Eesti üliõpilaste 2011 a. lahtised meistrivõistlused jõutõstmises – juhend
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Jõumehed » Eesti üliõpilaste 2011 a. lahtised meistrivõistlused jõutõstmises – juhend
- This topic has 79 replies, 29 voices, and was last updated 14 years, 10 months tagasi by
jrx.
-
AutorPostitused
-
märts 17, 2011 at 2:30 p.l. #293330
smack
MemberMina ei ole nõus, sest mina ei jõua 200 kg-a suurt midagi peale hakata
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>…………. sest sa oled naine.Kus on võrdõiguslikkus? Naised peaksid ka samasi raskusi liigutama:D
märts 17, 2011 at 4:12 p.l. #293357jrx
Member-74kg see aasta tuleb 500kg kogusumma vähemalt saada 1. koha jaoks:DBummer, 400 vast saaksin täis kui kahel alal vähemalt oma ennustatud 1RM’id (-5%) ära teeksin, aga isegi mingil superpäeval jääks 500 ikka väga kaugele.
märts 17, 2011 at 4:21 p.l. #293358Alexander Andrusenko
ModeratorKuulge, teeme spordi ausaks. Lühematele korvpalluritele paneme korvi alla spets. alused, millele nad tohivad enne korvi viskamist astuda. Lühematele kõrgushüppajatele paneme ka midagi alla, et nad kõrgemalt hüppaks. Lamades surumises paneme nendele, kellel on käed pikemad, rinnale pakk. Need, kellel on liiga pikad käed, peavad tõmbama aluste pealt. Nõrgematele kuulitõukajatele anname kergema kuuli.
Ja andkeid ning kehaliste eeldustega sportlasi ei tohiks olla. Kui mõni on looduse poolt andekam, siis on ebaaus ju – kõik peavad võrdsed olema. Kui mõni areneb kiiremini, siis tema tulemus korrutatakse mingi konstandiga läbi. Surub 300, korrutame 0.7-ga läbi ja kirja läheb 210.
märts 17, 2011 at 9:40 p.l. #293406Margus Silbaum
MemberMis on spordi mõte? Spordialaliitude eesmärk? Kui vaadata asjadele natuke laiemalt, siis sport ja rahva tervis on üksteisest lahutamatud. Seetõttu võiks ju olla spordialade reeglid sellised, et need soosiks spordi tegemist laiemalt. Kui mõelda, mida võiks muuta jõutõstmises, siis ega midagi eriti muuta saagi. Kui kaotaks kaalud ära jääks meid sama vähe alles nagu kulturiste ja rammumehi. Ehk siis Eestis oleks umbes 10 tõsiseltvõetavat jõutõstjat. Ja ülejäänud kaugeneks spordist mõne aastaga.
märts 18, 2011 at 5:00 e.l. #293420Aile
MemberMis on spordi mõte? Spordialaliitude eesmärk? Kui vaadata asjadele natuke laiemalt, siis sport ja rahva tervis on üksteisest lahutamatud. Seetõttu võiks ju olla spordialade reeglid sellised, et need soosiks spordi tegemist laiemalt. Kui mõelda, mida võiks muuta jõutõstmises, siis ega midagi eriti muuta saagi. Kui kaotaks kaalud ära jääks meid sama vähe alles nagu kulturiste ja rammumehi. Ehk siis Eestis oleks umbes 10 tõsiseltvõetavat jõutõstjat. Ja ülejäänud kaugeneks spordist mõne aastaga.Kaalukategooriad on väga viis. Küsimus on lihtsalt selles, kuidas kõige paremini wilksi sisse ka pikkus arvestada. Kehamassiindeks võiks olla üks muutujatest.
märts 18, 2011 at 7:52 e.l. #293429tarmop
MemberKaalukategooriad on väga viis. Küsimus on lihtsalt selles, kuidas kõige paremini wilksi sisse ka pikkus arvestada. Kehamassiindeks võiks olla üks muutujatest.Huvitav, kust sellised mõtted inimeseselt, kes on viljelenud jõutõstmisega vaid mõni nädal. Mõisaks sind veel siis, kui sa oleks 1,95 pikk ja rinnalt surumise amplituut enam kui pool meetrit. Antud juhul oled nii sina, kui mina suht lühikesed, peaks sinu teooria järgi meid soosima. Peaks ju rahul olema kui on pisike soosimis võimalus.
Silbaumi mõtteavaldusega olen päri, ega polegi midagi suurt muuta. Ainus kriitka oleks vaid, et teeks veel vähem kaalukat.-e
märts 18, 2011 at 8:25 e.l. #293430Alexander Andrusenko
ModeratorKaalukategooriad on väga viis. Küsimus on lihtsalt selles, kuidas kõige paremini wilksi sisse ka pikkus arvestada. Kehamassiindeks võiks olla üks muutujatest.Sellisel juhul peaksid kategooriad olema ka mitte kaalu, vaid kehamassiindeksi järgi. Ometigi peaaegu ükski spordiala seda ei praktiseeri.
märts 18, 2011 at 8:54 e.l. #293440DL300
MemberMis on spordi mõte? Spordialaliitude eesmärk? Kui vaadata asjadele natuke laiemalt, siis sport ja rahva tervis on üksteisest lahutamatud. Seetõttu võiks ju olla spordialade reeglid sellised, et need soosiks spordi tegemist laiemalt. Kui mõelda, mida võiks muuta jõutõstmises, siis ega midagi eriti muuta saagi. Kui kaotaks kaalud ära jääks meid sama vähe alles nagu kulturiste ja rammumehi. Ehk siis Eestis oleks umbes 10 tõsiseltvõetavat jõutõstjat. Ja ülejäänud kaugeneks spordist mõne aastaga.Teha annaks paljutki, et ala juurde masse kaasata, paraku on IPF rohkem huvitatud varustusefirmade sponsorrahadest. Enamus inimesi suhtub jõutõstjatesse kui veidrikesse, kes raudrüüde abil sporti teevad ja ala kaugeneb järjest tavainimestest ja oma põhiolemusest (ehk siis jõualast tehnikaspordiks). Varustuse keelustamine IPFi poolt oleks ainuuõige samm (eeskujuks ujumisliit) ja kindlasti positiivne sõnum ROKile soovist saada olümpiaalaks ning sellega veelgi avalikkuse huvi võita.
märts 18, 2011 at 9:16 e.l. #293446renku
MemberTeha annaks paljutki, et ala juurde masse kaasata, paraku on IPF rohkem huvitatud varustusefirmade sponsorrahadest. Enamus inimesi suhtub jõutõstjatesse kui veidrikesse, kes raudrüüde abil sporti teevad ja ala kaugeneb järjest tavainimestest ja oma põhiolemusest (ehk siis jõualast tehnikaspordiks). Varustuse keelustamine IPFi poolt oleks ainuuõige samm (eeskujuks ujumisliit) ja kindlasti positiivne sõnum ROKile soovist saada olümpiaalaks ning sellega veelgi avalikkuse huvi võita.Suht nõus selle varustuse asjaga, kui varustuse all mõelda trikoosid ja surumissärke. Nende kaotamise tulemusena laieneks kandepind kõvasti.
Aga reeglid on sellised nagu need on ja nendest tuleb juhinduda.
PS: teema krt täiesti külili keeratud ja algsest võistlusest pole enam juttugi.
märts 18, 2011 at 9:49 e.l. #293454kaido leesmann
MemberKes on ikka tõesti tegija teeb oma asjad ära nii varustusega, kui ka ilma varustuseta.
Kui nüüd IPF-i poolt varustus järsult ära keelata, mis saaks siis nendest sportlastest, kes on 15 aastat treeninud varustusega.
Kui rahvusvaheline alaliit midagi otsustab, siis ta peab ka vastutama oma otsuste eest. Mingi järjepidevus võiks ju asjadel olla.
Sa ei saa juhtida autot nii, et sa kogu aeg muudad oma sõidusuunda…
Ma ei saa võtta väga tõsiselt neid väiteid nagu: “IPF võiks”, “IPF peaks”…
IPF on piisavalt tugev ja tark organisatsioon, kes teab täpselt miks ja mida ta teeb.
märts 18, 2011 at 10:02 e.l. #293459Aile
MemberSellisel juhul peaksid kategooriad olema ka mitte kaalu, vaid kehamassiindeksi järgi. Ometigi peaaegu ükski spordiala seda ei praktiseeri.Kuna teemaarendus on siiski jõutõstmise reeglitest…siis ma siin mingit kriminaalset OT d ei näe. Ilma väikese vimkata oleks ka teema ise vaibunud.
Kunagi ammu sai tehtud mõned KMI järgi kulturismi ja fitnessi võistlused (Marko Terasmaa saab kommenteerida, kui õigustatud see oli). Mina olin siis see päkapikk, kes KMI-id arvutas.
Puhtalt KMI järgi arvutada ka ei saa (ei tule õiglane), lihtsalt peaks olema valemis mingi lisa andev muutuja.
Huvitav, kust sellised mõtted inimeseselt, kes on viljelenud jõutõstmisega vaid mõni nädal. Mõisaks sind veel siis, kui sa oleks 1,95 pikk ja rinnalt surumise amplituut enam kui pool meetrit. Antud juhul oled nii sina, kui mina suht lühikesed, peaks sinu teooria järgi meid soosima. Peaks ju rahul olema kui on pisike soosimis võimalus.Silbaumi mõtteavaldusega olen päri, ega polegi midagi suurt muuta. Ainus kriitka oleks vaid, et teeks veel vähem kaalukat.-e
Ma ei ole mitte ainult suhteliselt lühikene vaid ka minu luukangid…ei ole kuigi pikad.
Minu eeldused on harju keskmised.
Kui sa aga võrdled näiteks neiuga Tartust, kes kaalub vähem kui 50 kg… ja ma olen temast peajagu pikem. Ei pea just geenius olema, et aru saada, kui hea Wilksi võimalus tüdrukul on.
märts 18, 2011 at 10:35 e.l. #293462DL300
MemberPäris palju tutvusi sul, kui enamike inimeste eest rääkida oskad. Oma tulemusi ja kaalu ka julged avaldada ve?Remi olen ja suhtlen küll päris paljude inimestega, kellelt kuuldud arvamuste põhjal oma väite esitasin, aga minu või kellegi teise tõstetulemused ei ole selles diskussioonis üldse mingid näitajad, pole see siin ju võistlus vaid foorum. Kui siiski huvitab, siis hetkel kaal 118 ja see nädal tehtud treeningtulemused varustuseta 250-160-295, võistlusrekordid veel pisut kehvemad – 240-152,5-290.
märts 18, 2011 at 11:15 e.l. #293470Aile
MemberKes on ikka tõesti tegija teeb oma asjad ära nii varustusega, kui ka ilma varustuseta.Kui nüüd IPF-i poolt varustus järsult ära keelata, mis saaks siis nendest sportlastest, kes on 15 aastat treeninud varustusega.
Kui rahvusvaheline alaliit midagi otsustab, siis ta peab ka vastutama oma otsuste eest. Mingi järjepidevus võiks ju asjadel olla.
Sa ei saa juhtida autot nii, et sa kogu aeg muudad oma sõidusuunda…
Ma ei saa võtta väga tõsiselt neid väiteid nagu: “IPF võiks”, “IPF peaks”…
IPF on piisavalt tugev ja tark organisatsioon, kes teab täpselt miks ja mida ta teeb.
…ja kui tihti muudetakse liikluseeskirju?
Varustuse koha pealt ma sõna ei võta. Jõutõstmine on tehniline ala ja varustus….lisab veel tehnilisi elemente juurde. Ma usun, et varustus muudab ala vaatemängulisemaks. Kas ta teeb ala ka turvalisemaks? …ütelge teie, kes te varustust kasutate.
Sa ütlesid, et eelkõige hinnatakse kaalukategooria võitjaid, see kinnitab minu hüpoteesi, et wilksi peaks kohendama.
Kas seda peaks IPF tegema? Ei…nemad teevad reeglid nagu iga teisegi spordiala juhid teevad reeglid.
Kui raskejõustikuala sporditeadlastele oleks see põnev teema arvutamiseks ja arutamiseks küll….ja kui nemad on jõudnud nn “laiemat kandepinda soosiva” tulemuseni, siis võiks teha juba hästi põhjendatud ettepaneku ka IPF ile.
Ilmeksimatuks loetakse ainult Rooma paavsti ja seda ka ainult kiriklikes küsimustes.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 18, 2011 at 11:33 e.l. #293472kaido leesmann
Member…ja kui tihti muudetakse liikluseeskirju?Varustuse koha pealt ma sõna ei võta. Jõutõstmine on tehniline ala ja varustus….lisab veel tehnilisi elemente juurde. Ma usun, et varustus muudab ala vaatemängulisemaks. Kas ta teeb ala ka turvalisemaks? …ütelge teie, kes te varustust kasutate.
Sa ütlesid, et eelkõige hinnatakse kaalukategooria võitjaid, see kinnitab minu hüpoteesi, et wilksi peaks kohendama.
Kas seda peaks IPF tegema? Ei…nemad teevad reeglid nagu iga teisegi spordiala juhid teevad reeglid.
Kui raskejõustikuala sporditeadlastele oleks see põnev teema arvutamiseks ja arutamiseks küll….ja kui nemad on jõudnud nn “laiemat kandepinda soosiva” tulemuseni, siis võiks teha juba hästi põhjendatud ettepaneku ka IPF ile.
Ilmeksimatuks loetakse ainult Rooma paavsti ja seda ka ainult kiriklikes küsimustes.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aile, suurtes organisatsioonides ei käi asi päris nii.
Oletame, et Kohila ja Kernu vald tahavad korraldada jalgpalli MM-i. Sellise ettepaneku võib ju teha. Kernu rahvas võib olla vägagi selle poolt…
Nüüd tuleb leida toetajaid oma ettepanekule FIFA-s. Nii Aasias, Okeaanias, Aafrikas, L-Ameerikas ja mujal. Nad peavad hääletama reaalselt sinu poolt.
See nõuab väga tugevat ettevalmistust, lobby, reisimisi, raha jne.
IPF-s on Kongressil üle 100 hääle, organisatsiooni arengusuunad on paigas. Et neid kõigutada või ümber suunata – selleks ei ole Eestil taga vajalikku mahtu.
Meie harrastajaskond on Eestis mõnisada inimest. Välisvõistlejaid ei ole palju, rahvaarv riigis on väike. See summutab paljuski meie hääle.
märts 18, 2011 at 11:51 e.l. #293477Aile
MemberAile, suurtes organisatsioonides ei käi asi päris nii.Oletame, et Kohila ja Kernu vald tahavad korraldada jalgpalli MM-i. Sellise ettepaneku võib ju teha. Kernu rahvas võib olla vägagi selle poolt…
Nüüd tuleb leida toetajaid oma ettepanekule FIFA-s. Nii Aasias, Okeaanias, Aafrikas, L-Ameerikas ja mujal. Nad peavad hääletama reaalselt sinu poolt.
See nõuab väga tugevat ettevalmistust, lobby, reisimisi, raha jne.
IPF-s on Kongressil üle 100 hääle, organisatsiooni arengusuunad on paigas. Et neid kõigutada või ümber suunata – selleks ei ole Eestil taga vajalikku mahtu.
Meie harrastajaskond on Eestis mõnisada inimest. Välisvõistlejaid ei ole palju, rahvaarv riigis on väike. See summutab paljuski meie hääle.
OK
Las see Tartu tüdruk siis võidab edasi.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Teil on seal liiga vähe naisi…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>“Tuleb üks naine poliitikasse, muutub naine. Tuleb naisi poliitikasse rohkem, muutub poliitika…” on öelnud Michelle Bachelet, endine Tšiili president.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.