Doping
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Doping
- This topic has 30 replies, 22 voices, and was last updated 19 years, 10 months tagasi by
BULDOOSER.
-
AutorPostitused
-
märts 15, 2006 at 5:48 e.l. #75667
Kurupt
Memberosad ained püsivad isegi kauem kui aasta veres. ja eesti jõutõstjate kohapealt niipalju et nemad söövad meil testosterooni:) vaielge mulle niipalju vastu kui ise tahate, aga ka mina olen kuulnud tõstjaid rääkimas et söövad testosterooni ning ka varustajaid rääkimas, et nemad ühele või teisele tõstjale seda müünud on. eestis jõutõstjatele tehtavad vereproovid ei pidanud seda millegipärast välja näitama.
PS! Isiklikult arvan, et neid mehi on üks tuhandest kes julgeb tunnistada, et on keelatud ainet proovinud. Seepärast usun ka et Kiiivikas Ott on manustanud koos Marek Kalmusega. Seda ei usu ma mitte sellepärast, et mul Otti vastu mingeid negatiivseid emotsioone oleks või usuksin kuulujutte vaid usun seda sellepärast, et Marek tunnistas seda avalikult ning AVALIKULT ütles välja ka kus, kellega ja millistes tingimustes. Üks inimene peab olema ikka eriline TROPP, MATS JA HÄBEMATU TOLGUS, kes niisama heast peast sellise VALEGA avalikkuse ette astub ning teised kaasosaliseks teeb. Ma ei usu, et Marek Kalmus vastab minu kirjeldusele. Jutust saab selgesti aru, et tegemist on endast ja teistest lugupidava mehega. Ka antud sündmusest tuleb hästi välja, kes siis tegelikult ka seestpoolt “kõva mees” on.
PPS! See oli lihtsalt minu kui täieliku võhiku ning mitteteadja arvamus.
märts 15, 2006 at 6:34 e.l. #75668TANK
MemberVereproove tehakse kohe?
märts 15, 2006 at 7:21 e.l. #75669jrx
MemberSee on üks põhjuseid, miks mulle meeldivad kahevõitlusalad. Kuna tegemist on NII mitmekesiste aladega, siis dopingust saadav potentsiaalne kasu on väiksem kui puhtalt jõu/vastupidavus/kiirusaladel. Seega ka kasutajaid vähem, kuid loomulikult ka neid on.
Lihtsalt kellelegi huvitavaks teadmiseks, et suurimates Jaapani MMA (mixed martial arts e. väheste reeglitega vabavõitlus) showdes (Pride; K1) on “pisteline” kontroll, mis pigem on suur nali ja seda on näha ka. Siiski on enamuses ikka võitlejaid, kes ilmselt on puhtad.
USA’s käib testimine spordikomiteede reeglistiku järgi nagu muudel spordialadel ning UFC’s (Ultimate Fighting Championship) on paar venda vahele ka jäänud.
Brasiilias ei kontrolli keegi midagi ja paljud pidid tegema
märts 15, 2006 at 7:59 e.l. #75670BULDOOSER
MemberKuidagi võiks kindaks teha, et kas inimene on viimase 10 a jooksul dopingut tarvitanud vms… põhimõtteliselt oleks võimalik ju, et mingid 15 aastased poisid kuskil eesti nurgas treenivad ja hangivad endale aineid kuskilt, ütleme a la 10 aastat, siis 1 aasta puhtalt ning tulevad Eesti Ronniedena EMVle ja panevad vabalt kinni selle. Väga kahtlane tunduks kõigile aga ei saaks ju tõestada et on dopingut kasutanud?Õnneks (vist) Eestis nii kerge dopingut hankida kuskilt pole, muidu kaotaks kulturism oma mõtte ära, ilma dopinguta midagi ei saavutakski.
Kulturism ilma steroiditeta oleks ebahuvitav, ei oleks mr olympial midagi vaadata ja ilma dopinguta ei saavutagi midagi erilist, see jäta meelde ja kahtlusta ikka kõiki.Muideks, ka kreatiini taheti alguses dopinguainete nimekirja panna.Dopingut me kasutame kõik , jah ka sina , kofeiin , alkohol näiteks, need on ka dopinguainete nimekirjas , pluss lugematu arv ravimeid. 10 aasta jooksul jõuavad kõik kasutada tohutus koguses dopinguaineid ja kõik tuleks diskvalifitseerida.
märts 15, 2006 at 9:47 e.l. #75677Margus Silbaum
MemberKas jõutõstmist on võimalik teha ilma dopinguta? Arvan et on.
Küsimusele, kuidas olen ma suutnud oma tulemused rahvusvalisele tasemele tõsta ilma keemiata, vastan edukuse võti peitub suhtumises ja analüüsivõimes.
Toon siin mõne näite. Üks tähtsamaid asju on loomulikult toitumine. Mis vahet siis on minu toitumisel võrreldes tavalise jõutõstjaga. Ainult see vahe, et
esiteks kulutan iga kuu toidule 4500-5500 kr ja uskuge selle raha eest saan ma lubada miinimum menüüd. Olen täpselt välja arvestanud mida endale sisse ajan
kogu ööpäeva jooksul. Nimelt üheksal korral ööpäevas söön ma täpselt seda mida minu organism vajab taastumiseks. Kindlasti on kohe väga suur erinevus minu ja ülejäänud “seltskonna” vahel selles, et pean kinni päevakavast. Väidan, et 99,9% tõstjatele tundub ülemõistuse raske minna magama kell 22:00 ja tõustes kell 1:00, et sisse juua öine valk. Ja lõplikult tõusta kell 5:00, et siis jällegi süüa. Ja kogu seda menüüd ja päevakava järgida 365 päeval aastas.
Kui enamus sportlasi teab, mis on valk, siis tavaliselt vitamiini jutu peale osatakse öelda ainult möhh, jne. Toitumisest võiks rääkida lõpmatuseni, kuid sellel pikemalt ma peatuma ei hakka.
Läheme siis edasi näiteks treeninguga. Jällegi pean kurbusega tõdema, et kui hakkan lahti seletama oma treening kava ,siis kiilub enamusel kuulajatest
mõistus kinni. Küsite miks? Sest need kavad mille alusel teevad enamus tõstjad trenni ei kõlba minu arust sellistele sportlastele, kes soovivad kunagi ka tippu jõuda. Need kavad sobivad ainult sellisele seltskonnale, kes ei taha üksteisest erineda. Ja kahjuks sellest ei saa paljud aru. Minu kindel seisukoht on, et kava tuleb teha iga sportlase jaoks eraldi, mis arvestab just selle sportlase hetke olukorra ja plaanidega. Kuid, kui soovite “toota” terve hulga ühesuguse tasemega jõutõstjat, siis palun internetis liigub väga palju “huvitavat” infot treeningu kohta.
Kavad on muidugi toredad asjad, kuid soorituste tehnika on see mida naljalt ilma treeneri juhendamiseta ei õpi. Ja kui teie eesmärgid on suured, siis
teadke, et see treener, kes teid juhendab peab olema ikka väga hea. Selleks ei sobi absoluutsel inimene, kes pole näinud kuidas tõstavad maailma parimad
tõstjad. Miks? Ainult selle pärast, et tänapäeval jõutõstmises kasutatavad trikood ja sidemed annavad tõstjale väga suurt tuge. Ja kui treener ei saa aru
miks ühe firma särgiga surutakse teistmoodi, kui teise firma tehtud särgiga, siis kahjuks kajastub see teadmatus ka teie rekordis. Ja loomulikult on kogu kava kõrg tasemel ülesehitatud just sellele teadmisele millise varustusega sa võistled. Näiteks võin tuua siin surumise. See kuidas peavad treenima end sportlased, kes kasutavad näiteks Titani surumis särke on ikka väga väga erinev sellest, kuidas peaks treenima end sportlane, kes surub ilma särgita.
Kogu selle jutu mõte on selles, et enne kui valite keemia kasutage kõik lubatud vahendid ära. Ja te näete, et saab ka puhtalt teha suuri tegusi. Ütlen otse välja mõtte, mis kindlasti paljudele ei meeldi, kuid mis minu arvates on nii. Nimelt inimene valib keemia ainult sel juhul, kui ta kolm ajurakku ja tal pole analüüsivõimet.
Ja lõpetuseks, kas olete kunagi mõelnud sellele, kui tugev olite te näiteks 8 või 12 aastaselt enne seda, kui te treenigutega alustasite. Kas olite oma eakaaslastest 2 või isegi 3 korda tugevamad? Kui jah siis teadke, et ainult sel juhul on teil väga suur võimalus jõuda maailmarekorditeni. Ülejäänud seltskond võtku omale teadmiseks, et ilma geneetiliste eelduste te seda ei saavuta. Kuid jah, kui teete aastaid arukalt ja ennast ohverdades trenni, siis võite hea õnne korral tulla ka maailmameistriks.
märts 15, 2006 at 10:02 e.l. #75679mihkels
Memberkreatiinist
Zidane tunnistas, et tarvitas kreatiini
AFP/SLÕL
Torino Juventuse dopinguprotsessil ütlusi andnud klubi ekspallur Zinedine Zidane tunnistas, et tarvitas Itaalias mängimise ajal kreatiini, mis tugevdab lihaseid.
«Kuid võtsin seda ainult Juventuse päevil, mitte Prantsusmaal ega Hispaanias,» lisas Zidane. Prantsusmaal on kreatiin keelatud ainete nimekirjas, Itaalias mitte.
http://www.sloleht.ee/2004/01/27/sport/152142/
JA MINU LEMMIK
Arno Pijpers ütleb alustuseks, et jalgpalli ja dopingu seosed on talle üsna kauge teema ja et ta ei oska ses küsimuses kaasa rääkida. Ent vestluse käigus selgub, et oskab küll.
Esmalt meenutab ta Hollandis kogetut: «Feyenoordis töötades kuulsin, et massöör on ühele mängijale kreatiini andnud. Olime neis asjus väga karmid – olgugi et kreatiin ei kuulunud keelatud ainete nimistusse, vallandasin massööri päevapealt.»
Ja siis kirjeldab seika Eestist: «Olin just siia tulnud, kui nägin üht nohust hoolealust ninapihustit kasutamas. Saatsin ta otseteed doktori juurde. Rõhutan mängijatele tänagi: tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, et mitte ootamatult jamadesse sattuda.»
märts 15, 2006 at 3:46 p.l. #75725TANK
Memberkas kreatiin rikub ka tervist? või miks on ta siis keelatud ainete nimekirjas?
märts 15, 2006 at 4:54 p.l. #75729crawe
Member80% Eesti sportlastest, kes on midagi saavutanud tarvitavad dopingut! Ja see on nii, vajelda siin pole mõtet! Jah tõesti, ei kujuta ette 50a pärast, mis toimub
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga eks siis olen need ravimid (ehk siis doping ehk steroid) kergematekls ning pehmemateks muutunud ning kahjustavad vähem tervist ja neid raskem avastada! See keelatud ainete nimekiri venib lõpuks väga pikaks, väga… ja sportlased ei muute, nad muutuvad üha auahnemateks ja söövad veel rohkem igast jama endale sisse… kahju
märts 15, 2006 at 6:53 p.l. #75761Marek Kalmus
MemberKas jõutõstmist on võimalik teha ilma dopinguta? Arvan et on.Küsimusele, kuidas olen ma suutnud oma tulemused rahvusvalisele tasemele tõsta ilma keemiata, vastan edukuse võti peitub suhtumises ja analüüsivõimes.
Toon siin mõne näite. Üks tähtsamaid asju on loomulikult toitumine. Mis vahet siis on minu toitumisel võrreldes tavalise jõutõstjaga. Ainult see vahe, et
esiteks kulutan iga kuu toidule 4500-5500 kr ja uskuge selle raha eest saan ma lubada miinimum menüüd. Olen täpselt välja arvestanud mida endale sisse ajan
kogu ööpäeva jooksul. Nimelt üheksal korral ööpäevas söön ma täpselt seda mida minu organism vajab taastumiseks. Kindlasti on kohe väga suur erinevus minu ja ülejäänud “seltskonna” vahel selles, et pean kinni päevakavast. Väidan, et 99,9% tõstjatele tundub ülemõistuse raske minna magama kell 22:00 ja tõustes kell 1:00, et sisse juua öine valk. Ja lõplikult tõusta kell 5:00, et siis jällegi süüa. Ja kogu seda menüüd ja päevakava järgida 365 päeval aastas.
Kui enamus sportlasi teab, mis on valk, siis tavaliselt vitamiini jutu peale osatakse öelda ainult möhh, jne. Toitumisest võiks rääkida lõpmatuseni, kuid sellel pikemalt ma peatuma ei hakka.
Läheme siis edasi näiteks treeninguga. Jällegi pean kurbusega tõdema, et kui hakkan lahti seletama oma treening kava ,siis kiilub enamusel kuulajatest
mõistus kinni. Küsite miks? Sest need kavad mille alusel teevad enamus tõstjad trenni ei kõlba minu arust sellistele sportlastele, kes soovivad kunagi ka tippu jõuda. Need kavad sobivad ainult sellisele seltskonnale, kes ei taha üksteisest erineda. Ja kahjuks sellest ei saa paljud aru. Minu kindel seisukoht on, et kava tuleb teha iga sportlase jaoks eraldi, mis arvestab just selle sportlase hetke olukorra ja plaanidega. Kuid, kui soovite “toota” terve hulga ühesuguse tasemega jõutõstjat, siis palun internetis liigub väga palju “huvitavat” infot treeningu kohta.
Kavad on muidugi toredad asjad, kuid soorituste tehnika on see mida naljalt ilma treeneri juhendamiseta ei õpi. Ja kui teie eesmärgid on suured, siis
teadke, et see treener, kes teid juhendab peab olema ikka väga hea. Selleks ei sobi absoluutsel inimene, kes pole näinud kuidas tõstavad maailma parimad
tõstjad. Miks? Ainult selle pärast, et tänapäeval jõutõstmises kasutatavad trikood ja sidemed annavad tõstjale väga suurt tuge. Ja kui treener ei saa aru
miks ühe firma särgiga surutakse teistmoodi, kui teise firma tehtud särgiga, siis kahjuks kajastub see teadmatus ka teie rekordis. Ja loomulikult on kogu kava kõrg tasemel ülesehitatud just sellele teadmisele millise varustusega sa võistled. Näiteks võin tuua siin surumise. See kuidas peavad treenima end sportlased, kes kasutavad näiteks Titani surumis särke on ikka väga väga erinev sellest, kuidas peaks treenima end sportlane, kes surub ilma särgita.
Kogu selle jutu mõte on selles, et enne kui valite keemia kasutage kõik lubatud vahendid ära. Ja te näete, et saab ka puhtalt teha suuri tegusi. Ütlen otse välja mõtte, mis kindlasti paljudele ei meeldi, kuid mis minu arvates on nii. Nimelt inimene valib keemia ainult sel juhul, kui ta kolm ajurakku ja tal pole analüüsivõimet.
Ja lõpetuseks, kas olete kunagi mõelnud sellele, kui tugev olite te näiteks 8 või 12 aastaselt enne seda, kui te treenigutega alustasite. Kas olite oma eakaaslastest 2 või isegi 3 korda tugevamad? Kui jah siis teadke, et ainult sel juhul on teil väga suur võimalus jõuda maailmarekorditeni. Ülejäänud seltskond võtku omale teadmiseks, et ilma geneetiliste eelduste te seda ei saavuta. Kuid jah, kui teete aastaid arukalt ja ennast ohverdades trenni, siis võite hea õnne korral tulla ka maailmameistriks.
Jõutõstmise treening metoodikast tean vähe, kuid olen 100% sinu jutuga nõus. Eriti selles osas mis puudutab toitumist.
märts 16, 2006 at 7:07 e.l. #75787Kurupt
Member..ei usu et vennad/õed, kes on tippspordis tarvitanud dopingut, on teistest vähem vaeva näinud. võibolla isegi rohkem pingutanud. kes seda teab. kui üks asi on selge, dopingusse on alati suhtutud negatiivselt ning iga sportlane kes on oma karjääri jooksul dopingut kasutanud, vahele pole jäänud ning eitanud kasutamist kuni surmani – see läheb hauda musta südametunnistusega ning ilma oma väärikuseta. Kui ikka mehes piisavalt meest pole, et tunnistada oma tegusi, siis võib noksi vabalt ära kah opereerida.
märts 16, 2006 at 9:27 e.l. #75801birra
MemberNujah. Loen ja imestan.
Käin ka natuke Planetis sportimas ning olen kõrvalt vaadanud noori inimesi, kes “spordivad”
Tõtt ütelda ma ei näe enam sportimist, mida tehti paarkümmend aastat tagasi. Käib hirmus kangutamine ja keegi ei tea päris täpselt mille nimel.
Noored mehed joovad mingit löga, et muskel saada. Kui ringi vaadata on muskel ainult mõnel. Ülejäänud on pundunud.
Miks ma seda siin foorumis kirjutan. Seepärast, et doping ei ole doping ei ole doping. See kui listis ei ole või mõne spordiala listis ei ole ei ole tegemist olukorraga, kus te ei kasuta dopingut. Kõik need lisaained eesotas “jumaliku” kreatiiniga on ikkagi omal moel doping, sest nad on genereeritud andma ebaloomulikku tulemust.
Asja juurde. Ega sellel ebaloomulikul tulemusel suurt häda polekski, kui selle halli löga joojad oma elu ei rikuks muud menüüd solkides. Kas tõesti peab noor mees sööma tuunikalakonserve ja jooma mingit plöga, et saada harmooniline keha?
Ei pea aga kui sa oled selle löga tee valinud sa enam veisefileed oma menüüsse ei võta, sest a) sa ei jaksa osta (löga na kallis kraam)
märts 16, 2006 at 9:37 e.l. #75802theONE1
MemberNeid ei saa küll nimetada ametlikult dopinguks ja on kasulikud Oti pensionifondile, kuid ärge raisake oma elu kui Te ei taha saada kulturismis Eesti Meistriks.Väga huvitav lähenemine igaljuhul!
märts 16, 2006 at 10:18 e.l. #75809Aryan88
MemberSilbaumile räägiks nats vastu.. Indrek Otsus just kirjutas ühes artiklis, et öised valgusheigid pole vajalikud, kuna inimese organismis on piisav varu aminohappeid, mis ei lase katabolismil tekkida. pole mõtet rääkida, et teised jõutõstjad pole nii tugevad, kui sa, sest nad armastavad öösel söömise asemel magada…
erilise treeningkava jutt on ka täiesti mõttetu. pole vahet, kas teen nt biitsepsit kangiga või hantliga, kui suudan mõlemal juhul oma lihase tühjaks tõmmata. asi on pigem meestes endis ja nende tahtes teha “rasket” trenni. pooled vennad võiksid parem sõpradega baaris kokku saada, et ilmaasju arutada, mitte selleks jõusaali ruumi raisata…
ja dopingu kohapealt nii palju veel, et tean samuti mõnda Eesti rekordiaomanikku jõutõstmises, kes tarvitab hobusepildiga aineid.
sureks dopingut tarvitades ära nagu hr kiivikas rääkis oleks ju kõik väga lihtne…
vana “keemik” arnold, kes sõi kõike sisse, mida kätte sai, pole veel minuteada surnd ja saab isegi vanaduspõlve nautida. eks kõik ole inimese organismis kinni, mõnel ütleb süda üles ka ilma steroide söömata.
dopingukontrollist veel nii palju, et iga aine jaoks eraldi proov maksab ja kõigile ainetele ei suudeta kontrolli teha, kontrollitakse aint odavamaid, kallitele paraku ei hakka hammas peale, nii et kui suur rahakott, saab ka dopinguproovidest läbi:)
märts 16, 2006 at 11:28 e.l. #75821Margus Silbaum
MemberAryan88 arvan, et said minust natuke valesti aru.
Ma tõesti ei tahtnud oma jutuga toitumisest rõhutada seda, et edu saavutakse ainult juhul kui öist valku tarbid. Tahtsin tegelikult tuua näiteid sellest, kui palju on pisiasju mida tavategijad peavad mitte millegiks. Selline suhtumine on minu arust just kõige ohtlikum, sest just nende samade pisiasjade pärast tavaliselt areng seiskub. Ja kuna oma mõistus midagi välja ei suuda mõelda, siis loomulikult tuleb siin appi sõber “keemik”.
Treeningkava jutt minu arust päris mõtetu polnud, kuna olen tänu sellisele suhtumisele MM-ilt ka medali ära toonud. Kuid kindlasti oled ka sina midagi märkimisväärset oma ” tühjaks tõmbamisega” saavutanud.
märts 16, 2006 at 12:56 p.l. #75829Aryan88
MemberMa tõesti ei tahtnud oma jutuga toitumisest rõhutada seda, et edu saavutakse ainult juhul kui öist valku tarbid. Tahtsin tegelikult tuua näiteid sellest, kui palju on pisiasju mida tavategijad peavad mitte millegiks. Selline suhtumine on minu arust just kõige ohtlikum, sest just nende samade pisiasjade pärast tavaliselt areng seiskub. Ja kuna oma mõistus midagi välja ei suuda mõelda, siis loomulikult tuleb siin appi sõber “keemik”.eks ta nii ole jah
ei mul ole sulle vastu panna midagi märkimisväärset, kuna olen kõigest kolm aastat treenind, kuid siiski tunnen, et olen enda jaoks päris palju juba saavutand:)
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.