Skip to main content

Areng?

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Areng?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    mystikal
    Member

Olen jõusaalis käinud paar kuud, seega suhteliselt lühikest aega. Praegu treenin siit amazonist võetud Ott Kiivika 2-päevase kava järgi E-Rni st. E-ülakeha, T- alakeha, K- ülakeha, N-alakeha ja Reedel ülakeha. Toimunud on märgatav areng, mis alguses toimub vist isegi vale treeningu juures. ( nt rinnalt surumine on parenes 2 kuuga 10 kilo võrra jm. taolised jõunäitajad on suurenenud!) Küsimus lihtne: kas on see probleem, et nädalas on üks päev ülakeha rohkem kui alakeha? ( tegelikuklt ma sooviksingi ülakeha rohkem arendada) Või on kõik normaalne nii kaua kui tunnen et arenen selle kava järgi?

mystikal
    Member

lisaksin veel seda, et selle kava järgi treenimine tähendab, et teen kõik 5 treeningut nädalas ka kõhulihaseid, kas nad ikka taastuvad ära?

Ott Kiivikas
    Member

Pole probleem kui alakeha on paremini arenenud ja sa ei kavatse hakata võistlejaks kulturistiks. Kõhtu ei treeni ma hooajaväliselt mitte rohkem kui kaks korda nädalas. Enne võistlusi 3x , rohkem pole pidanud vajalikuks, kuna kõhulihased vajavad samuti taastumiseks aega. Ma saan aru, et sul on kolm ülakeha ja kaks alakeha päeva nädalas kui treenid 5x nädalas. Piisaks täiesti kahest ülakeha päevast, kolme korra effekt on see, et ei jää piisavalt aega taastumiseks.

Cronus
    Member

Olen ka alles trenni alustanud. Mulle soovitas treener esimestel kuudel panna raskuseid iga nädal ca 2,5 kilo juurde. Mina olen suutnud seda järgida. 10kg kahe kuuga on natuke vähe, nii et pane julgemalt juurde. Kulturism on ikkagi kasvavate raskustega treenimine. Aga kui sa 2,5 kg ei jõua nädalas juurde panna, siis teed midagi valesti – ei puhka korralikult, treenid üle või ei söö korralikult.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.