Tere!
Mul on selline mure. Olen pool oma elust tegelenud spordiga, kuskil 7 aastat kergejõustikuga ja seda kuni 15nda eluaastani. Siis lõpetasin trennides käimised ja kergejõustikuga tegelemise ning hakkasin tegelema individuaalselt jooksmisega kuna see on mulle kõige meelepärasem spordiala. Ühesõnaga mulle väga meeldib jooksmine. Käisin jooksmas 2-4x nädalas ja kõik oli hästi, olin vormis jne. Kui äkitselt toimus muutus. Kui olin kuskil 19aastane siis hakkasid mind vaevama kõhuvalud ja kuni siiamaani. Ma saan joosta ilma valudeta kuskil 10min ja siis tunnen, et alakõht hakkab valutama ja väga väga tugevasti ning valu kiirgub isegi ülespoole reielihastesse. Seega saan joosta vaid 10min, siis puhkan ja vaevlen kõhuvaludes mingi 5-8min ja siis jooksen jälle 10min. Seega joosta 100-protsendiliselt on täiesti võimatu. Kui teen muud, nt käin ujumas, kõndimas või trenažööriga jooksen siis ei ole midagi, aga nii kui ma jooksma lähen metsavahele, nii hakkab hirmsasti valutama. Küsisin spordimassöörist õpetaja käest kuid tema ei osanud selle peale midagi kosta. Kas siin on keegi, kes oskaks mulle öelda, miks tekivad need kõhuvalud mul, mis annavad siiamaani tunda ja mis takistavad mul 100% trenni tegemist. Praegu olen 22aastane ja olen niivõrd põikpäine, et käin endiselt jooskmas kuid see valu on lihtsalt jube. Ma armastan jooksmist ja ma ei jäta seda kuid ma sooviks teada miks sellised valud ja mida ma saaks teha, et neid ära hoida.
Ootan suure huviga teie tarku vastuseid ja nõuandeid!