Areng
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Areng
- This topic has 26 replies, 9 voices, and was last updated 23 years, 7 months tagasi by
mart.
-
AutorPostitused
-
juuni 19, 2002 at 8:02 e.l. #643
Anonüümne
GuestTere
On selline mure, et söön piisavalt valku, neli tavalist söögikorda(iga kord umbes 35-40g valku) ning kaks Protein No.1(umbes 40 g valku), ja teen trenni neli korda nädalas, kahele päevale jagatuna 1.Päev-Kõht, Rind, Selg ja Triiceps
2.Päev-Kõht, Trapets, Biitseps, Õlg ja Jalad, kuid areng toimub väga aeglaselt. Milles võib olla probleem? Proovisin ka kolme päeva peale jagatud programmi, kuid see ei kiirendanud ka arengut eriti!
juuni 19, 2002 at 8:13 e.l. #30487Arnold
MemberTähtis on, et areng üldse toimub.
Väga heaks saavutuseks peetakse kui suudame aastaga lisada lihasmassi 3-4kg, kui suudame lisada 1-3 kg on see ka juba hea tulemus. Peale toitumise ja treeningu on olulisteks arengut mõjutavateks faktoriteks veel vanus, kehatüüp ja elustill(uni,stressid jne.).
juuni 19, 2002 at 9:56 e.l. #30488Rainer
MemberKuidas oleks mõtekam teha biitsepsit, kas 3 harjutust(igale harjutusele 4 seeriat) või 2 harjutust(igale harjutusele rohkem kui 4 seeriat), soov oleks massi lisada
juuni 19, 2002 at 10:19 e.l. #30489vambola
Membermina teen tunde järgi. lisan paari kuu tagant oluliselt raskust. ntx. biitsepsit tegin u. paar kuud 50 kiloga. siis lisasin ylbe näoga 16 kilo. teen palju jõuan(hetkel u.2-4 kordust) ja jätkan 50 -ga. ja vajadusel viimased 35 -ga. siiamaani on vähemalt jõudu kyll juurde tulnud. mida aega edasi seda enam kipun arvama et mingit kindlat seeriate arvu pole mõtet ette võtta. teen tunde järgi, mõnikord rohkem-mõnikord vähem. kuda olemine lubab.
juuni 19, 2002 at 2:45 p.l. #30490mart
Memberee… vamps, sa teed nüüd biitsa 66 kg-ga vä? et siis 20kg kang, mõlemal pool järgmised kettad: 15; 5; 2,5; 0,5 ?
juuni 19, 2002 at 2:47 p.l. #30491Priit
MemberMart on nupumees…
juuni 19, 2002 at 2:49 p.l. #30492mart
Memberneid 0.5 kg kettaid saada mulle palun mõned postiga – pane ümbrikusse ja muudkui saada. mul lapsel hea mängida nendega.
juuni 19, 2002 at 6:23 p.l. #30493Rainer
MemberMart palju sul endal kangil on?
juuni 20, 2002 at 1:19 p.l. #30494vambola
Membermart. kes ytles et ma kangi kasutan.
juuni 20, 2002 at 1:24 p.l. #30495vambola
Membermart. on olemas 20 -sed kettad ka. ja 25 -sed. ja veel. kaalu mõnikord kangi – vaata kas ta ikka kaalub täpselt 20 kilo.
juuni 20, 2002 at 4:09 p.l. #30496Anonüümne
GuestÄrge palun ajage Mardi jaoks asja veelgi keerulisemaks tal niigi raskusi orienteeruda selles maailmas
juuni 21, 2002 at 12:04 p.l. #30497mart
Membertavaliselt teen ma kätt eraldi päeval, see tuleb sellest, et ma eelisarendan kätt. seega ma ei tee nt biitsepsit peale selga ja triitsepsit peale surumist. kätt eelisarendan ma kahel põhjusel: esiteks sellepärast, et mul oli küünarliigese vigastus ja seepärast on (oli) triits natsa maha jäänud, ja teiseks sellepärast, et mu biitsa kuju on selline, et ei taha õlast väga hästi välja tulla. sama mure oli ka ntx Otil, ta on sellest ka siinsamas foorumis kirjutanud.
ühel käepäeval teen ma alguses triitsa ja siis biitsa, järgmisel käepäeval vastupidi.
biitsa kava on tavaliselt näiteks järgmine. minu põhimõtte kohaselt, et soendusseeriad ei tohi väga kurnata, teen ma 20kg tühja kangiga 2-3 20rep seeriat. seejärel panen kangile 40kg ja teen _peaaegu_ “to failure”. sõltuvalt, millises vormis ja kui kiiresti ma harjutust sooritan (seda ma kah varieerin) on see 15-25 kordust. siis lükkan kangile 50kg ja teen 10-15 kordust ja siis 55 või 60 kg ja 4-5 puhast kordust ja kui on abiline, siis mõned negatiivid.
seejärel lähen noodipuldile või kaldpingile või teen hammer curli. seal hoian ma kordused 8 ja 15 vahele. neid isoleeritud harjutusi teen ma kaks tükki, kumbagi 1-4 seeriat sõltuvalt kas ma kasutan mõnda weideri printsiipi.
lõpetan ma biitsa tavaliselt mingi finish-up harjutusega, mis on tavaliselt trenazhöör või plokk. seal hoian ma korduste arvu suht kõrgel, hoian väga puhast vormi ja kasutan sageli negatiive, forced reps või down-the-rack meetodeid.
seega teen ma baasharjutuse tavaliselt püramiidis ja suht suurte raskustega, kuigi hoides suht puhast vormi (kuigi mitte nii puhast kui järgmiste harjutuste puhul!), aga isoleeritud harjutuste seeriad lasen ma üsna pikaks. minu puhul see töötab, olen selle katseliselt kindlaks teinud. teiste puhul töötavad muud asjad.
nagu lugeda võib, kasutan ma treenides ajusid, mitte ei lenda lambist peale. see on lubanud mul paraneda peaaegu täielikult veebruaris aset leidnud autoavariist ning ennast uuesti vormi ajada. kui ma uuesti liigutama sain hakata, olin ma täpselt 80kg, praegu üle 90.
jätkuvalt ei näe ma võimalust, kuidas saab kangi peale panna 66 kilo. 65kg, aga palun! või 67.5? jah, saab. aga 66…? noh, võibolla sa teed 28kg hantlitega, aga siis nii ütlegi. ma tahaks muidugi näha seda puhast vormi, millega sa neid 28kg hantleid lennutad
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> kalmus kasutas viimati vist 32kg, kui ma nägema juhtusin.juuni 21, 2002 at 12:09 p.l. #30498mart
Memberahjaa. mitte 28kg hantlid, vaid 33, IRV. 33kg hantlit ma ei ole elus sees mitte ühtegi korda näinud. tavaliselt on kas 32 (revalls) või siis 31 ja 33,5 (need mustad kummist, mida viimasel ajal mõnes kohas on, näiteks elpatres ja pro fitis). nii et see 66 kg on sul padja all.
juuni 21, 2002 at 12:23 p.l. #30499vambola
Membermart. kuigi su huvi selle 66 kg vastu on minu arust tibake haiglane, ma siiski vastan. Kui sa veidi ka muul ajal peale treeningut ajusid kasutaks tuleks sa ehk selle peale et igayks ehk ei käigi jõusaalis vaid teeb trenni kodus. Mina teen. Kõik raskused ja kangid olen ise teinud or lasknud teha. Ja täpne kaal selgub alles pärast valmimist. Ja yldse – mul on jumala savi palju see kang kaalub. Paeasi et ta eesmärgile lähemale aitab jõuda. Lihtsalt päeviku pärast ma neid kaalun mõnikord.
juuni 21, 2002 at 12:33 p.l. #30500mart
Membersoovitaks ikka saalis käia. saab kasutada suuremat valikut harjutusi ja ei teki kohandumisest tulenevat seisakut (millest oli kah siin foorumis hiljuti juttu).
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.