Skip to main content

Diabeet

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 52 total)
  • Autor
    Postitused
    Fred Antson
    Member

Oled suure tõenäosusega toidulisade liigsest tarvitamisest ja lihtsüsivesikute liigsest manustamisest pankreasele liiga teinud.

Ei mingeid pulbreid enam,vaid mõõduka süsivesikute (põhiliselt puu ja juurviljadest!) ja valgusisaldusega ning suurendatud rasvasisaldusega toitumine on Sinu tee. Kui toitusid seni sooviga massi lisada,siis selle pead nüüd ära unustama,sest tervis on tähtsam!

theONE1
    Member

Kõige kindlam jah mine arsti juurde kontrolli, sest foorumis on mõnede diabeedi nähtude puhul pea võimatu sulle diagnoosi panna! Aga kõhunäärme viga võib see küll olla nagu Fred mainis! Iseasi on see kas tarvitad neid toidulisandeid!

Head paranemist!

Pätuloom
    Member

Tere, ma just tegin interneti-diagnoosi, et mul võib olla insuliini resistentsus. Insuliini resistentsus on põhimõtteliselt selline seis, kus keharakud ei suuda insuliini ära tunda. Kehas on pikka aega olnud liiga kõrge insuliini tase ja rakud on sellega kohanenud, mistõttu toimub ka pidev insuliini ületootmine. Insuliini tase on kõrge juba hommikul ja veres leiduv insuliin ei suuda langetava veresuhkru taset. Selle tulemusel ei saa aju piisavalt glükoosi kätte ja inimene on uimane. Esimesel võimalusel lasen arstil seda uurida, aga praegu tundub see küll meeletult loogiline. Nimelt on mu perekonnas VÄGA levinud teist tüüpi suhkruhaigus (pöördumatu ja tõsine insuliini resistentsus). Mina ise olen aga väga sõltuv süsivesikutest. Kui ma olen söömata, hakkan värisema ja muutun jube närviliseks. Söömine tekitab kohese leevenduse. Tekivad väga tugevad magusaisud. Magusat ei ole kunagi liiga palju jne. Lisaks sellele on energiat kohutavalt vähe, eriti hommikuti enne hommikusööki. Isegi kui ma eksin, ja mul ei ole insuliini resistentsust, on mul väga tugev kalduvus teist tüüpi diabeedile ja ma pean jälgima enda veresuhkru taset.

Mööda internetti edasi komistades leidsin soovituse, et insuliini resistentsed inimesed peaksid järgima madala rasvasisaldusega dieeti ja tegema trenni. Nagu et… MÖH?!

ROtter
    Member
    Pätuloom
    Member

Aitäh.

pzzzzz
    Member

Tere.Olen 13 aastane poiss kes on ülekaalus.Selle mainin ka ära et ma olen DIABEETIK.praegune kaal on 63 kg aga oleks hea kui saab 55 kg peale.Nüüd võtsin vastu otsuse et tuleb midagi teha.Üleeilsest hakkasin õhtuti käima sõitmas jalgrattaga, edasi tagasi 6km.Küsin veel seda et kas on mul mõtet minna ka jõusaali või piirduda hetkel jalgratta sõiduga.arstiga on sellest ka kunagi räägitud , nimelt käisin ma 10 aastasena jõusaalis.

Fred Antson
    Member

Lihaste arendamine on diabeetikule tähtsam kui aeroobne treening, sest siis on glükoosil rohkem kohta, kuhu talletuda!

2 tüüpi diabeedist on võimalik terveneda, kui ei kasutata suhkrut, teraviljatooteid ja moodsaid taimeõlisid ning süüakse loomulikku ja värsket toitu ehk toimides vastupidi käesoleval ajal valitsevatele arusaamadele. Kuid söömise seostest tervisega peaks vist rohkem su kodustele rääkima, sest nemad määravad ära, mis on sinu toidulaual.

R.Tamm
    Member

Lihaste arendamine on diabeetikule tähtsam kui aeroobne treening, sest siis on glükoosil rohkem kohta, kuhu talletuda!

2 tüüpi diabeedist on võimalik terveneda, kui ei kasutata suhkrut, teraviljatooteid ja moodsaid taimeõlisid ning süüakse loomulikku ja värsket toitu ehk toimides vastupidi käesoleval ajal valitsevatele arusaamadele. Kuid söömise seostest tervisega peaks vist rohkem su kodustele rääkima, sest nemad määravad ära, mis on sinu toidulaual.

Mõistan, et (kõrge GI-ga) süsivesikute kärpimine on tervise seisukohast vajalik (liiatigi diabeeti põdeja puhul).

Kuid hüpoteetiliselt: insuliinisüstimise järel vere insuliinisisaldus järsult tõuseb, mistõttu on sel’ ajal süsivesikute rohke eine õigustatud; nt treeningjärgselt glükogeenivarude kiirema täitmise ja lihaskasvu eesmärgil. Kuidas kommenteerida antud väidet?

muc
    Member

Mõistan, et (kõrge GI-ga) süsivesikute kärpimine on tervise seisukohast vajalik (liiatigi diabeeti põdeja puhul).

Kuid hüpoteetiliselt: insuliinisüstimise järel vere insuliinisisaldus järsult tõuseb, mistõttu on sel’ ajal süsivesikute rohke eine õigustatud; nt treeningjärgselt glükogeenivarude kiirema täitmise ja lihaskasvu eesmärgil. Kuidas kommenteerida antud väidet?

Sa hakkad asja valest otsast pihta. Kui ei diabeetik ei tarbi nimetatud sahhariide, ei ole insuliini süstimine ka vajalik.

kuuliks
    Member

See on küll huvitav: Milleks süstida kui tase tõuseb?

R.Tamm
    Member

Sa hakkad asja valest otsast pihta. Kui ei diabeetik ei tarbi nimetatud sahhariide, ei ole insuliini süstimine ka vajalik.

My bad – jätsin täpsustamata, et pidasin silmas I tüüpi diabeeti.

NB! Hetkel me ei tea, millist tüüpi diabeet on teemaalgatajal.

ROtter
    Member

Vanus ütleb ära.

kuuliks
    Member

Noored põevad tavaliselt I tüübi diabeeti.

R.Tamm
    Member

Tavaliselt see nii on, kuid ei saa välistada ka II tüüpi.

Ent kui lähtuda tõenäosusest: teooria, millele eelpool viitasin, oleks sellisel juhul omal kohal.

Sellest ka põhjus, miks on kulturiste, kes I tüübi diabeedist kasu on lõiganud (kui nii lubate end väljendada). Kas väide võiks kinnitust leida?

ROtter
    Member

Insuliinid on dopinguainete nimekirjas.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 52 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.