Ebatraditsiooniline treeningtsükkel.
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Ebatraditsiooniline treeningtsükkel.
- This topic has 2 replies, 2 voices, and was last updated 19 years, 2 months tagasi by
salver.
-
AutorPostitused
-
november 14, 2006 at 7:58 p.l. #8792
PK
MemberEt saada põhjalikumat vastust teen ka pikema postituse. Loodan, et pädevatel on aega süveneda ja vastata.
Ühesõnaga selline lugu, et peale 5 aastast treeningpausi alustasin uuesti. Kuid mitte otseselt ja puhtalt jõutreeninguga, vaid pigem füüsilise vormi parandamisega.
Samas eesmärk on jagatud võrdselt – soov on saavutada ühelt poolt lihasmassi kasv ja mis seal salata – keha ilu parandamine, ning teiselt poolt maksimaalselt hea füüsiline vorm ning sellega kaasnev väga hea enesetunne. Paraku olen ligi peale 14 aastat spordiga tegelemist leidnud, et parim enesetunne on alati seoses nö võhmaga ja treeningu mitmekesisusega.
Ehk siis täpsemalt – 7 aastat tagasi surusin rinnalt 120 kg ja kükkisin 185 kg, aga enesetunne oli…lihtsalt tugev. Siis aga läksin hea tuttava kergejõustikutreeneri juurde trenni ning treenisin ligi 2 aastat sprinterite treeningkava alusel. Mis tähendas tavalisel nädalas peale kõige muu ka umbes 40-50 km jooksu (aeroobse ja anaeroobse piiril kõikudes). Tulemus – tundsin ennast elu parimas vormis olevat.
Nüüd olen ennast poole aasta jooksul üritanud valmis seada uuteks tugevateks treeninguteks. Olen käinud jooksmas, 2-3 korda nädalas jõusaalis jne. Olen hakanud kasutama sama tuttava kergejõustikutreeneri abi. Sellest tulenevalt ka järgmine küsimus.
Kuidas ja kas mõjub järgmine treeningprogramm lihaskasvule või kas selles on midagi kapitaalselt valesti:
3 nädalat järjest teen siinsamas foorumis ära toodud edasijõudnute kava (2 osas – ülakeha ja alakeha) pluss enne jõutrenni umbes 30 minutit aeroobset tegevust. Esmaspäev ja neljapäev teen ülakeha, teisipäev ja reede alakeha.
Ja nüüd tuleb mängu põhiline küsimus, mille suhtes tahan targemate arvamust kuulda: igal neljandal nädalal teen 5 treeningut. Vaid 2 neist on seotud jõusaaliga – teisipäev ja neljapäev teen kõikidele lihasrguppidele 1 harjutuse. Ülejäänud neljanda nädala treeningprogramm on nö taastav või kergelt puhkav – pallimängud, ujumine jne.
Kas on mõistlik jätkata režiimis – 3 nädalat tõsisemat jõusaalitreeningut ja siis üks kergem nädal pallimängude ja ujumisega?
november 15, 2006 at 12:15 p.l. #95134BULDOOSER
MemberVäga mõistlik ja mitmekülgne lähenemine treeningule. Kerge nädal , hea mõte ,see on taastumine , vaheldus jne. , seda peaks kõik tegema , iseasi kui tihti. Mina jätaks ära või vähemalt vähendaks aeroobset vahetult enne jõutreeningut ,kas on mõtet ennast enne jõutrenni väsitada kuna aeroobset teed niigi suhteliselt palju.
november 15, 2006 at 12:26 p.l. #95136salver
Membersama siin. Mina samuti ei harrasta hea enesetunde ja sh. hea vormi eesmärgil kulturistide meetodit. Suudaks ma ise ka sellist reziimi pidada, et teha kergem nädal pärast raskeid nädalaid. Tihti juhtub just nii, et kergemasse trenni minnes kasvab isu enama järele ja panen seega raskusi juurde ja teen ikka max’iga.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.