Skip to main content

antibiootikum ja piimatooted

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » antibiootikum ja piimatooted

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Käisin arsti juures ja sain teada, et mul on angiini ja väga kõrge põletik. Sain antibiootikumid. Kuna midagi eriti süüa ei julge ja ajab oksele, söön ainult jogurteid, sooja puljongit (ja vett joon )

Lugesin, et enne hea kui võtta antbiootikumi ja siis süüa, et hoiab ära mingeid seedehäireid. Kas võib nt võtta tablett ja peale selle süüa jogurt ära või juustusai või nt õun. Mida on parem süüa.kas piimatooted ei mõjuta tableti mõju.

Ma tean, et oleksin pidanud arsti käest seda kõike küsima, aga mul läks meelest sest mul oli meeletult paha olla. Ja mida teha kui palavik on kõrge ja alla ei saa. Kõigub pidevalt. Küll 38,8 siis 39,8 siis 37,7 jne… Palaviku alandaja ei aita, vb ainult väga vähest aega, aga ma ei saa ju tabletti iga 15 minuti tagant võtta.. Ma tean, et palavik on muidu hea, sest keha ise võitleb põletikuga. Aga no tõesti, kui on pidev peavalu ja aju on ülekuumenenud koguaeg siis see pole hea tunne. Ja palju on see ohtlik palavik, kui peab abi kutsuma? Mul põhiliselt 38,5-39,8. Vahel rohkem vahel vähem. Vahest ei tunne et palavik on, hoopis väga külm on või teinekord nagu põleksin..

elfriide
    Member

esteks ei tea keegi, mis antibiootikumi sa võtad. loe ravimi infolehte. üldiselt levinumatest tetratsükliin, doxycycline eeldavad vähemalt 2-tunnist vahet piimatoodetega (ja osad arstid soovitavad täiesti piimatoodetest sel ajal loobuda), sest piimatooted takistavad nende imendumist ja lisaks ajavad osadel inimestel südame pahaks. samas osadega ei ole vastunäidustusi.

ravi oma põletik välja – tarvita ravimeid, lama, joo piisavalt, 39,8 võiks juba alla võtta, kui saab. angiini puhul aitab hästi kuristamine sooja soolveega. võib ka alkoholi v furatsiliinilahusega, aga soolalahus aitab väga hästi. oluline on ka peale iga sööki soolaga üle kuristada. võib öökima ajada, aga saab hästi lühidalt teha.

midagi toorest võib veidi ka süüa, kui kannatad (amps banaani, 1 viil apelsini mahl, viinamari, mustikas… )

johvikas aitab palavikku alandada ja põletikuga võidelda, aga kui süda niigi paha, siis tasub ettevaatlik olla.

c-vitamiin

magneesium

zinc-seleen

iivelduse vastu võib aidata borzhomm – aga ka ainult lonkshaaval

ROtter
    Member

Kui palavik on väga kõrge võib teha viinasokke (puuvillased sokid kasta vee ja viina lahuses märjaks ja jätta sokid mõneks ajaks jalga) ja määrida peopesi sama lahusega.

elfriide
    Member

mhmh, rindkeret võib ka. ainuke asi, et siis külma ei saaks (aken peab kinni olema).

MaPo
    Member

Kui pea kuum , jahuta niiske-jaheda riidega, näiteks. Puljong ei tohiks ka halba teha.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.