Algaja kaalualandaja
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Algaja kaalualandaja
- This topic has 17 replies, 8 voices, and was last updated 15 years, 10 months tagasi by
arclyde.
-
AutorPostitused
-
märts 19, 2010 at 8:33 e.l. #18971
Musticas
MemberTere
Tahaksin hakata tegelema fitnessiga, aga kuna olen ülekaalus siis kõigepealt peaksin oma üleliigse kandami maha saama, aga kuidas? Unistus on saada vormis ja kena keha.. imetlen kõiki siin foorumis, kes on selle saavutanud ja ka käivad ka erinevatel võistlustel. Eesmärk, kui selline võiks endalgi silme-ees olla:)
Pöördun siis abipalvega, et kui soovin kaalu alandada siis milliseid toiduaineid peaksin tarbima ja milliseid vältima? Milline võiks olla menüü?
Langetada sooviks siis 20kg
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Esialgu veel kuhugi jõusaali või treeningsaali ei julge minna.. enesekindlusega on probleeme- eks see ole ka mul üks eesmärk, millest lahti saada.
Aga ootan häid ja õpetlikke nõuandeid targematelt!
Terv.
märts 19, 2010 at 8:42 e.l. #261675Alfonze
MemberSadu teemasi siin foorumis selle kohta, märksõnadeks “Toitumine korda”
märts 19, 2010 at 9:39 e.l. #261683BRIKI
MemberVäiksed soovitused sulle
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>1) Mine kohe trenni, pole vaja karta. Käid paar korda ja saad oma kartusest üle. Mida kauem edasi lükkad seda rohkem hirmu tekib
2) Limonaadid unusta kindlasti ära. Eelista teed(ilma suhkruta) ja vett
3) Saiakesed unusta ära( ka muud magusa näksimised)
4) Söö kana v kala ja juurvilju
5) Söö kindlatel kellaaegadel
6) Kindlasti peaks menüüd olema munad ja ka lahja juust
Omast kogemusest ütlen, et esimesed 2 nädalat on kõige raskemad. Dieet kui selline sõna unusta ära. Tahad alla võtta, siis muuda oma elustiili.
märts 19, 2010 at 10:04 e.l. #261687Musticas
Memberaitäh seda mul just oligi vaja! Proovin 2 nädalat nii toituda, aga.. kas näiteks teed meega võib juua? Lemmik tee on roheline-apelsini tee, kui ma sinna sisse natuke mett panen, kas see on väga hull?
märts 19, 2010 at 10:13 e.l. #261690Vilps
Memberaitäh seda mul just oligi vaja! Proovin 2 nädalat nii toituda, aga.. kas näiteks teed meega võib juua? Lemmik tee on roheline-apelsini tee, kui ma sinna sisse natuke mett panen, kas see on väga hull?Sellepärast ei ole vaja muretseda. Joo julgelt tass-kaks päevas.
märts 19, 2010 at 10:18 e.l. #261691BRIKI
Memberaitäh seda mul just oligi vaja! Proovin 2 nädalat nii toituda, aga.. kas näiteks teed meega võib juua? Lemmik tee on roheline-apelsini tee, kui ma sinna sisse natuke mett panen, kas see on väga hull?Ei mesi pole halb…kui seda ei kühvelda lusikate pakupa endale sisse.
Ja mis ma veel ütlen, et hommikul peaksid sööma pudru. Ning vahepaladena on hea võtta kohupiima v kodujuustu (4% näiteks)
Kui sul juhtub olema näiteks ajakiri Toit & tervis 2009 juuni number siis seal sees on näiteks Naltalja menüü. Saaksid endale mingi ettekujutuse toitumisest. Kui sull seda pole siis võin natuke vaeva näga ja selle sulle siia kirja ka panna
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 19, 2010 at 10:34 e.l. #261696Musticas
MemberMa pean uurima, kas mul see ajakiri on.. kahtlen, aga siiski võin otsida
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nii armas, et te siin nii abivalmid kõik olete.. ma tõesti sellest õiget toitumisest ei tea suurt palju. Olen kuulnud, et kui jätta enamus süsivesikuid välja ja toituda valkudest ja proteiinidest siis kaal pidavat ruttu langema..
Putrudest maitseb mulle ainult 4-viljahelbe ja tatrapuder. 4-viljahelbe putru olen tavaliselt teinud piima ja veega segamini ja söönud võisilmaga.
Tänane menüü on olnud selline:
Hommikul suur õuna
Lõuna: tuunikala-konserv õliga(õli kurnasin välja) 3 keedumuna ja marineeritud kurgid. 2 tassi rohelist teed siis 1tl meega
Vahepalaks on plaanis jälle õuna ja õhtu on veel lahtine
märts 19, 2010 at 12:08 p.l. #261720Musticas
MemberOtsisin mis ma otsisin, aga seda ajakirja ma kahjuks ei leidnud.
märts 19, 2010 at 12:22 p.l. #261722Okk
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Nii armas, et te siin nii abivalmid kõik olete.. ma tõesti sellest õiget toitumisest ei tea suurt palju. Olen kuulnud, et kui jätta enamus süsivesikuid välja ja toituda valkudest ja proteiinidest siis kaal pidavat ruttu langema..
Putrudest maitseb mulle ainult 4-viljahelbe ja tatrapuder. 4-viljahelbe putru olen tavaliselt teinud piima ja veega segamini ja söönud võisilmaga.
Hommikul suur õuna
Lõuna: tuunikala-konserv õliga(õli kurnasin välja) 3 keedumuna ja marineeritud kurgid. 2 tassi rohelist teed siis 1tl meega
Ühesõnaga sööd 2 korda päevas? Söö need munad parem hommikul koos õunaga
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Kui õhtu on lahtine siis mahuks sinna miskit juurvilja kindlasti (toorest , keedetud või aurutatud , vahet pole).Aga oled sa kindel , et 20 kilo alla tahad võtta . Su õhtusööki pole küll näinud , aga tundub , et 20 kilo alla võtta oleks liiast. Tütarlaps ka vist?
Edit: sõna “dieet” ära vast ära unust , kui kaalulangetus plaanis ja sinna munade asemel kala kõrvale törts riisi ja mõni köögivili oleks nagu rusikas silmaauku
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 19, 2010 at 12:23 p.l. #261723gmaster
MemberHommikul suur õun / Liiga vähe – võiks olla ikka puder ja mingid asjad veel, kust saaksid veidi valku
Lõuna: tuunikala-konserv õliga(õli kurnasin välja) 3 keedumuna ja marineeritud kurgid. / Ei tea, mis sa õhtuks süüa kavatsed, aga see on pigem väga hea õhtusöök. Lõunasöögis võiks rohkem süsivesikuid olla.
märts 19, 2010 at 12:36 p.l. #261726Musticas
MemberPlaanin teha omale õhtuks kana koos konserv ananassi ja kurkidega? Praeguseks on kõhus suht õõnes juba, et tavaliselt ma oleksin juba midagi suhupistnud ja veel pealegi.
Ma olen üritanud alati 3 korda päevas vähemalt midagi süüa, vahepeal siis vahepaladega ja vahepeal ilma. Oleneb, kuidas isu on. (muidugi selline korralik toitumine, kestab mul tavaliselt paar-kolm nädalat) siis on üks pisike aps ja lähebki kõik käest(kardan neid apse kohutavalt)
Võibolla on süüdi selles ka see, et ma ei tea toitumisest suurt palju..
Vanust on mul 23 ja olen 175 pikk, kaal siis praegu 88-91 (kõigub niiviisi)
Et siis saan ma õieti aru, et hommikul rohkem süsivesikuid ja lõunal vähem ja õhtul ültse mitte? (vabandan ette, kui sai valesti aru). Selle mainin ka ära, et õhtul pärast kella 6 ma üritan tavaliselt mitte süüa.
Üks imelik asi on ka see, et mulle pole kunagi pakutud, et niipalju kaalun. Välimuselt polegi nagu kõigehullem, ainult kõht ja sangad on suuremad.. muud häirivat nagu polegi, kustkohast siis selline müstiline kaalunumber?
märts 19, 2010 at 12:41 p.l. #261728Vilps
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Nii armas, et te siin nii abivalmid kõik olete.. ma tõesti sellest õiget toitumisest ei tea suurt palju. Olen kuulnud, et kui jätta enamus süsivesikuid välja ja toituda valkudest ja proteiinidest siis kaal pidavat ruttu langema..
Hommikul suur õuna
Lihtsalt harimise eesmärgil mainin, et valk ja proteiin on üks ja sama asi. Üks õun ei ole hommikusöök. Vahepalaks ei ole ka vaja neid õunu pidevalt sisse ajada.
Üks kiire näide…
Hommikusöök – 50 gr. kuivainena putru valmistatud piimaga; 1 muna, 30g pähkleid
Lõuna – 100g kanafileed, tatar/riis/2 kartulit, roheline salat oliiviõliga
Õhtuoode – 150g 5% kohupiima, 1 puuvili (nt. apelsin või greip vms)
Siis tuleb äkki trenn, kui käid..Peale trenni kas 100g kohupiima + banaan või mõni toidulisand
Õhtusöök – 150g kodujuust, juurde lisada näiteks üks krabipulk ja suitsukala, toorsalat hapukoorega, 1 tass rohelist teed meega
Trenni ära küll karda minna. Isegi, kui oled algaja, mis siis. Teed trenni ju enda jaoks, mitte teistele.
märts 19, 2010 at 12:44 p.l. #261729Okk
MemberPlaanin teha omale õhtuks kana koos konserv ananassi ja kurkidega? Praeguseks on kõhus suht õõnes juba, et tavaliselt ma oleksin juba midagi suhupistnud ja veel pealegi.Ma olen üritanud alati 3 korda päevas vähemalt midagi süüa, vahepeal siis vahepaladega ja vahepeal ilma. Oleneb, kuidas isu on. (muidugi selline korralik toitumine, kestab mul tavaliselt paar-kolm nädalat) siis on üks pisike aps ja lähebki kõik käest(kardan neid apse kohutavalt)
Et siis saan ma õieti aru, et hommikul rohkem süsivesikuid ja lõunal vähem ja õhtul ültse mitte? (vabandan ette, kui sai valesti aru). Selle mainin ka ära, et õhtul pärast kella 6 ma üritan tavaliselt mitte süüa.
Üks imelik asi on ka see, et mulle pole kunagi pakutud, et niipalju kaalun. Välimuselt polegi nagu kõigehullem, ainult kõht ja sangad on suuremad.. muud häirivat nagu polegi, kustkohast siis selline müstiline kaalunumber?
Ära pane pahaks , aga selliste parameetrite juures on 1 õun hommikul nälgimine (paha paha). Kui kell 8 magama sätid juba siis igati ok , kui peale kuut ei söö . Muidu on ka see nälgimine . Süsivesikuid ei maksa karta lihtsalt õhtupoole ehk rohkem aeglaseid süsivesikuid . Uute numbrite valguses on 20 kg jah täitsa ilus number alla võtmiseks.Aga varu kannatust . Järgmiseks suveks siuke hea eesmärk
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 19, 2010 at 12:47 p.l. #261730Vilps
MemberPlaanin teha omale õhtuks kana koos konserv ananassi ja kurkidega? Praeguseks on kõhus suht õõnes juba, et tavaliselt ma oleksin juba midagi suhupistnud ja veel pealegi.Ma olen üritanud alati 3 korda päevas vähemalt midagi süüa, vahepeal siis vahepaladega ja vahepeal ilma. Oleneb, kuidas isu on. (muidugi selline korralik toitumine, kestab mul tavaliselt paar-kolm nädalat) siis on üks pisike aps ja lähebki kõik käest(kardan neid apse kohutavalt)
Õhtusöögiks kana ja juurde toorsalatit on normaalne. Selleks, et hullu nälga ei tunneks, tulebki hommikul ja lõunal korralikult süüa. Ei hakka mingeid protsente välja tooma, aga üldjuhul ongi lõuna ja seejärel hommikusöök päeva suurimad toidukorrad. Õhtul tuleks natuke kergemalt võtta. Proovi siiski rohkem toidukordi teha, kui kolm. Piltlikult öeldes, tarbid sama koguse energiat, ainult jagatud väiksemateks portsjoniteks. Ära neid apse karda, kord nädalas üks selline petupäev, kus lubad endale natuke midagi magusat, on täiesti tavaline. Ongi selleks mõeldud, et sa päris “lolliks” ei läheks.
Ära peale kella kuut süüa karda. Kellaaajad ei oma tähtsus, pigem tuleb teada, millal mida süüa.
Alati võid ju endast mõne pildi lisada, et saaks seda nö. “probleemi” siis näha. Näo võid alati välja lõigata, aga see selleks:)
märts 19, 2010 at 12:58 p.l. #261731Musticas
MemberAitäh niipaljude nõuannete eest, ma üritan siin endale nüüd asja selgeks teha. Plaanin ka pisikese vihiku endale võtta ja vajalikud asjad üles kirjutada siis on hea seda igalpool kaasas kanda, et eesmärk ei ununeks.
Mina sain seekord oma motivatsiooni laksu kätte sellest, kui lugesin Hersi ajakirja, kus noor neiu võttis samamoodi kaalust alla ja jõudis päris kaugele. Tundsin, et ka mina ju suudan seda, aga tuleb lihtsalt küsida kuskilt abi. Seega ma kogusingi oma julgust ja kirjutasin siia targematele ja tundub, et ma õieti tegin!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jõusaali osas on mul ikka veel kahtlusi arvan, et paljud kes ülekaaluga võitlevad ei julge alguses minna. Proovin leida mingid head harjutused koduseks treenimiseks.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.