Annika Pärteli BLOGI
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Annika Pärteli BLOGI
- This topic has 576 replies, 44 voices, and was last updated 8 years, 9 months tagasi by
Annika Pärtel.
-
AutorPostitused
-
mai 13, 2014 at 3:21 p.l. #366144
Annika Pärtel
MemberMinu uus vaieldamatu lemmik, täna just sai proovitud ja tuleb veel osta varuks koju:
Erinevalt batoonidest on selle toote puhul tegemist shokolaadiga, ongi tunne, nagu sööks mõnusalt rammusat tumedamat sorti shokolaaditahvlit
mai 15, 2014 at 5:18 p.l. #366243Annika Pärtel
MemberTere!
Täna sattusin üle mitme päeva taas linna ja kuna issi sai last mõnda aega hoida, siis otsustasin vahelduse mõttes teha ka trenni mõnes linnaklubis, kus varem käinud pole. Sõelale jäi spordiklubi Teras. Kavas oli jalapäev:
jalasirutused masinal
hack kükk
jalapress
istudes reite kõverdamine
seistes masinal sääred
tuharad masinal (jalatõsted kordamööda)
masinal reite lähendamine
masinal reite eemaldamine
Hommikul, nagu ikka pikk aeroobne õues, seda siis juba mitmed kuud siiski peale toekat hommikusööki, sest eesmärgiks ilmselgelt ei ole rasvapõletus. Peale seda ka veidi aiatöid, nimelt on meil käimas suurem ehitus ja nädalake tagasi oli pea terve aed üles kaevatud- vaja see nüüd labida ja reha abil kõik taas tasaseks teha, et saaks uue muru peale külvata. Kah korraliku trenni eest! Sel aastal suuremat haljastust plaanis pole, ehk mõned ilupuud istutada veel, lisaks juunis plaan soetada amplimaasikaid (maha istutada ei saa, koer sööb ära
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> tegelikult ka). Aiandusest veel niipalju, et kuna laps on ka suur marjasõber (eelmisel aastal suvel ta veel nn päristoitu ei saanud), siis sel aastal kindlasti tuleb panna marju külma, lisaks plaan ka moosi teha. Esimene katsetus tuleb õige pea- rabarberitest. Need olen seni küll lihtsalt raisku lasnud, sest kisselli ei söö meil keegi, aga ehk siis sel aastal moosi proovida neist teha…pudru peale kuluks ära küll.Menüüs täna:
H: banaanipannkoogid mustika-vaniljemaitselise proteiinipudingu ja vaniljekohupiimaga, suur piimaga kohv, Elevit multivitamiin
L: sütel küpsetatud marineeritud jänes+tomatisalat 5% maitsestamata jogurtiga, piimaga kohv, täistera küpsis
trenn, trennis 1l vesi+c-vitamiin lahustuv
V: proteiinijook, maasikad
Õ: omlett tomatite ja juustuga, hiina kapsa salat suitukana ja ananassiga
mai 15, 2014 at 5:31 p.l. #366244lkv
MemberPalju õnne! Väga tubli ema
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2014 at 5:37 p.l. #366245Annika Pärtel
MemberTänud Liisu!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2014 at 5:59 p.l. #366246maleva
MemberMinul oli 25 gr Santa Maria zelatiin, terve pakk läks. Kefiiri panin sutsu vähem, natuke üle liitri.
Proovisin 20g ja 1,2l keefiriga, ei tarretanud ära. Kehv zelatiin?
mai 15, 2014 at 6:06 p.l. #366247Annika Pärtel
MemberMismoodi zhelatiini paisutasid ja sulatasid, äkki lisasid liiga palju vett või kuumutasid pärast üle?
mai 16, 2014 at 10:40 e.l. #366297Rebane
KeymasterProovisin 20g ja 1,2l keefiriga, ei tarretanud ära. Kehv zelatiin?
Ma ausalt öeldes olen ka kätt proovind selle tordiga. Ja panin zelatiini õpetuse järgi enamvähem. Seal oli jah selline maamehe juhtum, et ma ei teadnud sellest midagi, et zelatiiniga midagi tegema peab – puudus eelnev kogemus. Aga järgides paki pealt juhiseid sain hakkama.
Ja üllatus oli see koht, et kui suutsin ära segada keefiri pulbriga ja siis kui tsipa aja möödudes lisasin zelatiini, kui kiirelt see mul ära tardus. Segasin ära, läksin õue vaarikaid korjama ja kui sain endale tassitäie kokku (eelmine aasta oli hea marjaasta – võttis aega ehk mingi 3-4 minti koos tossude jalga panemise ja ära võtmisega) ja need siis lõpuks koogile valasin, siis tordi sisse ei vajunud enam midagi. Pealt oli juba kõik ära tardunud.
Nii et ära heida meelt, proovi uuesti. Jälgi et zelatiin saaks vett (minuarust on sinna suht võimatu LIIGA PALJU vett panna, ma pidevalt valasin juurde sinna) ja siis lõpuks tulele pannes katsu näpuga – et kui on enamvähem vedel ja näppu ära ei kõrveta, siis peaks suhtkoht ok olema minu mälu järgi.
Jei. Meeste kokanurk. Pime juhib kurti…. või oli see vastupidi.
mai 16, 2014 at 10:42 e.l. #366298martinkink
MemberJei. Meeste kokanurk. Pime juhib kurti…. või oli see vastupidi.
Pime õpetab kurti joonistama
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 16, 2014 at 10:58 e.l. #366299maleva
MemberMismoodi zhelatiini paisutasid ja sulatasid, äkki lisasid liiga palju vett või kuumutasid pärast üle?
Polnud seal pakendil miskit paisutamisest ega sulatamisest. Valada 20g 1l vee kohta sooja vette (mitte keevasse) ja kõik. Vett panin suhteliselt vähe ja kausis tarretus päris jõudsalt asi, valasin peene joana muu kraami hulka, segasin läbi ja panin külma. Külmas oli öö otsa ja jäi nagu tavaline puding/jogurt. Peab ilmselt mingi asisema õpetusega želatiini võtma ja uuesti proovima.
mai 17, 2014 at 7:31 e.l. #366336Eleri
MemberPolnud seal pakendil miskit paisutamisest ega sulatamisest. Valada 20g 1l vee kohta sooja vette (mitte keevasse) ja kõik. Vett panin suhteliselt vähe ja kausis tarretus päris jõudsalt asi, valasin peene joana muu kraami hulka, segasin läbi ja panin külma. Külmas oli öö otsa ja jäi nagu tavaline puding/jogurt. Peab ilmselt mingi asisema õpetusega želatiini võtma ja uuesti proovima.
Kui selle lihtsalt otse kuuma või sooja vette panna, siis võib juhtuda et ta läheb lihtsalt tükki. Võib ju minna vedamise peale välja aga kindlam on ikkagi paisutada eelnevalt jääkülmas vees
mai 17, 2014 at 3:55 p.l. #360467Annika Pärtel
MemberNonii, õpetusi tuli kohe kuhjaga
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga head katsetamist kõigile! Mina vahepeal proovisin banaani-pudingu pannkoogid ka ära, lisaks banaanile ja munale läks taigna sisse siis veel kodus olemasolev mustika-vanilje pudingupulber. No ülimalt hea sai!
Järgmisena peaks vist küpsisemaitselise pudingu ära proovima, kuna Ott seda väga kiitis. Kuna mul on juunis sünnipäev tulemas, siis seda pudingutorti juba ka telliti, nii et peab ikka ära tegema!Täna tegin aga trenni Viimsi kooli spordikompleksis. Meil on selles mõttes ikka väga mõnus vald sportimisvõimaluste poolest, kuna jõusaale on juba 3, kus käia (minuteada neid rohkem pole, aga mine sa tea…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>): Viimsi Sport, Viimsi SPA ja Viimsi kooli spordikompleks. Viimase puhul on siis tegemist väikseima saaliga, selline rohkem oldscool, samas kõik saab kenasti tehtud.Kavas oli ülakeha päev:
istudes plokil laialt tõmbed rinnale
istudes kitsalt tõmbed vastu kõhtu
pos kaldega pingil masinal surumine
seistes kangi surumine eest üles+lend hantlitega külgedele
seistes biitsepsi kõverdused/haamer hantlitega kordamööda+seistes kukla tagant triitsepsi kõverdused
Kooli saal näeb välja selline:
Keda hakkas huvitama, siis siin on lähem info spordikompleksi kohta: http://www.viimsi.edu.ee/index.php?id=73827
Menüüs täna:
H: kaerahelbepuder spl proteiiniga, kirsimoos, Elevit multivitamiin, suur piimaga kohv
L: praetud tilapia filee, majonees, tomatid, tk teraleiba
Trennis 0,5l c-vitamiini jooki
V: proteiinismoothie, maasikad
Õ: omlett juustu ja singiga, maitseks mõni tk marineeritud heeringat
Sel korral sattus mulle hästi asjalik ämmaemand, kes kuuldes, kuidas trenni teen ja teinud olen, ei hakanud mitte hurjutama, vaid soovitas tarbida lisa magneesiumi- raseduse ajal selle vajadus niigi suureneb ja kui olla füüsiliselt veel lisaks aktiivne ka, siis seda enam. Tõenäoliselt suvel on seda kindlasti ka vaja, kuna higistamist on niinaa rohkem. Eelmisel korral tarbisin seda peamiselt 2. trimestri lõpus ja 3nda jooksul kuni lõpuni. Krampidega mul probleeme kordagi polnud. Lisaks sai käidud ka veealuses survemassaazhis, see on 30-minutiline protseduur, mis on lubatud ka rasedatele ja mis mõjus äärmiselt värskendavalt- ei mingeid turseid ega väsimust. Olen ka praegu juba järjekorras (kahjuks on järjekorrad pikad, kohe enamasti löögile ei saa…)
Kuna esmaspäevaks lubas juba 29 kraadi sooja, siis viimane aeg on välja otsida lühikesed riided- need, mis veel selga hakkavad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tuleb taas suurem tellimus Better Bodies´lt teha, nende riiete lõige on üks ütlemata kiiduväärt, kuna pea kõik asjad mahuvad selga terve raseduse jooksul!mai 18, 2014 at 1:20 p.l. #366413Annika Pärtel
MemberLühikeste pükste hooaeg on tänasega siis alanud!

Tegin preili uneajal täna pikemat sorti jalutuskäigu Pirita ja Viimsi vahel, aega kokku u 2,5 tundi. Ülejäänud päev kulub täna aiatöödele- muruniitmine ja trimmerdamine jpm. Maitseaineid külvasin ka istutuskasti, kasvatan talveks sügavkülma jaoks, sealt on neid mõnus toidu peale võtta. Õhtupoole televiisori ees plaanis teha ka käsitööd: lapsele tahan alustada suvise rannakleidi heegeldamisega (ise pole ma 2 aastat merre saanud, kuigi mere ääres elame, sel aastal siis ehk on ka ilma…) ja 2 paari kaelaehteid (üks endale ja teine läheb arvatavasti kingituseks) on ka pooleli. Et siis selline kodune-loominguline tegus päev on täna …
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 19, 2014 at 1:52 p.l. #366479Annika Pärtel
MemberTere!
No täna on juba tõsine suvi väljas, dressikas jäi koju!

Hommikune ilmaennustus läks siiski veidi mööda, sest meil näitas varjus veel poole 5 ajal õhtul +31 kraadi sooja…
Aeroobse ajal sai juba korralikult päikest püütud. Päevitaja ma pole kunagi olnud, aga õues liikumine annab üsna kiirelt tumeda jume peale. Endal hetkel on kasutuses Shisheido SPF 30 kreem näole (raseduse ajal teatavasti kipuvad pigmenlilaigud tulema, tuleb neid ennetada, lapse katseks Chicco SPF 50- ta on meil ünsa tõmmu nahaga ja päevitub hästi, aga lapse nahk on ikka lapse nahk)
Menüüs täna:
H: kaerahelbepuder proteiini ja piimaga, kirsimoos, latte
L: sea filee prantsuse moodi tomatitega, latte
trennis 0,5l vett c-vitamiiniga
V: maitsestamata 3% kohupiim maasikatega (kasutasin ära viimased külmutatud maasikad, mis sügavkülmast leidsin)
Õ: sea fileest kotletid muna-rosinatäidisega
Trenni plaanis teha täna taas Viimsi koolis, kavas jalatrenn. Kuna seal ventilatsiooni vist ei ole, siis vaatame, mis välja tuleb sellest asjast
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 19, 2014 at 5:35 p.l. #366490Annika Pärtel
Membermai 22, 2014 at 1:47 p.l. #366648Annika Pärtel
MemberTere!
Eilne päev oli jõusaalist puhkamiseks. Võtsin ette pikema tiiru lapsega õues, kokku taas ligi 2,5 tundi. Saime küll lõpupoole ka vihmakest tunda, aga muidu oli ikka ülimalt super ilm: puud-põõsad õitsevad ja see lõhn…

Kuna pärastlõunal olime kahekesi kodused, kasutasin juhust ja heegeldasin kiirelt lapsele lihtsa suvemütsikese, neid kulub ju ikka ära. Preili oli tulemusega väga rahul.
Täna plaan taas õhtupoole saali külastada. Kuna Viimsi Sport jätkuvalt on suletud, siis taaskord minek Viimsi kooli saali.
Menüüs täna:
H: kiirkaerahelbepuder piima, kohupiima ja jõhvikatega, latte, Elevit multivitamiin
L: kanafilee kotletid eestimaise kurgiga, latte
V: maitsestamata kohupiim 3%, kultuurmustikad
Õ: grillil küpsetatud lõhefilee jogurti-hapukurgikastmega
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.