Alternatiiv sõjaväele ?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Alternatiiv sõjaväele ?
- This topic has 45 replies, 28 voices, and was last updated 19 years, 8 months tagasi by
birra.
-
AutorPostitused
-
mai 15, 2006 at 1:38 p.l. #83362
bohemianrhapsody
MemberKust küll selline asi on tekkinud?Heh, mu kaks sõpra käisid.. esimesed kuud, kui oli see noorteaeg, tehti midagi..hiljem suht sõideti metsa, istuti kraavikaldale ja hakati konserve õgima…
Üks sõpradest, kes ennem minekud oli väga heas kehalises vormi, lihastes , ilma rasvata võttis vist 15 kg juurde..ja ärge ometi arvake et lihast..
Kas neile topiti vägisi sööki suhu?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2006 at 1:51 p.l. #83365Semmi
Memberkahju et alles nüüd pead minema! ise käisin 2004 aastal Narva-Jõesuu Piirivalve Õppekeskuses aega teenimas! Pean ütlema et distsipliin oli päris range! Iga eksimuse korral saadeti seal takistusribale!Näiteks 2004 aasta Märtsis pidime mitmel päeval takistusribal oleva okastraadi alt läbi roomama kus oli vesi sees ja jää kirmetis peal! Okastraat oli aga nii madalale pandud et muidu ei mahtunud kuidagi läbi kui pidid pea ka vee alla panema sest kiiver kippus kinni jääma sinna! Kohati tekkis ka lämbumis tunne kuid sain ikka kuidagi läbi sealt! nii mõnigi mees kes ennem tundus “kõva mees” olevat lasi pisarad mängu seal!
Lisaks veel kiirrännakud koos varustusega ning igasuguseid teisi meeldivaid ja mittemeeldivai ettevõtmisi tuli läbida selle aja jooksul korduvalt! Jõusaal oli ka olemas kuid sinna jõudis vahel ainult pühapäeviti sest teistel päevadel oldi meid õhtuks rihmaks tõmmatud juba ja ega eriti tahetud lubada ka sinna, ei tea miks!?
Sellega tahtsin öelda seda et vähemelt meil kes Jõesuus teenisid küll aega igavust tunda polnud! kahjuks suleti NJPÕK 2005 aastal!
Sa saabusid sinna 2004 aasta veebruaris jah? Sel juhul mõned päevad enne sinu sinna jõudmist sõitsin mina sealt kenasti bussiga Piusa kordonisse piiri valvama ja NAK-i kaaslased mul jäid siis ilmselt teid piinama. Tore kuulda, et teil niisama lihtsalt ei lastud olla. Aga muidu päris tore koht oli jah see vana hea Narva-Jõesuu PVÕK
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2006 at 1:59 p.l. #83366koomik
MemberMina käisin 2001 kaitseväes.Sain haige põlve ja 13 kilo rasva juurde.Väga mõtetu oli.Mõtlesin et saan trenni teha aga see jäigi mõttex.Haiget põlve ei saanud ka metsas trööpamisest vaid tänu lollile arstile.Kaitsevägi sakib täiega.
mai 15, 2006 at 2:05 p.l. #83367H2o
Membermh huvitav lugeda kuidas mõned Eesti ajateenistust kergeks peavad
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga mul on siis üks küsimus,et kas ajateenistus peaks olema nagu venemaal, kus pekstakse, mõnitatakse,näljutatakse ,et see ei tunduks nii lihtne
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Siiski arvan et ei peaks, sest ajateenistus on eelkõige oma silmaringi laiendamine
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja uute oskuste saamis koht
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ning minagi pean varsti minema ja loodan et kõik läheb hästi
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2006 at 2:37 p.l. #83370vend vähk
Moderator…oma ajateenistusest olen siin pajatanud hirmsaid lugusid ja nüüd, umbes 10 aastat hiljem praegused ajateenijad ei suuda uskuda, et midagi sellist Eesti Kaitseväes sellel ajal toimus.
Nüüd, viimased 6 aastat tegevteenistuses olles, ei kahetse ma selle aja Kuperjanovi elukoolis läbitud raskeid aegasid hetkekski. Kahjuks on kõikvõimalikud inimõiguslased ja loomakaitsjad tänaseks päevaks Eesti Kaitsejõudude ajateenijate elu nii lihtsaks muutnud, et vanematel olijatel jääb üle ainult nõutult käsi laiutada. Vähe sellest, et nendel seal noortelaagrites see elukene nii lihtne on, puutun ma tänavapildiski kokku pea-aegu iga nädal ajateenijatega, kes rikuvad rämedalt vormikandmiseeskirjasid ning tarbivad mundris avalikes kohtades alkoholi. Omal ajal oleks olnud sellise rikkumise eest vahelejäämine hullem kui enesetapp poomise läbi. Võin vaid ajateenijate füüsilisest karistamisest legende rääkida, sest nüüdseks kaevatakse ju isegi ropendamise eest inspektorile…
Kui nüüd rääkida kuulsast prantsuse võõrleegeonist, siis võin tuua näite, kus omal ajal Afganistani sõja läbi teinud eesti mees suutis seal vastu pidada 3-4 kuud… Noortel meestel, kes ei ole läbinud isegi Eesti Kaitseväes sõduri baaskursust, ei ole mõtet sinna ronida.
Kõige parem on minna ajateenistusse ja kohe oma ülematele hädaldama hakata, et söök on liiga hea ning jube vähe ajusid k..takse. Ma usun, et hea tahtmise juures tullakse kindlasti vastu ning aidatakse hädasolijat
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>EDU!
mai 15, 2006 at 2:40 p.l. #83371Xero
MemberOli see Kup mis ta oli, aga nüüd on see nii lebox kätte läind. Kõige rangem pataljon on ikkagi Pärnus. paljud patid ei teagi, mis asi see mets, metsarännakud ning nädal metsa olemine tähendabki. See-eest on siin kõige paremad söögivõimalused, kuskil mujal ei saa nii hästi süüa naq Pärnu patis. Aga kahjux/õnnex kaob pataljon siin Pärnus ära…
mai 15, 2006 at 2:53 p.l. #83374xip
MemberSuht mõtetu aja raiskamine! Lehest saab kah vahest lugeda, et pooled ikka jätsid lihtsalt kohale tulematta jne.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ei teagi palju nad trahvi üldse saavad? või mis neile määratakse üldse?mai 15, 2006 at 3:54 p.l. #83376Marek Kalmus
MemberSõjavägi on iseenesest mõtetu aga pole ka muud paremat kohta kus tattninasid oleks natukenegi võimalik kasvatada. Mõnda frukti ei aita muidugi see ka, sellised peaks vene sõjaväes aega teenima. Aga olen ka veendunud selles, et mitte kõigile ei ole see vajalik. Ennekõike sellistele, kelle vanematel pole olnud aega oma võsukesi kasvatada.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Joondu, valvel, keskele vaat!!!
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2006 at 4:01 p.l. #83378ylbort
MemberSõjavägi on iseenesest mõtetu aga pole ka muud paremat kohta kus tattninasid oleks natukenegi võimalik kasvatada. Mõnda frukti ei aita muidugi see ka, sellised peaks vene sõjaväes aega teenima. Aga olen ka veendunud selles, et mitte kõigile ei ole see vajalik. Ennekõike sellistele, kelle vanematel pole olnud aega oma võsukesi kasvatada.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Joondu, valvel, keskele vaat!!!
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sry, kuid see on juba ammu ümberlükatud tõsiasi, et sõjavägi v üldse sõjaväeline kord kedagi ümber kasvatab. Naastes vana elu juurde tulevad tagasi ka vanad elukombed.
mai 15, 2006 at 4:23 p.l. #83383Marek Kalmus
MemberSry, kuid see on juba ammu ümberlükatud tõsiasi, et sõjavägi v üldse sõjaväeline kord kedagi ümber kasvatab. Naastes vana elu juurde tulevad tagasi ka vanad elukombed.Sõjavägi ei ole kinnipidamisasutus, et peab kedagi ÜMBER kasvatama…
mai 15, 2006 at 4:41 p.l. #83390Vahue
MemberSõjavägi lööb munad läikima ja teeb poisist mehe!!!
mai 15, 2006 at 7:00 p.l. #83403bohemianrhapsody
MemberSuht mõtetu aja raiskamine! Lehest saab kah vahest lugeda, et pooled ikka jätsid lihtsalt kohale tulematta jne.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ei teagi palju nad trahvi üldse saavad? või mis neile määratakse üldse?18k trahvi, kui see ka ei aita, siis võidakse kinni ka panna mingiks ajaks.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 15, 2006 at 7:15 p.l. #83408xip
Membersis maksad iga aasta 18k trahvi kuni 27 saamiseni, umbes nagu õppemaksu:D
18 on max tegelikult, ma ei usu et kohe 18 ära väänatakse
mai 15, 2006 at 7:58 p.l. #83417veinikaarija
MemberOli see Kup mis ta oli, aga nüüd on see nii lebox kätte läind. Kõige rangem pataljon on ikkagi Pärnus. paljud patid ei teagi, mis asi see mets, metsarännakud ning nädal metsa olemine tähendabki. See-eest on siin kõige paremad söögivõimalused, kuskil mujal ei saa nii hästi süüa naq Pärnu patis. Aga kahjux/õnnex kaob pataljon siin Pärnus ära…Jah see on tõesti kahju, et pataljon Pärnust ära kaob. Kuigi see on minu arust hea kompleksi raiskamine, sest paar aastat tagasi ehitati sinna uus laatsaret ja kogu kompleksi kinni panna on ikka lollus.
mai 15, 2006 at 8:16 p.l. #83421gmaster
Membersoovitan sul seal ära käia, ei ole see midagi aja raiskamine
mina vähemalt sain seal väga palju targemaks ja eraelus poleks ma mingil juhul 8 kuuga nii palju erinevaid kogemusi saanud
minu meelest on väes käik ikka väga paljudele kasuks olnud
minu ülemus oli näiteks jõusaalifanaatik ja sain targemaks ka
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.