Skip to main content

Aeroobne trenn.

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Aeroobne trenn.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    TimoK
    Member

Tervist.

Olen 22.aastane noormees,kellel on pikkust 178cm ja kaal 71kg.

Käin nädalas viiel päeval ehitusel tööl.

Alustasin eelmisest nädalast väikese trenniga.

Plaan oli umbes 45.minutit jutti joosta(väikese sörgiga,lõpupoole tempo kiiremaks.mis ka õnnestus) kahel päeval nädalas.

Sörgi kiirus keskmiselt on:

8.km 45.minutiga.

Kas seda (8.km/45.minutit) natukene palju ei ole?

Sellesmõttes,et väga väsinud ma ei ole,kui siis ainult lihased annavad natuke tunda.

Oleks äkki mõttekam käia nädalas 3 korda jooksmas ja näiteks iga kord 25-minutit?

Probleemist siis:

Esimesel päeval ei olnud absouluutselt mingeid proobleeme/valusi pärast jooksmist.

Teisel päeval oli natukene tunda.Nimelt mul läks pärast ~200.meetrit selg altpoolt krampi/valulikuks (valu on ainult siis,kui jooksen.Kohe kui ma seisma jään,kaiob valu ära).

Jooksin küll 8.km ära kuid ebamugav ja natukene valus oli.

Kui ma nüüd meenutan,siis sõjaväes oli mul sama probleem ning seal oli see valu ikka nii suur,et kätega pidi selga altpoolt toetama kui jooksin.

Keegi oskab siinkohal aidata?

Täna siis oli see kolmas jooksupäev umbes 4.km peal hakkas selg jälle valutama natukene.Kuid tänu mõnele heale laulule ei teinud ma sellest väga väljagi.:o

Ja kas ikkagi 2.kord nädalas (ülepäeva) 8.km joosta on algajale piisav “koormus”?

Ainult selle jooksmisega ja igaõhtuse ~100 kõhulihase+~50 kätekõveruse “trenniga” mul hetkel see “kava” lõppeb.

Tohman
    Member

Selja kohta midagi erilist öelda ei oska.. v-o on tegu sellega et kõhtu treenite usinasti, aga alaselga mitte ja lihaste düsbalanss tingib valu alaseljas. ei oska öelda..

Kuid selle koormusega on täpselt nii, kuidas ise tunnete, et eks meil kõigil ole erinev koormustaluvus. Jooksu distants ja kiirus sõltuvad aga sellest, mis eesmärgiga käite jooksmas

ErikK
    Member

Pööra seljalihaste treenimisele sama palju tähelepanu kui kõhule, usun, et sellepärast sul valud ongi kuna selg liiga nõrk.

Kaks korda nädalas jooksu on algajale küll piisav minu arust.

giacomelli
    Member

8km 45-min pole uldse paha algul voiksid 2-3 korda nädalas u.30 min joosta ja tasapisi distantsi pikendada ise olen jooksu 2 kuud teinud,kusjuures algul oli samuti jooksu ajal alaseljaga probleeme. alaselg oli kange ja valulik. nuudseks ei ole enam seda täheldanud. ehk läheb sulgi aja jooksul ule

-Egert
    Member

Venitada võiks vahepeal.

Mikk07
    Member

Venitada võiks vahepeal.

duubeldan…ja enne jooksma hakkamist ka korralik soojendus-võimlemine ning lõppu kindlasti venitused.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.