Ansjuu- blogi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Ansjuu- blogi
- This topic has 237 replies, 33 voices, and was last updated 7 years, 5 months tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
veebruar 6, 2015 at 4:13 p.l. #376775
janarL
MemberOn tõesti. Praegu on imelik mõelda, et noorena käisin igasugustest putrudest suure kaarega mööda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sama siin. Noorena ma ei lasknud emal osta ühtegi juurika pakki, hetkel läheb pakk päevas ja pudru vastu ka enam pole. Siiamaani pole ikka sõbraks saanud paprikaga. Kuidagi ei lähe alla.
veebruar 14, 2015 at 5:49 p.l. #377151Ansjuu-
MemberMina pole ka veel paprikaga sõbraks saanud. Olen korduvalt proovinud lootes, et hakkab meeldima, kuid minu arvates on see üsna maitsetu.
veebruar 14, 2015 at 6:37 p.l. #377164Ansjuu-
MemberTervitus!
Pole jälle pikalt endast märku andnud. Treeningud edenevad hästi, olen paljudel harjutustel raskusi tõstnud. Tegin õlapressi sel nädalal esimest korda 10 kg hantlitega. Jõutõmbe ja küki puhul olen tagasihoidlikum olnud. Eelmisest seljaprobleemist on halvad mälestused, seetõttu pole julgenud väga suuri raskusi katsuda.
Jalapäeval tegin kükki (10×10) sellise raskusega, et esimestel seeriatel viimased 2 kordust tulid pingutusega. Muidugi viimase seeria ajal tulid juba kõik kordused suure pingutusega. Peale seda päeva sain jälle uutmoodi ja huvitavat lihasvalu tunda, kuid ainult jala eesmistel lihastel. Pean treeningkavas ka väikese muudatuse tegema. Olen viimasel kahel nädalal teinud rinna -ja õlatrenni järjest, kuid õlatrenni kvaliteet kannatab peale seda korralikult. Ilmselt tõstan nüüd rinnatrenni nädala algusesse ja õlga teen nädala lõpus.
Ma pole vist seda ka veel maininud, et arstide juures käisin ära, kuid targemaks ei saanudki. Astmat mul pole ja perearst arvas, et ju siis olen terve. Seega tuleb vist hingamisprobleemiga edasi elada. Koormustesti ei pidanud ta ka vajalikuks. Neuroloog saatis seljaga mind taastusarsti juurde. Arvas, et ehk on selja- ja kõhulihased nõrgad.
Menüü on endiselt üsna tavaline.Pühapäeval tuli soolaubade isu peale. Olin tegelikult juba varem kuivatatud põldoad turult ära ostnud, kuid polnud veel keeta jõudnud. Leotasin neid paar päeva vee sees ( Tegelikult natuke rohkem, kui paar päeva. Mõned jõudsid juba idanema minna, sest keetsin need alles neljapäeval ära
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>) ja siis keetsin soolvees ära. Maitse tuletas suve meelde. Ootan suvel alati ubade valmimist, et saaks soolaube süüa.Borši tegin ka üle pika aja. Ilmselt jääb see nüüd pikaks ajaks iganädalaselt minu menüüsse. Loodetavasti väga kiirelt ära ei tüdine.

Taipoksi trennid jäävad ka esialgu mu treeningplaani sisse. Seega on 4 jõutrenni ja 2 poksitrenni nädalas. Laupäev jääb puhkamiseks.
Toredat nädalalõppu!
veebruar 18, 2015 at 12:55 p.l. #377355Ansjuu-
MemberHei!
Täna sai ka trennis käidud. Selleks nädalaks on nüüd jõutrennid läbi. Homme ja ülehomme võtan taaskord taipoksi trennist osa. Tegelikult tuli mul eile selline mõte, et kui reede hommikul on ilus ilm, siis tahaks Viljandi järvele ka ringi peale teha. Tervet ringi ma kindlasti joosta ei jõua, aga jalutamine tuleb ka kasuks.
Trennid sujuvad hästi. Kuna toidulaud on hetkel väga rikkalik, siis trennides jõudu tuleb ikka korralikult juurde. Vahepeal ikka katsun raskemaid asju ka seal. Hetkel harjutuste juures näpuga järge ei aja, vaid teen seda, mida parasjagu teha tahan. Lihasgrupid on endiselt nädalapäevadele ära jaotatud, aga harjutused varieeruvad.
Olen juba väga pikalt hoogu võtnud, et lõpuks kuskile joogatrenni minna. Aga üldse ei saa vedama. Ei teagi, milles asi on.. Kas laiskus või siis lihtsalt ei taha seda teha. Mulle millegipärast viimased pool aastat on venitamine üsna vastumeelne olnud. Kogun veel mõnda aega hoogu, äkki siis lõpuks käin ära ja loodetavasti hakkab siis meeldima.
Tegin paar pilti ka täna:

Paar päeva tagasi avastasin, et püksid, mida kandsin novembri alguses viimati on mulle väikseks jäänud. See lõi küll häirekellad tööle. Muidugi võib endale asja ilusaks rääkida ja öelda, et äkki on tuharalihas lõpuks kasvama hakanud. Aga tuleb vist leppida asjaoluga, et olen lihtsalt paks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Tegelikult nii hull asi pole. Parempoolsel pildil on näha, et kõhulihased veel pole kuhugile kadunud. Aga ilmselt kaloraaži vähendan küll 2300’ni. Pole vaja siin üleliigset rasva koguda, kui suve alguses pean lõpukleidi sisse mahtuma. Vasakpoolne pilt on tehtud 3-4 kuud tagasi ja parempoolne sai täna tehtud. Väga suurt muutust pole vist näha, aga tundub, et isegi kõhule on massi juurde tulnud.
veebruar 28, 2015 at 5:52 p.l. #377648Ansjuu-
MemberTere!
Edukas trenninädal on lõpule jõudnud. Sel nädalal käisin 6 päeva järjest trennis, homme kindlasti puhkan. Tegelikult oli plaanis 5 jõutrenni, kuid õde soovis, et ma täna temaga Viljandisse jõusaali läheksin, seega sai täna ka üks full body trenn tehtud. Võtan kokkuvõtlikult nädala kokku. Trennid oli päris edukad. Katsetasin suuremaid raskuseid ning endalegi üllatuseks olen päris palju arenenud.
Esmaspäeval käisin koos elukaaslasega trennis, sest soovisin proovida kükki suurema raskusega ja oli vaja kedagi kõrvale juhuks, kui otsustan kangi alla jääda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Panin kangile 40 kg peale, kang ise on ka vist 20 kg, kui ma ei eksi. Seega tegin kükki 5x5x60kg. Tehnika polnud muidugi täiuslik, kuid tunne oli hea. Järgmisel päeval võtsin ka õlapressi tehes raskemad hantlid, kui tavaliselt ehk siis 10 kg’sed (5x8x 2*10 kg). Neljapäevases rinnatrennis otsustasin taaskord peale eelmist pooleldi ebaõnnestunud katset proovida kaldpingil surumist 12,5 kg hantlitega ja tuli 2 ja pool seeriat ära (5 kordust seerias), siis andis jälle vasak käsi alla- nojah, küll ma harjutan. Eelmisel korral suutsin kõigest ühe seeria teha 4 kordusega. Muidugi olen ka ülejäänud harjutuste puhul raskusi tõstnud, kuid tõin siis need endale kõige olulisemad välja. Ja toreda trenninädala lõpetas tänane isiklik rekord jalapressil, kus surusin 140 kg 3 seeriat, 8 kordust seerias. Üsna tõenäoline, et homme tunnen taaskord korralikku lihasvalu. Tegime õega pilti ka. Õde tegeleb kaalulangetusega. Kui ei eksi, siis ta on 15 kg kaotanud juba:

Toidu poole pealt pole midagi uut ja huvitavat teinud. Tegelikult on nii, et kana ja kohupiim läheb juba väga sunniviisiliselt sisse. Ma ei tea, mida ma tegema peaks, et need mulle uuesti maitsema hakkaks. Või siis äkki keegi oskab soovitada veel mõnda head valguallikat? V.a kodujuust- seda ma ei söö. Ehk keegi jagab retsepti, mida kanast või kohupiimast veel võimalik valmistada on, et toidulauda veidi mitmekesisemaks muuta.
Kohupiim pohlamoosi, mustikate ja avokaadoga:

Kanakoib kartulipudru, tomati ja hapukurgiga:

Suitsutatud kanafilee, muna, tomat ja hapukurk:

Mainin veel ka seda, et taipoksi trennis ma siiski käima ei hakka. Päris väsitav on Viljandisse selle pärast sõita. Seega edaspidi jään ikkagi jõusaalile truuks ning vahepeal ehk käin jooksmas ka. Loodetavasti sulab varsti Viljandi järve ring ära, sest eelmisel reedel läks jooksuplaan aia taha. Tee oli nii libe. Seetõttu tegin selles kohas, kus tee oli puhas lihtsalt intervalljooksu. 15 sek max, 1 min puhkust ja 15 kordust. Päris raske oli. Jõudsin selle ajal vähemalt 20x mõelda, et annan alla, kuid siiski tegin trenni lõpuni ja pärast oli muidugi enesetunne terve päeva jooksul väga kehv. Mul kipub olema nii, et kui üle pingutan, siis on ülejäänud päeva külmavärinad ja enesetunne halb. Seda täheldasin rohkem just suvel, kui käisin rattaga pikemaid distantse sõitmas. Peale jõutrenni pole veel niimoodi tundnud. Seega ilmselt seal pole pingutus nii suur.
Toredat laupäeva õhtut kõigile!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 1, 2015 at 8:09 e.l. #377654janarL
MemberTere!
Toidu poole pealt pole midagi uut ja huvitavat teinud. Tegelikult on nii, et kana ja kohupiim läheb juba väga sunniviisiliselt sisse. Ma ei tea, mida ma tegema peaks, et need mulle uuesti maitsema hakkaks. Või siis äkki keegi oskab soovitada veel mõnda head valguallikat? V.a kodujuust- seda ma ei söö. Ehk keegi jagab retsepti, mida kanast või kohupiimast veel võimalik valmistada on, et toidulauda veidi mitmekesisemaks muuta.
Kohupiim pohlamoosi, mustikate ja avokaadoga:
Tere! Mina isiklikult teen kohupiimaga smuutit. Kohupiim, hunnik puuvilju, keefir/ piima ja siis plendrisse. Siis kaob see kohupiima maitse ära. Mul oli ka vahepeal blokk peal kohupiimal. Hakkasin smuutisid tegema ja asi hetkel edeneb.
Võid proovida veel kohupiim, vilma kakaopulber ja siis keefir/ piim
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Siia võid lisada mett natuke ka magustuseks. Proovi esialgu väiksemate kogustega. Vbolla ei maitse.Kanaga ma tegin ka pausi vahepeal. Sõin vahelduseks siis seafileed, harvemini maksa. Hetkel suudan jälle kana süüa.
märts 1, 2015 at 8:38 e.l. #377655Ansjuu-
MemberSmuuti on päris hea mõte. Kuigi pean endale uue blenderi siis muretsema. Olen juba 2 blenderit suutnud ära lõhkuda. Tegelikult oli nii, et esimene läks katki ja siis anti uus samasugune asemele ja täpselt sama probleem lõi välja, mis esimesel korral. Seekord on garantiiaeg juba läbi. Seega tuleb täitsa uus muretseda, mis oleks veidi kvaliteetsem. Proovin siis alguses saumiksriga hakkama saada.
Proovin homme kohe järgi. Loodetavasti maitseb. Eile mõtlesin veel sellele, et kui ahjuõuna kaneeli- ja kohupiimaga kokku segada, et ehk oleks see ka söödav. Tuleb proovima hakata
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. märts 1, 2015 at 11:09 e.l. #377660Ansjuu-
MemberTegelikult tahtsin targematel siin nõu ka küsida. Nimelt praeguseks ajaks olen juba aru saanud, et mu vasak õlg on võrreldes paremaga päris palju arengus maha jäänud. Kuidas ma seda parandada saaksin? Kas peaksin treeningus midagi muutma või areneb see vasak pool niisamagi tulevikus järgi?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 21, 2015 at 9:23 p.l. #378519Ansjuu-
MemberÕhtust!
Annan ka vahepeal endast märku. Dieet hetkel käib, kaal on 3 nädalaga langenud 1 kg ning pilt läheb ka järjest paremaks. See tempo mulle sobib, ei pea end liigselt piirama. Suveni veel veidikene aega ka. Seega on aega rahulikult seda rasva maha koorida. Hakkan juba vaikselt end oma kehas paremini tundma. Loodetavasti kunagi jõuan sellisesse punkti ka, kui lõpuks täiesti rahul olen.
Olen siin 3 nädalat tegelikult üsna tõbine olnud. 2 nädalat oli mul väike palavik-37,2 koos halva enesetunde ja nõrkusega. Trennid sain sellegi poolest kõik tehtud. Küll läbi nõrkuse, kuid vähemalt sain veidikene sisse söödud kaloreid kulutada. Hetkel olen täitsa nohune, kuid loodan, et seegi läheb varsti üle. Nüüd plaanisin 3 päeva trennidest vabaks võtta. Kuid see ei tähenda seda, et kodus tagumikku laiaks istun. Käin paar päeva jalgsi koolis. Edasi-tagasi on see umbes 13 km ja plaanis ikka tempokalt kõndida.
Eelmisel nädalal olin väga aktiivne- lisaks jõutrennidele käisin ka sel aastal esimest korda jooksmas (6 km) ja käisin palju kiirkõndi tegemas igapäevaselt. Nii ilusa ilmaga oli lihtsalt võimatu toas istuda. Loodan, et uuest nädalast lähevad ikka ilmad ilusaks tagasi, siis on motivatsioon ka suurem.
Toitumise koha pealt midagi põnevat rääkida pole. Hoian trennipäevadel kaloraaži 1900-2000 juures. Nädalavahetustel olen nüüd end lõdvaks hakanud laskma. Ei kaalu toitu ja söön ka seda, mida tahan, aga päris lolliks ei lähe- ikka hoian veidi tagasi. Aga muidu nädala sees läheb ikka kõik Nutridata’sse kirja. Tunnen end nii palju kindlamalt.
vahepeal olen mõned pildid ka klõpsinud:

Pühapäevane poodlemine:
märts 22, 2015 at 7:02 e.l. #378523janarL
MemberTegelikult tahtsin targematel siin nõu ka küsida. Nimelt praeguseks ajaks olen juba aru saanud, et mu vasak õlg on võrreldes paremaga päris palju arengus maha jäänud. Kuidas ma seda parandada saaksin? Kas peaksin treeningus midagi muutma või areneb see vasak pool niisamagi tulevikus järgi?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Olen lugenud veel, et nii mõnelgi üks pool rohkem arenenud, kui teine.. Mul endal parema käe biitseps rohkem arenenud, kui vasakul. Parem käsi tugevam ka.
märts 22, 2015 at 9:27 e.l. #378531eliviielo
MemberOlen siin 3 nädalat tegelikult üsna tõbine olnud. 2 nädalat oli mul väike palavik-37,2 koos halva enesetunde ja nõrkusega. Trennid sain sellegi poolest kõik tehtud. Küll läbi nõrkuse, kuid vähemalt sain veidikene sisse söödud kaloreid kulutada. Hetkel olen täitsa nohune, kuid loodan, et seegi läheb varsti üle. Nüüd plaanisin 3 päeva trennidest vabaks võtta. Kuid see ei tähenda seda, et kodus tagumikku laiaks istun. Käin paar päeva jalgsi koolis. Edasi-tagasi on see umbes 13 km ja plaanis ikka tempokalt kõndida.
Toitumise koha pealt midagi põnevat rääkida pole. Hoian trennipäevadel kaloraaži 1900-2000 juures. Nädalavahetustel olen nüüd end lõdvaks hakanud laskma. Ei kaalu toitu ja söön ka seda, mida tahan, aga päris lolliks ei lähe- ikka hoian veidi tagasi. Aga muidu nädala sees läheb ikka kõik Nutridata’sse kirja. Tunnen end nii palju kindlamalt.
Kui kerge palavik, siis isegi olen trenni vedanud, aga kui midagi kõrgemat, siis olen end põikpäiset hoidma õppinud…
Endal ka suht ühte auku kaloraaž, aga nädalas ca 1-2 korda tuleb ikka, kus vabam toitumine kaloraaži poole pealt, mõjub kehale ja vaimule hästi.
Reis on kadestamisväärt Eesti seisukohalt!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 22, 2015 at 3:39 p.l. #378592Ansjuu-
MemberOlen lugenud veel, et nii mõnelgi üks pool rohkem arenenud, kui teine.. Mul endal parema käe biitseps rohkem arenenud, kui vasakul. Parem käsi tugevam ka.
Viimasel ajal olen üritanud õlatrennides rohkem tähelepanu pöörata ka vasaku õla tunnetusele harjutuste tegemisel. Ehk on sellest abi.
Kui kerge palavik, siis isegi olen trenni vedanud, aga kui midagi kõrgemat, siis olen end põikpäiset hoidma õppinud…
Endal ka suht ühte auku kaloraaž, aga nädalas ca 1-2 korda tuleb ikka, kus vabam toitumine kaloraaži poole pealt, mõjub kehale ja vaimule hästi.
Reis on kadestamisväärt Eesti seisukohalt!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Õnneks mul pole juba pikka aega kõrgemat palavikku olnud, enamasti jääbki sinna 37 juurde. Ptüi, ptüi, ptüi- loodan, et ei tule ka.
Ma tänan, eks tuleb veel vaeva näha, kuid algus on vähemalt tehtud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.aprill 3, 2015 at 7:34 e.l. #379081Ansjuu-
MemberHei!
Sain oma pideva palaviku võimaliku põhjuse teada- kõrvapõletik, paar päeva tagasi lõpetasin antibiootikumide võtmise, kuid tundub, et päris terveks ma pole veel saanud. Trennid on ikka edasi läinud, midagi pooleli pole jäänud. Kuigi läbi nõrkuse trenni tegemine on vaimselt üsna kurnav. Teisipäeval pidin kaks katset tegema, et jalatrenni tehtud saaks. Hommikul ei suutnud trenni lõpuni teha, seega õhtul suundusin jõusaali tagasi ja kahe korra peale kokku sain vajalikud harjutused tehtud. Päris ilma trennita ka olla ei taha, sest süüa meeldib mulle endiselt. Lisaks avastasin eelmise nädala lõpus, et suudan lõpuks kummi abiga lõuatõmbeid teha. Nüüd olen neid üle päeva teinud trenni alguses. Pühapäeval suutsin teha 5 kordust ning eile juba 8. Loodetavasti jõuan varsti ka ilma kummi abita ennast üles tõmmata. Siis on vähemalt üks eesmärk täidetud.
Kaal vaikselt langeb, kuigi muidugi mulle meeldiks veidi rohkem süüa. Kuid õnneks pole suurt patustamist ette tulnud. Olen küll vahepeal endale head ja paremat lubanud, kuid kui suudan selle oma kaloraaži ja enam-vähem ka makrodesse ära mahutada, siis ma seda patustamiseks ei loe
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Praegu kirjutan ka hoolega lõputööd. Kui väga tubli olen, siis saan eesoleva nädalavahetusega töö valmis. Tegelikult oli see juba mul põhimõtteliselt valmis, kuid sel aastal toodi juhendisse oluline muudatus sisse, mistõttu pean tööd veidi ümber tegema. Ajas ikka vihale küll, et nii hilja teada anti, kuid mis teha. Kui head hinnet saada tahan, siis tuleb sellega leppida.
Pilte pole mul kahjuks hetkel lisada. Pole jõudnud midagi pildistada, pea on muid mõtteid täis olnud. Ehk saan järgmisel nädalal fotoaparaadi enda kätte, siis peab vist mõned vormipildid tegema.
Seniks aga toredaid pühi ja edu kõigile, kellel homme võistlused!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 6, 2015 at 2:41 p.l. #379277MartinTauts
MemberHakkab juba looma
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , varsti kulturist valmis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 6, 2015 at 3:59 p.l. #379284Ansjuu-
MemberHei!
Tänane trenn läks ülihästi, polnud sellist väsimust nagu tavaliselt. Kuigi koju tulles avastasin, et palavik pole endiselt veel kusagile kadunud- ilmselt neljapäeval jälle arsti juurde minek. Aga trennis jõud kasvab mühinal. Päris imelik kohe, arvestades seda, et kaloraaž pole ka väga kõrge. Nüüdseks olen selle 1800 peale vähendanud.
Üsna hiljuti siin rääkisin, et ei jõua 12,5 kg hantlitega rinnalt surumist teha ja täna avastasin, et 10 kordust seerias teha pole mingi probleem. Ja õlapressis pole üle 10 kg hantleid julgenud kätte võttagi, kuid laupäeval Viljandis jõusaalis käies huvi pärast proovisin 12,5 kg hantleid ja tuli isegi 5 kordust ära.
Tundub, et need lõuatõmbed vist teevad imesid. Tunnen end kohe palju tugevamana. Täna juba jõudsin 9 kordust teha, ehk siis võrreldes eelmise nädala viimase trenniga +1 kordust.
Lisan nüüd mõned pildid ka. Ülemine on tehtud jaanuaris ja alumine tehtud täna. Hakkan juba V-kujuliseks muutuma, jehhuu:

Üks smuutipilt ka siis (Kohupiim, keefir, mustikad, kirsid, magustaja):
Mingisugused kõhulihased ilmutavad end:

-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.