Aspartaam
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Aspartaam
- This topic has 104 replies, 59 voices, and was last updated 12 years, 6 months tagasi by
Marxengel.
-
AutorPostitused
-
märts 11, 2008 at 6:08 p.l. #145245
Amarillo
Membermis toodetes see aine siis täpselt on ?Enamustes toodetes kus on kirjas suhkruvaba ja maitsem enamvähem samamoodi nagu suhkruga nt coca-cola light, mulinaad jne
märts 11, 2008 at 6:41 p.l. #145258TANK
Membermis toodetes see aine siis täpselt on ?Väga paljudes toidulisandites…. eriti proteiini pulbrites (n. Tai Kane Protein No1)
märts 11, 2008 at 9:41 p.l. #145288AlanBStard
ModeratorRott ja inimene on väga erinevad loomad, osa ainevahetusradasid on üsna erinevad, väga sügavaid järeldusi rotikatsetest teha ei saa. Nt uus imerohi resveratrool teeb rottidel imesid, inimesel aga ei jõua verregi maksast kaugemale. Rotil on ka igasugu tasakaalustamis- ja kaitsemehhanisme vähem, ta on rohkem selline quick-and-dirty konstruktsioon.
Aspartaami teemal käib nii vänge ususõda, et erapooletut ülevaadet on raske leida ja ise ma süveneda ei viitsi. Pealiskaudsel vaatlemisel ei tundu ohtlik. Kes nt metanooli kardab, võib kasvõi hästi vähese alkoholiga koos tarvitada (väikesed alkoholikogused on niikuinii kasulikud).
märts 11, 2008 at 10:44 p.l. #145297TANK
Memberma ise olen (enda arvates) erapooletu. Aga võtaks asja kokku:
Katses kasutati 80% lubatud päevasest normist 2,8 aasta vältel iga päev.
Meie mõistes saaks sama annuse, kui 72kg poiss jooks iga päev 5,6 liitrit dieet Cokat.
Olgu… sa võid rääkida et rotid on primitiivsed ja nõrgemad jne… AGA… Iseasi kas tal just kasvaja oleks (pole ka võimatu ju)
Siiski ma julgen arvata et kui üks 72kg poiss jookski iga päev 5,6 liitrit dieet Cokat päevas ega ta siis ennas 2,5 aasta pärast tõenäoliselt hästi ja tervena ei tunneks…
Lisaks sellele on mõned inimesed phenylalaniinile väga tundlikud…
Ja veel… aspartaami kõrvalmõjude nimekiri on väga pikk alates peavalust, väsimusest kuni rasvumise, kasvaja ja surmani välja.
Paanikasse ei pea sattuma aga mõtlemisainet peaks jaguma.
märts 11, 2008 at 10:47 p.l. #145299Capricorn
Membermarek murozov joob enda jutu järgi 2-4 L dieetkokat päevas, kus mõnuga aspartaami, ikka elab wowKui see tõsi on, siis esiteks ma igatahes küll ei mõista miks sellist saasta peaks üldse keegi jooma, ja eriti veel sellistes kogustes?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 11, 2008 at 10:52 p.l. #145301Hellboy
MemberKahju on ainult mul sellest, et kvaliteetsed ja tervislikud toiduained(ilma keemiata) on kallimad, kui selline mõttetu saast
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 11, 2008 at 10:55 p.l. #145302Hellboy
MemberKui see tõsi on, siis esiteks ma igatahes küll ei mõista miks sellist saasta peaks üldse keegi jooma, ja eriti veel sellistes kogustes?
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>M.M’i sõnul ühes teemas on see tal üks pahe lihtsalt
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 12, 2008 at 12:30 e.l. #145308AlanBStard
ModeratorOlgu… sa võid rääkida et rotid on primitiivsed ja nõrgemad jne… AGA… Iseasi kas tal just kasvaja oleks (pole ka võimatu ju)Rotil tekivad kasvajad väga kergesti.
Mõnes mõttes on see katsete tegemisel hea, mõnes mõttes halb.
Siiski ma julgen arvata et kui üks 72kg poiss jookski iga päev 5,6 liitrit dieet Cokat päevas ega ta siis ennas 2,5 aasta pärast tõenäoliselt hästi ja tervena ei tunneks…Olen mingil perioodil sarnaseid koguseid joonud, ei olnud millegi üle nuriseda…
Koka aspartaamisisaldus on eri riikides ja eri aegadel erinev. Vahepeal polnud Eesti omas üldse, praegu on mingi segu.
Lisaks sellele on mõned inimesed phenylalaniinile väga tundlikud…Neid on väga vähe.
Paanikasse ei pea sattuma aga mõtlemisainet peaks jaguma.Seda küll.
märts 12, 2008 at 5:47 e.l. #145312märts 12, 2008 at 10:10 p.l. #145472Hellboy
MemberHea pikk jutt seal, aga tekkis küsimus, mis aineid(säilitusained, maitsetugevdajad jne.) on veel, mida kasutatakse ohtralt toiduainetes ja mis on väga kahjulikud? Sooviks, siis sarnaseid linke või oleks hea, kui viitsid siia kirja panna mõned ohtlikumad ja levinumad, võib ka keegi teine lisada, kes teab. Asi hakkas nüüd rohkem huvi pakkuma, kuigi kardan, et lõpp tulemuseks on see, et enamus toitusid, mida poes müüakse on igast mürke täis(enamvähem tean, et see nii ka on), kuid tahaks rohkem teada!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 9, 2008 at 7:55 e.l. #149410suvanimi
MemberHea pikk jutt seal, aga tekkis küsimus, mis aineid(säilitusained, maitsetugevdajad jne.) on veel, mida kasutatakse ohtralt toiduainetes ja mis on väga kahjulikud? Sooviks, siis sarnaseid linke või oleks hea, kui viitsid siia kirja panna mõned ohtlikumad ja levinumad, võib ka keegi teine lisada, kes teab. Asi hakkas nüüd rohkem huvi pakkuma, kuigi kardan, et lõpp tulemuseks on see, et enamus toitusid, mida poes müüakse on igast mürke täis(enamvähem tean, et see nii ka on), kuid tahaks rohkem teada!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>meie keemiaõps tegi ühe lausega E-de lühikursuse : kõik mis on üle 300 võiks juba vältida (300 algavad toiduvärvid)
aprill 9, 2008 at 9:39 e.l. #149420anelka
Membermeie keemiaõps tegi ühe lausega E-de lühikursuse : kõik mis on üle 300 võiks juba vältida (300 algavad toiduvärvid)Kõik, mis alla 300 on ka ohtlikud.
Näiteks: E210-219 (kalatooted, salatiõlid, majonees, sinep, vürtsid, töödeldud köögiviljad, külmutatud piimatooted, taastusjoogid, mahlad, küpsetised, kommid)
tekitavad rinnavähki ja muudavad mehed naisteks.
juuli 27, 2008 at 2:50 p.l. #161582-Egert
MemberPmst, ära osta midagi poest. Kasvata ise.
juuli 27, 2008 at 4:00 p.l. #161589Slobodan
MemberKõik, mis alla 300 on ka ohtlikud.Näiteks: E210-219 (kalatooted ..
mm.. sa mõtled siin igasugu pakendatud kaupa eks (ala konservid, kala n krabipugad jne) mitte lahtiselt ostetud kala?
detsember 23, 2008 at 8:40 e.l. #176081Aile
MemberPmst, ära osta midagi poest. Kasvata ise.6ige soovitus!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.