Skip to main content

ebaühtlane areng

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » ebaühtlane areng

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Autor
    Postitused
    hyperjunkie
    Member

tere. probleem selles, et teen kõikidele lihastele ühtlaselt trenni, kuid näiteks rind ja õlg arenevad paremini kui biitseps ja jalg. kas see asi on geneetiline või on mingi mõistlik lahendus treenida probleemseid lihasgruppe, ilma et lihast üle koormaks. kõik on individuaalne, kuid äkki vanemad tegijad teavad, mida ette võtta. ette tänades.

greenu
    Member

suur osa rinna ja õla harjutusi on seotus … nagu et teed rinnalt surumist siis saab ka õlg kõvasti trenni …. või siis istudes kukla tagant kangi üles surumine … samuti õlg ja rind ka natuke ….. et ilmselt selle pärast arenevad need lihased rohkem .. lahendus oleks võibolla teha isoleeritud harjutusi rinnale ja õlale … näiteks masinatel mitte kangiga ….

Undionu
    Member

tee siis jalale ja biitsepsile natuke rohkem! pole tarvis lihtsaid asju endale keeruliseks mõelda…

Czar
    Member

järelikult ei tee sa kükke, alusta kükkidega ja näed kuidas kõik lihased hakkavad kasvama

järelikult ei tee sa kükke, alusta kükkidega ja näed kuidas kõik lihased hakkavad kasvama

Millepoolest need kükid nii erilised on? Olen kuulnud, et mõned harjutused tõstavad testosterooni taset (võimaldades siis lihasel paremini areneda), kas see on üks nendest? Kui jah kas neid peaks siis tegema iga trenni algul?

greenu
    Member

jahh kükk tõstab testo taset…. samuti jõutõmme …. kas neid peaks tegema trenni algul või mitte selle koha pealt jään vastuse võlgu …. kuid kui hommikul jõukas käiia siis pidi ka testo üles lööma ja tänu sellele on lihase areng hommikul trennis käiies suurem ….

zon
    Member

tere. probleem selles, et teen kõikidele lihastele ühtlaselt trenni, kuid näiteks rind ja õlg arenevad paremini kui biitseps ja jalg. kas see asi on geneetiline või on mingi mõistlik lahendus treenida probleemseid lihasgruppe, ilma et lihast üle koormaks. kõik on individuaalne, kuid äkki vanemad tegijad teavad, mida ette võtta. ette tänades.

Mul sama probleem aga rind ei taha areneda samas käed ja jalad arenevad korralikult. Kas oleks mõtekam rinnatreening lülitada puhkuseelsele päevale, et tagada sellele lihasele kindel puhkus? Vb oleks vajalik kaasata ka rohkem vabu raskusi nt hantlitega lendamine kaldpingil jne.

greenu
    Member

minul on rinna trenn just puhkuse järgsel päeval …. selleks et lihas oleks max puhanud enne trenni …

maximus89
    Member

enamasti ongi rind peale puhkust, esimese trennina nädalas

eintsius
    Member

Kükkimisel ja jõutõmbel töötavad suurem osa keha lihastest. Mõlemal harjutusel on keha liikumise ja liigeste fikseerituse juhtimiseks vaja pingutada lisaks alakeha lihastele ka vastavalt suurem osa kõiki ülakeha lihaseid. S.o tohutu pingutus organismile, eriti südamele. Pakun, et testosterooni eritumine on miski organismi kaitsereaktsioon, eesmärgiga sellise pingutuse jaoks kohaneda. Selle tulemusena on järgmisel trennil rohkem lihasmasssi juba varuks.

Üldiselt tehakse kükke ja/või jõutõmmet trenni alguses, kuna see lükkab vere käima ning testosterooni jooksma. Trenni käigus suundub viimane töödanud lihastesse ja hakkab puhkereziimi jaoks valgusünteesi võimendama.

Need lihased mis ei taha areneda vajavad:

a)lisaharjutusi

b)treeningu alguses tegemist

ShawnRay
    Member

õlg kasvab tõesti häsi :cool: vahes ma jätena õla vahele kuna ta nagunii võrreldes teiste lihastega on parem :ph34r: nojh treeni teisi lihaseid lihtsalt rohkem.

Raul1
    Member

mul sama lugu, et vahel jätan õla trenni vahele, kuna mul ka õlg väga hea võrreldes teiste lihastega. See on üks lahedus, aga ei soovita eriti.

Teine lahendus on see kui sa teeksid biitsepseid peale puhkepäeva ja jalga peale puhkepäeva. Ja õla ja rinna trenni tee enne puhkepäeva. St . et siis oled väsinud ja rinna ja õla trenn ei ole nii intensiivne, kui jala ja biitsa puhul. See on parem lahendus ja peaks aitama ma arvan.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.