Crosstraineri efektiivsus?
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Crosstraineri efektiivsus?
- This topic has 7 replies, 3 voices, and was last updated 23 years, 3 months tagasi by
hary.
-
AutorPostitused
-
november 8, 2002 at 8:05 p.l. #925
kotkas
MemberTere!
Sooviks kelleltki küsida, kellel on kogemust selliste aparaatidega, nagu “Eliptilised Crosstraineried”. Nimelt küsimus on selles, et kuivõrd efektiivne selline aparaat on kasutada nt kaalualandamise eesmärgil? Nimelt plaan üks selline koju soetada, Kettleri “Condor” mudel. 2-3 korda nädalas 1-2 tundi korraga teen ka jõutrenni, ent oleks huvi ka veidi kaalu alandada, jõutrenniga kipub isegi veidi juurde tulema… Kunagi käisin jooksmas ja see mõjus väga hästi, samas ei taha ma viletsa ilmaga ega talvel jooksmas käia ning ka kaal on veidi suur, mis omakorda võiks paha olla mu põlvedele – ühesõnaga jooksma ma ei lähe. Ehk siis minu küsimused kokkuvõetuna oleks sellised:
1) Kas oleks mõtet crosstrainerit kasutada kaalu alandmise eesmärgil. Hea oleks, kui kellelgi oleks enda kogemusele toetudes ja numbreid tuua – kui palju treenis ja kuidas ja kui palju ja kas mõjus??
2) Kuidas ja kas võiks seda treeningut võrrelda jooksmisega?
Kes soovib aparaadi kohta lähemat infi, siis http://www.kettler.net/index.cfm?uuid=3A02…n=a&o_lang_id=2 on abiks
Enda kohta veel niipalju, et olen mees, vanuses 25 a, 189 pikk, kaalun veidi üle saja.
tervitades ja ette tänades,
kotkas
november 8, 2002 at 10:05 p.l. #31701hary
MemberPool aastat tegin sellist kardiomasinatt tõisemalt. Ei saanud toona jooksu trenniga tegeleda hüppeliigese trauma tõttu ja opi järgselt oli see masin ainuke võimalus vormi säilitada, samas ennast vigastamata. Käisin siis Flexeris, seal on Johnsoni masinad(hetkel üks päris uus). Osta küll ei maksa minu arust. Esiteks oled paras mürakas ja sinu valik on rahakoti iärgi küll OK. Johnsoni oma maksis minu mäletamis mööda 50 000 eeku. Elu on näidanud, et sellised masinad kodus täidavad mõne aja möödudes riidenagi funktsiooni. Mis puutub viletsasse ilma siis see on inimeste väljamõeldis. On vaid valesti valitud riietus. Mis numbritesse puutub siis kaal püsis sama eelneva jooksu tõttu, küll aga rasva % vähenes a la 3% nädalas(pidasin ka päevikut). Kuid uhatud sai ka mehe moodi
3X nädalas 2h, 8level, pärast oli loik all
. +kerge jõusaal ülakehale. Kui suvel hakkas juba kuumaks minema siis lõpetasin masinaga ära, sest selline asi 25-27 C kuumuses tundus juba ensetapuna
. Praktiliselt juba 30minutiga tõmbab mahlad välja mis tõmmata on. Enda kogemustele toetudes pean kõne all olevaid masinaid efektiivseks, niivõrd kuivõrd ise suudad vastu pidada. Muud moodi seda nimetada ei oska, kuna trenn on ikka suht rutiin. Kodus peaks asi veel kehvem olema. Asjal oleks suurem kasu kui saaksid teha enne hommikusööki(rasvade põlemine efektiivsem). Jooksmisest on see raskem, loomulikult sama koormust silmas pidades, kuna siin liiguvad ka käed, imiteerides murdmaa suusatamist. Kaal langeb kui teed ka isuga ja püstitad mingid eesmärgid nii ajalised kui koormuslikud. Mõttetu on seal pool tundi vehkida olematu koormusega. Koormus peaks olema selline, et masin liigub vaid jalgadega vajutades ja kätega ikka tõmmates. Saad hetke vormi mõõta sellega mitu min. suudad vast pidada max koormusega ja teatud kiirus hoides. Sellega saad ka jälgida arengut(enda max oli 12min, 16level, kiirus 63). Tähtis on regulaarsus+taastumine+korralik toitumine, nälgimisega saab küll kaalu maha aga langetada tuleks ju tervislikult. Tuleb vaid menüüd jägida, selle kohta palju kirjandust. Peale trenni kõvasti vett ja sauna jne jne. Mehe moodi rabades langeb kaal nagu kaalujälgijates
. Loomulikult jalgade venitus enne ja pärast. Ah jaa, ära tee seda viga, et noh ma siin saalis juba korra olen, panen nüüd tunnikese jõusaali ka veel peale. Esiteks ei ole lihtsalt jõudu suruda max koormusega. Mõttetu, kindlasti peab tegema eraldi päevadel kui just ei ole suurte koormustega juba eelnevalt harjunud. Ja ka siis võiks tea ükt hommiku ja teist õhtu. Lihtsalt järgmist korda alustdes ei ole taastunud…Jõudu siis.november 9, 2002 at 8:58 e.l. #31702Sacatini
MemberNäe nii pikk, et ei viitsigi lugeda….
november 9, 2002 at 6:13 p.l. #31703kotkas
Membertänud põhjaliku kogemustele toetuva ülevaate eest. Ma hindan Sinu kulutatud aega ja vaeva. Veel üks küsimus, kui sa seda veel lugema juhtud – kuidas sa seda rasva % vähenemist hindad?
november 9, 2002 at 7:53 p.l. #31704hary
MemberSeal Almondi apteegis mõõtsin. See elektrooniline riistapuu ei ole max täpsusega, siiski tehes samal aparaadil iganädalasi(reedel peale tööd) regulaarseid mõõtmisi andis sellise Nr. Nr. hakkas lihtsalt huvitama aga põhimõtteliselt ei maksa sellest nr.-st numbrit teha, välimus ju loeb…
november 9, 2002 at 9:30 p.l. #31705Sacatini
MemberKäin ise ka seal almandis mõõtmas ja 2 kuuga on 2% vähenenud. riistapuu on täpne siis: 1) MÕÕDAD IGA KORD NÄITEKS KAS TÜHJA KÕHUGA VÕI TÄISKÕHUGA, WC KÄIDUD VÕI EI, SAMA RIIETE JA SAMA JALANÕUDEGA. NII ET MÕÕTA TULEB ALATI SAMADES TINGIMUSTES. SEE SEADE PIDEAVAT SIIS VÄGA TÄPNE OLEMA, SEST JUHIB ELEKTRI IMPULSSE LÄBI KEHA JA NII SAAB TÄPSE TULEMUSE Hary kui suur sinu rasva% on? endal on 9.2 ja enam alla pole vast mõtet ajada ( njaa cäps oli peal ei viitsinud uuesti toksida )
november 10, 2002 at 12:38 p.l. #31706hary
MemberMadalaim oli 3,8(mutid väitsid et massin alla 5 ei näita). Kuu tagasi 5 , hetkel ei tea üritan süüa palju jõuan ja kaalu saada. See % number on täitsa suhteline millest ei tasu väja teha , nagu varem juttu oli, inimesed on erinevad, mul lihtsalt on see madal ja samas kaalu juurde saada väga raske…
november 10, 2002 at 6:45 p.l. #31707hary
MemberPraegu ka viimasepeal kaalulangetus ilmad. Muutkui näiteks Harku järve taha põldudele sumpama, parem oleks veel jalataskustega…oi oi oii, kuidas higi ja rasv kaob…

-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.