Skip to main content

Areng…

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Areng…

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 37 total)
  • Autor
    Postitused
    P-A-U-L
    Member

Õgid kuidagi palju….

Kuup
    Member

Kui kaal ei tõuse, siis natuke vähe kaloreid, söö rasvast toitu rohkem! Massiperioodil peab kaal tõusma. Ja tee näiteks 4 päeva kava 3x nädalas, mul aitas see kaalu tõsta, kuna nädalas kulutad vähem kaloreid.

M.M.
    Member

Valest otsast alustad oma probleemi lahendamist. Toidulisandi jaoks on raha aga eratreeneri jaoks ei ole. See toidulisand ju ei päästa sind kui süsteem ei tööta. Mis puudutab trenni siis tee endale teene ja jaota kava nii.

1 päev: rind, õlg, triitseps (kõik surumised)

2 päev: jalad, säär

3 päev: selg, biitseps (kõik tõmbed)

Selle jaotuse mõte on selles, et ühel ülakeha treeningu päeval on kõik surumisharjutused ja teisel kõik tõmbed. Kava läbida soovitavalt 4 x nädalas kus 3 ja 1 päeva vahel peab olema kindlasti vähemalt 1 puhkepäev. Kasutada enamasti ainult baasharjutusi kangi ja hantlidega kordustega kuni 10 ja neid harjutusi ei pea olema üldse palju. Ma ei ütle, et see on ainus ja õige moodus aga tee proovi. Toidukordi on sul ka kaheksa, jaga kuue peale ja söö rohkem mitmekesisemalt, ma ei näinud üldse muna, liha, kala, pähkleid, õli jne.

ROtter
    Member

Rasvu ja süsivesikuid on vähe menüüs.

wokie
    Member

Kas mitte peale jõusaali ei peaks kõige toekam söögikord olema?

greenu
    Member

liha sööd vaid korra päevas ja siis ka piffe … et ei tea kas sellest kasu on kuid võta liha rohkem menüüse …. seal kõik vajalik olemas ….

Fre
    Member

Marek Morozov – Toidulisandi jaoks ma 600.- leidsin ja kui valgupulber otsa saab, siis peale seda pole mul kavas enam osta.

Ma olen proovinud rinda/õlga koos ühel päeval teha, aga peale rinna 3-4 harjutust on õlga praktilsielt võimatu teha, kuna käed on läbi ning triitseps annab järgi ja õlad erilist koormust selle tõttu ei saagi. Rääkimata siis selja ja biitsepsi päevast, kus peale selja 3-4 harjutust on käsivars ja biitseps juba nii läbi, et ei suuda biitsepsiga praktiliselt midagi teha.

Kava läbida soovitavalt 4 x nädalas kus 3 ja 1 päeva vahel peab olema kindlasti vähemalt 1 puhkepäev.Too näide sellest – ma päris täpselt ei mõista, mida sa sellega mõtled.Võtan päevas ühe lusikatäie ka kalamaksaõli, sealt saan omega 3 rasvhapped kätte. Mida pähklid mulle annavad? Äkki soovitad veel mingeid toiduaineid?

Marek, äkki saad enda toidukava siia tuua?

Oldman – Mis toiduaineid soovitad süüa?

Oleksin tänulik, kui tooksite näiteid enda toitumistavadest (mida, millal), siis saan viia vajalikud muudatused sisse.

P.S. Kuna privaatsõnumeid saata ei saa, siis oleks tänulik, kui annaksite oma kontaktaadressi (MSN ntks), siis on parem suhelda.

Mr.Y
    Member

Sa ei pea midagi maha copyma… söö toitu lihtsalt. Mina saan kulutada kuus max 1500 kr ja saan sellega hakkama, nagu mõned 3000.- Selle raha eest saan 200-230g valku, vitamiinrikkalt süsivesikuid, häid rasvu, o-3 ja o-6, küllastunud rasvu päevas. Vitamiine võtan veel lisaks ka. Vaevalt, et odavamalt üldse võimalik on… põhimõtteliselt kõige odavamad toidud. Kalaõlist pole mõtet unistadagi… kuid muudest toitudest saan kõik vajaliku, et seda kallist õli pole vajagi. Aga toimib hästi – areng aastaringi. Ei usu, et sul on asi toitainetes või pulbrites… pigem kehv treeningkava. Toidust ei usu, sest jõudu peaks muidu tulema ikka. Kui lihast ei tule, siis sööd vähe, kuid kui jõudu ka ei tule, siis asi treeningus.

Fre
    Member

Sa ei pea midagi maha copyma… söö toitu lihtsalt. Mina saan kulutada kuus max 1500 kr ja saan sellega hakkama, nagu mõned 3000.- Selle raha eest saan 200-230g valku, vitamiinrikkalt süsivesikuid, häid rasvu, o-3 ja o-6, küllastunud rasvu päevas. Vitamiine võtan veel lisaks ka. Vaevalt, et odavamalt üldse võimalik on… põhimõtteliselt kõige odavamad toidud. Kalaõlist pole mõtet unistadagi… kuid muudest toitudest saan kõik vajaliku, et seda kallist õli pole vajagi. Aga toimib hästi – areng aastaringi. Ei usu, et sul on asi toitainetes või pulbrites… pigem kehv treeningkava. Toidust ei usu, sest jõudu peaks muidu tulema ikka. Kui lihast ei tule, siis sööd vähe, kuid kui jõudu ka ei tule, siis asi treeningus.

Milline su tüüpiline päev välja näeb, et areng pidevalt olemas on? Toitumine, trenn, ahrjutused, magamine jms.

Fre
    Member

Olen kuulnud, et arstid on kindlaks teinud, et üle 3-4 muna päevas pole soovitatav. Mida arvate sellest teie?

Fre
    Member

Kas üheks mitte arenemise põhjuseks võib olla ka see, et mul on juba geenide kaudu paika pandud teatud piir, kuhuni areng toimus? Sealt edasi treeni nii palju kui tahad, aga ei arene. Nimelt, mul on isa suhteliselt kõhn ja lihaseid pole eriti ollagi – äkki pandi juba emaüsas minu piir paika? On see võimalik?

ROtter
    Member

Kas üheks mitte arenemise põhjuseks võib olla ka see, et mul on juba geenide kaudu paika pandud teatud piir, kuhuni areng toimus? Sealt edasi treeni nii palju kui tahad, aga ei arene. Nimelt, mul on isa suhteliselt kõhn ja lihaseid pole eriti ollagi – äkki pandi juba emaüsas minu piir paika? On see võimalik?

Osaliselt kindlasti. Aga ega sellepärast ei tasu harjutamisest loobuda, tuleb ära oodata oma tund, millal sinu võimed on tipus. Nt. Nora Kutti, 84-aastane kergejõustiklane, võidab omaealiste MM-il medaleid. Tehke järgi.

lehter
    Member

Mul samamoodi keskeltläbi 1500.- kuupeale, ja saan ideaalselt sellega hakkama.

Ja ei kurda oma toidu kohta, väga maitsev menüü, mõjub väga hästi tervisele kui ka kehale

tonto
    Member

Klassikaline soovitus antud teemasse: söö rohkem ja treeni vähem. Soovitaksin võtta M.M. kava ja teha selle põhjal trenni 3 korda nädalas. Suurtele lihasgruppidele kuni 3 harjutust, väikestele kuni 2… Kõiksugu “baasharjutused” nagu lamades surumine, kükk ja jõutõmme kavasse pista ning teha kordused viimase suutlikkuse piirini. Ehk siis kui surumist teha 3×8-10, siis viimase seeria viimased kordused peaks tulema sedasi, et silmanurgast näed vikatimeest vilksatamas…

Fre
    Member

Oletame, et olen kõhule kuskil 10 seeriat x 20-30 x seerias treeningu lõpus teinud ja seejärel suundun riietusruumi ning võtan sisse valgukoksi koos 60g glükoosiga. Kõht on läbi ja on selline tunne, et see jook, mille sisse võtan läheb peaasjalikult kõhtu ja teistesse lihastesse ei jõuagi ja selle arvelt pole arengut ka. Kas on see võimalik?

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 37 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.