Alice missioonil: offseason!
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Alice missioonil: offseason!
- This topic has 59 replies, 10 voices, and was last updated 8 years, 1 month tagasi by
alicewonsportland.
-
AutorPostitused
-
veebruar 28, 2017 at 10:12 e.l. #390576
alicewonsportland
MemberJälle nädalake möödunud!
Võiksin isegi öelda, et ta möödus vuhinal, sest tegemist ja väljakutseid oli omajagu. Kui nädala alguses tundus, et tuleb mõnus lühike töönädal, mis annab rohkem vaba aega, siis kus sa sellega! Esmaspäevast kolmapäevani olin küll tööpostil ja võtsin neljapäeva (mis oli niigi lühendatud tööpäev) vabaks, kuid neli puhkepäeva said läbi enne kui alata jõudsid. Trennid, poseerimine, mealprep, pulmad, juubel, lauamänguõhtu, sanitaartehnika šoppamine… Kõigest siis täpsemalt…
Trenn
Treeningutes muutusi pole teinud ja jätkan ikka 5+1+1 süsteemi, jagades treeningud nädala peale vastavalt enesetundele ja planeeritud üritustele. Näiteks tundsin end teisipäeval saali minnes kehvasti ja lükkasin jalapäeva kolmapäevale. Selle asemel tegin pooletunnise kardiotrenni, sest pole mõtet punnitada, kui su keha vastu töötab ja mõte uitab. Lõppkokkuvõttes oli see hea otsus, sest kolmapäevane jalatrenn oli väga mõnus!
Neljapäeval sain (/pidin) juba hommikul sammud spordisaali poole seadma ning otsustasin kodukandi uue nähtuse, People Fitnessi, ära proovida. Üldiselt tundus igati äge jõusaal – palju ruumi ja masinaid (eriti kardiosaalis), moodne sõrmejäljelugejaga sisse- ja väljapääsusüsteem, šeff valgus. Kriitikat jagaksin konditsioneeri kohta, mis nii väheste saalisolijate puhul ei tohiks kohe kindlasti nii intensiivselt puhuda. Mina hoidsin igatahes poole trennist dressipluusi seljas. Lisaks tekkis probleem masinatel valitavate raskustega, mis olid tihitpeale liiga suure sammuga. Kui näiteks Spartas on plokil raskuste samm 5 ehk siis saan ploki allatõmmete puhul näiteks valida, kas kasutan 45, 50 või 55, siis People Fitnessi ploki allatõmbeid pidin valima, kas 47 või 57. There is no in between! Igatahes loodan, et klubil kliente jagub ning pakub teistele klubidele hinna ja kvaliteedi osas konkurentsi.
Eile tundsin, et lihased on natuke natuke väsinud (kuigi oli väga mõnus trenn) ja avastasin, et olen K-E viis jõutrenni jutti teinud. Täna õhtul läheme aga noormehega teatrisse kultuuri nautima ehk siis igati hästi ajastatud puhkepäev
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
Toitumine
Eelmisel nädalal sain veel 145/60/170 makrodest ja 1800kcal rõõmu tunda, kuid kuna kaal peaks veel päris mitu-mitu head kilokest alanema ja ta seda viimasel ajal mitte kuidagi pole teha tahtnud, siis muutsime sellest nädalast suhte 150/55/150 peale ja kaloraaž vähenes 105kcal võrra. Üritan asja positiivsest küljest näha ja ümardan selle 1700kcal peale, 1695kcal tundub kuidagi hirmutav
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
Toitumise osas esitati mulle eelmisel nädalal suisa kahel korral väga vinge väljakutse. Neljapäeval olime pulma kutsutud ning laud oli heast toidust ja joogist lookas. Minul oli aga oma menüü kaasas ja nautisin karbi sisule lisaks vaid vett ja virgutuseks kuuma kohvi. Kõige raskem selle juures oli teistele põhjendada, miks ma ei joo šampust (või alkoholivaba versiooni ehk limonaadi), kuidas ma ometi mitte midagi laual pakutavast ei leia jms. Muidugi saab selle karbimajandusega ka nalja ehk siis kui ma oma köögiviljad, veisehakkliha ja muna viisakalt taldrikule panin, siis uuriti “kus sellist valikut pakutakse”. Laupäeval oli uus väljakutse – juubel. Taaskord oli laud lookas ja pidin seletama, miks mulle laualt midagi süüa ei sobi ja miks mul klaasi käes ei ole. Mulle meeldib üritustel käia ja ma ei leia, et võistlusettevalmistus selle välistaks. Ainuke miinus ongi see lõpmatu iseenda põhjendamine ja kuulamine, kuidas nii elu nautida ei saa ja kuidas teised seda kunagi teha ei suudaks. Lõpp hea kõik hea ja katsumused üle elatud.
Siin üks pulmapeoeelne foto (meik ja soeng Kelly Madissoon):
Üldine enesetunne & vorm
Praegu on motivatsioon mäekõrgune ja tahan viimase 60 päeva jooksul endast 100% anda, et saaksin 29. aprillil enda üle uhkust tunda ning ka treener võiks minu esitusega rahul olla. Üldjoontes on mu energiatase siiski väga kõikuv ning üks hetk võin end tunda tühjana, teisel hetkel ei tea, mis kõik ära teeks. Reedeses trennis leidsin peeglist väga meeldiva peegelpildi, mis lisamotivatsiooni süstis:
Pühapäeval oli mul Eleriga teine poseerimistund ja sain kinnitust, et poseerimisega probleeme ei tule, mõni asi ainult tahab harjumist ja harjutamist. Treeneri sõnade järgi on kuju olemas ja jääb ainult üleliigne maha koorida
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Kuna olin augustikuus oma treenerile tolle aja vormist ülevaate saatnud, siis otsisin nüüd peale poseerimistundi need pildid üles, et uutega kõrvutada. Viis kuud tööd on oma jälje jätnud ning ootan põnevusega, milline mu võistlusvorm lõppude lõpuks ikkagi välja kukub. Vasakpoolne pilt on tehtud augusti keskpaigas 75-kilosena ning parempoolne mõni päev tagasi 64-kilosena. Eelnevalt pihal ja puusadel peesitanud rasv on sealt suures osas sulanud ning keha V-kuju paremini välja joonistunud. Loo moraal – vormi ei saa parandada üleöö, vaid pika töö tulemusena. Vastavalt eesmärkidele tuleb toidulaual ja treeningutes ka muutused sisse viia. Viis kuud treeninguid ja tasakaalustatud toitumist on toonud mind nii kaugele, kuid see pole kaugeltki veel ideaalne (miinus 1-2kg kõlbaks ehk tulevaseks off-seasoniks). Töö jätkub!
Lõpetuseks…
Loodan, et kõik, kes uuel aastal uue hooga alustasid, ei ole oma hoogu kaotanud ning liiguvad oma eesmärkide suunas edasi. Jätkuvalt ootan teie ettepanekuid, mis teemadel edaspidi kindlasti kirjutada võiksin. Fotojäädvustused on leitavad ka IG-s – alicewonsportland.
märts 11, 2017 at 4:10 p.l. #390644alicewonsportland
Member11. märts = 7 nädalat debüüdini!
Kui ma mõtlen tagasi viimasele postitusele, siis tollest hetkest alates on kaal teinud läbi ekstreemse muutuse ehk ligi nädalaga kukkus ta 62,8kg peale (enne seda oli hüpanud 64,9kg peale) ja on nüüd seal ümbruses pool nädalat püsinud. Miks ta jälle pool nädalat seisnud on? Vastus on lihtne – magamatus. Tunnistan ausalt, et sel nädalal on erinevatel põhjustel olnud uneajaga kehvad lood ning see mõjutab korralikult mu enesetunnet ja kaalulangust. Nädala sees on palju tegemist ning tihtipeale võtan ma liiga palju erinevaid toimetusi ja üritusi ette, sest tahaks ju ka sotsiaalset elu elada ja vaba aega nautida. Mida aeg edasi, seda rohkem pean erinevatel üritustel käimist kärpima, sest mu keha ja vaim lihtsalt ei jaksa.
Eriti hästi tunnen seda une puudujääki sel nädalavahetusel… Tulin eile üle pika aja Hiiumaale vanematekoju ning mõistus ja keha said aru, et on aeg puhata! Hiiumaal on ajal ka hoopis teine mõõde ning kõik on tunduvalt stressivabam ja rahulikum. Peale eilset kodukontorit ronisin oma tuppa teki alla (isa oli ikka printsessi tulekuks kodu mõnusalt soojaks kütnud ning silm tikkus iseenesest kinni) ning magasin 3 tundi jutti. Öösel magasin 9 tundi ning täna peale lõunat tegin jälle tunnise lõunauinaku. Tunne on küll täpselt selline nagu poleks kuu aega normaalselt magada saanud ning peale igat liigutust või söögikorda tahaks pikali visata ja magada. Defitsiidi võlud
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Õhtuse trenni järgselt plaanin saunatada, D-vitamiini laadida ja jälle korralikult põõnata, et homme (nii) värskelt (kui võimalik) linna naasta.
Eile peale uinakut käisin Käina Spordikeskuses ja tegin oma jalatrenni ja kardio ära, mille järgi tõmbasin ka korra trikoo selga ja ujusin lõdvestuseks 20 minutit peale. Ujumine on dieedi ajal muutunud üha ahvatlevamaks tegevuseks, sest olen kunagi sellega tugevamalt tegelenud ning seetõttu on see minu jaoks justkui kergem kardio, kuigi põletab korralikult kaloreid. Kahju, et Spartas ujulat pole… Ehk peaks mõtlema tulevikus koduklubi vahetamisele? Või teeb Sparta kiire laienemise ja ehitab ka ujula?
” width=”20″ />
Vormiga olen igatahes iga päev üha enam rahul ning see süstib motivatsiooni normaalselt trenni teha ja toituda.
Täna tegin ema ja isaga väikese katse magustoitude vallas. Olen jälle tükk aega iga päev sama menüü järgi toitunud ning mõtlesin sel nädalavahetusel enda ja teiste meeleheaks midagi hoopis teistsugust meisterdada. Olin linnast kaasa võtnud Fast Pudixi ja Lenny&Larry´s Complete Cookie, et kihilist maiust teha ning kuna mu enda menüüsse mahtus kõigest vaid pool, otsustasin teise poole emale ja isale degusteerimiseks teha. Ostsin lisaks täiesti tavalise šokolaadipudingu ning Kalevi klassikalisi küpsiseid, et tekiks hea võrdlusmoment. Minu poolel on kasutatud rasvatut kohupiimakreemi, teise magustoidu tarvis pagarikohupiima, milles on suurem rasvasisaldus.
Kummaski magustoidus on kasutatud 150g kohupiimakreemi, 100g pudingut, 56,5g küpsiseid, 60g vaarikaid ning 10g mandlilaaste. Tulemus oli mõlemal juhul väga ahvatlev ning emal ja isal oli elevust kui palju, et kahte magustoitu maitsta ja aru saada, mis neis erinevat on ning kumb neile ikkagi rohkem meeldib. Reedan siinkohal, et vasakpoolne on tervislikum variant ja parempoolne n-ö tavapärasest toorainest valmistatud maius.
Numbritest…
Minu magustoidu sisaldus oli järgmine:
150g Alma rasvatut kohupiima
100g šokolaadi Pudix
56,5g Lenny&Larry´s Snickerdoodle Complete Cookie (pool küpsist)
60g külmutatud Maahärra vaarikaid
10g Meira mandlilaaste
Makrod: 411kcal, 42g süsivesikuid, 11g rasva, 36g valku
Tavapäraste valikutega magustoidu sisaldus aga hoopis selline:
150g Tere pagarikohupiima
100g Farmi koorest šokolaadipudingut
56,5g Kalevi klassikalisi küpsiseid
60g külmutatud Maahärra vaarikaid
10g Meira mandlilaaste
Makrod: 649kcal, 72g süsivesikuid, 29g rasva, 25g valku
Seega, sama kogus ja niivõrd erinev sisu! Aga… mis ema ja isa degusteerimisest arvasid ja kumb maius neile rohkem meeldis? Esialgu käisid pokaalid edasi ja tagasi ning nad üritasid aru saada sisu erinevustest. Ütleme nii, et nad olid ikka päris segaduses, sest mõlemad magustoidud maitsesid väga hästi!
Isa näiteks arvas, et rasvavaba kohupiimakreemi, Pudixi ja proteiiniküpsisega magustoit on kindlasti see ebatervislikum variant ning talle meeldis selle maitse rohkem. Emal oli isegi probleeme selle pokaali maitsmisega, sest isa ei tahtnud seda käest ära anda ja hoidis kõik endale
” width=”20″ />
Ema sõnul olid mõlemad kreemid võrdselt head, kuid kuna ta eelistab küpsisemagustoitudes krõbedamat küpsist ning Lenny&Larry`s on võrdlemisi nätske, valis ta Kalevi klassikaliste küpsistega valmistatud pokaali oma lemmikuks.
Kellel tekkis huvi minu magustoidus kasutatud Pudixi pudingu ja proteiiniküpsiste vastu, siis need on näiteks saadaval Fitshopis, kus on ka palju muud huvitavat kraami, mida ma oma magusasoone taltsutamiseks tihtipeale kasutan.
Kaunist kevade algust kõigile ja järgmiste postitusteni! Seniks hoidke mu tegemistel Instagramis silm peal – alicewonsportland
märts 17, 2017 at 1:30 p.l. #390714alicewonsportland
MemberHei!
Peale nädalavahetust Hiiumaal ning väikest laadimist pühapäeva õhtul olen uuestisündinud! See nädal on olnud ka nii uudisterohke, et ei teagi kohe, millisest otsast alustada… Pühapäeva õhtust ehk?
Kui ma oma väikeselt puhkusereisilt pealinna korterisse naasesin, olin veel energiadefitsiidis ja tundsin, et midagi on ikka puudu. Endalegi üllatuseks hävitasin menüüväliselt 100g banaanilaaste ehk tõstsin pühapäevase kaloraaži ca 600kcal võrra kõrgemale. Mis see mulle andis? Esialgu ei midagi peale suhkrulaksu ja pisut kehva enesetunde (süda läikis ja eks olid süümepiinad ka). Rääkisin treeneriga ning tema meelest ei olnud tegemist mingisuguse katastroofilise tagasilöögiga (ja võib-olla tuleb isegi kasuks), kuid noomis, et oleksin võinud enne hoiatada ja oleksime ehk banaanilaastudele parema alternatiivi leidnud. Esmaspäeva hommikul ma kaalule ei astunud. Kui ma nüüd viis päeva hiljem sellele mõtlen, siis ma ise arvan, et see tuli pigem kasuks! Esmaspäeval, kolmapäeval ning neljapäeval tundsin trennis uut hingamist ning ka üldine enesetunne on parem. Kaal oli täna hommikul 62,5kg, kuid pilt on see, mis viimasel ajal kaalunumbrist kiiremini muutub.
Kolmapäeval käisingi taaskord Eleriga poseerimist harjutamas ning oma bikiinide toorikut demonstreerimas. Ema tegi nädalavahetusel ikka suure töö ära – lõige on reeglitepärane ning istub selga nagu valatult, ainult Swarovski kivid on veel puudu!
Sain kolmapäeval üldse nii paljudelt inimestelt positiivset tagasisidet tehtud töö ja hetkevormi osas. Kõik need head sõnad süstivad jällegi lisamotivatsiooni ja annavad innustust endast esimesel hooajal parim välja pigistada. Enamus naisi ei võta muidugi “selg nagu laudauks” ütlust komplimendina… aga mina võtan.
” width=”20″ /> Mida aeg edasi, seda kriitilisemaks lähen ise oma vormi ja võistlusvalmiduse koha pealt ning seetõttu on vaja eelkõige treeneri hinnangut usaldada ning mitte üle mõelda. Omast kogemusest võin öelda, et treener teab!
Nüüd natuke uudistest:
1) Kui pidin esialgu võistlema alles 29. aprillil Eesti karikavõistlustel, siis neljapäeval sain treenerilt pakkumise, et ka 1. aprillil Pärnu SPA & Sport CUP-il peaproovi teha. Tegemist on algajatele mõeldud võistlusega ehk osaleda saavad need, kellel pole ette näidata rohkem kui üks ülesastumine fitnessi- ja kulturismilavadel. Ürituse link SIIN.
2) Ma olen ikka veel juuniorite kategoorias! Üllatus-üllatus, aga 1. aprilli võistlusele registreerides avastasin, et olen juunior (94 ja hiljem sündinud) ning ei pea veel täiskasvanute vastu astuma (kui siis äkki ainult absoluuti saades). Sel hooajal esindan spordiklubidest Spartat, kus ka treenin.
3) Minu hooaeg ei lõpe 29. aprilli võistlustega, vaid osalen ka 3.-8. mail aset leidvatel Euroopa meistrivõistlustel kulturismis ja fitnessis, mis leiab aset Santa Susannas, Hispaanias!
Käisin 2015. aastal fitnessi- ja kulturismikoondisega Santa Susannas pealtvaatajana kaasas ning kujutasin ette, kui vinge oleks ise laval olla. Nüüd on mul see võimalus! Endal jäi karp lahti, kui sellise pakkumise sain ja eks on hirmutav ka, aga jänes šampust ei joo. Usun, et see on kuldaväärt kogemus.
Nii lühike aeg ja nii palju uudiseid! Mulle endale ei ole see kõik veel täielikult kohale jõudnud, kuid tunnen end pigem positiivselt segaduses, sest Pärnu võistlus annab mulle võimaluse end enne karikavõistlusi proovile panna ning Santa Susannas lavale astumine on hoopis teine tera. 6 nädalat võistlusteni asendus 2 nädalaga ning nüüd tuleb kiiremas korras hakata tegelema kivide liimimisega bikiinidele, hankida grimm ja selle peale kandmiseks vajalikud tarvikud, ehted… Lisaks on vaja nahk grimmimiseks ette valmistada ja mõelda soengule ja meigile. Soengu ja meigi osas tuleb õnneks appi tiimikaaslane Merili, kes nagunii Pärnu võistlusi kaema tuleb. Olen talle ülimalt tänulik! Treeneriga on järgmiseks kaheks nädalaks trenniplaanid paika pandud ning toitumist põhimõtteliselt muutma ei hakka (miks ikka toimivat süsteemi muuta?). Võistluspäeva toitumine on hetkel veel lahtine.
Lõpetuseks… Alaku countdown, saab olema üks eriti vinge esimene hooaeg!
15 päeva SPA & Sport CUP 2017
43 päeva EKV kulturismis ja fitnessis
47 päeva Euroopa meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis
Postitan aktiivselt ka IG-sse: alicewonsportland.
märts 17, 2017 at 1:38 p.l. #390715Helena Mang
MemberNo see siluett on ikka väga ilus
märts 18, 2017 at 9:34 e.l. #390734KaisakeM
ModeratorVinge! Oled ikka usinalt tubli olnud ja selg on tõesti väga ilus nagu laudauks
” width=”20″ />
” width=”20″ />aprill 3, 2017 at 8:31 e.l. #390918alicewonsportland
MemberHurraaa! Esimene lavakogemus omandatud!
Võistlusnädal oli vägagi emotsionaalne – olin närviline, kannatamatu ning ei suutnud tegevusetult olla. Mõtted uitasid, olin vaikne ja endasse tõmbunud ning muretsesin, kas olen ikka valmis.
Viimane poseerimine enne avavõistlust
Reede oli trennivaba päev ning see andis võimaluse veel viimaseid ettevalmistusi teha. Koorisin ja niisutasin veel ühe korra nahka, pesin ja kuivatasin juukseid, lakkisin küüsi ja pakkisin asju. Sõin kõhu natuke varem täis kui tavaliselt, lasin silma looja ning magasin nagu beebi.
Võistluspäeva hommik algas 7.00 ning esmalt käisin veel kiirelt kaalumas (kaal näitas 61,8kg) ning duši all kõiki kreemijääke vee ja nuustikuga maha pesemas, et grimm korralikult peale jääks. Seejärel tõmbasin dressid selga, sõin oma tavapärase hommikusöögi (60g neljaviljahelbeid nisukliidega + 600ml vett + 140g munavalget + 10g Vilma kakaod + 20g tumedat šokolaadi + Care Free kalorivaba kastet + kohv piimaga) ning 8.30 paiku olime juba autoga linnast väljas ja teel Pärnu poole. Tee peal jõin veel ühe Statoili musta kohvi. Enesetunne oli hea ja rahulik.
Tervis SPA kultuurimajja jõudsime mõni minut peale registreerimise algust ning esmalt tasusin osalustasu, täitsin registreerimislehe ning riietusin, sest registreerimisele tuli minna võistlusriietuses. 10.30 olin juba jälle dressides ning leidsime tiimikaaslase Meriliga naiste tualeti põrandal meikimiseks sobiva nurgakese (superglamuurne!). Meik ja soeng tehtud, sõin ära oma kaasa võetud 50g keedetud riisi ja läksin 12.00-ks lava taha, kus treener Peep Reinart alustas grimmimisega. Enne võistluste algust oli grimm peal ning jäin etteastet ootama (kusjuures – kui kogu ettevalmistav kompott on tehtud, tekib alles see õige võistluste tunne, enne on selline poolik…). Kuna tegemist oli algajate võistlusega, siis melu oli korralik. Kõik jooksid ringi – kellel jäi meikar hiljaks… kellel läks grimm väheke viltu… kellel polnud õli kaasas… kellel jäi ajast puudu ja midagi seetõttu üldse tegemata. Õnneks sujus minu lavale astumisele eelnev aeg vägagi sujuvalt – selles osas pean tänama oma noormeest & psühholoogi & transportööri Jaanust, tiimikaaslast & meikarit & soengumeistrit Merilit, treenerit & mentorit & grimmijat Peepu, poseerimis-coachi Elerit ja õlitajat Konsapit.
Meik, soeng, grimm – CHECK!
Kui bodyfitnessiste hakati kokku koguma, olin juba natukene jõudnud lihastesse sooja pumbata ning poseerimist praktiseerida. Lava taga sain veel Peebult viimase noogutuse ja oligi aeg! Esimene jalavärin tuli sisse alles siis, kui juuniorite kategooria alguse sai ning konkurent lavale astus… ja juba olingi ise seal! Ja mulle meeldis see! Esialgu küll pelgasin, et unustan kõik Eleri nõuanded ära ja kappan niisama oma I-walk-i lõpuni, kuid ma nautisin seda ja julgen öelda, et olin üpris enesekindel. Kuulsin ka publikust tuttavate hõiskeid ja kaasaelamist ning see tõi veel suurema naeratuse näole. Kui ka bodyfitness-i naised olid laval ning oli aeg veerandpööreteks. Laval veedetud aeg möödus väga ruttu ning hiljem lava taha jõudes oli selline ülevoolav olek, eks adrenaliin oli laes.
Üks lavataguse koridori endel
Kollaaž Delfi fotograafi fotodest
Ootan huviga ka teisi võistlustel pildistanud fotograafide pilte, et oma poseerimine ja vorm üle vaadata. Peale laval käimist tatsasin lava taga kuni autasustamiseni ringi, käisin sugulastega ja teiste võistlejatega juttu puhumas. Autasustamisel selgus, et olin teisest juuniorist üle ning sain endale juunioride esikoha diplomi, karika ja auhinnapagasi. Peale bodyfitnessi autasustamist visati nalja, et meie saame nüüd sööma minna, kuna bodyfitnessi kategoorias absoluuti ei ole. Pakkisingi oma kodinad kokku, sõin ühe banaani, pesin suurema kihi grimmi maha ning tõmbasin mugavad dressid selga. Esimese eduka võistluse tähistamiseks läksime noormehega Steffani pitsarestorani ja sain üle pika aja mõnusat juustust krõbeda põhjaga mereannipitsat ja sinna kõrvale ka õlle lubada. Temal oli muidugi nalja kui palju, et tal on üks bravuurika õhtumeigiga ja Adidase dressides neiu, kelle ta pitsarestorani õhtusöögile viib.
Õnnelik patsaan Steffani pitsarestoranis
Ja nii läksidki esimesed võistlused! Sain ohtralt motivatsiooni, et alles jäänud kuuga endast maksimum anda ning vorm lõpuni valmis vorpida. Järgmises postituses annan kindlasti ülevaate sellest, kuidas võistlusjärgne toit ja vabam pühapäev mu kaalule ning enesetundele mõjusid ning millised on edasised plaanid treeningute ja toitumise osas. Neli nädalat karikavõistlusteni ning nüüd on vaja vorm teravaks saada! Siit saab ainult edasi ja paremaks minna
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
Mõnusat alanud nädalat kõigile! Olen jätkuvalt aktiivne Instagramis – alicewonsportland.
” width=”20″ />
aprill 5, 2017 at 11:46 e.l. #390956alicewonsportland
MemberJuttu ei tee, aga lisan siia veebiavarustest leitud pilte
” width=”20″ /> Aitäh fotograafidele klõpsude eest!
Janek Põldots
Laura Rohtlaan
aprill 10, 2017 at 11:22 e.l. #391030alicewonsportland
MemberHei!
Nädalake on jälle viimasest jutuvestmisest möödunud ning on aeg lubatud ülevaade anda. Millest juttu teen:
– võistlusjärgse kahe päeva toitumine ning mõju kaalule/enesetundele
– minu oma väike mental breakdown ja vahepealsed toimetused
” width=”20″ />
– muutused toitumises ja treeningutes
Nagu eelmises postituses rääkisin käisime peale võistlusi Steffani pitsas söömas. Peale seda tundsin täiskõhutunnet ja päris raske oli, õlu pani ka pea parajalt sumisema (mida ikka oodata, kui pole peale aastavahetust alkoholiga kokku puutunud). Õhtul pealinna jõudes pidin veel ühe toidukorraga oma isusid rahuldada saama. Üllataval kombel ei tahtnudki ma midagi magusat ja kui poodi läksime, jäid mulle ette hoopis uued juurikaleivakesed, kodujuust ja keedupeet… Teistel oli lauamänguõhtul lõbus vaadata, kuidas ma seal oma peedileivakesi kodujuustu ja viiludeks lõigatud keedupeediga sõin. Lisaks jäi mulle poes ette Aura pohlamaitseline gaseeritud vesi (mida ma mitte kunagi ei osta, sest mulle ei meeldi maitsestatud veed). Imelikud isud! Järgmisel päeval oli kaal 62,4kg (võistlushommikul oli ta olnud 61,8kg ehk siis +0,6kg). Pühapäeval andis treener mulle päeva kaloraaži täitmise osas vabad käed ehk siis sõin 150C/55F/150P, kuid sain ise vaadata, mil moel need numbrid täis saan. Pidin pühapäeval ka füüsiliselt aktiivne olema, kuid trenni ei tohtinud teha. Kõik oli ideaalne, sest läksime ilusa ilma puhul sõpradega Pääsküla rappa jalutuskäigule ning hiljem nende juurde grillima. Tahtsin sel päeval kindlasti uusi broilerifilee toorvorstikesi suvikõrvitsaga süüa ning nii palusingi endale terve paki ära grillida. Kõrvale kausitäis salatit ja vähendatud suhkru- ja soolasisaldusega ketšupit ning läksime! Sõin kogu selle suure hunniku kuskil 16 paiku ära ning õhtul 22 ajal teki alla pugedes ägasin ka veel, et nii raske on olla ja igatsen oma tavamenüüd tagasi
” width=”20″ /> Esmaspäeva hommikul vaatas mulle jällegi 62,4kg vastu. Teisipäevaks oli kaalunumber taastunud – 61,8kg ja 61,6-62kg vahel on ta senimaani ka tiksunud.
Neljapäevase rõveda trenni shape-check
Kaalunumbri kõikumises on vast süüdi ka tõusnud stressitase ning menstruatsioon (jälle!). Loodetavasti hakkab ta nüüd ka kukkuma, sest 19 päeva pärast on järgmised võistlused ja tahaksin ikka selle pingutuse valguses numbri vähenemist näha. Pilt tõenäoliselt madala kaloraaži ja trennis sahmimise juures kehvemaks minna ei saa, kuid enda motivatsiooni tõstmiseks tahaksin väiksemat numbrit. Suurenenud stressitase ja hormoonide möllamine viskasid mulle eelmise nädala lõpus ka korraliku vimka. Neljapäeva õhtul oli mu ettevalmistusperioodi kõige rõvedama enesetundega tehtud trenn, kuid tehtud ta sai. Peale trenni olin kergelt öeldes surnud ning reede hommikul ärkasin 37,0-kraadise temperatuuriga ja ahvid lõid peas taldrikuid kokku. Esimene mõte – haige, pagan võtaks, kõik on rikutud! Läksin siiski kontorisse ning tegin hädavajalikud tegemised ära, kuid lõunal tundsin, et enam ei suuda. Tööl oldi mõistvad ning läksin koju ja magasin mitu head tunnikest. Enesetunne paranes ning õhtul tundsin end juba palju paremini. Kuid see pole veel kõik (nagu telereklaamides)! Laupäeval käisin hommikul juuksuris ning seejärel käisime mööda sanitaartehnikapoode. Koduteel tundsin, et enesetunne kisub jälle väga kehvaks ning kui ma kodus trenniriideid selga tõmbama hakkasin… olin jõuetu, süda oli paha. Pugesin oma trenniriietega teki alla ja panin korraliku tönni maha. Noormees pidas mulle motivatsioonikõne ning peale veidikest puhkamist võtsin end kokku – jooksin Spartasse ja tegin oma jalatrenni kuidagiviisi ära. Seejärel jalutasin koju, käisin kuuma duši all, tõmbasin soojad riided selga ja jõin õhtu jooksul 3 tassi teed. Pühapäeval oli õnneks vaba päev ehk käisin trennis, magasin paar tundi, koristasin kodu, pikutasin, käisime toidukraami ostmas ja vaatasime filmi.
Reede kuni pühapäev tegin ka toitumise poole pealt vahetusi ehk ei söönud oma tavapäraste valikute järgi (seda just nigela enesetunde tõttu, toit lihtsalt ei tundunud väga ahvatlev). Sõin neljaviljakrõbuskeid, tuunikala tomatikastmes, batooni… Küpsetasin proteiinipannkooke ja sõin neid Pudixi ja vaarikatega…
Pühapäeva hommikusöök
Peale trenni amps – Fasti pannkoogid karamelli Pudixi ja vaarikatega
Ja nüüd muudatuste juurde. Võistlusjärgsel nädalal vähendasime kaloraaži 1635kcal peale – 140g süsivesikuid, 55g rasva ja 145g valku (ehk siis võrreldes eelnevaga -10g süsivesikuid ja -5g valku). Sel nädalal vähenes kaloraaž 1570kcal peale – 140g süsivesikuid, 50g rasva ja 140g valku (-5g rasva ja -5g süsivesikuid). Minu jaoks ei tähendanud see kogustes mingit muutust. Muutus ainult vahepalades kasutatava keefiri rasvaprotsent ja ühe vahepala kohta läheb ka lihtsalt natuke vähem valgumagustoidupulbrit. Seega ei tohiks kõht ka nüüd tühjaks minna! Ainult veel suurem energiadefitsiit, hurraa!
” width=”20″ /> Järgmise ja ülejärgmise nädala toitu vaatame jooksvalt.
Treeningutes on samuti muutus. Kui eelnevalt tegin ringiratast 3 erinevat jõutreeningut, kus harjutused olid ülesehitusega 3x(8+
kordust (üks drop), siis nüüd on samad trennid ülesehitusega 3x(6+6+6). Lisaks nendele trennidele lisandus teine trennide tsükkel, kus on väiksemad raskused ja rohkem kordusi (20 kordust). Eelmisel nädalal oli kardioks enne trenni kodust Spartasse jooksmine ja see jääb ka sel nädalal nii. Lisaks jalutan sellest nädalast 15min trenni lõpus lindil (kaldega). Edaspidi jooksevad mu saalitrennid järgmiselt:
Nädal 15
E – õlg, rind, käed (kerge raskus + palju kordusi)
T – kardio
K – jalg 3x(6+6+6)
N – puhkepäev
R – selg, jala tagaosa, kõht 3x(6+6+6)
L – õlg, rind, käed 3x(6+6+6)
P – jalg (kerge raskus + palju kordusi)
Nädal 16
E – kardio
T – selg, jala tagaosa, kõht (kerge raskus + palju kordusi)
K – õlg, rind, käed (kerge raskus + palju kordusi)
N – jalg 3x(6+6+6)
R – puhkepäev
L – selg, jala tagaosa, kõht 3x(6+6+6)
P – õlg, rind, käed 3x(6+6+6)
Nädal 17 – võistlusnädal
E – jalg (kerge raskus + palju kordusi)
Edasi on veel lahtine, kuid tõenäoliselt teen ka kaks järgmist pumpavat trenni ja sellega asi piirdub.
Vot nii! Päikselist nädala algust kõigile
” width=”20″ />
aprill 18, 2017 at 12:20 p.l. #391129alicewonsportland
MemberOHSAA! Järgmised võistlused juba järgmisel nädalal, kus aeg alles veereb!
Näeme Salme kultuurikeskuses
Tagasilöökide aeg on vahepeal üle läinud ning kogu eelmine nädal sujus trennis ja toitumise osas väga hästi ning 1570kcal ei avaldanud erilist mõju. Võib-olla on keha defitsiidiga juba harjunud või siis ei hakka ta virisema, kuni tarbitava toidu kogus vähenemise märke ei näita. Sellel nädalal vähendasime treeneriga ainult 5g süsivesikuid, mis tähendab, et võistlustele eelneva nädala saan 1550kcal süüa (135g süsivesikuid, 50g rasva ja 140g valku). Minu jaoks see jällegi menüüs erilisi muutusi ei too, kuigi treener krimpsutas küll nina, et ei tahaks nagu kuskilt võtta, saad niigi vähe. Kui kedagi huvitab, mida ma siin üldse viimasel ajal söönud olen, siis panen oma viimase kolme nädala menüü siia üles. Näete ka, kuidas tegelikkuses ei ole söödava toidu kogus teps mitte vähenenud, kuigi kaloraažiga olen 1635kcal pealt 1550kcal peale jõudnud:
65kcal kadus, kui asendasin 2,5% keefiri 1% keefiriga ning vähendasin valgumagustoidupulbri kogust päeva peale kokku 10g. Juurde panin 8g mandleid, sest rasvasid sai muidu natuke liiga vähe.
20kcal kadus, kui vähendasin basmati riisi kogust 5g võrra päevas ja asendasin ühe rea Bitteri šokolaadi ühe rea Laima 70% šokolaadiga. Laima 100g šokolaaditahvlis on 6 rida, Bitteril oli 5. Väike sääst, sest 100g/6<100g/5 ja lisaks on Laima 70% šokolaadi kaloraaž sõbralikum (517kcal) kui Kalevi 70% Bitteril (570kcal)
” width=”20″ /> Lisasin hommikusöögihelvestele 3g ja piimale 5g.
Siinkohal on paslik öelda, et ega keegi teine ei pea igapäevaselt oma elu nii igavaks tegema ja iga päev samu toiduaineid ringiratast sisse sööma. Minule on see süsteem dieedi ajal mugavaks saanud ning olen leidnud toidud, mida ma hea meelega söön ning suisa ootan. Erilised lemmikud on hommikune puder ning peale trenni hakkliha-riisipada, mille maitsestan soola, pipra ja karriga (vahel viskan ka jalopenosid sisse ning niristan Walden Farmsi kalorivaba mee-barbeque kastet peale) ja kõrvale praen vedela munakollasega muna. Maitseka ja mahlase kana praadimiseks kasutan praadimislehti – eriline lemmik on päikesekuivatatud tomatite maitseline. Iga kord, kui kanafileed olen ära praadinud, kiidab noormees toas levivat lõhna
” width=”20″ />
Lemmik õhtusöök
Tegelikkuses ei hoia ma sellest menüüst 100% kinni. Kui ikka läheb hommikul kogemata 71g helbeid, siis ma ei hakka neid potist ära koorima, kui piima läheb kohvile 33g, siis juurde tilgutama samuti ei vaevu. Juurikate osas olen väga leebe – kui 10g riivitud porgandit jääb puudu, siis täidan tühimiku suurema kaalika või paprikakogusega ja riivimisest alles jäänud väikesed ampsud lendavad kaaluta olekus otse suhu. Muna olen alati ostnud M suuruses ning otseselt ei kaalu, lihtsalt kirjas on 55g ja pannile läheb üks muna. Rangem olen šokolaadi, mandlite ja muu rasvarikkaga. Šokolaadiga õnneks on lihtne – üks rida! Mida vähem ma väikeste muutujate osas põen, seda stressivabam on toitumise pool ning lihtsamalt kulgeb dieet.
Pühapäeval tegin jälle veidi vabama menüü ehk sõin numbritesse, kuid hoopis teisi asju ja koguseid. Sõin kaks kogust putru (üks magus ja teine soolane), Pudixit ja omletti köögiviljadega. Viriseda pole millegi üle! Kõht oli täis ja toit maitses hea (hea meelega sööks kogu aeg putru vist!). Seega… Isegi vabama menüüga päeval on mu valikud üldjuhul samad ja jalgratast leiutama ei hakka. Palju on ka toiduaineid, mille järgi mul ei isuta (makaronitooted, kartul, sai jms). Puudust tunnen enim rasvadest – juustud, peekon, rasvane liha igal kujul, majonees jms). Mida aeg edasi, seda vähem mind igasugune kräpp huvitab ja tahaks lihtsalt vahelduseks numbreid mitte lugeda ja mehega välja sööma ja jooma minna
” width=”20″ />
Sellest nädalast loobun suhkruasendaja lisamisest kohvi ja tee hulka ning üritan ka kõikidest kalorivabadest kastmetest eemale hoida. Eks näis, mis pilt ja kaal selle peale tegema hakkavad. Treeneri sõnul peaks see olukorra klaarimaks tegema. Täna hommikul oli number igatahes 60,9kg ehk eelmiste võistlustega võrreldes on kadunud peaaegu kilo.
Arhiivist leitud pilt vs pühapäevane pilt – võttis naeratuse näole küll!
Team Reinart
Loodan, et olete toitumise ja treeningutega jätkuvalt sina peal ning heitlik kevad pole teile tervisele hakanud!
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
aprill 18, 2017 at 12:38 p.l. #391131Kaisa_A
MemberNende toitutega on mul sama keiss.
Minu lemmik lõunasöök on kanafilee, Härmavili pajaroog ja odrakruup. Ja mis iganes variatsioone ma proovin, siis kõige rohkem maitseb just see. Ja senikaua, kui kõik töötab ja reaalselt lõunasöök süljenäärmed tööle paneb, siis milleks leiutada
” width=”20″ />Vahepaladeks olen samamoodi proovinud küll erinevaid omlette ja riisipalaga võileibasid, aga kõhule meeldib enim just proteiinipudingud keefiriga või Oti kohupiimad
” width=”20″ />
Igav või mitte igav- peaasi, et kõht õnnelik on.
Ja no sind on alati Spartas hea näha, iga päev näeb muutusi.
aprill 18, 2017 at 12:55 p.l. #391134Helena Mang
Memberma küll muudan maitseid ja kooslusi jooksvalt palju aga mida aeg edasi siis kombineeritavad komponendid külmkapis ja menüüs on samad. Lihtsalt saab erinevalt neid kokku panna. Külmkapp on ka viimase aasta jooksul kuidagi klaarimaks jäänud- vähem erinevaid asju. Ja tõesti, mis kõige olulisem et ei peaks midagi sisse vägistama- olen arvamusel et õige ongi leida just need endale meeldivad kooslused üles ja mis siis viga kurta
” width=”20″ />aprill 24, 2017 at 1:20 p.l. #391223alicewonsportland
MemberLoetud päevad, tunnid ja minutid, kui saab jälle võistlustulle asuda ehk peak week is here!
Selles postituses ma väga pikka juttu ei tee, ainult kiire ülevaade sellest, mis mind võistlusnädalal treeningute, toidu ja muu ettevalmistuse osas ees ootab. Lühidalt ja ülevaatlikult kõigest tähtsast
” width=”20″ />Võistlusnädalal oleme treeningute intensiivsuse ja mahu peaaegu miinimumi tõmmanud, sest kogu töö on nüüd tehtud ja aeg tehtud töö viljad ära noppida. Esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval teen veel saalis kolm trenni – esmaspäeval jalatrenn, teisipäeval käed + rind + kõht ja kolmapäeval selg + õlg. Nüüd jäävad ära Spartasse jooksmised ning teen vaid 15 minutit ellipsil sooja ning jalutan kaldel lõppu 20 minutit. Jõutreeningutes on 5-6 harjutust, seeriaid 3-4 ja kordusi 12-15. Jalatrennis teen jalgade kõverdusi, sirgete jalgadega jõutõmmet, reite lahutamist, jalgade sirutusi, jalapressi ja istudes säärt. Käed + rind + kõht päeval plokil biitsepsit, plokil triitsepsit, dipse, hantlite lennutamist kaldpingil ja 100 kordust kõhtu. Selg + õlg päeval on kavas laialt ploki ülalt tõmbed, hantlite surumine, ploki tõmbed kitsalt kõhtu, hantlite lennutamine, pullover ja õla tagaosa hantlitega. Raskused tõmban alla ning naudin lihtsalt liikumist. Neljapäeval harjutan poseerimist ja teen 20 minutit kardiot (jooksma ei tohi enam minna). Kuna meil on kolleegidega neljapäeval väljasõit, siis saan oma kardio tegelikult juba seal ringi askeldades ära teha. Reede = PUHKUS, PUHKUS, PUHKUS! Ja laupäeval on aeg end lille lüüa ja laval särada!
Toidu osas suuri muutusi ei ole, vähendasime valgukogust 5g võrra ehk kaloraaž & makrod E-R = 1530kcal // 135g süsivesikuid, 50g rasvu, 135g süsivesikuid. Suhkruasendaja ja kalorivabad kastmed on 100% välistatud! Muutused menüüs olid sellised (võrdlen eelmise nädalaga):
Sel nädalal valmistan ka nahka grimmiks ette ehk koorin kolmel päeval ning niisutan korralikult. Ostsin eile mõned meigitarvikud, et saaksin lavameigi põhja EKV-l ise teha. Eks näis, kuidas välja kukub ja kas üldse kukub! Olen ikkagi üpris meigikauge inimene ja eelistaksin asjatundjad kallale lasta.
” width=”20″ />Natuke nalja ka
Mõnusat nädalat teile kõigile ja loodan teid juba laupäeval võistlejate või publiku (või vabatahtlike?) hulgas näha!
mai 1, 2017 at 7:53 p.l. #391376alicewonsportland
MemberEKV juunioride bodyfitnessi esikohakarikas käes!
Viimase nädala menüümuudatus ning stressitaseme maha tõmbamine tõid kaalunumbris suured muutused ning kui eelmise blogipostituse päeval kaalusin 61,0kg, siis võistlushommikul vaatas kaalult vastu 59,7kg. Päev varem oli tegelikult juba rõõm suur, sest I had reached my fifties!
” width=”20″ />
Aga enne veel, kui võistlustest räägin, pajatan eelmise nädala tegemistest. Vahepeal käisin Santa Susanna tarvis koondisedressi proovimas ja muidugi jäid kohe mulle Freddy püksid ette. Proovisin uut saabunud mudelit ja eputasin natuke, istusid küll väga kenasti. Peale Hispaaniat planeerin end ka ühe paari uute Freddy pükstega premeerida! Koondisedressi dressikas on ülimalt mõnus ja ilus, juba ülehomme saan selle selga tõmmata.
Kaks päeva enne võistlusi oli meil ettevõttega selline tore päev nagu “päev väljas” ning pidime kanuutama minema. Kuna kogu aerutamine pidi kestma ligi 3 tundi ning minule pidi neljapäevane päev piirduma vaid kerge aeroobsega (20minutit jalutamist jms), siis otsustasin treeneriga üheskoos, et naudin niisama Seli ja Lohu kanti ning jalutan ringi. Usun, et oleksin endale liiga teinud, kui oleksin sõidu kaasa teinud. Finantsjuht pakkus küll esialgu välja ka variandi, et võin istuda ja kaasa kulgeda, kuid kuna ilm oli pigem tuuline ning jahedapoolsem, oleksin kindlasti külmetama hakanud. Külmetav mina poleks kindlasti väga tore kaaslane olnud. Seega tegin aega parajaks ümbruskondi avastades ja kokkuvõttes oli vägagi tore päev kolleegide seltsis. Endal oli natuke kahju, sest oleks ka hea meelega kanuutanud, aga ega see viimaseks korraks jää!
Lohu mõisa juures seiklemas
Ja nüüd kõige tähtsama osa juurde… Võistlused!
Naha ettevalmistus sai sel korral isegi põhjalikum kui Spa&Sport CUP-i eel ning reede õhtul kodus lebotades oli reaalselt selline tunne, et ma olen nii raseeritud-kooritud-kreemitatud kui vähegi saab. Enam paremaks minna ei või!
” width=”20″ />
Võistluste-eelsel õhtul sain ka üllatuse osaliseks, kui Peep ja Eleri oma suksuga mu kortermaja ees maabusid ja tõid mulle roosa “TEAM REINART” kirjaga Better Bodies dressika. See oli tohutult armas žest! Tõmbasin selle võistluspäeva hommikul peale viimast dušši, hommikuputru ja asjade kokku pakkimist uhkelt selga ning asusin Salme poole teele. Olin juba varakult kohal, sest mu õeraas pidi vabatahtlikuks minema ning 30 minutit enne registreerimise algust saabuma.
Päev sujus taaskord hästi, kuigi oli pikem kui Pärnu võistluste aegu. Registreerimine 9.00-10.00, seejärel meik ja soeng, 11.00 natuke süüa (40g keeduriisi), 12.15 grimm, aega ringi uurida, kaasaelajate ja kaasvõistlejatega juttu puhuda, messi külastada, 14.00 natuke süüa (4 riisileivakest ja 2 spl mett), bikiinid selga ja I-walki ning poseerimise praktiseerimine, grimmi kontroll, pumpamine, õlitamine, pumpamine ja lavale minek! Võistluspäeval olid mulle suureks abiks tiimikaaslane Merili Jesaar, kes mulle kauni meigi tegi ja Raigo Kuusnõmm, kellele võib julgelt anda parima maalri tiitli, sest grimm jäi igatahes viievääriline! Lisaks olid kõik teised võistlejad heade sõnade ja vajalike tarvikutega toeks, tore seltskond ikka koos.
” width=”20″ />
Meik valmis – TEAM REINART!
Grimm ka peal
Lavaootel
Üllataval kombel ei olnud ma taaskord närvis ning nautisin seda aega, mis mulle laval antud oli. Kuna meid oli juuniorite bodyfitnessis kaks ning mind lubati lavale teisena, tundus see aeg veel eriti üürike. Ema kommenteeris hiljem ka: “Nii kurb on see, et sa teed nii kaua (viide mu kuuekuulisele ettevalmistusele/dieedile) tööd ja siis saad nii üürikest aega laval olla!”. Olin rõõmus, et sel korral oli bodyfitnessis välja kuulutatud ka absoluutvõistlus, milles sain teistkordselt lavale astuda. Uhke tunne oli niivõrd heas vormis naiste kõrval seista ja endalegi üllatuseks sain absoluutarvestuses viie võistleja hulgas neljanda koha! Oh seda rõõmu, et ma suutsin ühe koha võrra tagumisest otsast ülespoole tõusta. Nagu öeldakse – palju rõõmu väikestest asjadest ning iga pisikese saavutuse üle tuleb rõõmu tunda!
Bodyfitnessi absoluutkategooria punktid ja kohad
Tulistan siia ka portsu võistluspilte:
Stanislav Moškov
Tõnu Kruusimäe
Peale võistlusi käisime ema ja õega Armudu restoranis head ja paremat nautimas ning pühapäeval olin juba tagasi oma tavapäraste toiduainete ja makrode juures. Pühapäeval pidin esialgu ka rullitama minema, kuid kuna ilm seda sporti väga ei soosinud, siis läksin enne noormehe saalihokimängu basseini ja tegin kerged 30 minutit ujumist. Pruunlane Õismäe ujulas
” width=”20″ /> Täna tegin enne Hispaaniat viimase jala-selja-rinnatrenni ja käisime Valgejärve loodusrajal ekslemas ja head seltskonda nautimas.
Meik maas ja toit ees
Lambalihašašlõkk, salat, vürtsikas tomatikaste ja kõrvale veel sütel küpsetatud kartulit ja tomatit
Viimane jala-selja-rinnatrenn Eestimaa pinnal
Valgejärve loodusrajal
Oeh! Juttu ja pilte sai nüüd omajagu. Järgmises postituses kindlasti jagan veel ilmunud võistluspilte ning räägin viimasest peak-weeki kavast, Euroopa meistrivõistlustest ja kõigest muust, mis vahepeal juhtuma saab! Olge mõnusad
” width=”20″ />
mai 9, 2017 at 6:02 e.l. #391557alicewonsportland
MemberVäike teaser ehk Team Andro pilte Euroopa meistrivõistlustelt:
mai 9, 2017 at 11:30 e.l. #391559alicewonsportland
MemberEast Labs pildid võistlustest:
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.