Ei higista trennis
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi ROtter’ilt » Ei higista trennis
- This topic has 20 replies, 15 voices, and was last updated 17 years, 3 months tagasi by
bumer325i.
-
AutorPostitused
-
veebruar 1, 2008 at 7:55 e.l. #138471
ROtter
MemberKüsiks siinkohal,et kas higistamine sõltub ka soolade tarbimisest?Et loogilin olex ju,kui soolade tarbimine on väga madal,siis ei hoita enam kehas vett kinni-ühesõnaga plegi midagi higistada.
Kuigi higi koosneb põhiliselt veest, võib higistamisega kaasneda ka soolade kaotus. Et higi sisaldab enamikku sooladest vähem kui vereplasma, ei põhjusta higistamine siiski soolade hulga vähenemist veres, välja arvatud juhud, kui vedelikukaotuse korvamiseks juuakse higist väiksema soolasisaldusega jooke.
Kui veevarud on näiteks varasema higistamise tõttu vähenenud, on organismi higitootmis- ja termoregulatsiooni võime häirunud.
veebruar 1, 2008 at 8:11 e.l. #138477hehee
MemberKuna minu trenn ja toitumine on mulle soovitud tulemusi andnud, siis pole ma higistamisele või selle puudumisele enam mõelnud, kuigi olgu öeldud, et trennis ma endiselt ei higista. Higistan üksnes siis, kui ma millegipärast pabistan.
Teema taas päevakorda tõusmisega tuli mulle aga meelde üks minu mittehigistamise lugu. Läksime õega hiljuti ilusalongi ja võtsime mõelmad vettväljutava protseduuri. Mässiti meid mingite möginatega sisse ja keerati kilest kookonisse, kuhu jäeti vist nii pooleks tunniks. Kui õde, kes on minust ka veidi kogukam, kookonist välja võeti, ujus see veest, minu kookon ja nahk olid aga täiesti (!) kuivad. Kosmeetik naeris ja küsis, kas mul siis polegi vett sees. Ei ma osanud talle muud vastata, kui seda, et järgmine kord võtan masaaži
november 4, 2008 at 10:13 p.l. #171082Renxu
Memberaga üldiselt kuidas selle higistamisega on? on see hea või halb kui peale rasket trenni särk läbimärg on? milleks kasulik, kahjulik? joon trenni ajal poolteist liitrit vett ära… enamasti lasen läbi brita endale seda vett ja valan pudelisse? peaks hakkama poevett mineraalidega ostma?
november 5, 2008 at 9:26 e.l. #171116s4nder
MemberEks higistamine oleneb ka saali temperatuurist ja õhuringlusest. Jahedas ruumis, kus õhk liigub, ei hakkagi tihtipeale palav isegi jõutõmmet tehes.
november 5, 2008 at 9:39 e.l. #171118scubamonkey
MemberEks higistamine oleneb ka saali temperatuurist ja õhuringlusest. Jahedas ruumis, kus õhk liigub, ei hakkagi tihtipeale palav isegi jõutõmmet tehes.Heh, viibisin hiljuti välismaal ja tegin kohalikega trenni (panen hiljem ka mõned pildid üles). Sooja oli nii 31 C (TTÜ spordisaal suviti on selle kõrval poisike). Kohalik oli imestunud, kui mitte õelda isegi natuke pahane, sest hetkega oli kangi pink läbi leotatud valge mehe kehamahladega.
november 5, 2008 at 9:53 e.l. #171119