Bono kohuke
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Bono kohuke
- This topic has 33 replies, 11 voices, and was last updated 18 years, 10 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
märts 16, 2007 at 10:41 e.l. #109720
jrx
MemberAitäh Aile! Väga hea tekst.
Kui nüüd selle juurde inimesed loeksid veel esilehelt “rasvavalesid” ja natuke siit foorumist Fred Antsoni tekste, siis peaks kõigil rasvade suhtes selgem pilt olema…
Muide… uuemad uuringud näitavad, et trans-rasvad käituvad organismis isegi “loomulikest” küllastunud rasvadest (halvas mõttes) erinevalt.
märts 16, 2007 at 10:44 e.l. #109724Aile
MemberKas see kehtib ka sea ja veise(hakk)liha kohta? Et tõstavad südameveresoonkonna haiguste riski?
Sealiha kindlasti… Veiseliha puhul tuleb eelistada taisemaid tykke (sisefilee jne). Hakkliha osta on alati problemaatiline. Kunagi ei tea, mis nad sinna on sisse toppinud. Kui mul oli raha v2hev6itu siis ma siiski ostsin veise hakkliha, kui mulle tundus, et rasva% ei ole eriti suur (silma j2rgi…). Hetkel ma vaatan oma koeri
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui ma ostan mingi tyki liha… v6i kondiga, siis nad s88vad. Hakklihast nad aga tavaliselt keelduvad
Tont seda teab, mida nad sealt v2lja nuusutavad…
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 16, 2007 at 10:46 e.l. #109725Aile
MemberKleebin siia veel yhe artikli margariinist:
UUDIS
Ohtlikul margariinil on müügiluba
Euroopa Liidu heakskiidul on tulnud müügile Becel-margariin, mis pidi aitama ennetada südameinfarkti. See “functional food” (tervisele kasulik toiduaine) ilutseb marketites munade, kohupiima ja pakitud sinkide-vorstide sõbralikus naabruses.
Väidetavalt alandab Becel pro-activ margariin LDL-kolesteriini taset veres 3,5 nädalaga kuni 15% võrra, HDLi tase jääb konstantseks. Taimeõlides sisalduvad fütosteriinid pidavat pidurdama LDL-kolesteriini imendumist soolestiku kaudu.
Tootja firma Unilever soovitab kasutada 20g margariini päevas, siis langeb oluliselt südameinfarkti risk. Üks 250grammine pakk maksab 5,79 DEMi = 46,32 EEK.
Juba on teada soovimatu kõrvaltoime: soolestik absorbeerib vähem karotinoide – paljudes juurviljades sisalduvad ained, mis toimivad vähivastaselt.
EL hoiatab: rasedatele, imetavatele emadele, kuni 5aastastele lastele ning kolesteriini taset alandavaid rohtusid kasutatavatele “… võib see teatud tingimustel olla ebaotstarbekohane”.
Saksamaa Tervise Tarbijakaitse Liiduinstituudi volinik Brigitte Wörner kahtleb veelgi enam: “… ka inimesed normaalse kolesteriinitasemega peaksid seda margariini vältima – fütosteriinide üleküllus võib väga halvasti mõjuda; madal LDL-kolesteriin soodustab masendust ja depressiooni…”.
Kuid kõik need meedikute hoiatused jäävad hüüdjaks hääleks kõrbes – müügiluba anti ikkagi.
Sarnase toimega Soome Benecol-margariin jõuab samuti Euroopa turule. Tulemas on aina uued ja uued “functional food” kaubad – luudele kasulikud keeksid, soolestiku floorale kasulikud vorstid, sokolaad mälu parandamiseks…
Huvitav, millal algab sõda farmaatsiatehaste ja “ff” tootjate vahel?
märts 16, 2007 at 11:04 e.l. #109728Capricorn
MemberSealiha kindlasti… Veiseliha puhul tuleb eelistada taisemaid tykke (sisefilee jne). Hakkliha osta on alati problemaatiline. Kunagi ei tea, mis nad sinna on sisse toppinud. Kui mul oli raha v2hev6itu siis ma siiski ostsin veise hakkliha, kui mulle tundus, et rasva% ei ole eriti suur (silma j2rgi…). Hetkel ma vaatan oma koeri
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui ma ostan mingi tyki liha… v6i kondiga, siis nad s88vad. Hakklihast nad aga tavaliselt keelduvad
Tont seda teab, mida nad sealt v2lja nuusutavad…
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui ma ainult väikese rasvasisaldusega veise(hakk)liha sööks, siis ei saaks normaalset rasvakogust päeva kohta kokku. Kui lisaks veisehakklihale süüa paarsada grammi seahakkliha, on see siis väga halb?
märts 16, 2007 at 11:47 e.l. #109733Aile
MemberKui ma ainult väikese rasvasisaldusega veise(hakk)liha sööks, siis ei saaks normaalset rasvakogust päeva kohta kokku. Kui lisaks veisehakklihale süüa paarsada grammi seahakkliha, on see siis väga halb?
märts 16, 2007 at 12:05 p.l. #109735Capricorn
MemberKapsa-porgandi toorsalatis peaks veidi õli olema, lõhet mõnikord harva söön paarsada g. (võibolla korra nädalas). Peale nende ja hakkliha muud rasvast pole. Võid ei tarbi.
märts 16, 2007 at 12:15 p.l. #109736gmaster
MemberKapsa-porgandi toorsalatis peaks veidi õli olema, lõhet mõnikord harva söön paarsada g. (võibolla korra nädalas). Peale nende ja hakkliha muud rasvast pole. Võid ei tarbi.või on hea, ise söön ainult taluvõid
hakkliha küll rasva allikas ei ole… ma ei nimetaks seda üldse lihaks…
märts 16, 2007 at 12:36 p.l. #109738ROtter
MemberKuhu j22vad sinu menyyst 6lid???Linaseemne 6li? Oliivi6li? Rasvane kala? Mina olen ka suur v6i s6ber…. Kui sa k6ik selle kokku liidad saad rohkem kui kyll.
Lisaks siia veel avokaado.
märts 16, 2007 at 12:38 p.l. #109739Kirsti
MemberJa pähkleid sööge ka
märts 16, 2007 at 12:54 p.l. #109743Capricorn
Memberseahakkliha (100 g):
– 289 Kcal, 25 g rasva, 16 g valgud, 0 g süsivesikud, 0 g kiudaineid
veisehakkliha (100 g):
– 248 Kcal, 20 g rasva, 17 g valgud, 0 g süsivesikud, 0 g kiudaineid
Jälle sama jutt nagu munavalgete ja -kollaste teemas oli, et ega ma ei saa hakata neid pähkleid, avokaadosid ja õlisid ja muid asju kuhugi oma äranägemise järgi toppima kui neid kavas ei ole, kava läheks niimoodi tasakaalust välja.
märts 16, 2007 at 1:11 p.l. #109744Aile
Memberseahakkliha (100 g):– 289 Kcal, 25 g rasva, 16 g valgud, 0 g süsivesikud, 0 g kiudaineid
veisehakkliha (100 g):
– 248 Kcal, 20 g rasva, 17 g valgud, 0 g süsivesikud, 0 g kiudaineid
Jälle sama jutt nagu munavalgete ja -kollaste teemas oli, et ega ma ei saa hakata neid pähkleid, avokaadosid ja õlisid ja muid asju kuhugi oma äranägemise järgi toppima kui neid kavas ei ole, kava läheks niimoodi tasakaalust välja.
Suured t2nud avokaadode ja p2hklite meeldetuletamise eest!
Kullakesed! Kasutage loovamat l2henemist. L2bik6rbemise oht on palju v2iksem.
märts 16, 2007 at 1:30 p.l. #109748jrx
MemberÜks hea toitumiskava tunnus on see, et teatav hälbimine on sinna juba sisse planeeritud…
märts 16, 2007 at 2:09 p.l. #109756Capricorn
MemberSuured t2nud avokaadode ja p2hklite meeldetuletamise eest!Kullakesed! Kasutage loovamat l2henemist. L2bik6rbemise oht on palju v2iksem.
Kui ma varem põhilise rasvakoguse sain üldse nö. rämpsrasvast ning sõin liiga palju süsivesikuid ja vähe valkusid jne (see oligi minu “loov” lähenemine asjale), siis ma ütleksin, et asi on ikka tunduvalt paremaks läinud. Loomulikult ideaalsuseni minemiseks jääb alati ruumi.
märts 16, 2007 at 2:40 p.l. #109761kuuliks
MemberKuhu j22vad sinu menyyst 6lid???Linaseemne 6li? Oliivi6li? Rasvane kala? Mina olen ka suur v6i s6ber…. Kui sa k6ik selle kokku liidad saad rohkem kui kyll.
Ma ei söö kala,ei söö õliseid asju ja või annab väga palju lisakaloreid,aga minu eesmärk on hoopis langetada ja päevas peaksin saama toitumiskava kohaselt u 15-20gr taimerasvu.
märts 16, 2007 at 4:22 p.l. #109764ROtter
MemberMa ei söö kala,ei söö õliseid asju ja või annab väga palju lisakaloreid,aga minu eesmärk on hoopis langetada ja päevas peaksin saama toitumiskava kohaselt u 15-20gr taimerasvu.Kes selliseid ebatervislikke toitumiskavu koostab?
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.