Amatöörkulturism ja dopingukontroll?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Uudiste ja artiklite järelkaja » Amatöörkulturism ja dopingukontroll?
- This topic has 62 replies, 31 voices, and was last updated 18 years, 7 months tagasi by
Skini.
-
AutorPostitused
-
mai 15, 2007 at 4:08 p.l. #115397
MEE
Memberasjakohane teema ja hea, et on neid kes asju õigete nimedega nimetavad !
mai 15, 2007 at 5:38 p.l. #115408Arnold
Membermai 15, 2007 at 6:31 p.l. #115423Nataly
MemberKindlasti on teema tõstatamine päevakohane, olles ise osalenud viimasel 8 aastal 14 suurvõistlusel IFBB liigas, olen tõenäoliselt asjaga rohkem kursis kui meie teised võistlejad , rääkimata tavafoorumi külastajatest. Mõned selgitused. Keegi ei olegi väitnud, et Shabynia ja Pociuse sugused mehed kartula ja sousti pealt vormi teevad. Küsimus on selles, millist poliitikat ajavad iga maa federatsioonid. Fakt on see, et ei Venemaa, Valgevene, Ukraina ega Leedu – maa siseselt dopingukontrolle ei tee. Teades, et rahvusvahelistel võistlustel on dopingukontroll, võtavad vastutuse enesele delegaadid, kes need võistlejad, kes on dopingut kasutanud välja saadavad oma riiki esindama. Karistus varasematel aegadel oli 2 aastat keeldu ja alaliidule 2000 dollarit trahvi. Aaastatel 2000 ja 2001 võeti Venelasi lausa kamandade kaupa vahele kokku ca 15 meest. Peale seda ei osalenud nad kulturismi võistlustel peaaegu üldse, kui toodi mõni mees välja siis see jäi kuhugi tahapoole või võisteldi fitnessis, selle kinnituseks ka 2005a. kus meeskondlikus arvestuses Eesti edestas Venemaad. Tõenäoliselt on ka Venelased nö unustanud oma varasemad ebaõnned ja üritavad uuesti, ju siis alaliit on vahepael kosunud ja suudab trahve maksta kui mehed peaks vahele jääma.
Uue korra järgi võetakse dopingu kontrolli kaalumise juurest loosiga 6 meest kõigist võistlejatest ja omakorda 6 meest kõikide kategooriate võitjate seast, nii et tõenäosus osutuda valituks on olemas, kuid samas on ka suur võimalus mitte anda dopinguproovi. Nii, et nö paljud tulevadki riskima kui läheb õnneks saad tiitli ja kui läheb vastupidi karistatakse. Viimane maailmameistrivõistlus Tsehhis Ostravas – diskfalitseeriti 8 meest finaalidest, kindlasti oli seal neid, kes ei sattunud valituks ja said oma tiitli kätte. Valemängiaid on kõigil spordialadel nii ka kulturismis, kuid Eesti kulturismi ja fitnessi liit on võtnud kindla suuna kontrollida ja lähetada neid sportlasi, kes on puhtad, et mitte vastutada ja maksta hiljem trahvi – alaliit ei ole nii rikas ja lisaks ka minuarvates on see vastuolus üldse spordi ideoloogiaga.
Mida kauem olen ala juures, seda vähem ma tahan saada sama sugusteks nagu maailma tippprofid, sest tean mida nad peavad endale iga päev sisse ajama. Siin ei maksaks kellelgi kadestada, olge õnnelikud sellistena nagu te olete. Te elate tunduvalt kauem ja teil on tunduvalt vähem tervisehädasid kui neil meestel ja väga vähesed neist naudivad heaolu, keskmine proff ei teeni mitte midagi, vaid maksab oma hobile kõvasti peale.
Minu arvates on ka põhjus selles, et näiteks Venmaal on üldse arusaam ,et ilma dopinguta pole võimalik sporti üldse teha. Usus on küsimus ja oskustes ,loomulikult peab olema ka annet, töökust jne. Kõigist ei saa meistrid, kuid kui te ise ei usu, et te võite vähemalt amatöörspordis kuhugi jõuda, siis te ei jõua ka kuhugi ja see kehtib igas elu valdkonnas. Siis oleks aeg ala vahetada ja tegeleda millegiga, millesse te usute. Ärge kartke eesmärke püstitada!
Ma ei tea kui palju sellest selgitusest kasu on, kuid midagi ikka.
mai 15, 2007 at 6:32 p.l. #115424Ott Kiivikas
MemberMina kirjutasin Nataly alt.
mai 15, 2007 at 6:43 p.l. #115427Bonsuna
MemberSo why are things the way the’ re asked? There are lot’s of reasons. I’m
don’t want to make those “Bodybuilding Gods” angry or anything. I have tried
to make my point clear before in this forum and in the media but no use.
In my oppinion the control over discovering the doping users should be very
strict. But why should i believe anyone who just tells me that it really is
like that.
On year 2001, when Kalmus became a “falseplayer”, the’re was no decent
control at all. The only thing that was done, was that the urin-test was
taken. At least mine was. To be exact in details, even the protocols of the
doping test was filled carelessly. The protocol says that in the same exact
time I was taking the test, there was also supposed to be one other athlete
taking the test aswell. Funny that I didn’t saw anyone else there with me.
On the other hand even the fact that there supposedly “was” an other athlete
there with me taking the test at the same time, is actually against the
rules. By the rules there can only be one athlete at the test-taking room at
the time with two senders to make sure things are under control. The main
thing that bothers me is why those papers of the other athlete were filled
before, or filled with not taking account the rules??
When I asked from the chairman of Estonian Antidoping Assotiation M. Mardna
why those papers where filled as they were, he’s ecat words to me were “It’s
not that important to fill those papers so strict, we only came here to
catch the steroids and that is exactly what we did!”
Haha, you bet you did! By your own rules! Cool, isn’t it?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Okay, I won’t prick that old wound anymore. I’m just saying I don’t suspect
anyone who was there with me at that control.
Question is, why those rules of taking a doping-test weren’t granted
properly?
Ewerybody should be equivalent against the rules, so why does it seem that
some of us are a bit more equivalent?
And also I wan’t to say that if a person can’t be naturally like Coleman
(and it really can’t be) then I don’t wan’t to be like that anyway. I don’t
want to depend on some medical crap.
“Unsubmissive spirit merges unsubmissive nature”
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2007 at 6:51 p.l. #115428ROtter
MemberSo why are things the way the’ re asked? There are lot’s of reasons. I’mdon’t want to make those “Bodybuilding Gods” angry or anything. I have tried
to make my point clear before in this forum and in the media but no use.
In my oppinion the control over discovering the doping users should be very
strict. But why should i believe anyone who just tells me that it really is
like that.
On year 2001, when Kalmus became a “falseplayer”, the’re was no decent
control at all. The only thing that was done, was that the urin-test was
taken. At least mine was. To be exact in details, even the protocols of the
doping test was filled carelessly. The protocol says that in the same exact
time I was taking the test, there was also supposed to be one other athlete
taking the test aswell. Funny that I didn’t saw anyone else there with me.
On the other hand even the fact that there supposedly “was” an other athlete
there with me taking the test at the same time, is actually against the
rules. By the rules there can only be one athlete at the test-taking room at
the time with two senders to make sure things are under control. The main
thing that bothers me is why those papers of the other athlete were filled
before, or filled with not taking account the rules??
When I asked from the chairman of Estonian Antidoping Assotiation M. Mardna
why those papers where filled as they were, he’s ecat words to me were “It’s
not that important to fill those papers so strict, we only came here to
catch the steroids and that is exactly what we did!”
Haha, you bet you did! By your own rules! Cool, isn’t it?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Okay, I won’t prick that old wound anymore. I’m just saying I don’t suspect
anyone who was there with me at that control.
Question is, why those rules of taking a doping-test weren’t granted
properly?
Ewerybody should be equivalent against the rules, so why does it seem that
some of us are a bit more equivalent?
And also I wan’t to say that if a person can’t be naturally like Coleman
(and it really can’t be) then I don’t wan’t to be like that anyway. I don’t
want to depend on some medical crap.
“Unsubmissive spirit merges unsubmissive nature”

Kas teed “enemy`t “?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2007 at 7:04 p.l. #115432Bonsuna
MemberKas teed “enemy`t “?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jap
Ma ju ka edev, kulturist ju ikkagi.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2007 at 7:45 p.l. #115441joker
MemberOh sind Jokerit küll. Selleks kulus sul 10 aastat, et aru saada miks sa sama suureks pole läinud kui oled unistanud : ) Viga ei ole sinu toitumises ega tõenäoliselt ka treeningus, vaid viga on selles, et sul ei ole lihtsalt raha. Ja mitte ainult sinul vaid meil kõigil. Ainult üliandekad ja meeletu töövõimega mehed võivad puhtalt jõuda millalgi amatööride tippu. Ma pakun välja, et neid on isegi veel olemas. Ülejäänud peavad kahjuks selle nimel riskima ja tõenäoliselt loobuma oma tervisest ja selle eest on nad nõus loovutama ka oma raha. Kuna ma olen läbi hea juhuse kirjavahetus hetkel proffi leeris üsnagi tegija kulturistiga siis olen ka selle teema kohta natuke temalt teada saanud. Ma võin öelda niipalju, et selle mehe ühepäeva kogus maksab Eesti rahas umbes 4000 krooni. Aga ausalt, mina küll ei tahaks tema nahas ringi kulgeda nagu elav surnu. Paraku teab ta ise ka, et ta kaotab millalgi heal juhul mõne oma siseelundi aga…… samas saab ta nautida need aastat meeletut tähelepanu. Minu meelest pole su elul Joker viga midagi, sul on oma töö mis sulle meeldib, oma kodu ja armsam kes sind naudib. Ning tähelepanu saad sa ka nagu näha, vähemalt selles ringkonnas. Seega, ära stressa ja naudi seda mis sul on, mitte seda mis sul ei ole.Oh sind Marekit küll. Räägime ikka asjadest nagu nad tegelikult on
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2007 at 7:49 p.l. #115443TANK
Memberirw.. paistab et on tekkinud uued terminid.
Enemy’t tegema e. võõrkeeles rääkima
Tanki tegema (või oli see Tanksism) – asja teisipidi keerama ja süüdistama. või kuidas see oligi?
Aga vastuseks Oskari küsimusele. Pärast M.M.-i ja Oti tekste. Ma arvan, et see oli sul rohkem retooriline küsimus ja sa teadsid isegi seda.
mai 15, 2007 at 8:03 p.l. #115449Vägivaldur
MemberNii et isegi amatöörtasemel ei jõua ilma tippu? Sel juhul on kulturism võistlusspordina ikka väga masendav…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2007 at 8:56 p.l. #115457Klaus
MemberOlümpiaaladel on teatavasti nii, et dopingukontrolle tehakse aastaringselt ja ettehoiatamata. Kui Veerpalu või Kanter tahavad maale vanaema juurde minna, peavad nad alaliitu sellest teavitama sest kui neid dopinguküttide poolt kätte ei saada, on see võrdsustatud positiivse prooviga.
Parandage mind kui eksin aga kuna kulturism pole olümpiaala, siis seal vist kontrollitakse vaid võistlustel? See on üks põhjus miks sel alal massiliselt dopingut kasutatakse- treeningperioodil kontrolli pole.
Kindlasti pole asi ka nii lihtne, et ainult mingid üksikud Ida-Euroopa vennad panevad, kuna kuidas nad muidu nii suured on. Kasutavad ka enamus vendi Eestis, Soomes, kus iganes. Avalikult sellest muidugi ei räägita. Kasutavad ju isegi osad sellised tüübid, kes võistlustel ei käigi ja tahavad lihtsalt suureks ja tugevaks saada.
mai 15, 2007 at 10:47 p.l. #115464gmaster
MemberKasutavad ju isegi osad sellised tüübid, kes võistlustel ei käigi ja tahavad lihtsalt suureks ja tugevaks saada.mitte ainult “osad” vaid sajad, kui mitte tuhanded
mai 16, 2007 at 6:33 e.l. #115480vend vähk
ModeratorTere!
Jaa, Rückupoiss on siin päris korraliku teema ette võtnud. Selle teema kommentaarides on juba päris palju tarkuseterasid läbi lipsanud ning neid ei hakka ma kordama, vaid kirjutan oma tähelepanekutest. Kui nüüd IFBB liiga tõesti on selle peale läinud, et finalistidest ainult 6 meest(+ 6 suvalist) loožiga dopingukontrolli lähevad, siis see on ideaalne väljakutse keemikutele. 2005 aastal osalesime Eesti koondisega Brasowis(Rumeenia) euroopa MV-l ning absoluutselt kõik esikolmiku mehed saadeti lavalt kohe kontrolli. Minu kategoorias patustajaid ei olnud ja ma jäin siis kolmandaks ning Oti katis võeti esimene mees vahele ning Ott saavutas kokkuvõttes tugeva teise koha! See võis olla kulturismi ajaloo üks ausamaid võistluseid. Viimastel euroopakatel oli aga pilt hoopis teistsugune. Vene koondislased rääkisid omavahel kartmatult igasuguse pasa(keemia) kasutamisest ja muretsemisest ning kõigil oli jube mõnus olla! Hämmastav, et mehed, kes olid kaalumisel minust 2 korda peenemad, olid järgmisel päeval minust kaks korda jämedamad. Seda laadimise juttu võime vabalt kusagil hiina restoranis rääkida. Mõned aastad tagasi võistlesin edukalt(maailma 2.koht) ka WFF liigas ning seal tõesti nägin oma silmaga, kuidas jõmmid ennast süstisid ja metaani krõbistasid, aga kuigi need tegelased kasutasid keelatud aineid, ma enamus neid mehi teravusega võitsin ja endal oli mul järgmisel nädalal dopingukontroll ja paar nädalat hiljem veel üks kontroll. Paljukirutud keemialiigas WFF-is on enamus vastaseid võidetavad, aga IFBB-s muutub see olukord järjest masendavamaks ning sportlased paisuvad iga aastaga järjest suuremaks. Kui Eesti alaliit mulle võimaluse annab, siis võistlen ka sügisel eraldi klassikalise kulturismi maailmameistrivõistlustel ning püüan selleks ajaks teha oma elu parima vormi ja kui siis saan kinnitust, et sellesse kategooriasse on ümber asunud veel mitmeid uusi endiseid kulturiste, siis ei ole mul enam mõtet selles liigas turismindusega tegeleda, vaid jääda ainult skandinaavia riikide lahinguväljadele, kus tegelikult samuti dopingukontroll puudub. Minu vormi suhteski on paljud väga kahtleval seisukohal olnud ning ma olen ka välja öelnud, et kellel asja vastu suur huvi, need võivad mulle oma kuludega koostöös erinevate anti-dopingu Liitudega teha kõik analüüsid ja uurida, kas ma olen puhas või mitte, aga mingisuguseid oletusi ma ei kannata. Ulmelise väljanägemisega olen ma vaid neile, kes ei ole näinud oma silmaga tõelisi supermane rahvusvahelisel areenil. Arvatavasti peale järjekordseid Euro Elite tuure emakesel Eestimaal saavad meie noored sportlased veel parema pildi, mis IFBB-s tegelikult toimub. Üldiselt võib sellel teemal palju rääkida ja muljeid vahetada. Meie alaliit saaks omalt poolt teha mõnel järjekordsel kongressil ettepaneku IFBB-l leida võimalus(!!!) taastada see süsteem, kus absoluutselt kõik esikolmikute mehed lähevad suurvõistlustel kontrolli ning lisaks veel 5-6 suvalist jõmmi, kes ei ole finaalidesse jõudnud. See oleks puhtam sport, kui see tsirkus, mis seal praegu toimub. Võimalik, et osade riikide jaoks oleksid eestlased pärast seda ettepanekut rahvavaenlased aga kuulge, venelaste jaoks oleme me fašistid nagunii!
Mina soovitan noortele meestele mitte omale eeskujuks võtta neid suuri eurokolle! Kui mees ongi täna suur ja vägev respect, siis võimalik, et juba paari-kolme aasta pärast viskab suurest keemiast lihtsalt sussid püsti ja kogu lugu. Viibige rohkem looduses, pingutage jõusaalis rohkem, treenige keha ja vaimu, leidke omale korralikud tüdrukud, tehke palju lapsi ja elage tervislikult 100 aastat! Kui mina peaksin võistlusspordiga kunagi lõpparve tegema(viimasel ajal on sellised mõtted hakanud vaevama), siis hakkan rohkem jooksmas käima, samuti jätkan oma pooleliolevaid psühholoogiaõpinguid, et vaimupool seniilseks ei jääks
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kõike paremat!
vend Vähk
mai 16, 2007 at 7:29 e.l. #115484jrx
Memberword@VendV.
mai 16, 2007 at 10:18 e.l. #115502Flex250
MemberKas teed “enemy`t “?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ta ei teind ju enemit. enemy kirjutab eesti-inglisekeelt pooleks mitte ei vali ühte neist.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.