Antidepressandid ja kehakaal
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Antidepressandid ja kehakaal
- This topic has 65 replies, 17 voices, and was last updated 8 years, 7 months tagasi by
MacGyver.
-
AutorPostitused
-
aprill 10, 2014 at 8:26 e.l. #363870
Archangel
MemberJooga harrastamine on uuringutes väga üllatavaid toimeid omanud, sh vajatavate ravimite hulga vähendamine, ehk tasub proovida.
Arvan, et isegi mitte otseselt jooga vaid pigem üldine selline mediteerimine. Keskendumine endale ja oma kehale, kõik välised mõtted kõrvale suruda, mõelda kas enda suunas positiivseid mõtteid või lihtsalt pea tühjaks teha. Jooga osa nagu ma aru saan lihtsalt aitab lihtsamini keskenduda, andes mingi füüsilisi komponendi juurde, et mõte liialt uitama ei läheks.
Eks ta ole, et me ise põhjustame suure osa probleeme, mis meid vaevavad. Pidev stress, paanitsemine erinevate probleemide üle, kartused jms. Ning loogiline on, et keha reageerib sellele. Ning kui ikka aastaid ja aastaid end kurnata sellise eluga, siis pole vast imestada, et tervis kõige parem ei ole. Mediteerimine/jooga jms lülitab justkui keha/vaimu “maintenance mode” – ei teagi, mis see parim eestikeelne vaste oleks siinkohal. Elimineeritakse kogu pinge, et keha saaks maksimaalselt taastuda ja oma probleeme lahendada, ilma, et kogu aeg uusi asju peale loobitaks.
Minu spekulatsioonid.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 10, 2014 at 9:21 e.l. #363878Marxengel
MemberHolger ja master, te võite head nõu – isegi heas usus – anda, aga kui oled korralikus depressioonis siis see “mediteerimine” ei ole nii lihtne.
Üks asi on kerge meeleolumuutus (mida paljud nimetavad depressiivseks nähtuseks), teine asi staadium, kus kehalised vaevused on juba päris elusegavad. Meditate that.
aprill 10, 2014 at 9:22 e.l. #363880Marxengel
MemberSee selleks, asjad ei ole nii kerged ja tingitud vaid näiliselt mingitest välistest faktoritest.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lihtsalt jagasin oma kogemust.
Su kogemuse jagamine on tunnustust väärt.
Ja lause , et asjad ei ole nii kerged ja väliste tegurite mõju ei pruugigi teab kui suur olla, paslik meditatsioonisoovituse juurde.
aprill 10, 2014 at 9:24 e.l. #363881Archangel
MemberHolger ja master, te võite head nõu – isegi heas usus – anda, aga kui oled korralikus depressioonis siis see “mediteerimine” ei ole nii lihtne.
Üks asi on kerge meeleolumuutus (mida paljud nimetavad depressiivseks nähtuseks), teine asi staadium, kus kehalised vaevused on juba päris elusegavad. Meditate that.
Kui kõik oleks lihtne, siis poleks kellegil probleeme.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ega ilmaasjata inimesed nii kiirelt tablettide ja muude ravimite järgi ei haara. On ju tunduvalt lihtsam üks tablakas sisse tõmmata, kui tõsiselt vaeva näha ja pingutada mediteerima õppimisega, jooga tundidesse minemisega või muidu elukorraldust ümber sättides jms.
aprill 10, 2014 at 9:26 e.l. #363882jorsik
MemberOlles isiklikult ära proovinud terve spektri AD-sid, võin öelda et pikaajalise depressiooni puhul tuleks ikkagi üles otsida põhjused ja nendega tegeleda, AD-dega saab ainult sümptomeid leevendada. Lisaks võib nii mõnegi AD-ga tekkida pöördumatuid ajukeemia muutusi (mitte positiivses suunas). Pigem soovitaks proovida viimase aja avastusi nagu ketamiin või ka näiteks GHB. Kättesaadavus on muidugi teine teema. Mediteerimine pidavat ka väga mõjus olema, ise pole veel jõudnud selleni. Hüpnoosi kavatsen ka ära proovida.
aprill 10, 2014 at 9:34 e.l. #363883Marxengel
MemberKetamiin ja GHB on ka nüüd sarkasm või
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga Holger ikka ei taha mõista, et, tõesti, kõik ei ole nii lihtne. Tablettide, eriti AD järele, ei haarata reeglina LIIGA KIIRESTI.
aprill 10, 2014 at 10:52 e.l. #363886jorsik
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga Holger ikka ei taha mõista, et, tõesti, kõik ei ole nii lihtne. Tablettide, eriti AD järele, ei haarata reeglina LIIGA KIIRESTI.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=ketamine+antidepressant
http://en.wikipedia.org/wiki/Xyrem seda kasutatakse küll jah ametlikult narkolepsia ja alkoholisõltuvuse vastu aga tehakse ka juba katseid AD-na, olen lugenud vastavaid artikleid aga hetkel neid ei leia kahjuks. Eesti kohta ei oska väita aga vaadates kui palju USAs välja kirjutatakse AD-sid, siis seal küll haaratakse esimese asjana tableti järele. Ilmselt on Big Pharmal oma mõju ja arstid määravad iga meeleolumuutuse depressiooniks.
aprill 10, 2014 at 11:08 e.l. #363887maleva
Olen kõrvalt pealt näinud seda ja haaratakse ikka küll. Mind paneb pigem mõtlema, kui paljud kõrgkoolis käivad üliõpilased kasutavad või on kasutanud õpingute ajal AD? Pinged koolis, stress jne, esimesel visiidel kirjutab arst sulle AD kuuri välja ja parimatel juhtudel saad veel unerohud lisaks. Ja kas need üliõpilased hakkavad siis nüüd õppima? Ei hakka! Nüüd on lahe lihtsalt chillida, miski enam muresid ei tee. Peale aasta puhkust oled samas augus tagasi ja kool pressib peale.
Teine teema. Miks AD kasutajatest enamus on naissoost?
detsember 12, 2014 at 8:08 p.l. #374932Eksukene
Member@ Helerin
Kusjuures mina püüdsin ka ju Sisekaitseakadeemiasse sisse saada, kuid mul läks POOL MINUTIT jooksu üle ja oligi kõik
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Siiamaani veel imestan, et kuidas ma suutsin sellise asjaga hakkama saada. Kõigest pool minutit! Uskumatu! Aga ju siis pidi nii minema
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja mina võtan ka muidu Zolofti analoogi Asentrat, mis on odavam.
Muide, ma mainin ära, et mina olen selle teema algataja, tegin uue kasutaja, kuna vana läks meelest ära. Nii, et nüüdsest võtan sõna selle kasutaja alt.Mina olen nüüd jõudnud nii kaugele, et vaikselt lõpetan AD võtmist. Enesetunne on isegi OK. Kehaga tegelen ka rohkem ja üritan võimalikult tervislikult toituda.
detsember 14, 2014 at 1:39 p.l. #375115Helerin
Member@ Helerin
Kusjuures mina püüdsin ka ju Sisekaitseakadeemiasse sisse saada, kuid mul läks POOL MINUTIT jooksu üle ja oligi kõik
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Siiamaani veel imestan, et kuidas ma suutsin sellise asjaga hakkama saada. Kõigest pool minutit! Uskumatu! Aga ju siis pidi nii minema
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja mina võtan ka muidu Zolofti analoogi Asentrat, mis on odavam.Muide, ma mainin ära, et mina olen selle teema algataja, tegin uue kasutaja, kuna vana läks meelest ära. Nii, et nüüdsest võtan sõna selle kasutaja alt.
Mina olen nüüd jõudnud nii kaugele, et vaikselt lõpetan AD võtmist. Enesetunne on isegi OK. Kehaga tegelen ka rohkem ja üritan võimalikult tervislikult toituda.
Mina tegin ka nädal aega tagasi lõpu. Ei julge lubada, et ei hakka uuesti võtma, iial ei tea, sest katseid on mul ennegi olnud ilma olla. Tellisin Macat omale, pidavat toimima loodusliku meeleolu tõstjana. Lisaks olen õnnelik, et saan lõpuks ometi minna verd loovutama!
detsember 14, 2014 at 2:05 p.l. #375118Eksukene
MemberHaa, ma tellisin ka endale ju mingi aeg maca pulbri, aga mina ei suutnud seda pulbrina tarbida, sest selle maitse on ikka ülitugev ja vastik minu jaoks. Proovisin küll igatpidi – mahlaga, jogurtiga, pudru sisse, aga no enamus ajast pidin hinge kinni hoidma ja siis selle ära jooma
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma ei suutnud nii. Andsin pulbri emale ja ise tellisin tabletid. Palju mugavam. Kallim küll, aga vähemalt jääb see vahepealne jant ära.
Mis kujul Sina endale tellisid?detsember 14, 2014 at 2:11 p.l. #375119Eksukene
MemberOlen kõrvalt pealt näinud seda ja haaratakse ikka küll. Mind paneb pigem mõtlema, kui paljud kõrgkoolis käivad üliõpilased kasutavad või on kasutanud õpingute ajal AD? Pinged koolis, stress jne, esimesel visiidel kirjutab arst sulle AD kuuri välja ja parimatel juhtudel saad veel unerohud lisaks. Ja kas need üliõpilased hakkavad siis nüüd õppima? Ei hakka! Nüüd on lahe lihtsalt chillida, miski enam muresid ei tee. Peale aasta puhkust oled samas augus tagasi ja kool pressib peale.
Teine teema. Miks AD kasutajatest enamus on naissoost?
Ma usun, et naised on suuremad muretsejad ja võtavad asju ilmselt ka palju rohkem südamesse. Minul isiklikult oli väga raske lapsepõlv ja suuremalt jaolt ongi minu probleemid just sealt alguse saanud. Samuti koolis oli probleeme, mis algasid muidugi paljustki kodust. Nüüd täiskasvanuna löövad tunded välja ja ma polnud oma lapsepõlvest veel lahti lasknud. Olen oma ärevushäirest tegelikult väga palju õppinud. Egas siis takistusi ilmaasjata meie teedele ei saadeta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ikka peab mingi põhjus olema. detsember 14, 2014 at 2:14 p.l. #375120Helerin
MemberMina ka pulbrina ei suutnud võtta ja Eestis on kapslid kallid, seega tellisin iherb’ist.
detsember 14, 2014 at 10:11 p.l. #375145tony
MemberNeiud, kas te 5-HTPd olete proovinud. Tegemist siis serotoniini eelvormiga. Ja saab ka iHerbist tellida nagu Macatki
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>http://www.iherb.com/search?kw=5-HTP#p=1Samuti on mõnelt poolt tellitav GABA ja selle mõjusam vorm fenüülGABA ehk Phenibut, ehkki see rohkem ärevushäire jaoks. Tegemist siis neurotransmitteriga, mille vähesus osadel juhtudel võiks põhjustada ärevushäireid, paanikahoogusid. Ka tauriinist võib ärevushäire puhul abi olla.
Ja depressiooni korral on üsna paljusid aidanud naistepuna ekstrakt, kui näiteks iHerbi kasutajate kommentaare lugeda http://www.iherb.com/search?sug=st%20johns%20wort&kw=st%20johns%20wort&rank=1#p=1
detsember 14, 2014 at 10:57 p.l. #375146tony
MemberKa näiteks WebMND.com leheküljelt saab lugeda kasutajate reitingut ja kommentaare näiteks 5- HTP ja depressiooni kohta: http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientreview-794-5-htp.aspx?drugid=794&drugname=5-htp&sortby=3
Sama naistepuna kohta http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientreview-329-ST+JOHN%27S+WORT.aspx?drugid=329&drugname=ST.+JOHN%27S+WORT
Samuti on samalt leheküljelt võimalik otsida erinevaid artikleid jne.
Michael T. Murray kirjutatud raamatus “Stress, Anxiety and Insomnia” on antud ka konkreetne juhis, kuidas tulla SSRI pealt vaikselt maha 5- HTP peale. Toon selle ära, sest netist ei leidnud ja raamat mul kodus olemas.
Esimese 2 nädala jooksul vähenda SSRI doosi 50% ja võta lisaks 50 mg 5- HTPd 3x päevas.
Järgmise kuu aja jooksul vähenda SSRI kogust veel 50% (see teeb siis algtasemest 25% on doos tegelikult nüüd) 5-HTP doosi võid suurendada vajadusel kuni 3x päevas 100 mg.
Peale 1,5 kuulist perioodi jätad SSRI üldse ära ja kasutad vaid 5- HTPd
Ausalt, ise pole seda skeemi proovinud, ka antidepressante ei kasuta, aga arvan, et kui kasutaks, siis prooviks küll. 5-HTP on ikkagi organismiomane aine ja palju vähemate kõrvalmõjudega kui antidepressandid, lisaks on 5-HTPst endast ilmselt palju lihtsam loobuda, kui tahta üldse ilma lisaaineteta hakkama saada. Tagasilöökide korral on 5-HTP menüüsse tagasitoomise korral efekt ilmselt palju kiirem kui SSRI puhul, aga võin ka eksida.
Ja veel üks esoteerikavaldkonda minev soovitus- Frank Kinslow raamat “Ülim õnn” Lugege kuskil raamatupoes 3- 4 esimest lehekülge läbi ja vaadake, kas selline maailmakäsitlus võiks teid huvitada, köita. Kui jaa, siis lugege raamat läbi, ehk on abi, kui omadega puntras olete või siis ka selleks, et üldse mitte puntrasse sattuda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Eestis võin kõrvale tuua Ingvar Villido, kes küll pole kahjuks raamatuid veel kirjutanud, küll aga peab Eesti suuremates linnades loenguid ja need on ka salvestatud kujul olemas. http://www.lilleoru.ee/Villido on enamuse jaoks suht tundmatu nimi, aga ju pole tema eesmärgiks tuntus, võin öelda, et minu jaoks pole küll mitte kedagi tema kõrvale panna, kui rääkida praktilisest tarkusest.
Olgu, see põige esoteerikavaldkonda oli selleks, et usun sellesse, et vaimsed õpetused aitavad samuti meil tasakaalus püsida, aga ise alustaksin enne kehakeemia kordasaamisest ja siis liiguksin sealt edasi. Muidugi saab neid asju ka paralleelselt ajada, ehk on mõjusamgi.
Edu ja tervist!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.