Ainete kogused?
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Ainete kogused?
- This topic has 44 replies, 13 voices, and was last updated 16 years tagasi by
kuuliks.
-
AutorPostitused
-
veebruar 3, 2010 at 1:06 p.l. #253678
Jarmo Oberst
MemberJah ma ei saa ikka aru, sest nii asjale eraldi vaadata ei ole mõtet. Samahästi võiks küsida, kas kahetunnine jõusaalitreening on normaalne. Kõik oleneb ikka sellest, mida nende kahe tunni jooksul tehakse. Ja kuidas.Ta tahtis teada kas JUST kodujuustu ei saa päevas liiga palju. Arvas, et ehk peaks kodujuustu millegi muu valguallika vastu vahetama!!!
veebruar 3, 2010 at 1:08 p.l. #253679hehee
MemberTa tahtis teada kas JUST kodujuustu ei saa päevas liiga palju. Arvas, et ehk peaks kodujuustu millegi muu valguallika vastu vahetama!!!Kui ma lisan oma toidule 1x 200g kodujuustu ja teisele toidule 150g kodujuustu, siis kas see jääb normaalsuse piiridesse?Mhm… ja Sul ei teki küsimust, MILLISELE toidule. Loomalihale äkki?
veebruar 3, 2010 at 1:17 p.l. #253681kuuliks
MemberJärelikult ei saagi senise info põhjal Sulle keegi öelda, kas see valgukogus on liiga vähene, piisav või liiga suur, sest Sa ei ole siin kirjutanud, mis on need muud söögid, millest Su menüü koosneb.No tegelikult ma saan oma peamise valgukoguse kodujuustust. Ma pidasin silmas seda, kas just kodujuustu puhul on see normaalne kogus päeval või ei. Mõni köögivili annab nii paar grammi valku juurde, kuid mitte oluliselt. Ise sain oma päevaseks valgukoguseks ligikaudu 50-55g.
Kodujuust ja palju taimset. Ma ei tohi iga toitu süüa ka, kuna tervis on nii nagu ta on…
veebruar 3, 2010 at 2:46 p.l. #253708hehee
MemberVat nüüd on juba pisut tegemist küsimuse moodi küsimusega
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Väljavõte Rotteri postitusest:
Minimaalseks valgukoguseks, mis tagab lämmastikutasakaalu on leitud 0,6g/kg ööpäevas. Optimaalseks koguseks 0,8—1,0g/kg (täiskasvanul).
Sportlaste valguvajadust peetakse suuremaks seoses treeninguga. Lisakulu põhjustavad nii plastilised (lihaskoe kahjustused ja/või lihasmassi kasv) kui energeetilised vajadused. Piisavaks koguseks 1,2—1,7g/kg.
veebruar 3, 2010 at 5:38 p.l. #253767Jarmo Oberst
MemberPäevane valgukogus võiks ju tiba kõrgem olla, aga loomulikult me ei tea sinu(kuuliks) kehakaalu ja eesmärke trennis jne.
veebruar 3, 2010 at 5:54 p.l. #253784444
MemberEi hakanud uut teemat püstitama mõtlesin, et sobib hästi siia.
Olen teadlik, et keha suudab korraga imeda 30g valku aga kui ma lisan ühte shake rohkem kui 30g kas siis need ülejäänud grammid lähevad rasvaks või lihtsalt potist alla ??
veebruar 3, 2010 at 6:04 p.l. #253795Jarmo Oberst
MemberEi hakanud uut teemat püstitama mõtlesin, et sobib hästi siia.Olen teadlik, et keha suudab korraga imeda 30g valku aga kui ma lisan ühte shake rohkem kui 30g kas siis need ülejäänud grammid lähevad rasvaks või lihtsalt potist alla ??
Räägitakse jaa, et üle 30grammi ühe toidukorraga ei imendu. Rasvaks need kohe küll ei lähe vaid see oleneb ikka päevasest kaloraažist.
veebruar 3, 2010 at 7:40 p.l. #253849Lightheaded
MemberMa arvan, et ta sööb muudki, hommikul võib rohkem süsikaid võtta, kuid õhtul peale nelja jne võiks juba rohkem tähelepanu pööratasüsikatele.. rohkem valku ja väga vähe süsikaid(minimaalselt) Kanafilee või kodujuust õhtul suurepärane!
Miks õhtul süsikad ja päeval valgud? Süsikad teevad sind unisemaks ning valgud hoiavad üleval. Kui muidugi Fred Atsonit uskuda. Siin tema kirjutatud artikkel.
Kas peale seal välja tootud efektide on üldse vahet millal mis ainetele rohkem rõhku panna?
veebruar 4, 2010 at 3:36 e.l. #253902kuuliks
MemberMiks õhtul süsikad ja päeval valgud? Süsikad teevad sind unisemaks ning valgud hoiavad üleval. Kui muidugi Fred Atsonit uskuda. Siin tema kirjutatud artikkel.Kas peale seal välja tootud efektide on üldse vahet millal mis ainetele rohkem rõhku panna?
Seda treener rääkis jah, et süsivesik teeb uniseks. Ma olen nõnda ka juba harjunud ja minu meelest onnii kehale tegelikult ka kasulikum toimetada, kui valk õhtul. Minu puhul ei ole vahet, mis uniseks teeb. Lihtsalt ei tee, olen kogu aeg unine.
veebruar 4, 2010 at 10:24 e.l. #253948Edik M.
MemberMiks õhtul süsikad ja päeval valgud? Süsikad teevad sind unisemaks ning valgud hoiavad üleval. Kui muidugi Fred Atsonit uskuda. Siin tema kirjutatud artikkel.Kas peale seal välja tootud efektide on üldse vahet millal mis ainetele rohkem rõhku panna?
Ma ütlesin, et hommikul ja päeval süsikad ja õhtul valgud mitte teistpidi!
õhtul süües süsikaid ladestub palju rasvadeks vms :S
veebruar 4, 2010 at 10:34 e.l. #253951Jarmo Oberst
MemberMa ütlesin, et hommikul ja päeval süsikad ja õhtul valgud mitte teistpidi!õhtul süües süsikaid ladestub palju rasvadeks vms :S
Fred Antson (artikkel “Toit, ajubiokeemia ja rasvapõletus”) :
Õhtusööki tuleks valida samal põhimõttel, kui on vajadus töötada, treenida või olla lihtsalt aktiivne – süüa valgud ja rasvad koos vähese süsivesikusisaldusega toiduga, et türosiin saaks vajalike hormoonide tootmiseks mõjule pääseda.Kui aga on tegu õhtusöögiga peale päevaseid töid, toimetamisi ja treeninguid, siis on lõpuks ometi omal kohal süsivesikurikas (tärkliseid sisaldav) toidukord koos valkude ja mõõduka rasvaga, mille toimel organism toodab serotoniini, mis aitab meil lõõgastuda ja taastada kulutatud energiavarusid. Ülekaalulised kõhnujad ei saa mõistetavatel põhjustel endale sellist naudisklemist lubada, sest on ju liigne rasvamass tekitatud süsivesikuid pikema aja jooksul nautides. Lubatud on ainult aeg-ajalt üks tärkliserikas õhtusöök ennetamaks “katuse lendutõusmist”.
Soovitan terve artikli läbi lugeda!
veebruar 4, 2010 at 10:38 e.l. #253952Lightheaded
MemberEdit: Leidsin hr. Otteri posti:
Peale koormust tarbitakse kahe esimese tunni jooksul 50 -60 g süsivesikuid tunnis, hiljem 25 g tunnis. Kuna me öötundidel ei toitu, siis tuleks tarbida õhtu jooksul 200-250 g aeglaselt imenduvaid süsivesikuid.Niiet ei tohiks õhtul süsivesikute tarbimisega mitte mingit probleemi tulla.
veebruar 4, 2010 at 3:11 p.l. #253985kuuliks
MemberMa ütlesin, et hommikul ja päeval süsikad ja õhtul valgud mitte teistpidi!õhtul süües süsikaid ladestub palju rasvadeks vms :S
No tegelikult ei ladestu kui ei söö nö süsikatest just mingeid kooke-küpsetisi jms.
Fred Antson (artikkel “Toit, ajubiokeemia ja rasvapõletus”) :Soovitan terve artikli läbi lugeda!
No aga kui õhtul ei tee tööd, vaid oled lihtsalt kodus?
veebruar 4, 2010 at 3:29 p.l. #253988Jarmo Oberst
MemberNo aga kui õhtul ei tee tööd, vaid oled lihtsalt kodus?Mina lubaksin natukene süsivesikuid, kuid peamise rõhu paneksin siiski valkudele ja heale rasvale.
veebruar 4, 2010 at 3:48 p.l. #253999kuuliks
MemberMina lubaksin natukene süsivesikuid, kuid peamise rõhu paneksin siiski valkudele ja heale rasvale.Natukene süsivesikuid saab juurikast ja olen kuulnud, et ka tops jogurtit on hea. Ise aga võtan hapukoorega kodujuusu+värske kurk hulka.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.