Skip to main content

Aeroobne hommikuti.

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Aeroobne hommikuti.

Viewing 8 posts - 16 through 23 (of 23 total)
  • Autor
    Postitused
    Mr.Y
    Member

Keegi ei viitsi arvutada , mina ka mitte! :???:”>

Mis selle arvutuse mõte oli? See number ei ütle mulle midagi, ei tea on see palju või vähe. Igatahes rasvade põletamiseks ma oma treeningus midagi ei muuda, 4×30 min treeningut teen jõusaalile ikka lisaks et oma vastupidavust hoida või ka suurendada kui võimalik. Lihtsalt söön vähem, kui vaja kehal ja selle peab keha rasvadest võtma, polegi oluline mida millal kulutab.

ROtter
    Member

Mis selle arvutuse mõte oli? See number ei ütle mulle midagi, ei tea on see palju või vähe. Igatahes rasvade põletamiseks ma oma treeningus midagi ei muuda, 4×30 min treeningut teen jõusaalile ikka lisaks et oma vastupidavust hoida või ka suurendada kui võimalik. Lihtsalt söön vähem, kui vaja kehal ja selle peab keha rasvadest võtma, polegi oluline mida millal kulutab.

Selle arvutuse mõte oli, et rasvade vähendamiseks tuleb õigesti toituda. Kuna rasvade energeetiline väärtus on suur, siis suure koguse energia saamiseks kulutatakse vähe rasvu.

Fre
    Member

Mitu korda nädalas on optimaalne, et kulutataks maksimaalselt rasvu, aga minimaalselt lihaseid?? Hetkel teen 30-40 minutit ja 5km, aga ei tea mitu korda peaks nädalas käima jooksmas. Sellele lisaks on plaan teha veel 1x sõudmist(15 min)+veloargomeetit(30min).

jrx
    Member

Kui sa tahad kulutada rasvu ja säilitada lihast siis HIIT on sinu sõber. Ja kunagi mitte midagi ei tohi teha tühja kõhu peale.

LeBon
    Member

vaatasin küll otsingust aga ei saanud ikka täpset sotti, mida see HIIT endast kujutab. äkki keegi seletaks lihtsalt ja maakeeli lahti?

jrx
    Member

Eesti keeles on see siis KIIT: Kõrge intensiivsusega intervalltreening. Põhimõtteliselt tähendab, see maakeeli “lõike”. Ehk siis intensiivsed pingutused vahelduvad rahulikumate “puhkepingutustega”. Konkreetseid “protokolle” KIITi tegemiseks on erinevaid.

Üks lihtsamaid ja levinumaid on näiteks “Tabata intervall” – ehk siis 20 sekundit tööd ja 10 sekundit puhkust vähemalt 8 seeriastes tsüklites.

Üks põhjalikumaid ja paremaid on TAKU KIIT, mille võid leida SIIT

birra
    Member

vaatasin küll otsingust aga ei saanud ikka täpset sotti, mida see HIIT endast kujutab. äkki keegi seletaks lihtsalt ja maakeeli lahti?

High-intensity interval training

järjekordne haip

jrx
    Member

Defineeri “haip”…

Lõike on kogu aeg tehtud… lihtsalt viimaks omati on asi korralikult süsteemistatud ja teaduslike uuringutega kinnitatud.

Viewing 8 posts - 16 through 23 (of 23 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.