Aspartaam
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Aspartaam
- This topic has 104 replies, 59 voices, and was last updated 12 years, 6 months tagasi by
Marxengel.
-
AutorPostitused
-
november 13, 2002 at 1:29 p.l. #6214
Steth
MemberOstsin hiljuti esimest korda Tai Kane No1 proteiini ja ebameeldiva üllatusena avastasin, et sellele on lisatud magusainet aspartaam.
Aspartaam on pehmelt öeldes mitte eriti tervislik aine. 10% tema koostisest moodustab metüülester, mis seedeprotsessi käigus laguneb kiiresti metanooliks. Kuna tegemist on kunstlikul teel saadud ühendiga ei sisalda ta ühtegi metanooli kahjulikku mõju neutraliseerivat ainet.
Iga 100 g No 1 omandab organism “boonusena” 0.3g metanooli. Kogus võib tunduda väike, aga kui keegi pakuks teile 0.3g puhast metanooli, kas võtaksite?
Aspartaami kahjulikkusest saab põhjalikumalt lugeda http://www.dorway.com/tldaddic.html
Siini olen tarbinud “ASPARTAME FREE” logoga Universali proteiine ja tahtsin võrdlusmomendi tekitamiseks mõni aeg mõne teise valmistaja tooteid proovida, kuid Tai Kane omad on nüüd kindlalt out. Kodumaine Biolab ei kannata üldse mingit kriitikat. On veel variante?
november 13, 2002 at 2:27 p.l. #31714hary
MemberKõne all olev aine on tihti kasutatav toiduainetööstuses. Aspartaam on tehismagusaine, ainevahetushäiretega inimesed kasutavad seda süsivesikute asemel. Aspartaami sisaldavad mitmed jogurtid, närimiskummid, kompvekid ja karastusjoogid. Ka AS Tallinna Piimatööstuse dieetjogurt sisaldab aspartaami. Meditsiinis on terve selle ajaloo jooksul kui aine kasutusele võeti, teada kaduväike arv mürkitusi(500). Väikeste aspartaami kogustega suudab organism edukalt toime tulla ja mingit metanooli/formaldehüüdi mürgitust pole vaja karta. Välja on arvutatud ka aspartaami päevase tarbimise norm , mis on 50 mg iga kehakaalu kg kohta. Järelikult inimene, kelle kehamass on 70 kg võib ööpäevas tarbida maksimaalselt 3,5 g aspartaami. Sahharoosile ümberarvestatult tähendab see ligikaudu 700 g suhkrut.
november 13, 2002 at 3:40 p.l. #31715Steth
MemberSee, et aspartaam laialdaselt kasutusel on, ei tee teda põrmugi tervislikumaks. See 500 müritusjuhtu on mingi laest võetud number või on sealt lõpust paar nulli ära “unustatud”.
Aga eks igaüks ise tea, kui kalliks ta oma tervist peab. Universal ei trüki ju pulli pärast “aspartame free” embleemi oma proteiinidele.
november 13, 2002 at 5:35 p.l. #31716Sten
MemberJa miks see biolab veel kriitikat ei kannata siis ????
november 14, 2002 at 2:19 p.l. #31717Anonüümne
GuestBiolabi proteiinid on taimse valgu baasil ning maitseomadustelt meentavad vaarikalõhnalist rotisitajahu.
november 15, 2002 at 9:00 e.l. #31718Ott Kiivikas
MemberTõsi ta on, et aspartaam on üks levinenumaid magusaasendajaid, vältimaks sahharoosi kasutamist, kuid väita et tegemist on tervisele üliohtliku kogusega on naeruväärne. Miks tervisekaitse, kes peaks hoolitsema inimeste tervise eest on andnud käitlemisloa Protein No1 ja teistele Tai Kane toodetele kui tegu oleks väga ebatervislike toodetega? Kui palju on tarbijaid, kes söövad No 1 100gr. päevas ? Ise olen No 1 kasutanud ´viimased paar aastat ja tähendanud ainult positiivset mõju, leevendust on saanud valutavad liigesed. Ma soovitaks neile kes tahavad näpuga järge ajada, uurida mida teevad sellised tooted nagu ( tubakas, alkohol ja muud meelemürgid ) ja mitte keskenduda tervisetoodete mahategemisele.
november 15, 2002 at 11:39 e.l. #31719madis_r
MemberTeate igasugune söömine tapab reeglina 70 aastaga. Otil on jumala õigus. Te lugege mida lõkkel grillitud vorst sisaldab, jätate seepärast söömata või ?
november 15, 2002 at 12:49 p.l. #31720Rebane
KeymasterTeadupärast peaks kah konjak sisaldama mingi hunniku metanooli, nii et kui ikka suudad mingi kõva hunniku seda head vedelikku endal sisse lyrpida, ei ole enam surm kaugel. Ja olen sama meelt madisega – tee mis tahad, ära sured millalgi nigunii. On see siis valesti elamine või tänavalt juhusliku purjus juhi autost lõõgi saamine.
jaanuar 18, 2004 at 4:30 p.l. #31721Kaupo-Mati
MemberEi julge ühest seisukohta võtta, kuid lugesin paarist raamatust aspartaami jubeda mõju kohta ning otsisin ka internetist ning üks artiklitest:
http://www.davidicke.net/medicalarchives/badmed/aspart.html
Eks igaüks peab ise otsustama. Kasutan ka praegu No 1, kuid igatahes olen püüdnud vältida igasuguseid dieetkokasid jms. Ning tervisekaitse jms sellise kohta ütlen, et aspartaami kasutamisega kaasneb ülemaailmselt liiga suur bisnes, et seda keegi keelustama hakkaks. Raha liigutab ju mägesid!
jaanuar 19, 2004 at 7:23 e.l. #31722Kellie
Memberminul muudab u. 0.3 g aspartaami mõneks tunniks pildi uduseks ja tundub, et vähendab maksimumjõudu ka, sellepärast üritan aspartaami mitte tarbida.
mai 5, 2005 at 3:25 p.l. #53356Mers
MemberMis te arvate suhkruasendajast?
Kes siit seda üldse tarvitab?
Mis siis, kui ma õhtul magusaisu rahuldamiseks joon teed suhkuasendajaga?
mai 5, 2005 at 3:36 p.l. #53358Ciizu
MemberSuhkru asendaja ongi kõige kasulikum…mina kasutan seda koguaeg.
mai 5, 2005 at 4:03 p.l. #53360ROtter
MemberKui te kasutate aspartaami,siis on see ohtlik mürk:http://www.greengate.ee/index.php?page=8&id1=7517
edasi lugege ise.
mai 5, 2005 at 4:12 p.l. #53361Mers
MemberNatuke kisub küll pärast suhkuasendaja kasutamist magama…
Aga noh lõpetan siis ehk…alles teine päev kaustan.
mai 5, 2005 at 4:28 p.l. #53362Axer
MemberSuhkruasendaja ei võta sul magusaisu ära………..
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.