Algaja treeningkava
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Algaja treeningkava
- This topic has 13 replies, 9 voices, and was last updated 21 years tagasi by
Crash.
-
AutorPostitused
-
detsember 28, 2004 at 11:48 e.l. #3436
freewingonboard
MemberAmazon.ee pealehelt leidsin algajale sellise treeningkava:
Lamades surumine kangiga 3 x 8 – 10
Lendamine trenazööril küljele (õlalihased) 3 x 8 – 10
Pullover ( ületõmbed) lamades pingil hantliga 3 x 8 – 10
Allasurumised plokil 3 x 8 – 10
Küünarvarte kõverdamine seistes hantlitega 3 x 8 – 10
Jalapress 3 x 8 – 10
Jalgade kõverdamine kõhuli trenazööril 3 x 8 – 10
Säärtele seistes trenazööril pöiale tõus 3 x 8 – 10
Seljasirutajale keretõsted pukil 3 x 10 – 12
Kõhulihastele keretõsted kõhupingil 3 x max
Enne trenni soojendus 10-15 min. peale trenni venitus, lõdvestus.
Küsimus oleks, et kas kõik 3 korda nädalas tuleks järgida seda sama kava ja kui kaua tuleks sellega mässata, et ette võtta juba edasijõudnute kava?
detsember 28, 2004 at 5:44 p.l. #43773Striker
MemberPaar kuud võiksid ikka algajate kava järgi teha, ning siis juba mõne targemaga konsulteerides panna uue ja detailsema kava paika.
Edu treenimisel
detsember 29, 2004 at 5:20 p.l. #43838Alexander Andrusenko
Moderatorma ei tea, miks soovitatakse algajaile algul teha nii, et k6ik lihasgrupid t88tatakse l2bi yhe p2eval. Minu s6ber hakkas minuga koos k2ima ja kohe hakkas treenima minu kava j2rgi, mis on suhteliselt r2nk, eriti algajaile, aga hakkas tormiliselt arenema. (j6un2itajaid m6tlen).
detsember 29, 2004 at 6:04 p.l. #43848freewingonboard
MemberMida targad onud arvavad?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mitte, et alessandro loll oleks aga noh…
detsember 29, 2004 at 6:06 p.l. #43849kame
Moderatorminuarvates on nagu juba kasv6i lamades surumist liiast 3 korda n2dalas! rinda tehakse ikka ju 3 korda kahe n2dala jooksul! v6ibolla ei kehti algajate programmile sest ma teen kokku eri asju 16 seeriat rinnale ja 1 kord n2dalas!
detsember 29, 2004 at 6:38 p.l. #43854ero
Memberjõuame taas kulturismi eripära juurde.
Kõik on väga individuaalne ja sõltub lähte tingimustest.
Mõni noorem kehaliselt aktiivne ( on liikuv, vigastusi pole, terve elu tegelenud erinevate treeningute ja sellest tulenevalt ka üldkehalise ettevalmistusega ) need inimesed konsulteerides treeneriga võivad hakata tegelema jõutreeninguga juba pisut edasijõudnud kava järgi. Kui mingeid takistusi ei ole võib jagada ka keha kaheks. Siiski mitte kohe rohkem. Esimesed kuuaega õpib inimene alles tunnetama et mismoodi need lihased üldse töötavad ja mida nad on suutelised tegema
jaanuar 2, 2005 at 12:59 p.l. #44127freewingonboard
MemberEro, mõistlik jutt, aga minumeelest peale vaadates on see algaja treeningkava “üldfüüsilise vormi parandamine” teistest kavadest erinev, imelikum ja raskem…
Samad küsimused, et miks on vaja teha ühel päeval läbi kõik lihasgrupid, kõiki lihasgruppe 3 korda nädalas? Võibolla on see mõldud mingitele paksukestele vms, et nad pekist lahti saaksid? Ja minumeelest on treeningprogramm koguaeg intensiivne – kasvavad lihtsalt inimese võimed aga intensiivsus mulle jääb ju siiski samaks, ka ka taastumine. Küsimus oleks siis see ka, et kui ma teeksin normaalse edasijõudnute kava järgi, siis on ju raskused ka väiksemad ja pole ju vahet kas taastun mina oma 2 kiloste hantlite trennist või Coleman oma tonniste omadest.
Aidake algajat, hea meelega ootaksin härra Kiivikase kommentaari asjale
jaanuar 2, 2005 at 2:25 p.l. #44135Ott Kiivikas
MemberNeed kavad on mu enese koostatud ja baseeruvad kulturismi põhitõdedele. Kava eesmärk on vaikselt trenn – trennilt muutuda tugevamaks, õppides harjutusi sooritama ja õppides pingutama. Esimesed trennid ei pea maksimaalselt pingutama, et mitte sattuda ületreeningusse. Alguses piisab väga väikesest koormusest, et juba lihased jääksid valusaks, siit ka see, miks on igale lihasrühmale üks harjutus. Ise treenin sellise kava järgi 2 nädalat peale võistlusi kus mul on nn. puhkeperiood, sellega ma hoian lihastoonust. Tavainimene võib aga sellise treeninguga areneda tugevamaks – ilusamaks ja vastupidavamaks kui teha intensiivsed trennid.
jaanuar 2, 2005 at 4:00 p.l. #44149freewingonboard
MemberAitäh
jaanuar 4, 2005 at 4:12 p.l. #44355Lepakas
MemberTahaks teda, et kui treeningkavades on kirjas 3×8-10 kordust, siis kui pikad võivad olla need vahed, mis jäävad seeriate vahele ja kas seeriad tuleb kõik järjest teha.
jaanuar 4, 2005 at 4:13 p.l. #44356Sphinx
Member2 minutit on keskmine puhkeaeg.
jaanuar 8, 2005 at 9:50 e.l. #44651freewingonboard
MemberNii, tere jälle,
Sain sellele algajate kavale ka kinnitust – nimelt 1968-ndal aastal välja antud Ervin Lieberti raamatus “Atleetvõimlemine” on põhimõtteliselt sama algajate kava, mis Ott Kiivikase valmistatud, natuke isegi raskem. Raamatu autor oli ka väga kõva tegija, aga kas oskab keegi öelda ka mõne uuema raamatu, mida tasub 100% tõe pähe pidada ja kus on kõik otsast lõpuni lahti seletatud? Ja näiteks mis harjutust võiks kasutada sangpommiga hüppamise asemel
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
jaanuar 11, 2005 at 8:58 e.l. #44906freewingonboard
MemberNüüd on mul tõsine probleem
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , raamatus on algajate kava kohta öeldud, et peab käima trennis ülepäiviti st. võib olla 2 järjestikust vaba päeva. Kuna mul on esmaspäeval koolis väga palju tunde, ei saa ma minna sinna saali, kus mul võimalik käia oleks st. jääb 3 järjestikust vaba päeva. Oskab keegi soovitada, mida tuleks teha, kas ei ole kuidagi võimalik see, et teen teisipäeval kogu keha algajate kava järgi ja neljapäev reede vastavalt suurema koormusega ülakeha – alakeha päevad või vastupidi. Teine võimalus, et 2x nädalas trennis käia oleks ka jama, sest siis jääks ju liiga suured vahed ja ma ei saaks ületaastumist ära kasutada. PS. on võimalus käia 1 kord nädalas ujumas. Siis on ka see võimalus, et käin jõusaalis kolmapäev, reede algajate kava järgi ja esmaspäeval ujumas. Loodan, et saite aru
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Oskab keegi aidata?
jaanuar 11, 2005 at 10:34 e.l. #44908Crash
MemberKui hilja sul ikka kool lõppeda saab?Mina saan igapäev koolist lahti 16.05 v.a kolmapäev, siis saan 17.45
AutorPostitusedViewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)- You must be logged in to reply to this topic.