Olin alles hiljuti ka esimest korda angiinis…paar esimest päeva oli tervis täitsa käest ära niiet ei saanud magadagi…siis läks järsult paremaks tänu antibootikumidele aga tegin siiki nädalase pausi trennist. Samal ajal uurisin ka nende mandlite kohta. Üldiselt on nii, et inimese kehas ei ole mittevajalike osi. Mandlite eesmärk on koheselt kinni püüda organismi sattuvad bakterid ja kui mandlid ära lõigata siis satuvad nad palju sügavamale ja on suurenenud oht näiteks jääda kopsupõletiku. Kuid kui mandlitega pidevalt probleeme tuleb nad siiski eemaldada. Kui tervisega probleeme siis tasuks ennast kindlasti ennem terveks ravida ja siis edasi trenni teha muidu võivad olla kurvemad tagajärjed.
Kõik arstid, kellega rääkisin, ütlesid küll, et mandlitel puudub funktsioon.. ju siis ei tasu mandlite vajalikkust ülehinnata lihtsalt.
Aga minu südamereuma puhul oli imelik see, et ma ei olnud haige enda arust üldse, vaid lihtsalt mandlid olid natuke paistes aeg-ajalt.. Oleksin pidanud lihtsalt kohe mandlid ära lõikama, mitte üritama ennast ravida, sest eluviisid olid mul igati tervist-hoidvad (käisin soojalt riides, sõin vitamiine, toitusin korralikult, ei tarbinud alkoholi, tegin sporti… kõigest hoolimata läksid mandlid väiksemagi tuuletõmbuse peale paiste ALATI).
Minu isiklik soovitus oleks: Kui mandlitega on üle ühe-kahe korra probleeme olnud, laske need nuhtlused ära lõigata.. sest kui teil juba pidevalt probleeme on olnud, võib-olla kahju juba liiga suur..