et astmaatiline bronhiit. Saatis mind edasi mingile astma testile, kus eeldas, et pean ka jooksma, et kohapeal selguks, mis minuga toimub, kuid pidin ainult hingama.
Test kestis 5 minutit ja selgus, et olen täiesti terve, üle keskmise. Küsisin veel, et äkki ikka jookseks, aga ei- ma polevat ju südamehaige, astamat pole, vererõhk korras ja joosta saavad vaid eelnmetatud.
Koormusastast polnud ta kuulnudki (Millegipärast ei imesta- tegemist väikelinna haiglaga).
Perearsti juurde tagasi minnes oli ka tema üllatunud, et vaid puhusin, kuid praegu jäi asi niimoodi. Kirjutas mulle Ventolini siirupit ja et siis vaatame, mis saab…
No vaatame siis.
Lisan veel, et netist leitud koormusastma kirjeldusele vastab minu olukord mu enda arvates küll. Aga no iseendale diagnoosi panemisega on nii nagu on…
mai 13, 2012 at 6:20 e.l. #109489ROtter
MemberKoormusastmareaktsioon tekib hingamisteede järsu kuivamise ja jahtumise tõttu. Külmas õhus sportimine tugevdab astmareaktsiooni. Laboritingimustes pannakse uuritav jooksuergomeetrile jooksma lastes tal samal ajal hingata külma ja kuiva õhku. Sellepärast arstikabinetis ei saa kasutada seda testi, sest ei ole ilmselt vajalikke tingimusi.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.