Ei jõua joosta
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Ei jõua joosta
- This topic has 25 replies, 12 voices, and was last updated 14 years, 2 months tagasi by
eesti mees.
-
AutorPostitused
-
detsember 3, 2011 at 2:14 p.l. #288867
Aile
MemberKui inimene soovib joosta, siis ta soovib joosta – mida teevad siis need tuhanded, kes siin rahvajooksudel osalevad….ensetapjad…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Miks on vaja inimese initsiatiiv kohe maha teha kui ta soovis nõuandeid kuidas treeninguid alustada. Olgu öeldud, et korvpall, jalgpall ja enamus pallimängud on palju vigastusohtlikumad. Oma viimased tõsisemad vigastused sain just korvapallist ja mitte vähe harrastus jalgpallureid on mul kipsis jalaga vastu tulnud. Mõistlikult jooksutrenne planeerides on võimalik joosta ka nii ,et mingeid vigastusi ei järgne, selle jaoks ongi vaja soovitusi inimestelt, kes oskavad neid soovitusi anda. Ma ei pea ennast jooskuspetsialistiks, kuid alles müni aeg tagasi olin samas seisus kui abivajaja.Kõige huvitavam on see, et tihti eriti kulturistidele öeldakse, et ärge te jumala eest jookske, kui ei taha lihastest ilma jääda – jooksin viimase MM ettevalmistuse käigus nädalas 30 – 42km ja ei saa öelda, et jalad kuhugi kadusid, ainus mis juhtus, et hakkasid paremini joonistama…
Jooksmisoskus on v2ga vajalik.
detsember 3, 2011 at 2:36 p.l. #288851Chipy
MemberKõige parema effekti saad siis, kui alustad jõusaalitreeningutega.Põletab kaloreid ja hoiab naise kõik strateegilised kehaosad trimmis
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Argo
Olen ka oma peas seda varianti kaalunud aga olen miskipärast ikka arvanud, et esmalt pean jooksmas hakkama käima, et “pekki” hävitada ja alles siis saali suunduma. Kas kohe saali suundumine on siis mõeldav? Ja saalitreeninguga peaks ka ju kaasnema aeroobne treening? Või olen ma millesti valesti aru saanud!
detsember 3, 2011 at 2:52 p.l. #288820Aile
MemberOlen ka oma peas seda varianti kaalunud aga olen miskipärast ikka arvanud, et esmalt pean jooksmas hakkama käima, et “pekki” hävitada ja alles siis saali suunduma. Kas kohe saali suundumine on siis mõeldav? Ja saalitreeninguga peaks ka ju kaasnema aeroobne treening? Või olen ma millesti valesti aru saanud!
detsember 3, 2011 at 2:59 p.l. #288808ROtter
MemberJooksmisoskus on v2ga vajalik.
Milleks? Tänapäeval on jalgrattad, autod, lennukid, liftid. Kui trammile ei jõua joosta, ootad järgmist, naisi on ka rohkem kui mehi …
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 3, 2011 at 3:02 p.l. #277379Chipy
MemberPekki h2vitad k88gis.
J6usaalitreening kohe ja praegu on v2ga vajalik, et sa peale peki veel ka lihaseid ei kaotaks.
Ja mina, spordivõõra inimesena mõtlesin, et kõige aluseks on jooksmine.

Andke mulle palun andeks´, et ma üldse nii rumalaid küsimusi küsin aga tõesti on tahtmine millestki peale hakata ja väliste, kehaga seonduvate muutuste nimel tahan pingutada.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 3, 2011 at 3:13 p.l. #288784gmaster
MemberJa mina, spordivõõra inimesena mõtlesin, et kõige aluseks on jooksmine.

Andke mulle palun andeks´, et ma üldse nii rumalaid küsimusi küsin aga tõesti on tahtmine millestki peale hakata ja väliste, kehaga seonduvate muutuste nimel tahan pingutada.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Loomulikult peaks midagi ka südamele tegema, nagu sa enne küsisid, aga mis vastamata jäi.
Kas see on just jooksmine, on teine asi. Valikuid on tohutult.
detsember 3, 2011 at 3:40 p.l. #288770samuil
Member5 küsimust, millele naised vajavad vastuseid.
http://www.fitness.ee/artikkel/1325/5-kusimust-millele-naised-vajavad-vastuseid
Pööraselt vale ja kirutud aeroobne treening
http://www.fitness.ee/artikkel/846/pooraselt-vale-ja-kirutud-aeroobne-treening
detsember 3, 2011 at 4:17 p.l. #288763gmaster
MemberPööraselt vale ja kirutud aeroobne treening
Nomaitea, ma küll selle artikliga väga nõus ei ole..
Kõike ikka võrdselt.
detsember 3, 2011 at 5:04 p.l. #288739matroxx
MemberEI tea küll mis tänapäeva inimestle küll viga on,et enam joosta ei tohi ega suuda.
ikka peab alla olema mingi veerev,pöörlev,hüplev või tont teab mis instrument veel.
Jooksma ei pea ju kohe pea ees asfaltile minema.tasapisi kõndmise pealt metsajooksule üle.proovida tabada tehnikat ning arenendada seda kooskõlas üleüldise taseme tõusuga.
Ma arvan,et jooksmine,hüppamine on üks naturaalsemaid asju mis olla saab.Juhul kui see nii vale ja mööda oleks siis looduse poolt seda omadust kaasa poleks antud.
Targalt tuleb asjale läheneda!
detsember 3, 2011 at 6:52 p.l. #288644ROtter
MemberEI tea küll mis tänapäeva inimestle küll viga on,et enam joosta ei tohi ega suuda.
ikka peab alla olema mingi veerev,pöörlev,hüplev või tont teab mis instrument veel.
Jooksma ei pea ju kohe pea ees asfaltile minema.tasapisi kõndmise pealt metsajooksule üle.proovida tabada tehnikat ning arenendada seda kooskõlas üleüldise taseme tõusuga.
Ma arvan,et jooksmine,hüppamine on üks naturaalsemaid asju mis olla saab.Juhul kui see nii vale ja mööda oleks siis looduse poolt seda omadust kaasa poleks antud.
Targalt tuleb asjale läheneda!
Just – targalt tuleb asjale läheneda! Kõik need veerevad, pöörlevad, hüplevad või tont teab mis instrumendid veel (ratas, ellips, sõudeergomeeter, veloergomeeter) mõeldi välja inimese poolt, et vähendada jooksmise poolt jalgadele põhjustatud traumasid. Süda saab oma vajaliku koormuse ükskõik millisest Samuili poolt nimetatud aeroobsest tegevusest.
Joostes lööb inimene jalgu vastu maad jõuga, mis ületab 2-3 korda tema kehakaalu.
detsember 4, 2011 at 12:24 e.l. #303470eesti mees
MemberSelles olen ma Rotteriga nõus et jooksmine põrutab jalgu, samas kas mitte inimesed ei ole mõelnud välja erineva tasemega ja tugevusega jooksujalatseid.
Jooksmisega jah see häda et vajab suht koht palju varustust, korralike tosse, tuleks valida jooksupoes ja spetside abiga,võimalusel ka lindil joosta ja lasta filmida kuidas päkkale maandud( liiga pehmed ei toeta jalga piisavalt ja liiges painub väljapoole). Veel on vaja piisava tugevusega rinnahoidjat( naistel), mugavaid riideid , sokke jne.
Jooksmist peaksid alustama niimoodi et algselt teed soojendus jooksu ja siis tõstad natsa tempot jooksed mingi maa ja treeningu lõpetad lõdvestus jooksuga. Igale treeningule eelnevad ja järgnevad venitused.
Alustuseks võiksid joosta 3x nädalas iga treenigu vahel oleks siis puhkepäev. Algselt võiksid teha puhkepäeva hiljem kui tase suureneb võiksid muuta puhkepäeva aktiivseks, nt. ujumine, ideaalne kogukeha treening pluss minimaalne koormus liigestele.
Muidugi sa võid ka tegeleda ka jõusaali treeninguga et ennast vormis hoida, midagi ei peaks häbenema kõik on kunagi olnud jõukas algajad.
Nagu juba öeldi nn. pekki hävitad aint köögis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.