Ansjuu- blogi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Ansjuu- blogi
- This topic has 237 replies, 33 voices, and was last updated 7 years, 5 months tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
oktoober 26, 2014 at 2:34 p.l. #372818
MaPo
MemberNii on. Hea vaadata. Ja kellelgi ka puudutada, ehk
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 26, 2014 at 6:23 p.l. #372827Ansjuu-
MemberEndale ka meeldib
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Tänane jalatrenn ka nüüdseks tehtud:
Kükk: 4x9x45 kg
Säär püsti: 5x15x 75 kg
Smithil asted taha-küljele: 3x6x55 kg
Jalasirutus ette: 2x9x30 kg
2x6x35 kg
Jalgade kõverdamine kõhuli: 5x7x35 kg
oktoober 26, 2014 at 7:12 p.l. #372829priibe
MemberKorralik säär ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ajab lausa kadedaks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 27, 2014 at 5:31 p.l. #372867Ansjuu-
MemberHei!
Tänane seljatrenn:
Jõutõmme: 3x10x45 kg
Alaselg pingil: 2×15
Blokil tõmbed ülevalt alla: 5x8x 35 kg
Blokil tõmbed vastu kõhtu: 5x5x40 kg
Kangiga ette kummargil olles tõmbed: 3x15x 15 kg + z-kang
Biitseps( Blokil köiega alt üles): 6x10x25 kg
Tänane trenn oli paras piin. Alaseljas on mingisugune närvivalu. Algselt ajasin eilse jalatrenni kaela, sest tuharalihased on ka väga valusad, kuid kui jõutõmmet tegema hakkasin, siis avastasin, et probleem on ikkagi seljas. Seega võtsin raskuseid jõutõmbel 10 kg võrra vähemaks + alaselga tegin üldse ilma raskuseta rahulikult korraliku tunnetusega.
Eks nüüd peale trenni annab ikka korralikult tunda, kummardada ega üldse eriti liigutada ennast ei saa. Tuleb jälle külmageel appi võtta ja seljale puhkust anda.
Tegin jõutõmbest video ka. Ega eriti näidata ei julge, tehnika on raudselt väga õudne. Aga selleks ma panengi üles, et tehnika osas nõu saada. Endale tundub, et tulen natuke liiga järsult üles ja võib- olla lasen ennast jalgadest liiga alla? Muidugi eks see loeb ka, et täna oli kergem raskus peal. Selle tõttu tulin ka veidi järsemalt üles, kui tavaliselt.
Üks söögipilt ka tänasest lõunasöögist. Kanafilee bolognese kastme ja riisinuudlitega:

Õhtuks otsustasin ise endale kanahakklihast pelmeene teha. Aga lõppkokkuvõttes sõin sealt ainult tainast, sest kanahakkliha läheb keetes selliseks.. nätskeks ja see polnud üldse meeldiv.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ostsin eile seda munavalget ka, millest kõik viimasel ajal räägivad. Pidin pettuma, sest tavalisest munavalgest on asi ikka kaugel. Sellel on mingi kõrvalmaitse juures. Võib-olla küpsetamiseks kõlbaks küll, kuid niisama süüa küll ei kannata.
oktoober 27, 2014 at 6:37 p.l. #372875MaPo
MemberTäitsa normaalselt teed. Aga huvitav oleks näha, kas seisad niisama – ilma kangita – lihtsalt tavaline seis, ka nii, et selg on alt ülenõgus. Sealt võib nii mõndagi tulla, mis hakkab üks hetk valu tegema.
Või on see hoiak sul ka just seetõttu, hoopis, et hetkel seal alateadlikult “hoidsid” selga, kuna see tunda andis.
oktoober 27, 2014 at 6:47 p.l. #372876Ansjuu-
MemberMa pigem arvan, et see tänase päevaga seoses. Täna olen terve päev väga nõgusa seljaga ringi käinud.
Ma alles paar nädalat tagasi käisin röntgenis oma seljavalude tõttu ja arst ei öeldud küll midagi, et selg nõgus oleks või et üldse mingit probleemi oleks. Saadeti neuroloogi juurde. Homme panen sinna aja kirja, ilmselt järjekorrad on seal pikad, seega enne detsembrit ilmselt arsti juurde ei saa.
oktoober 28, 2014 at 7:32 e.l. #372890Anonüümne
GuestMul on olnud ka probleeme seljaga, seega tean üsna täpselt mida sa tunned. Minu seljavalusid tekitasid/mõjutasid kindlasti skolioos ning varasema spordialaga tegeledes korduvad kukkumised (ka selja peale). Seljavalud olid vahest nii tugevad, et isegi pikali oli piin olla, rääkimata liigutamisest. Väga sagedased olid ka peavalud. Käisin erinevate arstide juures. Enamasti oli nende jutt selline – neiu, sa lõpetad ratastoolis.
Otsustasin probleemiga võidelda ning muutsin seljatreeninguid. Jätkasin jõusaalis muude lihasgruppide treenimist ettevaatlikult endiste raskustega, kuid seljalt võtsin koormuse maha. Unustasin igasugused jõutõmbed ja ketas käes keretõsted ning 3x nädalas keskendusin matil enda keharaskusega tehtavatele harjutustele. Harjutusi ei teinud ma mitte ainult seljale, vaid ka kõhule ja külgedele. Harjutused olid väga lihtsad ning minu jaoks äärmiselt tüütud. Harjutused pärinesid youtubest ning ka kooli kehalise kasvatuse õppejõu nõuannetest. Kuu ajaga olid minu selja- ja peavalud kadunud ning hakkasin väga vaikselt seljale lisama teisi harjutusi, kasutades raskuseid.
Selline tasapisi raskemaks muutuv treeningviis aitas mul igasugused valud võita ning praeguseks (üle 2 aasta hiljem) “laamendan” ma jõusaalis kohati enda kehakaalust suuremate raskustega. Muidugi ei ole ma loobunud matil tehtavatest seljaharjutustest, vaid teen neid endiselt 2-3x nädalas. Ning juhul, kui peaksin tundma seljas pingeid, suurt väsimust või mingit valu, siis kuulan oma keha ning vähendan raskuseid või teen pausi.
Muide, väga oluline on ka selja soojas hoidmine. Paaril korral on seljavalud tekkinud mul lihtsalt tuulest ja külmast, sest valisin halva riietuse. Praegu kannan näiteks särki praegusel sügisesel (ja ka talvisel) ajal väga tihti püksis (kui riietus sobib nii
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ) või kannan jope all sooja kampsunit.Ma ei ole spetsialist, kuid minu puhul aitasid matil tehtavad harjutused seljavaludest lahti saada. Loodan, et need aitavad ka sind. Äkki ütleb ka mõni tark mees/naine mõne sõna sekka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga igatahes, edu sulle! Ja muide, su blogi on äärmiselt hea. Pildid, videod ning su jutt on väga põnev ja ennastki motiveeriv. Keep going!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 28, 2014 at 7:33 e.l. #372891MaPo
MemberTahtmata öelda ühtegi halba sõna arstide kohta, aga olles ca 2 X kogenum kui sina.. arst vaatab (kui üldse) reeglina kitsalt oma eriala piires inimest kui tervikut. Mida saab öelda arsti kohta, kes ei lase sul riideidki seljast võtta, kuigi tegemist on probleemiga, mis seda eeldaks. See on lihtsalt üks näide.
RÖ ei näita peaaegu mitte midagi (kui nii üldistvalt öelda võiks). Ja olles ise kogenud perioodilisi alaselja valusid, võin sel teemal nii mõndagi arvata. Sul on võimalus mu tähelepanekuga arvestada või mitte. Ise vali.
oktoober 28, 2014 at 7:38 e.l. #372892MaPo
MemberLisetti jutust võtaks ma igal juhul koju kaasa : “ Jätkasin jõusaalis muude lihasgruppide treenimist ettevaatlikult endiste raskustega, kuid seljalt võtsin koormuse maha. Unustasin igasugused jõutõmbed ja ketas käes keretõsted ning 3x nädalas keskendusin matil enda keharaskusega tehtavatele harjutustele. Ma ei ole spetsialist, kuid minu puhul aitasid matil tehtavad harjutused seljavaludest lahti saada. “.
Lisan oma kogemuse : (mis suures pildis ei loe midagi n=1, aga midagi siiski) NO Good Mornings, No Bent-over-rows, No Deadlift. Kui , siis väga kergete raskustega. Ja kohe kui neid teinud, annab tunda. Kui ei tee – ptüi ptüi ptüi – parem kui kunagi varem. Samas – subjektiivselt: mõõdukas jala/tuharatrenn – kükid, väljaasted, bridges – töötab hästi.
oktoober 28, 2014 at 8:06 e.l. #372893Ansjuu-
MemberSelle pärast ma lükkasingi arsti juurde minekut umbes 7 aastat edasi, et mul ei ole arstidesse eriti usku ja arvasin, et nagunii nad midagi tarka ei räägi mulle. Aga seekord otsustasin puhtalt uudishimust sinna minna ja ka seetõttu, et see seljavalu siiski segab mind, kui pean pikalt püsti seisma või samas asendis istuma. Ehk siis enamasti kuskil kontsertitel või üritustel, kus istuda ei saa või samas ka sellistel üritustel, kus saab küll istuda, aga suhteliselt samas asendis terve aja.
Mäletan, et kui alustasin jõusaalitreeningutega ja peale seda veel umbes 5-6 kuud oli alati seljatrenni tehes suured valud, eriti kui alaselga treenisin ja muidugi ka jõutõmmet tegin. Kuid mingil hetkel kadus see valu ära. Ja kui varem pidin kodus olles raskeid asju tõstma ja pärast olin pool tundi voodis valude käes pikali, siis nüüd suvel töötasin lühikest aega laos, kus tõstsin päevast päeva neid 40 kg kotte ja seljaga polnud mingeid probleeme.
Keharaskustega treenimise võtan kindlasti päevakavasse. Suured tänud!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eks sellega ongi nii, et tuleb leida moodus, mis sobib kõige paremini konkreetsele inimesele. Mis aitab ühele, ei pruugi aidata teisel ja nii see on. Võtan kindlasti kõiki soovitusi arvesse.
Suur tänu ka Lisettile motiveerivate sõnade eest!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 28, 2014 at 9:11 e.l. #372895elfriide
Membermapo nõuandeid võtaks ma siin küll kuulda.
ja kindlasti otsiksin hea füsio. neuroloog vaatab ka asja oma vaatenurgast, võib sulle isegi öelda, et närv pitsub kusagile, aga ta ei pruugi üldse osata öelda, kus ja milles on algpõhjus. alaseljavalud võivad olla põhjustatud väga erinevatest asjadest – näiteks pinges puusapainutaja koos nõrkade tuhara- ja alaseljalihastega võib selleni viia. ka probleemid ülaseljas võivad fastsialiinide kaudu väljenduda lõppeks hoopis alaseljas.
rõntgen ei näita pehmete kudede probleeme nagunii.
igal juhul kui su keha mingi konkreetse asja peale märku annab, et see talle ei sobi, siis kõige targem oleks seda kuulda võtta. ja jätta välja need harjutused, mis otseselt haiget teevad. ka mingi piirkonna korduv valuaisting võib viia närvisüsteemi sind kaitsma, s.t. tekitab mingit kohta koormates ebaproportsionaalse valu… ja ka siis tuleb sealt ennast targalt välja aidata. see tähendab omakorda koormuste vähendamist ja osadest harjutustest loobumist, vähemalt ajutiselt.
oktoober 28, 2014 at 11:06 e.l. #372906MaPo
MemberSelle pärast ma lükkasingi arsti juurde minekut umbes 7 aastat edasi, et mul ei ole arstidesse eriti usku ja arvasin, et nagunii nad midagi tarka ei räägi mulle. Aga seekord otsustasin puhtalt uudishimust sinna minna ja ka seetõttu, et see seljavalu siiski segab mind, kui pean pikalt püsti seisma või samas asendis istuma. Ehk siis enamasti kuskil kontsertitel või üritustel, kus istuda ei saa või samas ka sellistel üritustel, kus saab küll istuda, aga suhteliselt samas asendis terve aja.
Kirjeldad just mind siin. Seetõttu võingi veidi üldistades nõu anda. Analoogsed probleemid. Aga tead seda targutust : tark õpib teiste vigades – võiks inimesed ka reaalselt rakendada, mitte oodata ja olla kindlad “mis mina, ma olen kõva mees ja võin igasuguseid eksperimente oma kehaga ette võtta”. See ei ole mitte tugevuse, vaid lolluse tunnus. (jutt ei ole sinust)
Hetkel lõpetaks sellega, et jälgi oma nõgusust ja kui teed neid harjutusi (ja ka enamikke teisi) – aktiveeri core-regioon ning tuharalihased, ehk abiks. Hoia pealagi võimalikult taevasse sirutatud – kael pingevaba, rinda ette ajamata alaselg neutraalne.
oktoober 28, 2014 at 11:20 e.l. #372907Ansjuu-
MemberEks ma alles üritangi õppida oma keha kuulama. Aga no, loll ei õpi enda vigadest ka, eks.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Olen varem ühel korral ennast niimoodi üle treeninud, et 4-5 kuud ei suutnud mingit trenni teha, aga ikka mõned kuud tagasi maadlesin jälle selle probleemiga, et treeningkoormus oli liiga suur ja sel korral võtsin kõigest 2ks nädalaks aja maha.Õnneks nüüdseks olen oma treeningkoormust ikka kordades maha tõmmanud. Ja üritan rohkem oma keha kuulata, et kui ikka valutab, siis annan puhkust või teen harjutusi, mis ei tee haiget.
Aga aitäh kõigile, kes nõu annavad. Sel põhjusel otsustasingi just siia foorumisse blogi teha, et asjalikku nõu saada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.oktoober 28, 2014 at 5:42 p.l. #372919Ansjuu-
MemberNiisiis,
Täna tegin õlga ja triitsepsit:
Õlapress: 3x10x8 kg
Tõsted ette hantlitega: 3x7x5 kg
Õla tagaosa masinal: 4x8x32 kg
+ 6 seeriat triitsepsit
Lõppu tegin 15 minutit areoobset, et oma jalgu veidikene liigutada. Vaevlen jälle siin lihasvalu käes
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Kuna ma nüüd pean sellest munavalgest kuidagi lahti saama, mille ostsin, siis tegin banaani pannkooke peale trenni ja sõin neid koduse kreegimoosiga:

Ja lõunaks sai tehtud pruuni riisi, kana-hakkliha ja tomatiga:

Meeldivat õhtu jätku!
oktoober 28, 2014 at 5:58 p.l. #372920roman00
MemberMis klubis trenni teed?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.