Amatöörkulturism ja dopingukontroll?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Uudiste ja artiklite järelkaja » Amatöörkulturism ja dopingukontroll?
- This topic has 62 replies, 31 voices, and was last updated 18 years, 7 months tagasi by
Skini.
-
AutorPostitused
-
mai 15, 2007 at 12:47 p.l. #10623
joker
MemberTagasi uudise / artikli juurde
Taaskord ronin välja sellise mitte kõige „leebema“ teemaga, ent mis teha, viimasel ajal, eriti pärast Tallinna Euro Elite Touri olen selliste asjade üle väga palju mõtisklenud. Usun ka seda, et kõnealune teema ei ole paljude arvates kindlasti selle portaali temaatika, ent mina arvan, et vägagi on. On selge, et igasugune keelatud ainete temaatika on alati käinud kulturismiga kaasas, see ei ole saladus, eriti kui vaadata veel profikulturismi. Siiani ei ole mul selle portaali „valitsejatele“ midagi ette heita, kõik senised steroide ja kunstlikult kasutatavat kehakeemiat pu…
mai 15, 2007 at 12:50 p.l. #115361joker
MemberIgasugu mõtted on teretulnud antud artikli ja teema kohta. Ärgem ainult jälle tülli mingem sõbrad. Teema paljudele sama hell nagu pronkssõdur Moskvale. Aga arvamused on teretulnud.
mai 15, 2007 at 1:05 p.l. #115362zwen
MemberSiinsamas süüdistatakse Kalmust steroidide kasutamises ja tehakse sellest hullem skandaal. See on ju täielik sigadus. Kui ta oleks kasutand, miks pole ma teda siis 2x suuremana näind.
mai 15, 2007 at 1:16 p.l. #115365matti
MemberIgal pool,mitmetes asutustes antakse altkäemaksu,mis siin(IFB:cool: siis teistmoodi on?Vaadates Ponciust,kes on peaaegu sama lihastes kui on profid,tekivad teatud küsimused jah.Ja Shabunja on veel suurem…
mai 15, 2007 at 1:18 p.l. #115366Xero
MemberIgaljuhul väga vinge on see, et Shabunya on treeninud vaid 11 aastat. Nojah siis, mis siis ikka, võimas värk
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Huvitav mis on tema edu saladus…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2007 at 1:20 p.l. #115367UmbIsik
MemberLiiga palju see vist teemast välja ei lähe, kui küsin, kuidas (jõu)tõstmises lood on? Kas on ka võrdsed ja võrdsemad?
mai 15, 2007 at 1:23 p.l. #115368Janar Rückenberg
MemberTäpselt ja kusjuures sellise 8, 10 ja 12 aastase treeningstaaziga mehi on amatööride seas küll ja veel, ainult et nad näevad suuremad välja kui meie “Marek ja Ott kokku”!!! Muidugi kujundlik liialdus, aga illustreerib ilmekalt mu mõtet!!!
mai 15, 2007 at 1:53 p.l. #115377pumper
MemberMõtiskluse üheks teemaks oli raha. Igasuguse tippspordi juures on rahvusvahelisele tasemele jõudmise juures see sageli üheks olulisemaks faktoriks. On rohkem ja vähem kulukaid spordialasid (F1, rally …). Mõnel alal kulub enamus raha tehnikale, teisel reisimisele, kolmandal toidulisadele jne. Kuid iga spordi juures on lisaks finantseerimisele oluline see, et sportlane saab ainult oma tööd, st sporti teha.
See, et Eestis on sportlasi ja organisatsioone, kelle töö ja toetusega vähegi suudetakse sportlasi rahvusvahelisel areenil näidata, on kohati lausa mõistetamatu meil kasutada olevate ressursside mahu juures. Seda enam väärivad sellised tegelased lugupidamist.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See spekulatsioon, et tippspordis kulub suures koguses raha ka antidopinguorganisatsioonide kinni maksmiseks, on minu arust väga tõsine teema. Kui selline värk peaks avalikuks saama – oh seda skandaali ja juriidikat jnejne. Ma siiralt loodan, et see ei ole nii ja ei saa nii olema. Igatahes, kui see ka on nii ja on võrdsemaid võrdsete hulgas, siis minul aitavad enda valitud teel püsida näiteks Marcus Aureliuse sõnad, mida on ka meie president Ilves korduvalt oma kõnedes maininud: “Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastaste sarnaseks“. Väga hea mõttetera – sobib minusugusele rahvasportlasele, võiks sobida ka riigijuhtidele ning kõigile teistelegi.
mai 15, 2007 at 2:00 p.l. #115378M.M.
MemberOh sind Jokerit küll. Selleks kulus sul 10 aastat, et aru saada miks sa sama suureks pole läinud kui oled unistanud : ) Viga ei ole sinu toitumises ega tõenäoliselt ka treeningus, vaid viga on selles, et sul ei ole lihtsalt raha. Ja mitte ainult sinul vaid meil kõigil. Ainult üliandekad ja meeletu töövõimega mehed võivad puhtalt jõuda millalgi amatööride tippu. Ma pakun välja, et neid on isegi veel olemas. Ülejäänud peavad kahjuks selle nimel riskima ja tõenäoliselt loobuma oma tervisest ja selle eest on nad nõus loovutama ka oma raha. Kuna ma olen läbi hea juhuse kirjavahetus hetkel proffi leeris üsnagi tegija kulturistiga siis olen ka selle teema kohta natuke temalt teada saanud. Ma võin öelda niipalju, et selle mehe ühepäeva kogus maksab Eesti rahas umbes 4000 krooni. Aga ausalt, mina küll ei tahaks tema nahas ringi kulgeda nagu elav surnu. Paraku teab ta ise ka, et ta kaotab millalgi heal juhul mõne oma siseelundi aga…… samas saab ta nautida need aastat meeletut tähelepanu. Minu meelest pole su elul Joker viga midagi, sul on oma töö mis sulle meeldib, oma kodu ja armsam kes sind naudib. Ning tähelepanu saad sa ka nagu näha, vähemalt selles ringkonnas. Seega, ära stressa ja naudi seda mis sul on, mitte seda mis sul ei ole.
mai 15, 2007 at 2:07 p.l. #115379TANK
MemberNo mida sa Oskar tahad???
Et Robocopi tiim või EOK keemia välja teeks ja ei kontrolliks kah?
mai 15, 2007 at 2:14 p.l. #115381M.M.
Memberhttp://www.fitness.ee/main.php?main=artikkel&textID=3734&com_view=1″>Tagasi uudise / artikli juurdeTaaskord ronin välja sellise mitte kõige „leebema“ teemaga, ent mis teha, viimasel ajal, eriti pärast Tallinna Euro Elite Touri olen selliste asjade üle väga palju mõtisklenud. Usun ka seda, et kõnealune teema ei ole paljude arvates kindlasti selle portaali temaatika, ent mina arvan, et vägagi on. On selge, et igasugune keelatud ainete temaatika on alati käinud kulturismiga kaasas, see ei ole saladus, eriti kui vaadata veel profikulturismi. Siiani ei ole mul selle portaali „valitsejatele“ midagi ette heita, kõik senised steroide ja kunstlikult kasutatavat kehakeemiat pu…
Sorry Joker, jälle taheti sulle liiga teha : ) Hoopis Janar on teema autor, aga mõte jääb samaks
mai 15, 2007 at 2:14 p.l. #115382Janar Rückenberg
MemberEi mina ei taha suurt muud midagi, kui et aru saada kuidas mõnel mehel on õnnestunud amatöörkategoorias niivõrd suureks saada, kasvõi needsamad Pocius ja Shabunya ja nopivad üsna segamatult tiitleid, ilma et “vahele” kukuks???
Aga ma arvan, et sa TANK said artikli mõttest aru küll, nii et ära aga teemat ähmastama!!!
mai 15, 2007 at 2:23 p.l. #115384Kuup
MemberÕige. Seaduse ees oleme küll kõik võrdsed, aga kellel raha, sellel on suur eelis. See on alati nii olnud ja ilmselt süveneb see probleem veelgi, kogu sport varsti selline, tullakse aint äärmuslikke sportlasi vaatama. Publiku maitse, mis teha…
Ja muide, teil kah võimalus üsna suureks saada, sest odavaid kuid äkilisi steroide on terve hunnik, mõned samas hinnas või odavamad kui toidulisandid. Aga nendega keerate oma tervise nii kiiresti kahe suure kannika vahele, niiet päevavalgust kah enam ei näe.
Õiged “paisujad” kasutavad väga kallist kraami, mille kuuri hind on ilmselt 10-100 x Meie kuupalk
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui seda kasutada inimlikes piirides(mida enamus vast ikka ei tee – rohkem on uhkem) siis organismile suuri kahjustusi ei teki. Sellele eelneb muidugi arstlik kontroll, sest iga organism ei salli noid aineid nii hästi kui mõni teine organism.mai 15, 2007 at 2:24 p.l. #115385Annika Pärtel
MemberMinu meelest pole su elul Joker viga midagi, sul on oma töö mis sulle meeldib, oma kodu ja armsam kes sind naudib. Ning tähelepanu saad sa ka nagu näha, vähemalt selles ringkonnas. Seega, ära stressa ja naudi seda mis sul on, mitte seda mis sul ei ole.Kuidas selle kohta öeldaksegi….kunagi pole kõike küllalt…? Vähemalt mina ei tea küll ühtegi kulturisti, kes sellega piirduks ja rahul oleks, mis tal olemas on.
mai 15, 2007 at 2:25 p.l. #115386M.M.
MemberEi mina ei taha suurt muud midagi, kui et aru saada kuidas mõnel mehel on õnnestunud amatöörkategoorias niivõrd suureks saada, kasvõi needsamad Pocius ja Shabunya ja nopivad üsna segamatult tiitleid, ilma et “vahele” kukuks???Aga ma arvan, et sa TANK said artikli mõttest aru küll, nii et ära aga teemat ähmastama!!!
Asi väga lihtne see mis dopinguproovi ei näita on kasvuhormoon. Iseenesest ta üksi ilma muude aineteta väga hästi ei tööta aga kui ajada kogused suureks siis töötab, millest tuleb ka see ulmeline hind. Teiseks tekib küsimus kus nad (räägin käputäiest proffidest) siis sellised summad võtavad. Siis siin tulevad appi aga ravifirmad ise, kes sponsoreerivad neid sellega, samas kasutades neid ära “laborirottidena”. Unustage ära, see ulmemaailm, jäägem sportlasteks.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.