Annika Pärteli BLOGI
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Annika Pärteli BLOGI
- This topic has 576 replies, 44 voices, and was last updated 8 years, 9 months tagasi by
Annika Pärtel.
-
AutorPostitused
-
august 27, 2016 at 12:35 p.l. #387891
Annika Pärtel
MemberNo kes teab, vb pole põhjust hoida
august 28, 2016 at 2:18 p.l. #387895SKG
MemberKuidas rasedana treening erineb? Teed kergemalt? Pikemad seeriad? Mõningaid harjutusi ka väldid?
Tunnen huvi, kes teab, millal endal võib ka vaja minna. Või noh, mitte OTSESELT ENDAL
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />august 28, 2016 at 2:51 p.l. #387896Annika Pärtel
MemberEsimesed 3 kuud tegin enda jaoks ikka no väga kergelt, kuna iiveldas kõvasti ja teinekord lausa hommikust õhtuni
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Hetkel ei tee vaid korralikult kõhtu va fitpallil aegajalt keretõsted. Lõpuni ei pinguta ka kunagi, sest pulss ei ole see, mis mitterasedana. Jook peab ligi olema pidevalt. Segan vee sisse maitsestatud bcaa pulbrit, see aitas hästi ka iivelduse vastu. Ja kõht ei tohi trennis tühi olla, muidu hakkab kiirelt paha.. Muus osas on nagu ikka, kõike vastavalt tundele ja no otseselt midagi ei väldi ka. Ah ja, jooksutrennid jätsin küll päevapealt, aga peale sünnitust tahaks uuesti alustada- järgmisel sügisel võiks ju poolmaratoni korrata
september 7, 2016 at 11:09 e.l. #387983Annika Pärtel
MemberTere!
Täna on jõutrennivaba päev. Oli plaanis lõuna ajal üks pikem jalutuskäik pojaga ette võtta, aga kuna poja otsustas, et tema magab toas, siis väntasin ka hoopis kodus ratast 30 min. Tänane ilm ei ole ka just kiita, nii et miks mitte vahelduseks.
Kaal seisab ikka +2kg peal, käimas 15. nädal. Riideid pean juba ammu valima, eriti pükse- enamus asju minu kõhtu enam ei mahuta (3. raseduse võlud vist
) Iiveldus on peaaegu kadunud, tuleb vaid siis, kui kõht on tühi (öösel, varahommikul). Kohe, kui saan midagi hamba alla, läheb õnneks üle. Trennis jätkuvalt on suureks abiks maitsestatud BCAA, ja kui poes NOCCO kofeiinivaba joogi otsa satun, siis ka võtan. Muidu on tervis super, ka meeletu väsimus, mis just eriti 2. kuul mind maha murdis, on kadunud.
Toidu osas olen sel korral tähele pannud: peab olema soe ja nö kodune. Kiirtoite pole ma küll kunagi armastanud, aga kui on valida, kas korralik praad või siis miski kiire amps, valin esimese. Magusaisu on jätkuvalt 0.
Viimane toiduelamus tuli sel esmaspäeval Viimsi Babybackist, kus käisin abikaasa ja lastega meie pulma-aastapäeva tähistamas:
Suureks lemmikuks on seesama valge kala lillkapsa ja juustuga, juurde kartulipüree. Viimased 4 aastat alati, kui Babybacki satun, võtan just selle. Kala on kuidagi mõnusam ja kergem süüa kui grill-liha.
Üks trennijärgne toidukord: suitsutatud kanafilee, tomatid, kreeka jogurt, tk seemneleiba
Peale trennitegemise on mul taas ootel mitu mööbliprojekti: esiteks hälli varakevadel sündivale beebile (parem praegu ära teha, sest hiljem suure kõhuga väga ei taha enam), teiseks olemasoleva köögimööbli täies osas tuunimine. Kogun veel veidi ideid ja otsin kohti, kus sobivat mööblifurnituuri müüakse, siis tuleb pintslid värviseks teha taas
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Ka aias on ootel mitu ettevõtmist, mis oma füüsilise koormuse tõttu terve suve ootama pidid, sest esimesel trimestril ei tahtnud selliste asjadega väga riskida… Elu on igatahes koguaeg huvitav!
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
september 7, 2016 at 1:55 p.l. #387985SKG
MemberKas raseduse ajal pea ringikäimist ka ette tulnud?
september 7, 2016 at 2:05 p.l. #387986Annika Pärtel
MemberEi praegu küll midagi ringi ei käi, aga vara ju ka veel. Eelmistega ka ei mäleta. Pigem ikka see tühja kõhu ja iivelduse vaheline seos oli.
september 8, 2016 at 6:22 e.l. #387992Annika Pärtel
MemberTäna enne trenni plaan poodi uue Hersi järgi sõita ja alustaks siis ka juba mõne uue treeningkavaga sealt, vana number ongi juba päris kapsaks treenitud
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
Foto: hers.ee
september 9, 2016 at 3:43 p.l. #388011Annika Pärtel
MemberVäike vormivõrdlus
” width=”20″ />
september 11, 2016 at 7:50 e.l. #388017Annika Pärtel
MemberHommikust!
Täna on juba teine järjestikkune puhkepäev. Eile ei tahtnud kohe üldse mitte midagi teha, aga kui aknast õue vaatan, siis täna peab vist muruniitmise ikka käsile võtma, kui muud mitte. Tegelikult oleks oluliselt rohkem vaja teha, aga no vahel peab olema selliseid täiesti vabu päevi ikka ka, kus ainult sööd, nokitsed vb natuke käsitööd teha ja vaatad mõne hea filmi…
Paralleelselt jälgin LIVEs SEB Tallinna maratoni. Ei hakanud kõhuga kõndima minema, kange tahtmine oleks olnud hoopis joosta, aga no ilmselgelt maratoni 4. kuud rasedana ju ei jookse
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Nii et kannatan aastakese, 5,5 kuud peale sünnitust tahaks olla ikka sellises vormis, et suudaks taas poolmaratoni läbida, ükskõik siis mis ajaga (arvata on, et eelmise sügise aega vast ei saa, aga no mine sa tea…). Järgmine kevad-suvi on parim aeg selleks valmistumiseks.
Seniks siis jah, hoian pöialt tuttavatele, kes hetkel jooksurajal
” width=”20″ />september 15, 2016 at 2:49 p.l. #388108Annika Pärtel
MemberÕhtust!
Juba teist nädalat treenin uue treeningkava järgi. Ikka 4 jõutrenni, mille järel kohe 20-40 min aeroobset, nädala sees saalivabal päeval tavaliselt teen pika aeroobse õues, 2-2,5 tundi (kiirkõnd). Nädalavahetuseti tavaliselt puhkan.
Kuigi peale BCAA toidulisandeid igapäevaselt ei kasuta, siis aegajalt proovin ikka ühtteist uut. Hiljuti saadeti mulle degusteerimiseks uusi batoone- no sain maista jah, aga lapsed sõid suurema osa ära
” width=”20″ /> Järelikult maitsesid
” width=”20″ />
Toitumises on nii, et kuna hommikusöök on mul üsna vara, nii umbes 7- poole 8 ajal, mil lapsega enne lasteaeda koos sööme, siis enne lõunast trenni läheb kõht juba uuesti tühjaks. Vahepaladena teen siis kas kefiiri või kreeka jogurtit marjade ja pähklivõiga, või magusat omletti (munad, mesi, kaneel- ilma meeta ei lähe kohe mitte, kuna minuga koos sööb ka väiksem laps ja talle mesi maitseb
)

Täna peale trenni tuli aga leiva isu. Kuna igapäevane trenni sõit möödub Muhu Pagarite poekesest, siis saigi võetud üks ahjusoe seemneleib ligi. Küll oli hea!

Sel nädalal mul vabu päevi aga pole. Kuna rasedus pole haigus, siis ligi 10 tonni mulda ootab juba kevadest saati aeda viimist- päris raseduse algul ei julgenud mässama hakata, nüüd aga juba võimete piires kannatab teha. Aega võtab rohkem, aga no mis siis, peaasi, et enne lund veetud saab
” width=”20″ />
Lõppu üks pilt hetke “vormist” ka
” width=”20″ />
Tsau!
” width=”20″ />september 16, 2016 at 7:17 e.l. #388123RiinaSolo
MemberHei!
Väga kasulik lugemine ja kindlasti läheb tulevikus tarvis. Seepärast uuringi, kas sa saaksid natuke jagada ka oma kogemusi, et mis harjutused raseduse kindlasti välja jätta ja millal. Mida aga kindlasti teha võiks ja kasuks tuleks.
Kahjuks ma ei tea küll, et Eestis keegi hetkel otseselt rasedatele suunatud jõusaalikavasid teeks, aga äge oleks. Tahaks ise ka tulevikus jätkata treeningutega aga teadmistest kuidas jääb küll hetkel väheks
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_sad.png” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />september 16, 2016 at 3:32 p.l. #388131Annika Pärtel
MemberEks need harjutused peab leidma või välistama igaüks ise, olenevalt treeninstaazhist ja enesetundest. Mina ei tee enam harjutusi kõhuli ja kõhule, raseduse lõpus ei taha olla ka päris selili, kuna siis kõht surub siseorganitele ja hakkab ruttu halb. Noh ja kui kõht kasvab, siis tuleb näiteks küki asendit ka korrigeerida, sest vastasel korral jääb kõht lihtsalt ette… Rõhutatakse, et raseduse lõpus ei tohi käsi kõrgele tõsta ja mõni isegi väidab, et kükitamine on teda sünnitama ajanud, need vast meiesugustele trennihuntidele ei kehti
” width=”20″ />Kuna seekord sain jälle uue ämmaka, siis hoiatasin teda, et teen jõutrenni, olen teinud ka eelnevatel kordadel kuni päris lõpuni, siis peale esimese visiidi lõppu ta ikka saatis mind ära sõnadega, et ärge siis last ka enam tõstke ja kui kõht hakkab valutama, siis sööge NoSpa-D
” width=”20″ /> Poja kaalub mul kuskil 12,5 kg, ma ei hakanud mainimagi, et trennis mul on ühe käe otsas selline raskus, kui näiteks biitsepsit teen
” width=”20″ /> Ta vist minestaks, kui kuuleks, et lisaks trennile teen ka kodus teinekord üsna rasket tööd, noh nagu mulla tassimine ja maa kaevamine uue muru rajamiseks, ja muu taoline…ja ikkagi kandsin mõlemad eelmised rasedused täpselt 5 päeva üle, imetasin mõlemat last üle aasta ja mingeid probleem ei olnud. Eks see ole individuaalne kõik. Tean ka jõusaalinaisi, kes rasedatena päevagi saali poole ei vaadanud, sest neile lihtsalt ei sobinud. Mõni ujus, mõni jalutas. Ujumine mulle aga näiteks ei sobinud, eelistan siiski omas tempos saalis kulgeda. Või nohh kui, siis, võibolla spas hilbiks vaid, mitte ei harrastaks korralikku krooli…
Kuna raeduse ajal tehakse iga kuu tervisekontroll, korduvalt mõõdetakse nii veresuhkrut kui hemoglobiini taset, siis tegelikult on üsna huvitav neid näite jälgida. Enamikel rasedatel kipub hemoglobiin alla kukkuma ja tuleb võtta raualisandeid, mis omakorda põhjustavad mitmeid terviseprobleeme (nt kõhukinnisust). Mul kõikub see seal 145 kandis koguaeg, ehk siis pole kunagi vaja läinud. Pulss ka ok, samuti veresuhkur. Muigama ajab aga kehamassi indeksi arvutamine iga raseduse algul (see teatavasti on pikkuse ja kaalu suhe)- selle numbri järgi olen ma ikka no rasvane mis rasvane
” width=”20″ /> Ega seal kedagi ei huvita, palju sul tegelikult rasva või lihasmassi kehas on, on selline tuim number, mille järgi siis rasedaid lahterdatakse ja selle järgi saadetakse need, kel kõrgem KMI, raseduse teises pooles diabeedikontrolli- kuigi veresuhkru näit võib täitsa normis olla.
Ka kirjutati minu rasedakaarti märge eritoitumisharjumuste lahtrisse: proteiinilisandid
” width=”20″ /> Ju siis kuskilt minu jutust jäi mulje, et tarbin iga päev ohtralt proteiinipulbrit või midagi- kuigi ma pole seda juba vist oma 5 viimast aastat teinud. Mainisin küll, et BCAAd joon trennis, ju see siis on meditsiiniinimeste jaoks üks ja sama asi…
Aga mis puudutab harjutusi, siis ei maksa põdeda üldse. Kui tunne ok, laske käia. Keha ütleb ise, mis on ok ja mis mitte!
” width=”20″ /> Noh ja kasuks- kogu üldine füüsiline koormus on kasuks. Otseselt nüüd ühtegi harjutust esile tuua küll ei oska. Kes on harjunud end liigutama, see tehku seda ka rasedana, see ennetab kindlasti tüüpilisi rasedusaegseid vaevusi nagu seljavalud, tursed, kõhukinnisus ja muu taoline. Hea füüsiline vorm muudab ka sünnituse lihtsamaks, sest vot seal on TÕESTI vasupidavust vaja (tavaliselt te ju öö otsa magamata olles trenni ei lähe, aga kui arvestada seda, et päris suur osa lapsi sünnib varahommikul, siis kujutage ise ette olukorda, kus olete täiesti magamata, võibolla 15-20 tundi jutti enne seda veel valutanud ka, ja siis öeldakse teile et vot nüüd andke tuld ja pressige kogu jõust
)
september 20, 2016 at 12:04 p.l. #388232MaPo
MemberOn 19.3.2016 at 16:57, Annika Pärtel ütles:Homme algab kevad!
Juba nädalapäevad alustan hommikut kasemahlaga- tore leid meie kohalikust Viimsi Delice´st
” width=”20″ />Lapsena sai kasemahla ikka ise ka kevadeti metsa hakkama pandud, viimati sain värsket kasemahla aga päris mitu aastat tagasi, kui lahke kolleeg seda mulle suure kanistritäie tõi. Nopri oma on kääritatud, esialgu tundus selle hapukas-käärinud maitse veidi võõras- aga tuleb tõdeda, et hommikul tühja kõhu peale seda sisse juua on saanud juba traditsiooniks ja tõesti paneb ainevahetuse ning neerud korralikult tööle
” width=”20″ /> Kevadetundest rääkimata
” width=”20″ />Halba ta igal juhul midagi ei tee.
Rahvameditsiinis on kasemahlast leitud abi paljude hädade vastu:
• võitleb väsimuse ja stressiga
• värskendav toime, peletab näljatunnet
• leevendab peavalu
• väljutab liigseid sooli ja ergutab neerude tööd
• leevendab turseid, podagrat ja reumat
• parandab vereloomet
• kiirendab ainevahetust ja lahustab tselluliiti
Täna rinnatrenn tehtud, õhtul sauna minek, homme väntan hommikul kodus ratast+ teen kõhurulliga kõhtu ka.
Läheb korda või mitte, aga see on täiesti ebateaduslik, ilma vähimagi tõestuseta (on uuritud ikka) legendide tasemel jutt, nagu enamik rahvameditsiinist.
september 20, 2016 at 2:06 p.l. #388240Annika Pärtel
MemberEi leia, et see nüüd mingi probleem oleks
Millise seaduse rikkumisega oleks täpsemalt tegu?
september 20, 2016 at 2:45 p.l. #388241MaPo
Memberhahahaha, oma aega sisustagem muidugi soovi kohaselt, ja raha suunakem samuti – täpselt sinna kuhu isu on. Aga kui inimene on ignorantne ja ei soovi teadmisi viia vastavusse tõenditega, see on juba raskem juhtum, eriti kui ta veel ka arvamusliider kipub olema.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.