Tervitused kõigile!
Räägin algatuseks natukene endast: olen 19-aastane noormees, 12 aastat tegelesin korvpalliga, kuid olude sunnil olin sunnitud sellest loobuma (vigastused-põlved, hüppeliigesed, selg) ning seetõttu alustasin intensiivsemalt ujumise ja jõusaaliga. Kuna põlved vigased saan jalgadele vähem koormust anda, kuid saan aga suurem osa treeningust on muudele lihasgruppidele suunatud. Umbes sügisest tegelen ujumise ja jõusaaliga rohkem. Selle tulemusel ka lihas kasvama hakkanud, kuid probleemiks on see, et lihased on vasakul pool keha suuremad (rinnalihas, trapets) – pole ainult minu arvamus, vaid ka spordiarsti. Trenni teen nii, et esmaspäev jõusaal, neljapäeval jõusaal, reedel ujumine, pühapäeval ujumine. Ujudes käies ujun u. 100 otsa ehk ligi 2500 meetrit ning Treeningkava jõusaalis:
1. Päev – ülakeha
Tõmme vastu kõhtu kangiga kummargil 4-5×4-5
Tõmme küljele hantliga, ettekallutatult 4x 8-10
Surumine kangiga lamades 4-5x 4-5
Hantlitega surumine 4x 8-10
plokil tõmbad kõrvale 4-5x 4-5
Surumine kukla tagant
Küünarvarte kõverdamine kangiga 4×8-10
Kõht
2. Päev – alakeha
Kükk 4×8
Jalapress 4×8
Jalgade sirutus 4x 10-12
Jalgade kõverdus 4x 10-12
Päkkade sirutus – seistes, jalapressil 4x 10-12
Surumine kangiga istudes eest 4×8-10
Lendamine hantlitega küljele istudes 4x 8-10
Eest allatõmbed plokksüsteemil 4×8-10
Ploki alla surumine seistes 4×8-10
Kõht
2.päeva jalaharjutused: kükki ei tee üldse, teisi harjutusi väga vähesel määral ja väikste raskustega, kuna lihtsalt põlved pole parimas korras.
Probleem on see, et mida teha, et lihased võrdseks saaks? Kuna see ilmselgelt ei mõju hästi üldisele keha hoiakule(tunnen, et lihased on vasakul pool rohkem pinges). Kas tuleks vähendada/muuta treeningkava või midagi muud. Soovin ette panekuid, mida edasi teha, kuna pool elu olen spordiga tegelenud ning koju passima jääda oleks väga nadi.
Vabandan ette kui samalaadne teema on olemas aga ma tõesti ei suutnud seda leida siit.