Annika Pärteli BLOGI
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Annika Pärteli BLOGI
- This topic has 576 replies, 44 voices, and was last updated 8 years, 9 months tagasi by
Annika Pärtel.
-
AutorPostitused
-
oktoober 4, 2015 at 7:42 p.l. #378618
Annika Pärtel
MemberOn möödunud taas nii mõnigi päev. Treenin jätkuvalt ühe Hers kava järgi, kasutan nii supersette kui tavalisi raskusi. Jalad ja õlad 2x nädalas, kõik muu 1x. 2-3 trennipäeva, 1 vaba.
Vahelduse mõttes satun aegajalt ka Lastamäe HC Gym´i
Jooksu asemel olen viimasel ajal rattaga sõitnud- ikka vabas looduses, jõuab 4 seina vahel talvel kodus ka sõita küll ja küll…
Kuna toidulisandeid ma praktiliselt ei tarbi, siis trennis viimasel ajal olen avastanud kosutava kookosvee (naturaalne isotooniline jook)- maitse on väga magus, samas trennis on seda siiski päris hea rüübata. Pudel on õnneks väike, jooks rohkem, hakkaks liigne magusus vist vastu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 19, 2015 at 2:16 p.l. #370627Annika Pärtel
MemberÕhtust!
Treeningud toimuvad ikka vanaviisi, olen siiski kavade osas toiminud vabamalt- pannud paika lihasgrupid, mida millisel päeval, harjutused on aga vabalt valida. Korra nädalas satun treenima Lasnamäe HC Gym-i, kus on võimalik teha veidi kõvem jalatrenn (jalga on 2x nädalas, samuti õlgu).
Alustuseks kükid 70kg+masina raskus
Sain proovida kohe turule müüki tulevat, Rootsis ülipopulaarset Celsius energiajooki, mis sisaldab 200mg kofeiini ja kõigest 4 kcal. Jõin seda trennis ja ütleme nii, et oli kohati isegi liiga kange- minu viga, oleksin võinud olla veidi lühemat aega söömata eelnevalt
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Igal juhul tasub ostmist.Kuna nädalavahetusi võtan nö vabamalt, siis möödunud nädalavahetusel sai taas linnas käidud, sedakorda lastega Telliskivi Loomelinnakus- hea tuttav soovitas hiljuti Muhu Pagareid, kus küpsetatakse leiba-saia kohapeal, ja nii me siis nüüd aegajalt sinnakanti satumegi. Seekord vedas, peale 10 min ootamist (mis kulus Loomelinnakus mõnusalt sooja sügispäikese käes jalutades ja kunsti- ning käsitööpoode külastades) saime otse ahjust tulnud teraleiba. Ostan alati mitu, 1 läheb tavaliselt kohe söömiseks, teised sügavkülma- sealt saab neid siis ahju pannes taas üles sulatada ja jääb nagu värske.
Homne tuleb saalivaba, peale vanema lapse lasteaeda viimist lähen nooremaga õue kärutama ja kaloreid põletama!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 21, 2015 at 6:43 e.l. #364947Annika Pärtel
MemberAvastasin hiljuti, et ma ei joo peaaegu üldse päevas vett- no kas ununeb, pole aega või lihtsalt ei viitsi… Kohv, tee küll, aga mitte vesi. Et see ikka koguaeg silme ees oleks, ostsin ilusa pudeli- see ei jää kindlasti märkamata ja niisama kapi peale seisma!
Parabeenivaba materjal, ilus naiselik välimus, mahutab 600 ml
Peab mainima, et sobivat pudelit otsisin juba tükk aega, enamik Eestis tegutsevaid toidulisandite poode sai läbi uuritud- et oleks välimust, piisavat mahutavust, korralik vettpidav kork. Ei tahtnud ülisportlikku või hardcore välimust. Loogiline, et vesi on vesi ja vahet pole, kust teda juua, aga lõppude lõpuks kõik peab siin elus ju ilus ka olema. Ülaltoodud eksemplari leidsin üllatuslikult hoopis raamatupoest…
oktoober 28, 2015 at 2:40 p.l. #383233Annika Pärtel
MemberTere!
Väike ülevaade nädala plaanist:
Plaan ei ole kindel, lähtun tujust ja viitsimisest
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Juba tükk aega mõtlen, et peaks hakkama ka ujumas käima, nimelt kingib meie vald igale noorele emale tasuta 3a ujula pääsme. Esimese lapsega ei jõudnud kordagi ujulasse, nüüd ehk siis veab
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Jooksma ei ole jõudnud juba mõnda aega, kuna ei ole nooremat last hommikuti saanud hoida jätta, nii olen taas hakanud pikalt kiirkõndi tegema- vahel jääb aeg sinna 2,5 tunni kanti lausa. Ilmad on ju ilusad ja soojad.Jalga-tuharat teen 2x nädalas. Täna tegingi täitsa eraldi tuhara päeva: Rumeenia tõmme, puusatõsted lisaraskusega, superlai kükk hantliga, etteasted kettad käes. Rippes jalatõsteid kõhule ka. Kõhtu oleks hea teha ülepäeviti, pole siiani viitsinud, aga peaks vist proovima.
Kellakeeramine ajas laste uneajad sassi, nii et viimasel ajal olen olnud sunnitud ärkama kuskil 5.30-6 ajal, seega on ka trennid nihkunud varasemale ajale. Pole hullu, peab lihtsalt loovalt asjale lähenema
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 1, 2015 at 9:43 e.l. #383341Annika Pärtel
MemberSombune-vihmane hommik. Eilne päev oli ülikiire: hommikul tegin ligi 2 tundi kiirkõndi väiksema lapsega õues, seejärel kiire dush, hommikusöök, autonina linna poole Salme kultuurikeskusesse, kus võistlustega läks poole 9ni õhtul. Siis taas kiirelt koju, lapsed pessu ja magama, ise jälle arvutisse. Aga mulle meeldis- vaatamata sellele, et olin terve võistluste aja ühe käega fotokas ja teisega arvutis, siis emotsioone, mida võistlus pakkus, jõudsin ikkagi nautida. Sai taas vanu häid tuttavaid üle pika aja näha, meelde tuletada enda võistlusaegu…Nii tore!
Hommikukohvi kõrvale ikka taas pilte:
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Õhtupoole on plaan käia Lasnamäe HC Gym-is jalga treenimas, nagu ikka viimasel ajal korra nädalas tavaks saanud.
november 1, 2015 at 3:13 p.l. #383359Annika Pärtel
MemberTea kas see oli nüüd eilse päeva motivatsioon või mis, aga tänane jalatrenn kujunes selliseks, et Hack-kükile lisandus lausa 20 kg
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kokku tuli siis 100kg (+masin) 4 kordust, ehk oleks veel 1-2 punnitanud, aga ei olnud tahtmist, väike varu jäi veel sisse. Ühe jalaga jalapressile panin ka 20 lisakilo juurde, ega ei ole mõtet ju trennist trenni enamvähem samade raskustega ka teha, ehmatada tuleb ka vahel
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Homme on juba uus nädal, vaja paika panna uus nädala kava. Aeroobset teen arvatavasti ülehomme, homme lähen veel ikka saali.2 nädalat veel ja ongi väiksem laps aastane. Vorm on küll aegasemalt taastunud kui esimesel korral, aga ega ma mingit vormi kui sellist taga polegi ajanud teatud põhjustel, lisaks toidan ju veel ka rinnaga. Üldises võtmes olen aga rahul. Teinekord magada tahaks vaid rohkem
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 3, 2015 at 3:55 p.l. #383443Annika Pärtel
MemberPaar trenni sel nädalal on juba tehtud: eile selg ja õlad, täna hommikul kodus tühja kõhuga pikk aeroobne rattal:
Proovisin ära Arctic Spordi uue proteiinijoogi. Hind ok, valke 28, süsikaid 31, maasikamaitse minu jaoks liiga magus, banaani-shokolaad oli rohkem meele järgi. Boonus- laktoosivabad!
Toidulisandeid pole ma regulaarselt kasutanud juba ammu. Kuna aga viimastel nädalatel olen teinud aegajalt tugevamaid trenne, siis tunnen, et ei taastu ära (eriti jalad). Võtsin nüüd tänasest glutamiini ja BCAA kasutusse, näis, kas aitavad.
november 5, 2015 at 8:14 e.l. #383482Annika Pärtel
Membernovember 5, 2015 at 4:06 p.l. #383498Annika Pärtel
Membernovember 7, 2015 at 10:57 e.l. #383558Annika Pärtel
Membernovember 8, 2015 at 1:05 p.l. #383119Annika Pärtel
MemberTänane jalapäev Lasnamäe HC-Gym´is: hack-kükk 110kg 3x (varuga), 1 jalaga jalapress 50kg, istudes reite sirutused ette 1 jalaga, seistes masinal 1 jalaga reie tagaosale sirutused, säär istudes, säär seistes. Kükile oli veel varu, viimasel ajal ongi jõudu kuidagi palju juurde hakanud tulema. Saalivahetus kindlasti on sellele kaasa aidanud, kuna jalatrennid saab teha tugevamalt ja mitmekesisemalt.
november 15, 2015 at 3:04 p.l. #383835Annika Pärtel
MemberTere!
Täna kavas olnud jalapäev ei saanudki alata, kuna hommikul üles ärgates tundsin paremas põlves valu. Ju tahtis puhkust ja nii lükkasin jalapäeva veidi edasi. Selle asemel tegin rinda, õlga ja kõhtu:
Eilne oli täiesti trennivaba. Toimus poja 1-aasta sünnipäevapidu, nii et küpsetasin, valmistasin suupisteid ja sättisin lauadekoratsioone juba varahommikul.
Sebimist oli terve päev palju ja ega süüa korralikult ei jõudnudki, tüki torti lubasin endale siiski:
Homme tuleb vist ka vaba päev teha- nädal HC-Gym´is tugevamaid trenne on mõjunud nii, et kõik kohad on haiged
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 18, 2015 at 2:32 p.l. #383937Annika Pärtel
MemberUus nädal, uued trennid. Kaks nädalat HC Gym-is on möödas ja keha on hakanud teistsuguste masinate ning veidi suurema koormusega harjuma, ei ole enam sellist suurt lihasvalu, küll aga on lihased peale iga trenni siiski veidi valusad. Saalis on meid hästi vastu võetud, enam ei imestata sellise vaatepildi üle, kus ma poja kärus saali marsin, pigem on tunda sellist positsiivset suhtumist, et las laps ka vaatab ja õpib
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tänane seljatrenn
…ja kuna ilm on täna sombune ning märg, siis on õige aeg saun ka küdema panna- saunapäev ei pea ju olema tingimata laupäev!
Tuleva nädala lõpus on juba 1. advent. Mõtted on jõuludele läinud- mida kinkida, mida lauale panna, kuidas kaunistada kodu. On saabumas üks aasta muinasjutuliseim aeg…
detsember 29, 2015 at 3:47 p.l. #384435Annika Pärtel
MemberÕhtust!
Ja ongi jõulud märkamatult juba möödas… Sel aastal oli külaskäimisi niipalju, et kodus päris jõulusööki teha ei saanudki. Kihilist magustoitu jõuluõhtuks tegin siiski: pohlamoos, ahjus röstitud must leib, vahukoor, kohupiimapasta. Ehe ja puhas jõulumaitse.
Traditsioonilist jõulusööki sai söödud külas
Mõningad jõulumeeleolu loojad kodus
Jõululaupäeva hommikul potsatas minu postkasti väike kingitus Garmin Eesti´lt: Vivofit aktiivsusmonitor! See jälgib ööpäevaringselt minu tegevusi, kalorikulu, puhke- ja trenniaega ning palju muud! Super üllatus, aitähh!
1. jõulupüha hommik, teel Ida-Virumaale väikesele spa-puhkusele. Hommik nagu kevadel: plusskraadid, sillerdav päike…
Trenni olen ikka ka vahepeal teinud. Aeroobset õues koos väiksema lapsega, saalitrenni ikka ka. Viimasel kärutamisel proovisin üle pika aja ka joosta (viimane jooksutrenn jäi sinna poolmaratoni aega ehk siis septembrisse)- päris mõnus oli… Raskustest niipalju, et vahepeal on kükimasinal ka 130kg korduvalt alistatud, rohkem peale pole pannud, olen katsetanud rohkem pikemaid seeriaid.
Sel nädalal trenni pole veel jõudnud, kummaline viirus oli kallal. Ei lasnud süüa ega juua, peavalu oli ka, eile olin kohe päris pikali terve päev. Täna on juba ok, olen ka suutnud veidi süüa juba (peamiselt tatart ja suppi), nii et homme teen selle aasta viimase kerge trenni kindlasti
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tik-tak-tik-tak, aastalõpp läheneb…
detsember 30, 2015 at 4:40 p.l. #384451Annika Pärtel
MemberAasta viimane trenn jäi täna siiski tegemata, kuna päeval ei õnnestunud ja õhtul laste kõrvalt kohe kuidagi enam ei taha minna. Viimaseks jõutrenniks jäi siis laupäevane K-Järve HC Gym´is käik.
Küll aga käisin täna pojaga õues aeroobitsemas.
Vivofit käe peal näitab tänase päeva kohta 13 183 sammu ja 8,81km (Endomondo järgi kiirkõndi 7,71 km, aeg 1:51:56), selle järgi täitsa keskmine koormus ju. Söömine on ikka olnud kergemapoolne siiani, aga ka ei midagi hullu. Natuke tatart, natuke muna…
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.