Ei higista trennis
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi ROtter’ilt » Ei higista trennis
- This topic has 20 replies, 15 voices, and was last updated 17 years, 3 months tagasi by
bumer325i.
-
AutorPostitused
-
mai 20, 2007 at 8:33 p.l. #10766
hehee
MemberMis jama see on, et rassin kus tahes (jõusaal, aeroobika, jooksurada), väsitan ennast roppumoodi ära küll, aga ei higista. Siis ei ole suurt rasvapõletust ka loota?
mai 20, 2007 at 8:38 p.l. #115883Capricorn
MemberPulssi oled mõõtnud? Rasvapõletus peaks kõige effektiivsemalt toimuma teatud pulsivahemikus.
(mul õnneks/kahjuks sellist “probleemi” ei ole, et ei higistaks. Kui trenni alguses soojenduseks u. 10 minutit ratast olen sõitnud, siis higi juba tilgub. Igatahes eimese harjutuse tegemise ajaks juba higi tilgub.
mai 20, 2007 at 8:41 p.l. #115885hehee
MemberPulssi oled mõõtnud?Ei ole, peaks jah järgmisteks trennideks kella külge panema.
mai 20, 2007 at 8:47 p.l. #115887Capricorn
MemberSel juhul uuri seda artiklit ka:
http://fitness.ee/main.php?main=artikkel&a…mp;bot=bot.blue
…
Järgmine intensiivsustsoon on nn. fitness tsoon. Töö intensiivsus selles tsoonis on 60-70% maksimaalsest SLS – st. Ka siin tsoonis läheb ca. 85% põletatud kaloritest rasvade arvelt, 10% süsivesikute arvelt ja 5% proteiinide arvelt.
Uuringud ja katsed on näidanud, et aeroobne treening selles intensiivsusvahemikus stimuleerib kõige enam rasvade mobiliseerimist ja põletamist. Mobiliseerimine tähendabki seda, et rasvhappe molekul “kisutakse” ladestunud rasvaraku küljest lahti ja vere vahendusel transporditakse ta lihasesse, mis teda energiaks kasutab.
Selles tsoonis on rasvade mobiliseerimise kiirus kõige suurem.
Kuna töö intensiivsus, võrreldes eelmise intensiivsustsooniga, on suurem, põletatakse selles tsoonis ka tunduvalt rohkem kaloreid. See tsoon on rasvapõletamiseks sobivaim.
mai 20, 2007 at 9:22 p.l. #115891theONE1
MemberHigistamine on individuaalne!
mai 20, 2007 at 9:57 p.l. #115892V8
MemberHigistamise ajal väljub kehast vesi, mitte rasv!
mai 20, 2007 at 10:24 p.l. #115893Capricorn
MemberHigistamine on individuaalne!Keha hakkab higistama siis, kui ta “arvab” et keha temperatuur on kõrge ja on vaja teda jahutada (higi jahutab keha)?
mai 21, 2007 at 6:22 e.l. #115896theONE1
MemberKeha hakkab higistama siis, kui ta “arvab” et keha temperatuur on kõrge ja on vaja teda jahutada (higi jahutab keha)?Jah nii ta on, higistamine on keha omadus kehatemperatuuri alandada.
mai 22, 2007 at 6:44 p.l. #116007ROtter
MemberMis jama see on, et rassin kus tahes (jõusaal, aeroobika, jooksurada), väsitan ennast roppumoodi ära küll, aga ei higista. Siis ei ole suurt rasvapõletust ka loota?Järelikult treeningu intensiivsus on madal, pead treenima kõrgemal pulsisagedusel.
mai 23, 2007 at 10:40 e.l. #116030Flex250
MemberMis jama see on, et rassin kus tahes (jõusaal, aeroobika, jooksurada), väsitan ennast roppumoodi ära küll, aga ei higista. Siis ei ole suurt rasvapõletust ka loota?vähe vist pingutad ikka. see tõesti individuaalne, olen ka näind trennis väga lihastes meest kes ei higista.
mul omal aga hakkab higi jooksma juba enne soendust riiete vahetuseajal tavaliselt ja trenni lõpuks on riided läbimärjad-täielik vastand sulle
jaanuar 30, 2008 at 11:34 p.l. #138267Agnes1h
MemberJärelikult treeningu intensiivsus on madal, pead treenima kõrgemal pulsisagedusel.Sattusin seda vana postitust lugema. Endal oli sama lugu viimane kord trennis. Ei tekkinud pea mingit higi, kuigi mõnikord on tekkinud. Ja kas ikka PEAB treenima kõrgemal pulsisagedusel? Ma ei ole saanud regulaarselt trenni teha ning eile jõulusaalis kava tehes läks seega pulss ikka liiga kõrgele. (Kuni 150-160 l/min) Püüdsin siis enam pause teha. Kui ma nüüd oleksingi arvanud, et peab kõrgemalt pulsil seetõttu tegema, siis ma ilmselt poleks magada öösel saanud. On ka seda juhtunud, kui pulss liiga kõrgele lastud. Vbl on see higi asi kuidas kunagi kellelgi!
jaanuar 31, 2008 at 8:37 e.l. #138297daman
MemberEi näe probleemi. Jõusaalis pole veel kordagi higi lahti saanud, kuigi pingutan nii, et pilt taskus. Näiteks jooksuga hakkavad esimesed higistamise tunnused ilmnema alles 30min jooksul, kuigi pulss on 150 peal. Rattaga sõites on veel hullem, suht kuumal suvepäeval võin 60km maha vändata ilma et naha märjaks saan. Samas ei ütleks et ma ei pingutaks või trennis nalja teeks, lihtsalt ei higista ja kõik.
jaanuar 31, 2008 at 9:05 e.l. #138303Ruubikukuubik
MemberÜldiselt ise higistan ka suht palju ja sõber, kellega trennis vahest käin, ei higista peaaegu üldse. Samas tähele pannud,et ta käib WCs ka selle võrra rohkem. Eks kui vett välja ei higista, siis tuleb see uriinina topelt kogustes.
jaanuar 31, 2008 at 9:27 e.l. #138310kuuliks
MemberRasvapõletus peaks toimima 120-140 pulsivahemikus. Mina higistan ka, kuidas kunagi, aga püüan nii rassida, et saaksin oma pulsi nii kõrgele. Kahjuks on minul pulss kogu aeg madal, rahuseisundis ka.
jaanuar 31, 2008 at 11:28 e.l. #138337-aron-
MemberKüsiks siinkohal,et kas higistamine sõltub ka soolade tarbimisest?Et loogilin olex ju,kui soolade tarbimine on väga madal,siis ei hoita enam kehas vett kinni-ühesõnaga plegi midagi higistada.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.