Arvamust paluks
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Arvamust paluks
- This topic has 10 replies, 4 voices, and was last updated 15 years, 5 months tagasi by
t4rm0.
-
AutorPostitused
-
september 3, 2010 at 12:16 p.l. #19335
t4rm0
MemberKuna ei saanud teisest alafoorumist eriti vastukaja, postitan selle siia.
Sooviks kava vm jõusaali jaoks, mis aitaks taipoksile kaasa ja annaks massile lisa, olen siin ringi tuuseldanud aga pole leidnud midagi normaalset. Olen 177 cm ja kaalun ca 70 kg.
Jõusaalis käiks trenni kõrval 2 korda nädalas.
Toitumine on teoreetiliselt nüüd korda seatud, praktikas veel testimisel.
Ettetänades!
Tegin muidu algelise kava. Peaks vist piisavalt baasharjutusi olema, korduste arvus pole üldse kindel.
Keegi kompetentne avaldagu arvamust siis!
I Päev (Ülakeha)
Surumine kangiga lamades 3x?-?
Lõuatõmme3x?-?
Surumine hantlitega istudes (õlg) 3x?-?
Lendamine küljele 3x?-?
Kangiga Biitseps 2x?-?
Rööbaspuudel triipseps 2x?-?
Keretõste kõhupingil 3xMax
Kerepöörded trenazööril 3xMax
II Päev (Alakeha)
Kangiga kükk,turjal 3x?-?
Jalgade kõverdamine trenazööril kõhuli 3x?-?
Jalgade kõverdamine trenazööril lamades 3x?-?
Jõutõmme 3x?-?
Pöiasirutus trenazööril 3x?-?
Kõht(alaosa) 3xMax
september 3, 2010 at 1:04 p.l. #274884R.Thompson
MemberKui on soov jõusaalis saada poksile/taipoksile lisa, siis sobilik link:
september 3, 2010 at 1:17 p.l. #274889t4rm0
MemberSee toetab siis taipoksi ka?
september 3, 2010 at 3:34 p.l. #274898jõuents
MemberSee toetab siis taipoksi ka?Midagi ikka annab juurde. Aga ise soovitaks sul ringtreeningut teha. See koosneks siis põhiliselt:
- kätekõverdustest või lamdes surumistest 6+ kordustega.
- keretõstetest kõhupingil (võid ka väike 5kg vms, ketas rinnal teha)
- lõuatõmmetest (kui oled juba edasijõudnud võid raskustega ka teha; muidu aga pinguta alati korralikult kordusi ja jälgi tehnikat)
- 10 laksu ühe ja 10 laksu teise käega täiega poksikotti
- tühja kangi ette viskamist varvastel tippides
- 2kg hantlitega käes; ringis tehnikat või poksikotti
- klassikalisest tõstmisest(rebimist, tõukamist ja muid abistavaid harjutusi selleks)
- tühi kang turjal hüppamist
- jooks (intervallidega või anaeroobse läve lähedal)
- 3 või 4kg’ste hantlitega õlgu igatpidi vehkimist pm
- hüppenööriga hüppamist
- jõutõmmet (võid üle nädala teha aga ära siis klassikalist tee, või kui tõesti tunned, et jõuad siis ikka võid)
Sellist asja võid ka proovida kaelale, sest kui oled ringis ja keegi sinuga enam-vähem samaraske või raskem kaelas ripub siis ei teki sul sellega probleeme.
Algasend on selline, et seisad nägu suunaga maha.
Siis tuleb sõber või keegi tuleb võtab kätega ümber kaela kinni.
Siis tõstab sõber jald maast ülesse, et kogu ta mass oleks sinu kanda ja siis kõnnid nimodi ringi vähemalt 10 sekundit.
Tee alati natuke sparri ja korralik soendus. Vali siit sparrile lisaks ca 6 harjutust ja klassikaline tõstmise soovitaks eraldi päevale panna või vaata kuidas ise tunned.
Kas siis poksisaalis pole korraliku varustust: kange, hantleid, sangpomme, vasaraid ja raskusi millega möllata? Kaua sa poksimas oled käind ja kus?
Jõusaalis pole erilist mõtet eraldi käia kui saalis raskusi on ja saab eelnimetatud harjutused ära teha. Kirjuta siis oma praegune/tavaliline toitumine või näiteks mida täna sõid. Soovitaks sul kindlasti toitumiskava tellida ja osta endale mõni toidulisand. Näiteks Mass2 või Hera80 ja Malto6
september 3, 2010 at 4:44 p.l. #274916t4rm0
MemberToitumine: Hommikusöök:Kaerahelbe puder + 2 muna+leib
Vahepalaks kodujuust+pähklid
Lõunasöök:Tatar+loomaliha+kurk+tomat+leib
Vahepalaks:kohupiim+ülejäänud pähklid
Trenn seal siis sheik hera80+1 banaan
Õhtusöök:Riis+kala+kurk+tomat leib
Kavas ka kreatiini tarbima hakata.
Trenni lähen järgmisest nädalast alles.
september 3, 2010 at 8:03 p.l. #274940Kristjan-Johannes Konsap
MemberToitumine: Hommikusöök:Kaerahelbe puder + 2 muna+leibVahepalaks kodujuust+pähklid
Eks oleneb kogustest, toidukordade ülesehitused on enam-vähem. 2 muna nt annab ca 12 c valku, sinu kaalu juures oleks vaja ca 140g valku päevas, ~23 g per toidukord.
Arvestatavad liha/kala kogused peaksid ka algama 100st grammist. Lihajääk, mis kuskil kastme sees ei anna just palju valku. Kui kaal tõusma ei hakka, suurenda koguseid.
september 3, 2010 at 10:51 p.l. #274955t4rm0
MemberTänud vastuste eest!
??:”>september 4, 2010 at 8:10 e.l. #274968jõuents
MemberToitumine: Hommikusöök:Kaerahelbe puder + 2 muna+leibVahepalaks kodujuust+pähklid
Kirp andis toitumise poolt juba nõuanded ära. Lisaks veel, et võid veel süsivesikuid natuke vähendada nii 20g aga seda kõike ikka tunde järgi ja süüa 4-6 muna rohkem. Ma tahtsin veel öelda, et ära veel hakka lisandeid tarbima, isegi kui sul need ostetud on. Ja kui ei ole, ära veel osta. Käi ennem vähemalt 6 kuud trennis, saad selle maigu kätte. Ning pane kalorid paika enam-vähem, et suudaksid ka tavatoiduga ennast kasvama panna. Ja kui tunned, et trenn on karm ja vaja rohkem energiat ja kiiremat taastumist siis söö rohkem ja kui sellest ei piisa kasvamiseks siis hakka valku, süsikaid ja/või kreatiini võtma.
september 4, 2010 at 9:29 e.l. #274979t4rm0
MemberKirp andis toitumise poolt juba nõuanded ära. Lisaks veel, et võid veel süsivesikuid natuke vähendada nii 20g aga seda kõike ikka tunde järgi ja süüa 4-6 muna rohkem. Ma tahtsin veel öelda, et ära veel hakka lisandeid tarbima, isegi kui sul need ostetud on. Ja kui ei ole, ära veel osta. Käi ennem vähemalt 6 kuud trennis, saad selle maigu kätte. Ning pane kalorid paika enam-vähem, et suudaksid ka tavatoiduga ennast kasvama panna. Ja kui tunned, et trenn on karm ja vaja rohkem energiat ja kiiremat taastumist siis söö rohkem ja kui sellest ei piisa kasvamiseks siis hakka valku, süsikaid ja/või kreatiini võtma.Ma muidu enne suve käisin terve aasta jõusaalis, nüüd on lithsalt paus sisse tulnud ja tahtsin trenni ka vahetada. Mu põhiasi oli siiski teada, mida peaks jõusaalis muutma.
Nii palju kui kreatiini kohta olen lugenud siis jahm seda ma hakkan tõesti hiljem kasutama aga proteiini pulbrit ma kavast välja arvatavasti ei võta.
Süsikaid ma ka vist nii palju vähemaks ei võta, kuna käin ehitusel 2 korda nädalas tööl ja trenn oleks 5 korda nädalas.
september 4, 2010 at 10:08 e.l. #274986jõuents
MemberOlgu, siis on põhjendatud. Aga jõusaalis pole mõtet lisaks käia, kui poksisaalis saab need asjad tehtud. Aga kui seal tõesti varustust ei ole siis tee kindlasti jõusaalis neid asju lisaks, mida poksis teha ei saa. Ja kui tõstmist teed siis võiks iga kord või üle korra olla keegi kes tehnikat jälgib, eriti alguses. Ning seda peaks vaatama keegi, kes on ise vähemalt 2a tõstmist teinud. Pole mõtet kellegil vaadata lasta kes ei tea kuidas korrektne tehnika välja näeb.
september 4, 2010 at 10:38 e.l. #275000t4rm0
MemberOlgu, siis on põhjendatud. Aga jõusaalis pole mõtet lisaks käia, kui poksisaalis saab need asjad tehtud. Aga kui seal tõesti varustust ei ole siis tee kindlasti jõusaalis neid asju lisaks, mida poksis teha ei saa. Ja kui tõstmist teed siis võiks iga kord või üle korra olla keegi kes tehnikat jälgib, eriti alguses. Ning seda peaks vaatama keegi, kes on ise vähemalt 2a tõstmist teinud. Pole mõtet kellegil vaadata lasta kes ei tea kuidas korrektne tehnika välja näeb.Olgu, mul paar sõpra käivad tõstmistrennis, eks ma küsin abi,jõutõmbe tehnika sain ka tänu nendele korralikuks.
Edit:Kumb harjutus neist on “kangi rinnale võtt”? http://www.exrx.net/WeightExercises/Olympi…/HangClean.html
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.