Diabeet
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » Diabeet
- This topic has 51 replies, 22 voices, and was last updated 14 years, 6 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
november 2, 2005 at 11:03 e.l. #3694
jaanus1
MemberMida peaks diabeetik treenigueelselt ja järgselt sööma ning kuidas üldises päevakavas sööma võrreldes terve inimesega? Eesmärk lihaskasv.
november 2, 2005 at 1:21 p.l. #61448Fred Antson
MemberMillise diabeeditüübiga on Sinu puhul tegemist?
november 2, 2005 at 2:53 p.l. #61450jaanus1
MemberI tüüp
november 2, 2005 at 3:48 p.l. #61452ROtter
MemberKui diabeetikul on kaugelearenenud silmapõhjamuutusi, ei ole soovitavad järsult ja tugevasti vererõhku tõstvad alad, nagu jõutõstmine, kl. tõstmine ja kulturism.
november 2, 2005 at 3:57 p.l. #61453jaanus1
MemberMida siis saalis teha võiksin ja kuda oleks toitumisega?? Ootaksin ka hr. Antsoni arvamust. Oleksin abi eest tänulik, sest jõusaal on huvitama hakanud.
november 2, 2005 at 4:08 p.l. #61454ROtter
MemberKehaline koormus võib tekitada hüpoglükeemiat, millele järgneb nii endogeensest vastureaktsioonist kui ka söömisest tingitud hüperglükeemia.
Esimene abinõu hüpoglükeemia tekkimise takistamiseks treeningul on lisatoit. Lisasüsivesikute söömine enne treeningut ja selle ajal arvestusega 20 – 40 g/liikumistund. Treening tuleb ajastada nii, et see toimuks ühel ajal insuliini maksimumtoimega. Insuliinisüst tuleb teha passiivsesse kehapiirkonda, et liikumine ei kiirendaks insuliini imendumist. Kaua kestvale treeningule järgneva hüpoglükeemia vältimiseks peab sööma pärast treeningut lisatoitu. Kui hüpoglükeemia tekib lisatoidust hoolimata ja seda ei suudeta vältida ka treeningu õige ajastamisega, võib insuliiniannust vähendada.
november 3, 2005 at 7:59 e.l. #61474jaanus1
MemberSee on jah väga tore raamatu ja arsti jutt, aga kuidas lood siis jõusaaliga (trenn 1h), mida enne, ajal ja pärast? Kui kaua enne trenni ei söö, kas vahetult või tund enne? Kas kohe pärast trenni või veidi hiljem? Kui palju tohin pingutada?
november 3, 2005 at 10:15 e.l. #61477ROtter
MemberSee on jah teooria. Aga teades teooriat, pead praktilise poole ise paika panema. Jõusaalides ei ole diabeetikuid, et oleks võimalik kogemusi jagada. Väga raske, et mitte öelda, võimatu, on nõu anda, kui ei tea, kuidas sa toitud, palju pead süstima, milline on igapäevane füüsiline koormus, kuidas see mõjutab sinu tervist jne.
november 3, 2005 at 3:37 p.l. #61496Fred Antson
MemberMeenub Mr.Universum Tim Belknap 80-ndatest aastatest,kes oskas täiega ära kasutada oma seisundit.Insuliini toime ei piirdu ju mitte ainult veresuhkru alandajana,vaid ta käitub ka transpordihormoona,suunates aminohappeid ja glükoosi lihasrakkudesse.Kui insuliini treeningujärgse manustamise ajastus on paigas,siis see protsess võimeneb.
Toidu osas andis Oldman Sulle juba nõu – ei ole muud teed kui katse/eksituse meetod.
NB!Kui hüpoglükeemiline seisund tekib treeningule ja lisasüsivesikutele vaatamata,siis mitte ainult ei või,vaid lausa tuleb insuliiniannust vähendada!
november 3, 2005 at 4:19 p.l. #61498prikull
MemberMa tean et see on teemast m66da aga enne rääkisite silma r6hu j2rsust t6usust ja tekkis selline kysimus et kui k2in silma laser opil siis ei tohi ka j2rske r6hu t6use olla kas siis pean j6usaali katki j2tma?
november 3, 2005 at 4:29 p.l. #61500Fred Antson
MemberInformatsiooni selle kohta kui kaua Sa peale silma laseroppi ei tohi jõuharjutustega tegeleda,saad oma silmaarstilt!
november 18, 2005 at 12:53 p.l. #62537ROtter
MemberSee on jah väga tore raamatu ja arsti jutt, aga kuidas lood siis jõusaaliga (trenn 1h), mida enne, ajal ja pärast? Kui kaua enne trenni ei söö, kas vahetult või tund enne? Kas kohe pärast trenni või veidi hiljem? Kui palju tohin pingutada?Loe lisaks:http://www.parnu.ee/raulpage/koolitus/diabeet.html#koormus.
november 21, 2005 at 2:13 p.l. #62698ROtter
MemberVeel sellel teemal: http://www.neti.ee/cgi-bin/cache?query=ver…l.php%3Flk=1569.
jaanuar 17, 2007 at 3:23 p.l. #102547matti
MemberMillised on selle haiguse sümptomid?Ma ise kahtlustan,et mul on see kuri haigus.Nimelt ei lähe mulle magus enam sisse,kogu aeg on enam-vähem janu ja peaaegu kogu aeg on magus maitse suus.On võimalik,et see haigus on mul küljes.?
jaanuar 17, 2007 at 3:32 p.l. #102550ROtter
MemberMillised on selle haiguse sümptomid?Ma ise kahtlustan,et mul on see kuri haigus.Nimelt ei lähe mulle magus enam sisse,kogu aeg on enam-vähem janu ja peaaegu kogu aeg on magus maitse suus.On võimalik,et see haigus on mul küljes.?
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.