Tervist.
Olen 22.aastane noormees,kellel on pikkust 178cm ja kaal 71kg.
Käin nädalas viiel päeval ehitusel tööl.
Alustasin eelmisest nädalast väikese trenniga.
Plaan oli umbes 45.minutit jutti joosta(väikese sörgiga,lõpupoole tempo kiiremaks.mis ka õnnestus) kahel päeval nädalas.
Sörgi kiirus keskmiselt on:
8.km 45.minutiga.
Kas seda (8.km/45.minutit) natukene palju ei ole?
Sellesmõttes,et väga väsinud ma ei ole,kui siis ainult lihased annavad natuke tunda.
Oleks äkki mõttekam käia nädalas 3 korda jooksmas ja näiteks iga kord 25-minutit?
Probleemist siis:
Esimesel päeval ei olnud absouluutselt mingeid proobleeme/valusi pärast jooksmist.
Teisel päeval oli natukene tunda.Nimelt mul läks pärast ~200.meetrit selg altpoolt krampi/valulikuks (valu on ainult siis,kui jooksen.Kohe kui ma seisma jään,kaiob valu ära).
Jooksin küll 8.km ära kuid ebamugav ja natukene valus oli.
Kui ma nüüd meenutan,siis sõjaväes oli mul sama probleem ning seal oli see valu ikka nii suur,et kätega pidi selga altpoolt toetama kui jooksin.
Keegi oskab siinkohal aidata?
Täna siis oli see kolmas jooksupäev umbes 4.km peal hakkas selg jälle valutama natukene.Kuid tänu mõnele heale laulule ei teinud ma sellest väga väljagi.
Ja kas ikkagi 2.kord nädalas (ülepäeva) 8.km joosta on algajale piisav “koormus”?
Ainult selle jooksmisega ja igaõhtuse ~100 kõhulihase+~50 kätekõveruse “trenniga” mul hetkel see “kava” lõppeb.