Algajale kreatiin ja proteiin?
- This topic has 11 replies, 10 voices, and was last updated 19 years, 3 months tagasi by
greenu.
-
AutorPostitused
-
oktoober 28, 2006 at 7:30 p.l. #8660
Papoff
MemberTervist!
praeguseks hetkeks olen jõusaalis treeninug 4 kuud,praeguseks on jõunäitajad suurenenud võrreldes alustatuga ja kõik areneb tasapisi.Vaikselt hakkan otsima uut kava endale.Niisis mõtleisn ,et kuskil 2-e nädalapärast alustaks uue kavaga ja tooksin kasutusse ka kreatiini ja proteiini.Kuid vana probleem on siiski veel õhus.Natuke üleliigset rasva, see kaop mul tasapisi nagu näen sest kõht paistab juba rohkem välja ja treenin 5 korda nädalas plus veel mõndadel trennipäevadel teen aeroobset ka veel jalgpalli ja ratta sõidu kujul.
Ja nüüd probleemne osa.Selline küsimus ,et kui ma hakkan kasutama kreatiini ja proteiini kas siis rasva põletus seiskub? või kas on üldse mõtet sellel ajal kui rasva põletan tasapisi ,kasutada toidulisasid? Ja kui on siis milliseid?Kaaluliselt nagu ülekaalu ei ole ,et pikkust 178 ja kaalu 72 , et kui võtaks kreatiini ( teatavasti see suurendab kaalu lihasmassi kujul ) siis kaal kindlasti tõuseks ja kas lihasena või siis migni osa ka lihtsalt rasvana?Tuli natuke palju segaseid küsimusi aga pea on mõtteid täis ja need küsimused vajaksid vastust.
Aitäh.
oktoober 28, 2006 at 9:01 p.l. #93577Heix89
MemberKumbki nimetatud toidulisanditest ei põhjusta rasvumist. Kreatiini (monohüdraati) kasutades tõuseb kaal, seda aga vee arvelt. Protekas aitab sul lihast paremini kasvatada.
Rasvade kogunemisel või nendest vabanemisel mängib rolli toitumine ja treening. Kui tahad lihast kasvatada, siis võid pmst pea kõike sisse ajada, pekki tuleb sul paratamatult juurde, see tuleb hiljem läbimõeldud toitumise ja aeroobse trenniga ära põletada. Loodan, et said natuke targemaks.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 28, 2006 at 9:43 p.l. #93578Mesku
Memberhttp://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=5195
…
Mõõdunud sajandi jooksul viidi veel läbi mitmeid taolisi uurimusi, mis tõestasid, et kreatiin tõepoolest kasvatab lihasmassi ja jõudu ning kiirendab rasvkoe kadu.
…
Valk ise ka ei sega kuidagi pekipõletamist. Kuna valgu sheik juuakse koos süsivesikutega, siis sinul soovitaks süsivesikuks valida ainult maltoosi või mõne sellise mahla mis veresuhkurt väga kiirelt ei tõsta või veel parem piima. Piimaga joomisel väheneb küll hürdolüüsitud valgu mõte, aga abiks on ikka ma usun.
oktoober 29, 2006 at 6:09 e.l. #93583Alexander Andrusenko
ModeratorMiks sa üldse arvad, et sul on kreatiini vaja?
oktoober 29, 2006 at 7:45 e.l. #93587SHOXi
Memberteema “algajate abc”
oktoober 29, 2006 at 8:05 e.l. #93595Papoff
MemberMiks ma arvan ,et vajan kreatiini? Arvan sellepärast ,et areng on pisut aeglustunud ja selle abil ehk saaks natuke kiirendada seda.
No seda rasva mul nüüd palju pole, natukene. aga kui nüüd süüa proteiini ja kreatiini ka veel juurde ja toituda looma moodi siis tuleks seda rasva kindlasti juurde. No ja kui hiljem hakkan rasva põletama siis ilma aeroobseta? Sest aeroobne mingil määral põletab koos rasvaga ka lihast ja siis lõpptulemus tuleks enamvähem selline ,et kreatiini ja proteiiniga olen tühja töö teinud.Suuresosas huvipärast tahaks proovida kreatiini just huvipärast,et näha kuidas see minu peal toimib.Ehk soovitaksite millist proteiini ja millist kreatiini siis oleks vaja mulle?See ju midagi halba ei teeks kui ma isegi väga ei vaja kreatiini aga proovin selle ära?
oktoober 29, 2006 at 8:05 e.l. #93596vend vähk
Moderatorto alessandro: Väga õige küsimus! Enamus algajaid ei saa täpselt aru, mida nad saalis tegema peavad ning paljudel juhtudel ainult oletavad. Minuga võtab iga päev ühendust erinevaid noori inimesi, kes tahavad jõusaalis käima hakata, aga kõige esimese asjana küsivad kohe kreatiini kohta… Selleks ajaks, kui mina esimest korda kreatiini tarbisin, olin jõusaalitreeningutega tegelenud juba 9 aastat ning noorena arenesid jõunäitajad ning keha kasvuajal iseenesest tormilise kiirusega. Meil käis 1992-1994 aastatel poistega jõusaalis võidutreenimine, kes jõuab suuremate raskustega seeriaid teha, aga nüüd noored võtavad saalis raskuseid pigem maha kui panevad juurde ning ajavad mingisugust halli juttu imelisest kreatiinist. Ega siis kreatiin teie eest trenni ei tee! Intensiivne treening ja normaalne toitumine on kõige alus!
Papoffile: 1. Kas sa tead täpselt, mis harjutusi ja millises järjekorras jõusaalis treenida? 2. Kas sa oled kindel, et teed kõiki harjutusi õigesti? 3. Kas sa treenid jõusaalis piisavalt suure intensiivsusega ning mobiiltelefon on sellel ajal välja lülitatud? 4. Kas sinu tavatoit on piisavalt valgurikas? 5. Milline on sinu eesmärk, kui sa jõusaalis käid?
oktoober 29, 2006 at 8:14 e.l. #93598Papoff
MemberPapoffile: 1. Kas sa tead täpselt, mis harjutusi ja millises järjekorras jõusaalis treenida? 2. Kas sa oled kindel, et teed kõiki harjutusi õigesti? 3. Kas sa treenid jõusaalis piisavalt suure intensiivsusega ning mobiiltelefon on sellel ajal välja lülitatud? 4. Kas sinu tavatoit on piisavalt valgurikas? 5. Milline on sinu eesmärk, kui sa jõusaalis käid?
1.Mina treenin niimoodi ,et kui on õla ja tritsepsi päev siis alati teen suurema lihase ennem ja siis alles tritsepsile.Ütleme nii,et teen 4 õlaharjutust järjest ja siis tritsepsile eraldi 4.
2.Arvan ,et teen enamus harjutusi õigesti.Võimalikult aeglaselt ja proovin vähemalt seeria pikkuseks lasta 60 sek’i.
3.Pole telefoni kunagi saali kaasa vedanud, las ta olla seal riietusruumi kapis ja ei sega see mind ega ka teisi , kui see helisema peaks.
4.Proteiini juurde kaldungi sellepärast ,et tavatoidust ma ilmselt ei saa kätte seda valgu vajadust mis mul on.
Kaalun 72kg ja siis vajaksin umbes 144g valku päevas.Toituda proovin võimalikult hästi.Krõpsud ja hamburgerid ja muud pudipadi toidud on kõrvale heidetud juba tükk aega.
5.Eesmärgiks on trenniga saavutada endale vormis keha ja jõudu.Kui see on saavutatud siis jätkan kindlasti trenniga mitte ei jätaks asja soiku.
oktoober 29, 2006 at 8:23 e.l. #93601TheGreenManFromMars
MemberMiks ma arvan ,et vajan kreatiini? Arvan sellepärast ,et areng on pisut aeglustunud ja selle abil ehk saaks natuke kiirendada seda.See on ju loogiline, et algul arened kiiremini ja siis hakkab areng aeglustuma. Toitu korralikult ja siis hakkad taas kasvama. Ega saa ei saa ju loota, et elulõpuni kasvad sama hästi kui kasvasid esimestel kuudel, sel juhul saaks juba paari aastaga uued Colemanid valmis.
oktoober 30, 2006 at 8:19 e.l. #93652greenu
Member4 kuud ei ole nüüd küll mingi aeg järelduste tegemiseks … käi ikka kauem (aastakene) ja jälgi oma keha … toitu korralikumalt … rohkem kordi päevas ja ürita rohkem liha muna ja sellist valgurikast süüa … see 144 grammi mis sa nimetasid on väga lihtne kätte saada ilma igasuguste lisanditeta….
oktoober 30, 2006 at 9:06 e.l. #93644gmaster
Memberseeria pikkus 60 sek…? oled sa kindel?
mis kordustega sa teed?
oktoober 30, 2006 at 9:16 e.l. #93645UmbIsik
Member2.Arvan ,et teen enamus harjutusi õigesti.Võimalikult aeglaselt ja proovin vähemalt seeria pikkuseks lasta 60 sek’i.Võib-olla olekski kasulik vahepeal veidi kiiremini ja suurema raskusega teha. Kui su seeriad on ajaliselt nii pikad, siis jõuad kindlasti veidi suurema raskuse ja kiirema tempoga teha sama arvu kordusi.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.