Eestlased on joodikrahvas.
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Eestlased on joodikrahvas.
- This topic has 84 replies, 33 voices, and was last updated 17 years, 10 months tagasi by
Rambo vend.
-
AutorPostitused
-
aprill 7, 2008 at 6:26 p.l. #149212
veinikaarija
MemberSotsiaalne aktiivsus on tugevalt seotud alkoholiga. Nendega, kellega on koos pidutsetud, on kergem suhelda, samuti annavad peod võimaluse olemasolevaid sõprussuhteid tugevndada.
Tunnistan, et tarbin alkoholi. Teatud piirini on mõnus ning teatud sagedusega on mõnus, aga ülepingutamine toob tuntavaid tagasilööke.
aprill 7, 2008 at 6:50 p.l. #149216UmbIsik
Memberhttp://www.delfi.ee/news/paevauudised/eest…php?id=18621804
Suur hulk vigastusi saadakse purjus peaga(kaklused, kukkumised, autoõnnetused, mõtlematud vettehüpped). Raviks ja taastusraviks lähevad meeletud summad ja kuna ka meditsiinile määratud ressursid on piiratud, siis kannatab ülejäänud inimeste ravi. St siis nende inimeste ravi, kellel on mingi selline haigus, mida on veidi keerulisem vältida kui mõõdutundetust joomisest johtuvaid tagajärgi.
aprill 7, 2008 at 6:55 p.l. #149218skiev
MemberPäris huvitav teema ülepika aja püstitatud.
Kõigepealt tahaks ma teada kui palju eestlasi selles uuringus osales üldse, mille põhjal on see artikkel kirjutatud. see peaks ju kõigile teada olema et statistika on üks suur vale. Aga ega meil eestis selle alkoga kõika väga hästi ka pole.
Ma panen kirja oma kogemusi mis meelde tulid seda teemat sirvides.
See et see alko probleem hakkab kodust pihta sellega on nii ja naa. Mul ei keelatud poiskesena kuskil käia. Ma võisin kõike teha mis tahtsin lihtsalt kui mingi jama kokku keerasin siis oli karistus teada rihm välkus ja korras, rohkem ei tahtnud teha (tänapäeval seda vist väga enam ei harrastata). Aga alkoga oli selline naljakas lugu et võtsin kodus vanematega, sõpradega ja sõprade vanematega ja milles oli point vanemad arvasid et las poiss joob parem kodus kui kuskil linna peal laaberdab. Esiteks kadus see nali kohe ära et mingi kuritarvitamine, kui nina ikka täis siis ära magama ja korras. Nüüd kui ma ka just väga vana ei ole siis istume vahel sõpradega koos ja võtame natuke ja vahel ka rohkem aga see on ka loll jutt et eestlane ei oska kaine peaga suhelda. Ja alati on põhimõte kui juua siis täis, kui pidu siis hommikuni, kui naised siis paljaks:).
Tremmi ja võtmisega on ka nii et vahel tulevad peale võtmist väga head tulemused aga vahel ei lähe jälle kuidagi.
Ja kõige hullem on mitte üldse võtta. Tavaliselt juhtub üks päev midagi, hakkavad jooma ja siis on need mehed läinud.
Olengi vist juba liiga pikalt kirjutanud, aitab!
aprill 7, 2008 at 6:57 p.l. #149220tõunii
MemberJa alati on põhimõte kui juua siis täis, kui pidu siis hommikuni, kui naised siis paljaks:).
Väga hästi öeldud

Ise pole veel sellest kuulnudki
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 7, 2008 at 6:58 p.l. #149221daemonium
MemberOlgu, kui nii siis teevad rahvuslikku enesetappu KÕIK eestlased ühiselt, rahvusena. Siinkohal ei ole mõtet hakata ajama, et sa tead kedagi, kes teab kedagi kes midagi halba ei tee jne… ! Räägin kõikidest eestlastest, kaasaarvatud mina ise, minu vanemad, vanavanemad ja tuttavad !Ah et kõik eestlased on joodikud,narkarid,kes kõik teevad midagi halba ….Kaasa arvatud ka imikud etc …
Et midagi sellist väita,peab tõepoolest olema joodik ja narkar,
aprill 7, 2008 at 7:34 p.l. #149222k88
Memberkrt, kui inimesed tahavad juua las joovad. probleem on see nende jaoks kes ise ei joo ja siis joomist teistele pahaks panevad
aprill 7, 2008 at 7:58 p.l. #149227Wire
MemberTee see minule ja mu sõpradele selgeks. Probleem ongi selles, et noorte arvates on joomine lahe.Miks to lahe on siis? Ma ka noor ja mu meelest pole lahe.. Kui elu on läbu ja muid asju ei väärtustata siis küll.

Huvitav kas sellised kavatsevad elus midagi saavutada või kuskile jõuda ka või jooks elu maha? Edu!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 7, 2008 at 8:03 p.l. #149230Martti K.
MemberKust see joodiku ja mitte joodiku piir jookseb? Kuigi jah, eks selle kohta on ka nüüd 10000 eraldi arvamust
aprill 7, 2008 at 9:52 p.l. #149247from
MemberNapsitanud mehed on tihti sellised, kes tahavad oma jõudu teistele ka näidata ja hakatakse tüli norima. Kui ta hakkab kaine inimesega tõuklema, siis alla jääb ikka napsitanud inimene. Niiet seda, kumb peale jääb, juhuse hooleks mitte jätta, tasub avalikes kohtades kaine olla.
aprill 8, 2008 at 12:17 e.l. #149248alf 1
MemberNo juuakse ikka ka mujal maailmas päris ohtrasti. Olen Iirimaal ja siin panevad ikka reede õhtust pühapäeva õhtuni enamus 14 kuni 100 aastastest. Palju saab välja vabandada kui tegid sigadusi joomase peaga. Osad maskeerivad oma joomist nn. social drinkingu taha. Erinevus Eestiga on see et äripäevadel inimestel alkoholiga proobleeme ei teki. Seega tööpostil olevad inimesed on kained või kui siis jääknähtudega esmaspäeva hommikul.
aprill 8, 2008 at 5:34 e.l. #149251tonto
MemberEks ta tõsi ole, et igal pool pannakse kõvasti tirakat. Meil siin kipub suremus ainult kole suureks. Noored peavad reeglina kõik ikkagi ise läbi proovima, ega vanemate inimeste tarkus siin ei aita. Noorte joomine on omaette teema mille juures on määravaks tihti seltskond ja see, et miskit “targemat” pole teha – kätte võideldud vabadust koolist peab ju kuidagi teisiti tähistama, kui kodus raamatut lugedes. Eks nad saavad kah kord suureks ja teevad omad järeldused. Elu ise teeb kah teatavad korrektuurid. Aga probleem on globaalne.
Nukram asja juures on see, et tegelikult on vaba aja veetmine säärane buzinezz, et hirmus kohe. Kui õhtul tahaks miskit teha, siis kalkuleeri kuidas tahad, ikkagi on soodsaim öö läbi juua (kui “välja minna”) ning joomatuuri käigus on alati võimalik erinevat reaalsust kogeda – uued inimesed, uued seiklused, nalja nabani jne ja oleks ime, kui peale tüütut töönädalat ja samade nägude vahtimist hing ei ihkaks vaheldust ja lõõgastust…
Ja veel kommentaar: Mingi asja keelamine või kättesaadavuse kunstlik piiramine pole kunagi andnud soovitud efekti ja ei anna kah. Tallinna alkoholimüügipiirang tähendab seda, et peale seitset on igas poes lihtsalt meeletu järjekord, kuna kõik varuvad joogipoolist. Igaks juhuks topelt, et puudu ei tuleks…
aprill 8, 2008 at 6:02 e.l. #149252matti
MemberOn välja arvutatud,et üks miljard alkoholiaktsiisi toob kaasa neli miljardit tervishoiukulutusi
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 8, 2008 at 6:10 e.l. #149254Taavi701
MemberNagu ka eeskõnelejad on öelnud, asi hakkab ikka kodusest kasvatusest. Minul näiteks pole kunagi keelatud rangelt juua(kuna keelatud vili on ikka kõige magusam) ega seetõttu pole ka tahtnud. Ise pruugin alkoholi heal juhul kolm korda aastas ja siis ka kindlasti mitte nii palju kui kannab.
Kuid kahjuks ei saa ma seda öelda paljude oma tuttavate kohta.
aprill 8, 2008 at 7:53 e.l. #149256Tervis7
MemberSinu tekst on ka ju mõttetu halaminea näe said tähelepanu ka
Mina räägin vähemalt enda ja mitte kogu rahva nimel. Idiootsus kõiki püüda ühe mütsi alla toppida.
aprill 8, 2008 at 8:15 e.l. #149261matti
MemberTegelikult on jama arvata,et eestlased pole joodikrahvas,kes seda arvab elab vist küll propagandamajakeses
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tegelikuses on aga joomine eestis juba ammu ületanud igasuguse piiri ja üha tõuseb. Ja selle mõju ühiskonnale on raske ülehinnata. Näiteks kasvõi see,et statistika kohaselt on sajast lastekodulapsest on üksnes 5-6 tükki orvud. Ülejäänutel vanemad täitsa olemas. Ja pole vist vaja kaua otsida peapõhjust,miks ei saada laste eest hoolitsemisega hakkama. Kui nüüd sit pisut edasi mõelda-mis saab lastekodulastest ? Eesti statistikat ma ei tea,aga Venemaal töötavad lastekodud ligi 90% ulatuses siseministeeriumile, täpsemalt vanglaametile, st. 90 % lastest sattub lõpuks trellide taha. Ma kahtlen,et see meilgi oluliselt erinev on. Tekib surnud ring.
Tegelikult on see ainult üks väike näide kuidas alkohol ühiskonda lammutab. Võimalusi on tuhandeid. Riigivõimul pole aga huvi selle probleemiga tegeleda. Põhjusi on mitmeid ,esikohal on tõenäoliselt alkoholitootjate altkäemaksud ja ka fakt,et joodikrahvast on märksa lihtsam valitseda kui karsket rahvast, palju lihtsam. Ja lõppude lõpuks ei taha ka rahvaenamus,et alkoholitarbimisele piiranguid kehtestataks. Ja ongi veenvalt tõestatud ,et eestlased on joodikrahvas.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.