Asju, mida koolis ei 6petata.
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Asju, mida koolis ei 6petata.
- This topic has 28 replies, 9 voices, and was last updated 17 years, 2 months tagasi by
jrx.
-
AutorPostitused
-
november 22, 2008 at 4:47 p.l. #171821
Vägivaldur
MemberMinumeelest on tobe vastandada igasugust suvalist targutamist tavaharidusele. Tavaharidus on miljon korda läbimõeldum, arenenum, arendatum kui mingisugused taskufilosoofide pseudotargutused. Loomulikult saab alati kõike paremaks teha, aga mõnele inimesele meeldib millegipärast uskuda, et kõik alternatiivsed asjad (haridus, meditsiin, toit jne) on imeasjad. Ega uskumise vastu ei saa. Andke minna!
“>november 22, 2008 at 4:55 p.l. #171823hehee
MemberMinumeelest on tobe vastandada igasugust suvalist targutamist tavaharidusele. Tavaharidus on miljon korda läbimõeldum, arenenum, arendatum kui mingisugused taskufilosoofide pseudotargutused. Loomulikult saab alati kõike paremaks teha, aga mõnele inimesele meeldib millegipärast uskuda, et kõik alternatiivsed asjad (haridus, meditsiin, toit jne) on imeasjad. Ega uskumise vastu ei saa. Andke minna!
“>No just, kes keelab tavakoolis õpetajal oma tööd südamega teha!
november 22, 2008 at 5:00 p.l. #171825jrx
MemberHoward Gardneri teooria on populaarne (põhjustel, millest ma eelnevalt rääkisin) ning seetõttu ka palju läbiuuritud. Paraku mingit tõendust pole leitud.
november 22, 2008 at 5:05 p.l. #171826Aile
“>Tavaliselt on t6de…kuskil keskel. Oleneb olukorrast kuhu poole kaalukauss langeb. Haridus ei ole minu rida… 6petajad on erinevad ja 6pilased ka. Kui mul oleks oma laps vaja kooli panna ja tema stressitaluvus on hea, ei m6tleks ma yldse pikalt ja l2heks oma vanasse kooli
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> e HTG (vana Tartu I Kk).Meditsiini osas…oleneb teemast, akuutsed asjad l2hevad k6ik tavameditsiini. Muus osas tuleb hoida oma “pea lahti” jne. Tuhandeid aastaid eksisteerinud teadmised ei ole miski imeasi.
november 22, 2008 at 5:14 p.l. #171834jrx
MemberMinu arvates on normaalse suhtlemise aluseks olla aus ja ehe. See, et paljud ennast sellisel juhul kohmetuna tunnevad on minu arvates ühiskonna viga. Eks siis igaüks ise otsustab, mida ta saadud infoga peale hakkab. Ja kui ta kohmetumist alla ei suuda neelata siis… siis tõenäoliselt polegi tegemist inimesega, kellega ma inimlikul tasandil suhelda tahaks.
Edu ja ebaedu on subjektiivsed kogemused inimestele, mitte objektiivsed sündmused
“>Nagu ütlesin – minu arust on see edujanu, mille promomine riigis nagu USA (sest sellel põhineb ju ka tarbimiskäitumine, mis seda riiki teatud hetkel viis sinna maailmaliidri positsioonile), mille vastu peaks võitlema.
Näide eesti lasteaiast: kodune ülesanne teha kastanikette… teed siis lapsega koos kette ja küsid, et mis lasteaias tehakse nendega – vastus: kõik ketid pannakse kokku ja see rühm kellel kõige pikem kett on see saab auhinna!
Tule taevas appi… ja siis imestatakse miks noored (pealtnäha nii lõbusates ja kasulikes tegevustes nagu nt. sport) nii alamotiveeritud on. Kui juba varavarasest east õpetatakse töötama ainult homse prääniku mitte asjade nautimise iseenda nimel, siis mida sealt oodata?
Samasugused on minu arvates sellised self-help raamatud… Õpi see ära, tee nii nii ja nii ja siis homme tuleb see präänik… tuleb tuleb… sa pead ainult endasse uskuma ja pingutama.
Eesmärk on eesmärgi saavutamine samas kui eesmärkide kasutamine tehnikana peaks olema vahend mitte eesmärk omaette.
Protsesse tuleb nautida:) Siis tuleb see präänik justkui iseenesest.
(säh teile nüüd self-helpi siin postituses ka:)
november 22, 2008 at 5:17 p.l. #171835Amarillo
Memberkokkuvõtvalt – mõistus pole enda teha
november 22, 2008 at 5:19 p.l. #171836jrx
Memberkokkuvõtvalt – mõistus pole enda tehaTõepoolest nii on. Aga see, mis me selle mõistusega peale hakkame, see jällegi on.
Mida lihtsam töö, seda suurema standardhälbega on keskmise töötaja IQ. Mida keerulisem töö, seda väiksem.
november 23, 2008 at 7:05 e.l. #171887Aile
MemberMinu arvates on normaalse suhtlemise aluseks olla aus ja ehe. See, et paljud ennast sellisel juhul kohmetuna tunnevad on minu arvates ühiskonna viga. Eks siis igaüks ise otsustab, mida ta saadud infoga peale hakkab. Ja kui ta kohmetumist alla ei suuda neelata siis… siis tõenäoliselt polegi tegemist inimesega, kellega ma inimlikul tasandil suhelda tahaks.Aus ja ehe…ma olen n6us. Kuid mitte inimvaenulik ja yleolev. Me peame k6ik endale aru andma, mis kuulub meie kompetentsi arutada ja otsustada ja mis mitte.
Kus l6ped meie vabadus ja kus algab selle teise inimese vabadus olla tema ise. Ma ei saa arvata, et ma olen Arbiter Elegantiarum ja v6in teisele inimesele lihtsalt ja labaselt “sisse s6ita”.
“> Edu ja ebaedu on subjektiivsed kogemused inimestele, mitte objektiivsed sündmused
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vastupidist ei pyyagi keegi v2ita.
Nagu ütlesin – minu arust on see edujanu, mille promomine riigis nagu USA (sest sellel põhineb ju ka tarbimiskäitumine, mis seda riiki teatud hetkel viis sinna maailmaliidri positsioonile), mille vastu peaks võitlema.
Selle asemel, et keskenduda Ameerika puhul millelegi, mille vastu v6idelda nagu seda on tarbimiskultus, v6iks keskenduda hoopis…n2iteks nende koost88v6imele, millest v6iks malli v6tta.
Näide eesti lasteaiast: kodune ülesanne teha kastanikette… teed siis lapsega koos kette ja küsid, et mis lasteaias tehakse nendega – vastus: kõik ketid pannakse kokku ja see rühm kellel kõige pikem kett on see saab auhinna!
Tule taevas appi… ja siis imestatakse miks noored (pealtnäha nii lõbusates ja kasulikes tegevustes nagu nt. sport) nii alamotiveeritud on. Kui juba varavarasest east õpetatakse töötama ainult homse prääniku mitte asjade nautimise iseenda nimel, siis mida sealt oodata?
Samasugused on minu arvates sellised self-help raamatud… Õpi see ära, tee nii nii ja nii ja siis homme tuleb see präänik… tuleb tuleb… sa pead ainult endasse uskuma ja pingutama.
Eesmärk on eesmärgi saavutamine samas kui eesmärkide kasutamine tehnikana peaks olema vahend mitte eesmärk omaette.
I respectfully disagree
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Eesm2rk on alati vajalik. N2iteks…yhe treeningu eesm2rk on saavutada hea endorfiinide tase ja olla super rahul j2rgnevatel tundidel. Need kasvatajad ei suutnud lihtsalt neid v2iksemaid “m6nusid” lastele teadvustadaProtsesse tuleb nautida:) Siis tuleb see präänik justkui iseenesest.
Ka see nauding on eesm2rk, nagu ma juba eelnevalt mainisin. Meil on lihtsalt probleeme selle teadvustamisega.
november 23, 2008 at 7:22 e.l. #171889jrx
MemberNo nüüd me räägime vist juba üsna ühte juttu. Eesmärgi kohta ma ei öelnud, et eesmärke ei peaks olema /kasutama. Ma lihtsalt ütlesin, et eesmärk on vahend… ja minu arvates ei ole eesmärk vahend mingi teise eesmärgi saavutamiseks vaid. Aga see läheb juba liiga semantikasse.
november 23, 2008 at 1:46 p.l. #171926tarmzz
MemberMinu arvates on normaalse suhtlemise aluseks olla aus ja ehe. See, et paljud ennast sellisel juhul kohmetuna tunnevad on minu arvates ühiskonna viga. Eks siis igaüks ise otsustab, mida ta saadud infoga peale hakkab. Ja kui ta kohmetumist alla ei suuda neelata siis… siis tõenäoliselt polegi tegemist inimesega, kellega ma inimlikul tasandil suhelda tahaks.Edu ja ebaedu on subjektiivsed kogemused inimestele, mitte objektiivsed sündmused
“>Nagu ütlesin – minu arust on see edujanu, mille promomine riigis nagu USA (sest sellel põhineb ju ka tarbimiskäitumine, mis seda riiki teatud hetkel viis sinna maailmaliidri positsioonile), mille vastu peaks võitlema.
Protsesse tuleb nautida:) Siis tuleb see präänik justkui iseenesest.
(säh teile nüüd self-helpi siin postituses ka:)
Ma lihtsalt küsiks, et kas sa ka ise mõnda self-help raamatut lugenud oled? Ja kui oled, siis milliseid.. ?
november 23, 2008 at 2:35 p.l. #171928jrx
MemberMa lihtsalt küsiks, et kas sa ka ise mõnda self-help raamatut lugenud oled? Ja kui oled, siis milliseid.. ?Läbi lugenud? Ei
“> Aga sirvinud – Golemani EQ’d; self-help emaraamatut “Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi” Igasugust pseudopsühholoogiat on veel kätte sattunud. Eks self-help raamatuid on ka erinevaid. Pädevad psühholoogiataustaga inimesed kirjutavad kindlasti ka self-help raamatuid, lihtsalt need asjad, mis tokavad silma kui hästi müüvad… ei ole mulle seni meeltmööda olnud.
november 23, 2008 at 4:01 p.l. #171939tarmzz
MemberLäbi lugenud? Ei
“> Aga sirvinud – Golemani EQ’d; self-help emaraamatut “Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi” Igasugust pseudopsühholoogiat on veel kätte sattunud.
Eks self-help raamatuid on ka erinevaid. Pädevad psühholoogiataustaga inimesed kirjutavad kindlasti ka self-help raamatuid, lihtsalt need asjad, mis tokavad silma kui hästi müüvad… ei ole mulle seni meeltmööda olnud.
Ok arusaadav..
november 23, 2008 at 4:35 p.l. #171942Mercy
“>Olles hiljuti istunud pikalt samas autos Eesti haridusmaastiku vaprate väejuhatajatega, tekkis küll tunne, et selline mõiste, nagu kooliharidus oleks meie üllasse riiki alles üleeile saabunud ja läbimõeldusest on asi veel miilide kaugusel. Aga see selleks.
Üldiselt mainiks, et olgu masside arvamused nagu nad on, aga ma usun, et mõnest nendest raaatutest leiab kindlasti eluks vajalikku. Kasvõi kiirlugemine, eks?! Ja ka lühiajaline motivatsiooni-boost viib mõne Muhamedi mäeni. :] Ja samas teist ei vii. And that’s the tragedy of life jms.
november 26, 2008 at 8:29 p.l. #172319jrx
MemberMuide… vainu uus raamat tundus normaalsem:) Liiga palju “tantsud tähtedega” seotud näiteid minu jaoks, aga muidu pole hullu…
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.