Skip to main content

Effektiivne treening

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Effektiivne treening

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 77 total)
  • Autor
    Postitused
    Czar
    Member

Kas seni kuni mul peale treeningut lihas valutab on treening asja ette ja lihas areneb, st et seisakut ei toimu ?

Paljud kurdavad seisakut jne, kas seisakut saab lihasvalu järgi määratleda, et kui enam ei võta läbi ka ei arene enam ?

ceork
    Member

Lihasvalu sõltub minu kogemuste järgi mitmest asjast. Näiteks sellest, kui tõsiselt suudad oma lihast kurnata, kui ikka superseeriaid teen ja valu/väsimus ajab peale seeria lõppu karjuma on tavaliselt alati lihas valus. Veel see ka, kui palju jääb aega kahe treeningu vahele, kui 6 päeva ei tee jääbki lihas rohkem valusaks. Üldiselt ei saa selle järgi siiski mõõta lihase kasvu, arvan ma. Mikrotraumad tekivad ikka ja kui toitumine korras ei tohiks miski arenemata jääda

Kurupt
    Member

lihasvalu t2hendab et “p6lemine” on toimunud anaeroobses keskkonnas. tihtilugu on ka k6vematel trennimeestel siit-sealt valus p2rast n2iteks uue kava juurde asumist. ise teen kahte massikava korra. yks n2dal yht ning teine n2dal teist ning igal n2dalal on j2rgmisel p2eval rind natukese tunda.

hawker
    Member

Kui lihas valutab, siis jah, see näitab et treening on kindlalt asja ette läinud.

Kui aga lihas ei valuta, siis see EI näita veel, et treeningust asja ei olnud.

matu124
    Member

ma olen täiesti kindel et lihasvalu ei näita seda et trenn on asjaette läinud kuna endal on nönda et lihas hakkab valutama ainult siis kui treeningul on ntx nädal aega vahele jäänud ja siis lähen uuesti tegema.

ROtter
    Member

Füüsiline koormus kutsub esile lihaskiudude läbimõõdu muutusi. Lihaskude kohaneb hästi koormusega, kui selle intensiivsus, kestvus ja sagedus on optimaalne. Liigne koormus kahjustab lihaskiude, mis väljendub lihasevaluna. Lihaste valusaks muutumine pärast treeningut on tingitud sellest, et lihased pole koormusega harjunud. Lihasevalu tugevus kasvab 1-2 päeva jooksul pärast treeningut, kestab 1-2 päeva ja möödub enamasti 5 päevaga. Lihasevalu tekkimist mõjutab rohkem harjutuste intensiivsus kui kestvus.

Baracus
    Member

Mul on rind ja triitceps peale igat trenni 4-6 päeva valus. Esimesed 2 päeva on tappev valu, sõber kellega koos treenin teeb täpselt sama trenni ja tal alati lihased vähem valusad ja vähem aega valusad aga jõudu ja massi tuleb kiiremini kui mull juurde.

ROtter
    Member

Mul on rind ja triitceps peale igat trenni 4-6 päeva valus. Esimesed 2 päeva on tappev valu, sõber kellega koos treenin teeb täpselt sama trenni ja tal alati lihased vähem valusad ja vähem aega valusad aga jõudu ja massi tuleb kiiremini kui mull juurde.

Järelikult selline koormus on sinu jaoks liiast ja sa ei arene, vaid kurnad ennast.

theONE1
    Member

selline valu mitu päeva järjest viitab ületreeningule. See on loomulik-kui oled juba ületreeningus, siis su lihased ei arene jne. Soovitan sul aeg maha võtta jah puhata!

ronija
    Member

siiski teatud lihasvalu v6ib olla??

Ma parandasin näiteks k6hulihastel k6vasti tehnikat jne ja annavad rohkem tunda ikka

matu124
    Member

no köht pole harjunud sul järelikult koormusega ja hakkab valutama,varsti harjub ära siis pole midagi enam arvatavasti

tomster
    Member

Kui lihas annab end tunda pärast uue harjutuse kavva lisamist või hoopis uuele kavale üleminemist, siis reeglina on kõik õige ja ta peabki end tunda andma. See on positiivne.

Henry123
    Member

Aga mis see tähendab, kui viimaste seeriate-korduste ajal lihas lausa meeletult valutab, see on hirmsalt segav, vahel olen seeria enne lihase ära väsimist just valu pärast ära lõpetanud, ei suuda lihtsalt kannatada.

Mis seda valu põhjustab, mis valesti on/mida ette võtta?

Marek Kalmus
    Member

Aga mis see tähendab, kui viimaste seeriate-korduste ajal lihas lausa meeletult valutab, see on hirmsalt segav, vahel olen seeria enne lihase ära väsimist just valu pärast ära lõpetanud, ei suuda lihtsalt kannatada.

Oled kuulnud väljendit….Pole valu , pole tulemust!…..?? Eks see natuke seda tähendabki

Marek Kalmus
    Member

Oled kuulnud väljendit….Pole valu , pole tulemust!…..?? Eks see natuke seda tähendabki

Ehk siis teisiti öeldes see valu pingutuse, seeria lõpus on PIIMHAPE mis kuhjub lihases. Seeriat sooritades töötab lihas anaeroobses seisundis (hapnikuvõlas) ja pinges lihase vere tagasivool on häiritud. Seega see kuhjub ja nö “mürgitab, halvab” lihasetöö lühikeseks ajaks.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 77 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.