Skip to main content

alaselja probleem

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » alaselja probleem

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • Autor
    Postitused
    kuura
    Member

olen intensiivselt nüüd kuskil kuu teinud jõusaali, tekkinud on juba pinda käiv alaselja valu.

ma eeldan, et kõhulihastest…

ometigi tahaks teha pärast igat trenni kõhulihaseid.

arvata on, et selja probleemidega pöördutakse tihti, aga mida siis vältida/mida teha?

undisputed
    Member

olen intensiivselt nüüd kuskil kuu teinud jõusaali, tekkinud on juba pinda käiv alaselja valu.

arvata on, et selja probleemidega pöördutakse tihti, aga mida siis vältida/mida teha?

Oled kindel, et kõhulihastest. Mitmel päeval ja palju sa neid siis teed. Mis harjutis ???

kuura
    Member

pink on mingi 40 kraadise kalde all vbl millel teen kõhulihaseid, täpselt ei tea mis kalde all.

ja tavaliselt teen 3 – 5 x 20 neid, enesetunde järgi, aga min 3 x 20.

millest veel võib olla, mis harjutustest nagu eriti? tean mida vältida… olen suhteliselt uus sellel alal.

undisputed
    Member

pink on mingi 40 kraadise kalde all vbl millel teen kõhulihaseid, täpselt ei tea mis kalde all.

millest veel võib olla, mis harjutustest nagu eriti? tean mida vältida… olen suhteliselt uus sellel alal.

Selg on ikka kumer kui teed neid. Äkki hoiad kere liiga sirgelt. Kuda nende küki ja tõmbega lood on, äkki sealt see valu.

vaher
    Member

Ka neerud asuvad alaseljas. Äkki on nende viga? Äkki tarbid liialt palju valke? Kasutad mingeid ravimeid, mis neerusid võivad koormata?

Kui kõhulihaseid teed, siis tee samal ajal kindlasti ka seljalihaseid. Asi peab tasakaalus olema, sellest võib samuti valutama hakata.

Kolmas võimalus on veel, et oled vale tehnikaga mõnd harjutust sooritanud. Väga suur oht on alaselga jõutõmbes ära tõmmata.

kuura
    Member

valke nüüd liiga palju ei tarbi…

erinevate harjutuste tehnika võib küll natuke logiseda, aga peaks olema enamvähem paigas ikka.

seljalihaseid katsun jah nüüdsest peale trenni ka teha ja tasakaalu viia.

selle kohta ei oska öelda kas teen liiga sirge seljaga kõhulihaseid… hmm…

ROtter
    Member

Kõhulihaste treenimisel peavad jalad olema põlvedest kõverdatud.

ROtter
    Member

Ka neerud asuvad alaseljas. Äkki on nende viga? Äkki tarbid liialt palju valke? Kasutad mingeid ravimeid, mis neerusid võivad koormata?

Kui kõhulihaseid teed, siis tee samal ajal kindlasti ka seljalihaseid. Asi peab tasakaalus olema, sellest võib samuti valutama hakata.

Kolmas võimalus on veel, et oled vale tehnikaga mõnd harjutust sooritanud. Väga suur oht on alaselga jõutõmbes ära tõmmata.

Neerude täpne asukoht:

http://www.google.ee/search?q=kidney&ie=UTF-8&hl=et

punu
    Member

Mitte kõhulihaste ületoonusest vaid puusapainutajate ületoonusest on minuteada seljavalud. Seetõttu ei tohiks teha kõhtu üle puusapainutajate (kõige kindlam on teha kõverdatud jalgadega ja nii, et tõstad ainult õlavöödet ja keret üles ei kergitagi. Koormuse saab kätte küll, kui teed kaldpingil ja võtad ketta rinnale nt..)

Lisaks ei tohiks jätta seljavalu puhul selga treenimata. Hästi ettevaatlikult natuke peaks ikka tegema, et selg suudaks puusapainutajate ületoonusele vastupanu osutada paremini.

annyke
    Member

Mul on samuti alaselg varem hooajaliselt valutanud just peamiselt siis, kui olen selja treenimise unarusse jätnud. Niiet kõht+selg peavad tasakaalus olema!

rainisk
    Member

Kas sa teed ikka nii, et alaselg jääb vastu pinki ja tõstad ainult õlavöödet ?

kuura
    Member

selga vastu pinki ei lase kõhukate tegemisel, aga selge, sain abi, katsun nüüd seljalihaseid samaaegselt teha ja jalad kõverasse, aitäh!

punu
    Member
    Bulletproof
    Member

Ma tean, mida sa tunned. Olin ise ka pikka aega alaselja valudega hädas, kuid minu valud olid mõneti teised. Tõmbasin 2007 augusti lõpus alaseljas 2 selgroolüli nihkesse. Käisin spordiarsti juures, kuis siis ortopeed kõik paika väänas. Seljavalud sellega ei lõppenud, tuli välja, et selgroo ümber olevad (ei tea, mis nende nimetus on) mingisugused väiksemad lihased olid nõrgaks jäänud ja trenni tehes tekkis ülekoormus ning sellest tulenesid uued alaseljavalud. Uuesti spordiarsti juurde minek, kus määrati füsioteraapia elektriravi näol. Elektriravist möödas ca 2,5 nädalat ja alaseljas hoopis parem tunne <_<“>

salver
    Member

Soovituste andmiseks oleks vaja teada selle valu iseloomu, ehk kus täpselt valu on, millal tunda annab, kas valu on pidev v lühiajaline jne. Selg on niivõrd oluline keha komponent, et siinse foorumi kaudu on suht mõttetu ja ka ohtlik nõu küsida, sest soovitaja ei tea, mis sul täpselt viga on. Ainus lahendus – spordiarst, kes omab teamisi ja praktilisi oskusi manuaalteraapiast. Tema oskab sulle tõenäoliselt parimat soovitada.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.