Aeroobne
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Aeroobne
- This topic has 27 replies, 9 voices, and was last updated 16 years, 11 months tagasi by
Fr3.
-
AutorPostitused
-
veebruar 19, 2009 at 12:25 p.l. #184307
Fr3
MemberSry OT eest, aga mul on nädalas 3 rasket 1h+ jõusaali treeningut, tahaks kuhugi vahele Taku HIIT’e mahutada. Ei tea kas paneks samadele päevadele või eraldi päevadele. Kui eraldi paneks siis jääks vast liiga vähe aega puhkuseks. Soovitusi kellelgi?Mina tegin erinevatel päevadel, sest peale intensiivset jõusaalitreeningut ei suutnud HIIT-st maxi võtta. Kindlasti jäta nädalas vähemalt 1 päev taastumiseks.
veebruar 26, 2009 at 8:26 p.l. #166597LaizeN
MemberEi hakanud siis uut teemat tegema, kuna see samune siin lahkab minu tegemist
veebruar 27, 2009 at 9:26 e.l. #150400ROtter
MemberPuudu ampseri alusel ei ole, pigem üle, kui ma vaatan A vitamiini, siis seda on pea 2000µg üle.Esmalt ootan vastuseid Rotterilt, et mida sai liiga palju ja mille tasakaal on väljas?
Loodan, et midagi väga valesti ei ole.
Panen siis ka oma täpse kava..
HOMMIKUSÖÖK
1. Kohv, valmis viljakohvijook, valmistatud 2,5%-sse piima, suhkruta 300 grammi
2. Muna, kanamuna, praetud õliga 3 tk
3. Seened, šampinjonid, värsked 200 grammi
4. Porgand 100 grammi
5. Õli, oliivi 1 spl
6. Juust, Emmentali 3 viil
LÕUNASÖÖK
1. Sink, suitsusink, sealiha, lahja 120 grammi
2. Värskekapsa-porgandisalat 300 grammi
3. Mandlid 30 grammi
VAHEPALA
1. Kartul, kooreta keedetud 1 tk
2. Kalakonserv, tuunakala, veega 140 grammi
3. Külmutatud porgand, hernes, lillkapsas, uba 300 grammi
4. Näkileib, täistera 1 tk
5. Voimix, R 80% 10 grammi
ÕHTUSÖÖK
1. Piim, R 0,1% 400 grammi
2. Kakaopulber 30 grammi
HILISÕHTUNE LISAPALA
1. Kaalikas 100 grammi
2. Kurk 100 grammi
3. Paprika 100 grammi
4. Tomat 100 grammi
5. Till 1 spl
6. Kodujuust, 4,0% 200 grammi
Edit : unustasin veel mainida, et võtan lisaks selliseid preparaate(tabletid):
Glükosamiin, c vitamiin, magneesium, Q10 ning õhtul lonksu kalamaksaõli, mis lisab A ja D vitamiini veel kõvasti ju
veebruar 27, 2009 at 2:00 p.l. #149312LaizeN
MemberSeened on raskesti seeditav toiduaine ja inimorganism saab sealt vähe kasulikku, nendest võid loobuda. A-vitamiin on tõesti piiri peal. Samuti on palju soola, seda saad vähenda jättes menüüst välja konservid ja suitsetatud liha. Söö omavalmistatud liha- ja kalasööke. Glükoosamiini võid juurde võtta, Mg samuti ja kalamaksaõli.Sünteetiliste vitamiinide kohta on vastakaid arvamusi.
Võtsin täna omale isegi anatoomia ning vitamiinide ning mineraalide raamatu, kuna huvitab lihtsalt asi, veidi ot. aga jah:D
Praegu teen siis nii, et esialgse 3 munakollase asemel söön 2 ning lisan veidike rohkem hapukoort ning seened asendan juurvilja seguga, üritan süüa vähem porgandit ja peale trenni kakao rasvata piimas (k.a vadak).
Soola ja naatriumi kohapealt siis niipalju, et praegune majanduslik olukord kodus ei luba väga rikkalikult süüa ja veiseliha ammutan tavaliselt konservist, mis maksab 10.- ja see on hea kuna saan sealt oma asjad kätte, kui tahaksin veise fileed või asja peaksin sõitma Rakverre ostma
Samuti hakkan sööma : pärmi, rohkem näkileiba, punast liha, kartul/pruun riis(mõõdukalt enne trenni), samuti lisasin D vitamiiini allikana eesti või ning mandlid/kookoshelbed. Samuti proovin süüa palju brokkolit ja spinatit
veebruar 28, 2009 at 5:59 e.l. #146611ROtter
MemberVõtsin täna omale isegi anatoomia ning vitamiinide ning mineraalide raamatu, kuna huvitab lihtsalt asi, veidi ot. aga jah:DPraegu teen siis nii, et esialgse 3 munakollase asemel söön 2 ning lisan veidike rohkem hapukoort ning seened asendan juurvilja seguga, üritan süüa vähem porgandit ja peale trenni kakao rasvata piimas (k.a vadak).
Soola ja naatriumi kohapealt siis niipalju, et praegune majanduslik olukord kodus ei luba väga rikkalikult süüa ja veiseliha ammutan tavaliselt konservist, mis maksab 10.- ja see on hea kuna saan sealt oma asjad kätte, kui tahaksin veise fileed või asja peaksin sõitma Rakverre ostma
Samuti hakkan sööma : pärmi, rohkem näkileiba, punast liha, kartul/pruun riis(mõõdukalt enne trenni), samuti lisasin D vitamiiini allikana eesti või ning mandlid/kookoshelbed. Samuti proovin süüa palju brokkolit ja spinatit 
Praegu tegin sellised muudatused kavas, kuid eks peale raamatu läbilugemist saan veelgi targemaks mida muuta
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Munakollased söö ikka kõik ära. Brokkoli on hea valik, spinatit söö vähem. Lihaskasvuks on vaja rohkem loomseid toiduaineid kui taimseid.
veebruar 28, 2009 at 6:12 e.l. #146437LaizeN
MemberMunakollased söö ikka kõik ära. Brokkoli on hea valik, spinatit söö vähem. Lihaskasvuks on vaja rohkem loomseid toiduaineid kui taimseid.Plaanis süüa siis rohkem kuivaks saamise eesmärgil..
Praegu poes polnud ka spinatit, kuulsin, et sisaldab palju rauda, siis, et takistab imendumist. Ei oskagi seisukohta võtta..
Rotter veel oleks selline küsimus, et mis sinu arvates on parimad kroomi ja tsingi allikad, nemad ju koos magneesiumiga saavad treenides kõige suuremaid kaotusi ja magneesiumi mure ma lahendan tablettidega
veebruar 28, 2009 at 6:38 e.l. #146498ROtter
MemberPlaanis süüa siis rohkem kuivaks saamise eesmärgil..Praegu poes polnud ka spinatit, kuulsin, et sisaldab palju rauda, siis, et takistab imendumist. Ei oskagi seisukohta võtta..
Rotter veel oleks selline küsimus, et mis sinu arvates on parimad kroomi ja tsingi allikad, nemad ju koos magneesiumiga saavad treenides kõige suuremaid kaotusi ja magneesiumi mure ma lahendan tablettidega

Kroomi on munakollases, pärmis, veiselihas, juustus; tsinki on veiselihas, pärmis, kõrvitsaseemnetes, pähklites, juustus, ka munakollases; magneesiumi kakaopulbris (mitte kiirlahustuvad kakaod),seemnetes, pähklites, pärmis; rauda veiselihas, kakaopulbris, seemnetes, ka munakollases. Nagu näed, siis toiduained kattuvad.
veebruar 28, 2009 at 6:54 e.l. #146259LaizeN
MemberKroomi on munakollases, pärmis, veiselihas, juustus; tsinki on veiselihas, pärmis, kõrvitsaseemnetes, pähklites, juustus, ka munakollases; magneesiumi kakaopulbris (mitte kiirlahustuvad kakaod),seemnetes, pähklites, pärmis; rauda veiselihas, kakaopulbris, seemnetes, ka munakollases. Nagu näed, siis toiduained kattuvad.Jah. Õnneks ma hakkan nüüd sööma pärmi ja ülejäänuid toiduained juba söön, nüüd joon seda kiirlahustuvat kakod, kuid peaks selle Eesti kakao(veidi mõrum) tagasi minna
Suured tänud rotter

Nagu ma aru saan, siis kroomi ja tsinki on vaja just peale trenni, ma teen omale peale trenni shake 400ml rasvata piima, 30g kakaod ja 15g vadakut, kui sinna lisaks veel pool pärmi, need väiksed 40g pärmid vist olid, et siis 20g pärmi , või millal on parim aeg pärmi võtta?
veebruar 28, 2009 at 9:51 e.l. #146262Fr3
MemberJah. Õnneks ma hakkan nüüd sööma pärmi ja ülejäänuid toiduained juba söön, nüüd joon seda kiirlahustuvat kakod, kuid peaks selle Eesti kakao(veidi mõrum) tagasi minnaSuured tänud rotter

Nagu ma aru saan, siis kroomi ja tsinki on vaja just peale trenni, ma teen omale peale trenni shake 400ml rasvata piima, 30g kakaod ja 15g vadakut, kui sinna lisaks veel pool pärmi, need väiksed 40g pärmid vist olid, et siis 20g pärmi , või millal on parim aeg pärmi võtta?
Laizen, mis kogustes sa hakkad pärmi päevas sööma? Kas see 20 g päeva kohta on piisav?
veebruar 28, 2009 at 10:06 e.l. #146230Lev
MemberNii,Teema põhi küsimuseks on siis ikkagi aeroobne treening.
Tean, et seda on nämmutatud palju, kuid ma pole konkreetset vastust ikkagi saanud..
Räägitakse, et maailma parim asi on HIIT, ise teen ka ning olen kahe käega poolt, kuid mulle meeldib ka hommiku tühja kõhuga teha nii selline 20min ring + 1 ring ca 10min kõhulihaseid..
Kas tõesti madala pulsiga aeroobne treening pärsib rasva põletust ning on metabolismi aeglustava toimega?
Või on aeroobse treeningu nö rasvapõletus vaid selle teatud ajahetkeline ning HIIT põletab rasvu kogu päeva vältel kiirendades ainevahetust?
Samuti huvitab, kui teha peale jõutreeningut nii u. 2 intervalli, kas sellel on pigem negatiivne mõju?(Netist olen lugenud, et on parim asi, kuid Fred kirjutab, et sellise käitumisega rikud ära vaid vormi – või mõtles ta madala pulsiga aeroobset?)
Loodan, et jutt pole segane..
Endal plaanis siis 3xhommiku jooks, 4xHIIT, 1xpikk aeroobne treening, 3xJõusaali treening
Kardan, et läheb paljuks, kust teie eksperdid kärbiksite?
Vot see tühja kõhuga hommikul on küll halb variant! Selline trenn just lihast lõhubki( tühja kõhuga trenn? organism kipub ju lihase kallale) mina jooksen ka hommikuti aga ma joon enne jooksu valgusheigi või siis söön kodujuustu. Kindlasti tuleb vett juua. Ja muide kui tahad effektiivset rasvapõletust siis tuleb teha aeroobset trenni mis pole raske aga kestab üle 60min. siis hakkab organism enamuselt kasutama rasvu, sest need annavad rohkem energiat ja imenduvalt aeglaselt ja tasakaalukalt. Selle Hiit trenniga kasutad sa oma ATF-I kreatiin fosfaati ja palju süsivesikuid. See sarnaneb pigem anaroobsele kui aeroobsele.
veebruar 28, 2009 at 4:28 p.l. #143725LaizeN
MemberPeace out
veebruar 28, 2009 at 5:47 p.l. #143231Lev
MemberPeace out
Jooksjate raamatu lugesin läbi ja seal võeti see teema suht põhjalikult läbi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kindlasti on ka teisi teooriaid, mida oleks huvitav lugeda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 28, 2009 at 5:49 p.l. #143192LaizeN
MemberJooksjate raamatu lugesin läbi ja seal võeti see teema suht põhjalikult läbi
Kindlasti on ka teisi teooriaid, mida oleks huvitav lugeda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Põhipoint on selles, et sa lugesid läbi ainult esimese postituse, teema lõpus muutus kava kardinaalselt
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.